#1399472010-06-18 09:13:17 Válasz a #139924. hsz-ra
Szia Cofffos!
Ez a jó (és rossz is) a megírt tapasztalatokban, hogy nem lehet rajtuk eligazodni.
Biztosan mindenki talál olyasmit, amitől a hideg is kirázza és olyasmit is, amiről csak áradozni tud, de ez mindenhol így van, mehetsz akárhová a világon. Szerintem van aki a Bahamákon is sz*rul érzi magát, mert "olyan giccses"
Én pl. hangulatomtól függően tudnék olyat írni szeretett szülővárosomról, Budapestről, hogy az, aki elolvassa inkább választaná úticélnak az orosz sztyeppéket és olyat is tudnék írni, hogy aki olvassa még egy dubai-i luxusszállodából is azonnal kijelentkezzen hogy mihamarabb indulhasson.
Szerintem az, hogy egy város mennyire szép és jó hely, csak hozzáállás kérdése.
Mi már eleve úgy indulunk el, hogy szuper helyre megyünk (...és ettől az is lesz)!
Üdv minden Sarti Rajongónak! Büszkén mondhatom én is Sarti rajongó lettem!
Bár "csak" egy hétig voltunk sartiban, sok mindent megtapasztalunk és sok fakultativ programon is résztvettünk.
MINDENKINEK SZÍVBŐL AJÁNLOM SARTIT! HA MÉG NEM DÖNTÖTTED EL HOL NYARALJ MINDENKÉPPEN SARTIT VÁLASZD!
Ha valakinek kérdése lenne szivesen válaszolok.
#1400372010-06-18 16:43:30 Válasz a #139954. hsz-ra
Nagyon sok mindent tudnék irni, kezdem az elejéről:
Utazási iroda: GrandTours
Utazás: Busszal
Indulás: június 7 Érkezés: június 8
Vissza: Június 15 Hazaérkezés: Június 16
Viszonylag gyorsan 20 óra latt értünk Sartira.
Időjárás: Végig dög meleg volt.
Sarti: Gyönyörű nyaralóhely, igazi görög vendégszeretet. Kifejezetten tiszta tengerpart.
Nagyon nyugodt, nyüzsimentes falu. És valóban páratlan!!!
A helyi emberek nagyon rendesek, az idegenvezetőkkel viszont nagyon vigyázni kell
mert sok pénzt bukhatunk rajtuk.
Mi minden napra programot szerveztünk, így biztosítva az aktiv nyaralást.
A fakultatív programok többsége érdekes és kis odafigyeléssel sok pénzt meg lehet takarítani.
Egy biztos: ha kicsit önállóak vagyunk megspórolunk estére egy Gyrosra és palacsintára valót.
Ebből amit szívből ajánlhatok mindenkinek az a Kalóztúra és a motorozás.
Szamaragolás: A kalóztanyán találkoztunk Khisztossal, pontosabban a
felszolgáló mutatta be nekünk és mondta, hogy ő csinálja a szamártúrát.
Hozzá kell tennem, hogy az idegenvezető azt mondta 27Euróba kerül és
mi Khisztossal 20Euróba egyeztünk meg.
Tehát egy Khisztos nevű ürge egy rakás öszvérrel bojongott
velünk a sarti mellett lévő hegyekbe. Nagyon jó kis túra volt, már
maga khistos ismerettsége megéri, mert nagyon röhejes fazon.
Pozitivum: gyönyörű kilátás szartira, egy kis kaját is adott nekünk khisztos,
viszonylag hosszú 3 órás út.
Negatívum: Szerintem még így is drága, hogy közvetlenül khisztosnál fizettünk be
Ára 20E/fő, bár hozzá kell tennem, hogy hétvégén találkoztunk vele és meghívott minket
két sörre, meg egy úzóra.
Blulagun: Ez egy hajókirándulás az idegenvezetőnél lehet befizetni.31 euróba került fejenként.
Az árba benne van a hajóút meg egy ebéd és egy ital is. Felültünk a hajóra és elmentünk
a lagunákhoz. Itt 2 óra hosszát álltunk (jah menetközben a narancsparton is megálltunk).
Maga az út nagyon unalmas volt, 2 óra hosszáig pöfögött a hajó és rengetegen voltunk, ülő hely
nem volt. Inni valt vinni kell mert nagyon drága a hajón. Az ebéd az igazából ehetetlen, szuvlakit
csinálnak, a külseje meg van égve, belül pedig nyers. Kaja után hazautazás.
Pozitivum: szép tájak, viszonylag hosszú program
Negatívum: olyan mintha egy kompra szállnál, rengeteg ember, drága, rossz kaja
Motorozás: Sassosnál béreltünk motort. 9Euró volt egy robogó, kerttönknek tökéletes,
Igaz, hogy benzinből is betankoltunk ugyan ennyit, viszont végigmentünk az egész félszigeten,
így megspóroltuk a szigettúra árát. Kihagyhatatlan! Aki Sartiba jön kötelező a motorbérlés!
Jogosítvány és utlevél is kell a bérléshez, más nem és már vihető is a motor. A kölcsönzős
ajánlására vettünk fel bukósisakot, de egész nap nem találkoztunk bukósisakos motorossal
Pozitívum: Nagyon szép tájakra lehet eljutni, nagyon olcsó
Negatívum: drága a benzin (1,5EURÓ!!), vigyél naptejet, mert leégsz mint mi !
Kalóztúra: Ez egy hajó kirándulás, melyet egy magyar család csinál. Nagyon aranyos kis hajóval.
A kalóztanyán kerestük meg a kapitányt őnálla jelentkeztünk. Ez olcsóbb mint a bluelagon 28Euró.
