Amit nem értek miért visz minden térkép szoftver Tessalonikiig mikor Macedoniában ha máshol megyek át görögbe jóval rövidebb lenne az út...
Szerintetek kockáztassak?
Hol érdemes tankolni? Szerbiában vagy Görögországban?
Nekem egy tank elég 1300-1400 km-re.
Ne!
Azért mert arra van autópálya (autóút) - azaz az E75-ös út.
Ha iGO-d van terveztess gazdaságos módban és akkor nem a rövidebb, de időben hosszabb útat fogja mutatni.
Tankoláshoz pedig csak annyit, hogy Görögországban most elég magasak az üzemanyagárak. De a helyről neked kell dönteni.
#1401752010-06-19 18:37:32 Válasz a #140166. hsz-ra
"Szerintem, ha pld. ki lehetne nyomtatni a "Macedón Közlöny" aktuális oldalát, és a határőr orra alá dugom kizárt dolog, hogy ne engedjen át. Ha ezek után meg szétszedi a kocsit, no akkor kell hívni a konzulátust! "
Kiváncsi lennék, ez a hozzáállás mivé szelidül ott a határon?
Könnyű itt ilyeneket leirni, de mindannyian tudjuk, a helyszinen már másképpen gondolkodunk.
Jelen esetben, szerintem, itt nem is az útlevélkezelővel van a probléma. Valahol elakadt az infó anno, eddig meg nem is volt jelentősége, Szerbia miatt.
Mégy egy kérdés, feljebb olvastam a macedón határon a mocsok lehúzásról..
Működik még? Kell fizetni tranzitdíjat ?
A héten érkeztek haza autoval görögböl, a macedon határon 10 euro ellenében voltak csak hajlandok megmozdulni és ezt tették a románokkal is elmondás szerint.
#1401832010-06-19 19:29:15 Válasz a #140181. hsz-ra
Hello!
Mi 2008 ban pont emiatt a 10 euros mocsokság miatt mentünk Bulgária felé! Semmi gond nem volt, nem vészes kerülő és az utak is jók! Idén a macedonok ezek szerint a személyit nem akarják elfogadni a változatosság kedvéért!
Komolyan, ez az ország szerintem azért jött létre 1990-ben hogy a tranzitutasoknak az életét megkeserítse! Törje ki őket a frász!
#1401842010-06-19 19:29:28 Válasz a #140181. hsz-ra
Hello!
Mi 2008 ban pont emiatt a 10 euros mocsokság miatt mentünk Bulgária felé! Semmi gond nem volt, nem vészes kerülő és az utak is jók! Idén a macedonok ezek szerint a személyit nem akarják elfogadni a változatosság kedvéért!
Komolyan, ez az ország szerintem azért jött létre 1990-ben hogy a tranzitutasoknak az életét megkeserítse! Törje ki őket a frász!
#1401912010-06-19 23:51:14 Válasz a #140172. hsz-ra
Üdv Gasparv!
Balazsh-nak igaza van. De én az E75 -ön mennék Kalambakába. Főút, autópálya, gyorsabb is. Szerintem a többség is ezt ajánlaná. Tankolni meg Macedóniában a legérdemesebb (szerintem). Én tuti ott fogok oda és visszafelé is.
Jó utat minden közeljövőben indulónak!
#1401932010-06-20 00:46:14 Válasz a #140176. hsz-ra
Meglehet, hogy térkép szerint az rövidebb út, de időben, fogyasztásban biztosan sokkal több mint Evzoni felé az E75-ön. Ha az élmény a lényeges, akkor viszont igazad van, az bizonyára érdekesebb útvonal.
Meglehet, hogy térkép szerint az rövidebb út, de időben, fogyasztásban biztosan sokkal több mint Evzoni felé az E75-ön. Ha az élmény a lényeges, akkor viszont igazad van, az bizonyára érdekesebb útvonal.
Köszi!
Megyek amerre a gps vezet nem térek le.
Gyanítom első hosszabb utam egybe levezetése elég meg fog terhelni.
Macedonoknál hol tankoljak? Visa Electron (nem domboros kártyám van).
Elfogadják? Vagy a határon váltsak "zlotyit" ?
Mivel nem kicsi a tankom 65 L hogy járok jobban?