#1396492010-06-16 20:21:23 Válasz a #139567. hsz-ra
Mostani konstrukciókba is van még wankel motor? Tizenéve vezettem egy MX (vagy RX?) 7-es mazdát, ment is mint a golyó, de panaszkodott a tulaj a drága fenntartásra, fogyasztásra, környezetszennyezésre... Mindenesetre nem túl sok lehet belőle.
Az autók úgy tudom "méretezve vannak" hőmérsékletre, fordulatra, stb... tehát ha elérjük az üzemi hőmérsékletet és ott dolgoztatjuk megfelelő kenéssel és üzemanyaggal, a tervezett (és optimális) működési feltételeket teremtjük meg. Emellett szerintem nem szükséges csak az autó pihenése miatt megállni. De a sofőrnek kétóránként szüksége van pár percre, ezt megkapja az autó is.
Persze meg kell állni pihenni, de nem az autó miatt. Ha valaki olyan autóval szándékozik menni amelyiknek a műszaki állapota miatt időközönként pihentetni kell, az inkább el se induljon! Vagy váltson autót!!!
Egyébként a Mazda RX8-ban jelenleg is Wankel motor van!
Na kérem, kipróbáltam tegnap a Macedoniába személyivel való belépést. Minden előzetes hirrel szemben, NEM MŰKÖDIK.
Azt mondta az ember, ez nem az Unio, ide útlevél kell, vagy vissza Szerbiába. Ennyit külügyminisztériumok honlapjainak tartalmáról. Vagy, mindezeket elfelejtették közölni a határőrizettel, de ez a mi szempontunkból lényegtelen.
Nem tudom volt-e már, az autópálya Korfu felé Grevezánál le van zárva, vagy 20km terelőút fel a hegyre úgy 1500 méterig, aztán meg vissza. A visszafelé oldal működik.
#1400042010-06-18 12:40:42 Válasz a #139920. hsz-ra
Mi is elmegyünk megcsináltatni a jövő héten. Nem szeretnék úgy járni, hogy állunk a határon a gyerekekkel, mert éppen úgy gondolja nem enged be bennünket...
#1400242010-06-18 14:29:40 Válasz a #139907. hsz-ra
Szia!
Azért írtam úgy, hogy "valamiért nem", mert nem tudom megmagyarázni, hogy miért nem... Illetve: 3 autóval megyünk, ebből 2 benzines (95-ös ólommentes), egy dízel (CR). Több helyről is megerősítették, hogy a nagynyomású dízellel szerelt autókba feltétlenül az Eurodiesel üzemanyagot tankoljuk a balkánon, különben baj lehet. A Makpetrol honlapján nem találtam olyan kutat, ahol Eurodiesel és BMB 95 is kapható.
Szóval? Van egyéb tankolási alternatíva Macedóniában? Amennyiben nincs akkor marad a Makpetrol, ebben az esetben viszont abban kérnék segítséget (tapasztalat alapján), hogy melyik kút lehet az, ahol mégis megoldható az együtt tankolásunk, továbbá biztosak lehetünk abban, hogy tudunk bankkártyával fizetni (az E75-ről semmiképpen nem akarunk letérni).
#1400382010-06-18 16:47:49 Válasz a #140024. hsz-ra
Van Shell kút is, de Mi opel dieselbe makpetrolnál tankoltunk és semmi probléma.
BMB 95 ről hallottam panaszokat,de változó ez is, valaki dicséri.
Macedóniába pedig,ha hivatalosan lehet személyivel menni (erről nemtudok semmit),akkor a határon is kell,hogy tudjanak erről! (persze,ha hivatalosan nem lehet akkor fölösleges megpróbálni is) (szerbiába lehet menni személyivel az biztos)
Egyébként hallottam rémtörténeteket a macadón határról,de sem Én sem ismreőseim nem tudjuk ezt megerősíteni,mert nekünk sima átkelés volt eddig. (4 éve folyamatosan)