Nekünk nagy segítség volt Lakatos Attila élménybeszámolójában található táblázat.Köszönet érte!Tényleg használható volt és pontos.Érdemes letölteni,kinyomtatni.Itt is megtalálhatod-a Hellász.hu élménybeszámolónál-vagy az http://www.utirany.hu/gorogorszag/Lakatos_Attila-Sarti-2006.html
Szia édes!
A táblázat valóban hasznos és praktikus is.
Én Július végén és augusztus elején: 410+410+1090+250 dinárt fizettem a táblázatban feltüntetettel szemben, illetve amennyiben Tompán lép át az utas akkor a két határ között lévõ egyik volt Free Shopban (bal oladlon) üzemel egy pénzváltó ahol Magyar Forintért lehet dinárt vásárolni.
Ezt a munkámból adódóan jól tudom!
Üdv: Zenu
Na végre van egy kis idõm írni,habár két hete jöttünk haza.Hol is kezdjem?Rögtön utunk elején megrökönyödve tapasztaltam,hogy piaci versenyhelyzet ide,oda,Bp után kb 40-km-re van egy benzinkút a pályán,aztán a nagy semmi.Mivel azt ellõtük,felborította az egész tervemet.Viszont pozitivum volt,hogy kész van a pálya a határig,és egyszer csak kérték az utlevelet.A szerbeknél nagyon jó a kúhálózat,és mindenhol normálisak,kedvesek voltak,lehúzni sem próbáltak meg.A macadónok tényleg köcsögök,minket is lehúztak zöldkártya cimén 10 euróról.pénzváltással nem érdemes itthon bibelõdni,mert mindenhol jó látható helyen van non-stop pénzváltó,árakkal kiirva.Mi csak egyszer találkoztunk rendõrökkel,akik le is trafiztak.De utlevelünk láttán el is engedtek,jó utat kivánva.A görögög nem szakitották meg magukat a határon,mondhatni félálomban dolgoznak.Ez nem változott 8 év alatt,EU ide vagy oda.A görög utakon vagy nagyon jól ki van táblázva minden,vagy csak a vak szerencsédben(vagy a navigációs rendszeredben )bizhatsz.Paralia nekem nagy csalódás volt,pláne hogy busszal jöttek két nappal utánunk az angol rokonok nyolcan.Azt hittem meglincselnek,sokba kerül a felfedezõ hajlamom.Persze lehet hogy csak mi vagyunk túl igényesek?Monjuk egy fokkal jobb mint a horvát tengerpart.Viszont aki ott jár,annak feltétlenül ajánlom az Olymposz megmászását!
A csepeli tescoban van szerb dínár 3,80-ért és csak 1000-ével ad.
Nem tudom hogy érdemes e venni vagy csak a határon Röszkénél.
Mit ajánlotok ennyiért megéri venni?
Elvileg csak 4520 dínár kell az autópályadíjra nem 5000 de csak így ad a pénzváltó.
Szerintem nem érdemes fixen kiszámolni,mert volt,hogy nem volt annyi aprója és eurót adott vissza.És a következõ kapunál már kevessebb a pénzed mint amire szükséged lenne.Mi eurot váltottunk a határ után 1€-ért 82.4 dínárt kaptunk,és 60eurót váltottunk-csak az autópályadíjra.
Ha szerbeknél váltasz jobban jársz!Most jöttünk haza, és kb 120 EUR-t váltottunk, abból oda-vissza megvolt a pályadíj plusz kb másfél tank benzin, na meg csoki, kv, cigi stb....Ha egyszerre nem tudsz váltani, nekünk csak 50 eur-t engedtek, menj tovább, a következõnél biztos tudsz vagy állj sorba mégegyszer . Amúgy Szerbiában az ELP kutakon váltanak jól! Mac dénárt pedig közvetlen a határon lévõ kis büfékben vagy mikben váltottunk 10 eur-ért kaptunk 600 MKD-t, és a fele bõven elég lett volna. Mi rendõrökkel egyáltalán nem találkoztunk... Lehet csak mákunk volt!