Úgyanúgy ingyen van az ebéd, de ezenfelül az ital fogyasztás is.
Ingyen van a bor a kóla és még jegeskávét is adnak. A másik hajókirándulás után egy felüdülés.
Tulajdonképpen ami a másik hajós utazást megkeserítette az itt mind hiányzik. Nagyon családias
mindenkinek van ülőhelye maximum 20 embert raknak a hajóra, az ebéd isteni volt. A program is sokkal
változatosabb, elég sűrűn megálltunk minden szép öbölben, ahol lehetett fürödni.
A hajó teljesen kiállt a partra, így könnyű volt kiszállni. Voltunk 100 méter mély vizben és a narancsparton
is. Ezentúl kb még 4 öbölben.Volt bor bedobós játék, és végig kedvesek voltak a tulajok.
Pozitívum: Nagyaon családias, nagyon olcsó, ingyen ital fogyasztás, nagyon jó kihagyhatatlan program
Negatívum: nem igazán tudok ilyet, talán annyi, hogy az egyik öbölbe kicsit hideg volt a viz
Meteóra: Nagyon hosszú egész napos program, ugyanis busz visz a meteórákhoz. Magánál a meteóránál kb 20 percet
voltunk ez pont elég meglátogatni egy kolostort. Igazából jó lenne a program, ha nem lenne ilyen messze a meteóra.
Busszal megálltunk egy plázánál is, ott is jó dolgokat lehet vewnni.
Negatívum: nagyon messze van, rövid a meteóráknál töltött idő
Pozitívum: Olcsó, nagyon szép
Vásárlások:
Kétszer ettünk étteremben és kétszer ettünk gyors kaját.
Valami kimondhatatlan nevű étteremben kajáltunk első nap a tengerparton, nagyon finom volt minden. Polipot és
ráksalátát rendeltünk. Kettönknek 21Euróba került kólával együtt és nagyon jól laktunk.
Legközelebb Az Emanuelle nevű kajáldában voltunk. Nagyon rendes a főnök, magyarul is tud, sőt magyarul karattyol.
Ez utóbbit ajánlom mindenkinek. itt is huszon pár eurót fizettünk. Utitársaink is mind jó véleménnyel voltak az
éttermekről, úgyhogy szerintem mellényulni nem lehet. Nem úgy mint a gyrossal. Sassosnál rettenetesen rossz.
Lehet hogy csak véletlen, de én visszaadtam az enyémet mert ehetetlen volt. Pozitiv, hogy visszadták a pénzt.
Úgyhogy Sasoss mellett palacsintát ettem, nah az finom volt, full csokis!!! Második próbálkozás a girossal
már jobban sült el. A buszparkoló mellett ettünk giroszt 2.2 Euró volt / darab, nah az isteni volt!!!
Bárok: Idegenvező ajánlotta a sithon kávézó koktéljait. Akció van 1-et fizet kettőt kap -VIGYÁZZ ÁTVERÉS-.
Egy koktél ára 6Euró. Másnap mentünk a kalóztanyára ott 2,5 Euró egy koktél, szóval még akció nélkül is olcsóbb
és szerintem sokkal finomabb is volt. Tehát szerintem esti pihenésre, nah és persze netezésre a Kalóztanyát ajánlom.
A boltok, szupermarketek naggyából egy áron dolgoznak, nem válogattunk, mert minimális árbeli eltérések voltak.
Ajándékok áadata közül válogathatunk, a fő utca tel van boltokkal, az olcsótól a nagyon drágáig!
Haz vinni viszont érdemes a határról vásárolt cuccokat. Mi erre túl későn jöttünk rá. Tehát szerintem ajándékot a görög határról!
Visszafele megáll a busz!
#1400542010-06-18 19:02:27 Válasz a #140037. hsz-ra
Nagyon szép tőled Boti, hogy ilyen szép hosszú "újjfájdító" beszámolót írtál! Köszönjük! Anyósék délben indultak busszal Veresegyházáról.
De jó nekik!
Azt mondta, majd a Kalóztanyából Ő is ír friss infókat
Már alig várom, hogy én is megoszthassam a tapasztalatokat.
Estetleg láttál valami játszótér félét, vagy olyan helyet, ahová kisgyerekekkel is lehet menni?
Esetleg gyereküléses biciklit lehet bérelni?
...és bocsánat mindenkitől, akinek a gyerektéma off, még mielőtt elűztök egy gyerekes topicba...
#1400572010-06-18 19:04:53 Válasz a #140037. hsz-ra
Boti!
Nagyon köszönöm a kimerítő beszámolót. Az ilyen írásokból is lehet tanulni és készülni az útra Érdekes és külön öröm számomra, hogy mi is az általad pozitívnak leírt programokat választottuk Ezek szerint jól tettük. A kajákról most már nem teszek megjegyzést, mivel az előző írásaimban is szóltam, hogy ez úgy látszik szubjektív, mivel mindenki mást ír A benzinár jól jön, mert ugye robit mi is szeretnénk bérelni. Az pontosan mit jelent, hogy ajándékot a görög határról? Mert tapasztalatom szerint az Evzoniban található Duty Free Shopban sokszor drágábbak a cuccok, mint egy sima kis boltban. Ott már tényleg csak a maradék euróját szokta elkölteni az ember. Még régebben kérdeztem, de most, mint már Sartit megjárt utazót kérdezem ismét, hogy ékszerboltok még mindig vannak-e, és ha tudod milyen választékkal és árakkal dolgoznak? Valahol a környéken más településen van ékszerbolt?
Legutóbb sancho.dl szerkesztette (2010-06-18 19:10:58), összesen 2 alkalommal