kedves bitang! Nem tudom a kollegad merre jart, de Nei Poriban egyaltalan nincsenek meduzak.
A N.Poriban homokpad belsö szélén ahol még vállig ér a viz,gyönyörü nagy kék meduzákat lehet látni,mi kimondottan ezeket nézegetjük buvár szemüveggel,gyönyörüek és nem harapnak,nem támadnak emberre,nem halálos ha mégis hozzáérsz.
Sziasztok!
Én is voltam már Nei Poriban,akkor apró pici rákok voltak a tengerben a homokba fúródva,csak a kis fejük láttszott ki.Ez nem ijesztgetés akar lenni,de remélem a medúzás sztori sem az.Egy két partra vetett medúzát lehetett látni,de a tengerben nem láttunk.
Sziasztok!
Én is voltam már Nei Poriban,akkor apró pici rákok voltak a tengerben a homokba fúródva,csak a kis fejük láttszott ki.Ez nem ijesztgetés akar lenni,de remélem a medúzás sztori sem az.Egy két partra vetett medúzát lehetett látni,de a tengerben nem láttunk.
Sziasztok!
Mi is voltunk már Nei Poriban, egyik legeslegtutibb üdülőhely, bár persze nem ismerem mindet!
A nagy kék medúzák valóban vannak, úgy képzeljétek el, mintha egy nagy kék felmosóvödör úszna-lebegne a vízben. Haladási sebessége megegyezik egy vödörével, amit visz a víz! Szal nem para, elég könnyű észrevenni őket. És ez a faj tényleg nem "bánt" nem csíp. Ha véletlen mégis hozzáér az ember olyasmi tapintása lehet, mint egy vízzel telt lufinak kb. Amikor arra jártunk letöltöttem egy Nei Pori térképet, amin a medúzák jelölve voltak a vízben! Persze csak poénból. És nincs is sok belőlük, én 1 hét alatt kb 3-4 darabot láttam, ebből 1 elpusztulva a partra vetetten!
A meduzák inkább a mélyebb vizeket szeretik, a bolyák környékén lehet öket hamarabb megtalálni, fentröl nézve nagy sötét folt láthato, de a bolyákig kevesen mennek ott már mély a viz. Éjszaka viszont lehet hogy jobban feljönnek,olyankor már én sem fürdök.
Ha augusztusban mentek nei poriba láthattok medúzát bőven. Nem veszéjesek de jobb távolmaradni tőlük.
Én már közelebbi ismeretséget kötöttem velük.
Igenis van medúza.