Chalkidikit nem húzom le, de Sartiban mikor mentem a tömegben és mindehol magyar szót hallottam tisztára siófokon éreztem magam.
Bementem az üzletbe ott magyar eladó va kimegyek az utcán magyar részeg verekszik és köt bele mindenkibe aki arra jár.
Sarti maga szép lehetett, de amit a magyar hordák csináltak belőle az szörnyű
Narancsparton aludtam az addig szép míg senki sincs ott és látod mkor felkel a nap.
De aztán jöttek a magyarok, mikor bementünk csak a mi törölközönk volt a parton, mikor kijöttem a vízből
azt látom, hogy egy magyar okos család az én törölközömre rakja keresztben rá a sajátját és arra feküdtek rá
és még akkor se tűnik fel nekik a szitu, mikor megpróbálom kihúzni alóluk.
Na az ilyen emberektől........... na inkább kise mondom.
#1394182010-06-15 20:35:20 Válasz a #139412. hsz-ra
Igen, most egy kicsit offoltunk..
Breki, még a németek hiányoznának oda, és akkor teljes lenne a Balaton-feeling..
Egyetértek egyébként, a magyar utazóközönség (és egyéb balkáni népek, akik jelentős számban találhatók meg ezeken a nyaralóhelyeken mint Sarti vagy Parália), sajnos hajlamosak az erős kulturálatlanságra..
Pont ezt említettem pár oldallal korábban, hogy Pargán - az üdülők összetételének köszönhetően kulturált nyaralókkal találkoztam, mind a partokon, mind este a városban.
Egy francia kislány mászta a kikötőben a sziklákat, ahol épp ültem, és hogy kényelmesen, biztonságosan el tudjon menni előttem, felhúztam a lábam.. Ő erre: "Merciii" Nagyon édes volt..
Persze minden nemzetnél találhatunk ellenpéldákat - mint ahogy a magyarok között is bőven akad normális, kulturált Sartiban is.
De tényleg jobb érzés küfölfön az adott ország nyelvét hallgatni, és érezni a helyi hangulatot.. Sartiban ez már valóban nehézkes, Pargán viszont abszolut érezni.
De Parga e téren is tökéletes
#1394692010-06-16 08:25:50 Válasz a #139444. hsz-ra
Miis velük voltunk szerintem tavaly, lealkudtuk 10-12 euro
körülire viszont az idő miatt nem álltak meg meg velünk ANTIPAXOSON fürdeni és a kék barlangokat megnézni.
A programok nem azonosak mindegyik hajónál, sőt van hajó aminek direkt van kétfajta útja
egy Virka Beach-es és egy Kék barlangos.
Konkrétan rá kell kérdezni a kikötőben, vannak kis szórólapjaik azon megis mutatják
Erről # 4972-es hozzászólásban volt részletesebben volt szó
#1395342010-06-16 11:44:52 Válasz a #139404. hsz-ra
greee írta:
... Sarti állítólag egyre rosszabb, szinte csak magyar szót hallani, és elvesztette báját. Bár én 2006-ban voltam, akkor még azért volt neki..
Már 2006-ban sem volt. Én 1999-ben voltam először, 2006-hoz képest akkor még volt, de egy 1980 óta ott nyaraló társunk szerint már 1999-ben sem volt az igazi.
Szia Cofffos én 1998-ban voltam elöször Sartin tavaly másodszor és soha többet lassan a Siófoki hasonlat is kevés ami Sartira jellemző ezért idén Pargát és környékt választottam uticélnak
enyhe off bocs
Szia Cofffos én 1998-ban voltam elöször Sartin tavaly másodszor és soha többet lassan a Siófoki hasonlat is kevés ami Sartira jellemző ezért idén Pargát és környékt választottam uticélnak
enyhe off bocs
Én is ezért választottam Pargát, mert az 1999-es Sarti óta nem találtam hasonlót. Érzésre. (4x voltam ott nyaralni, láttam a folyamatot...)
Siófokon is otthon voltam gyerekkoromban, aztán kb 15 év kihagyás után elmentem megnézni. Ott álltam döbbenten, hogy elvették tőlem Siófokot. Ugyanígy álltam döbbenten 2007-ben Sartin, mert azt is elvették tőlem.
Nagyon remélem, hogy Parga hozza azt amit szeretnék, és azt is, hogy nagyon kevés magyar jut el oda. Már csak azért, nehogy azt is elvegyék...
Cofffos!Úgy érzem,hogy Pargát egy ideig nem fenyegeti veszély!!MI tavaly voltunk és úgy érzékeltük hogy ott inkább a Nyugat-Európaiakat akarják megtartani!!Például nincs magyar étlap,pedig jó pár tavernát bejártunk.
A Magyar szót nem nagyon ismerik fel!!!!
----------------------------------------------------------
"Nap mint nap egyre inkább Görögökké válunk"
Cofffos!Úgy érzem,hogy Pargát egy ideig nem fenyegeti veszély!!MI tavaly voltunk és úgy érzékeltük hogy ott inkább a Nyugat-Európaiakat akarják megtartani!!Például nincs magyar étlap,pedig jó pár tavernát bejártunk.
A Magyar szót nem nagyon ismerik fel!!!!
Sziasztok!
Udvozletunket kuldjuk a csodaszep Pargarol Minden valoban olyan szep,ahogyan azt Ti irtatok Nagyon meleg van,ne is nezzetek az elorejelzest,most 42 fok van eppen
Mindenkinek mihamarabbi nyaralast kivanok
Udvozlettel:
Napfeny
ui.:Asteri,sikerult nem a 2-es szobat kapnunk a Bakasban es Neked kulon koszonet a sok hasznos informacioert