Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2791
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140906 Üzenet linkje2010-06-23 19:20:37 

Jaj köszi mindenkinek a jókívánságokat!
Várunk mindenkit utánunk icon_smile.gif

Casmir:
Nekem így is jó, legalább nem leszünk túl sokan, na meg hátha kevesebb lesz a sor a wcknél...
Bár ha együtt mennek a Zakis busszal nem reménykedek. Jó pakolászást!

# 2792
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140923 Üzenet linkje2010-06-23 21:11:02  Válasz a #140906. hsz-ra Előzmény #140906

Jó utat, és kevesebb inkontinencával küzdő kedves utastársat kívánok, mint akikhez nekünk volt szerencsénk.
OFF
Volt, aki 2 órával a soros megálló előtt megállította a buszt (még kifelé, amikor a komp miatt minden perc duplán számít), mert épp akkor jött rá, az előző stop-nál nem volt érkezése. Más le se szállhatott, a hölgyike számára külön WC-programot iktattunk be. Másik kedves hölgy (az említett utas társaságából), amikor az egyik megállónál 3 busz egyszerre rohant meg egy privát kávézót, a tulaj pedig bekattant (jogosan), és mindenkit kizavart a mellékhelyiségből, nem variált, letolta mindenét deréktól lefelé, és az út szélén, pár tucat meghökkent bámészkodó szeme láttára végezte el a dolgát, közben hátrafelé vigyorogva jelezte, hogy ez neki így természetes. A kávézóban üldögélő 25-30 helyi vendég pedig csak egy pillantást vetett a busz rendszámára, és konstatálta, hogy magyarok hagyták ott nyomukat a kövezeten.
Ezt hívják 'országimidzs'-nek!
Említett csapat volt az is, akik közvetlenül a disznóvágásról eshettek be, a sofőrök nagy örömére a hűtőtáskák egy része kiolvadt, és volt amelyik ki is borult - kellemes szaga lehetett. Mondjuk nem is fért el mind a csomagtérben, így a folyosón foglalták a helyet. Ők ásványvízben sem szenvedtek hiányt, kartonszámra biztosították be magukata görög válság ellen. De legalább jól élhettek a szigeten - mi például naprakészek voltunk belőle, hogy ki mit főz aznap, és kinek maradt még mákja vagy egy kis káposztája. Egész nap sütöttek-főztek, és volt aki rendszeresen a kerti padon napozott (árnyékban:-))
És egész nap ordibáltak, ahogy a torkukon kifért - szerencsére nagy részük csak 1 hétre jött, de azért maradt még mutatóba belőlük a 2. hétre icon_smile.gif
ON
Ja, bocsi a hosszú OFF-ért, de valahogy kicsúszott belőlem.
Jó utat a most indulóknak, remélem szép időtök lesz.

# 2793
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140960 Üzenet linkje2010-06-24 08:48:47  Válasz a #140923. hsz-ra Előzmény #140923

OFF
Értem én, hogy kicsúszott belőled....csodálom, hogy eddig csak szösszenet jött ki belőled...én puffogtam volna.

Hát igen....az utastársak is befolyásolják a nyaralásunk minőségét. SAJNOS!
Annak ellenére, hogy tudjuk, az ilyeneket ki kell zárni az életünkből, de ki a fene tudja nem észre venni és nem bosszankodni az ilyen butaságon?!
ÉN nem!icon_sad.gif

Ebben reménykedem én is, hogy 29 fő, csak egy kis családias közeg, talán jobban kordába tudjuk tartani magunkat.
Persze egy 6-8 fős csapattal nem lehet mit kezdeni, ha gyökereikben egyszerűek!icon_sad.gif
ON

Igen, jó idő lesz, és ebből hagyunk nektek is itthon! icon_smile.gif))))))))))))))))))))))))))
Pakolás?!
Én még csak ma fogok 18.00-tól. icon_biggrin.gif

Anna
Akkor reggel 6.20-6.30 körül a Hősök terén!?
(jobb korábban, mint 1 perccel 6.45 után érkezni)

# 2794
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140965 Üzenet linkje2010-06-24 09:28:10  Válasz a #140923. hsz-ra Előzmény #140923

kónyu!
Ez tényleg gáz. icon_sad.gif icon_redface.gif icon_redface.gif
Én tuti megjegyeztem volna, úgy hogy ők is hallják, hogy milyen bunkók.
Az ilyet valahogy nem tudom szó nélkül hagyni. De biztosan velem van a baj.
Az is lehet, hogy életük első nyaralása volt, azért vitték a fél disznót. Mindenesetre a parkolós pisi így is, úgy is erős.

Szerencsére ilyen velünk nem fordulhat elő.

# 2795
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140983 Üzenet linkje2010-06-24 10:54:38  Válasz a #140858. hsz-ra Előzmény #140858

Szia
Ma már kellemes az idő....mindenki lubickol és napozik...holnap megyünk Ithakára..nektek kellemes ,kényelmes, szép utat kívánok és várlak benneteket:)
üdv:Marcsi

# 2796
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#140984 Üzenet linkje2010-06-24 10:58:52  Válasz a #140878. hsz-ra Előzmény #140878

Nektek is jó utat Balázs:)
# 2797
Leenee
Aktív fórumos
Aktív fórumos
242 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141014 Üzenet linkje2010-06-24 14:29:08  Válasz a #140965. hsz-ra Előzmény #140965

sajnos a "reggelire bundáskenyér/tükörtojás/rántotta, napközben töltött káposzta; ezért minden más apartmanban áll az olajszag"-fílingnek én is részese/csendes szenvedője voltam; a Kónyu által említett kávézó közvetlen közelében történő fenékvillogtatós pisilésnek úgyszintén...
sajnos az utastársainkat nem válogatjuk meg - de szerintem most kevesen mentek; egy pedig része fórumos is; szóval jó társaságra megvan minden esélyetek! icon_smile.gif

jah, és mint tudjuk, kint SOKKAL olcsóbb az ásványvíz, mint itthon... ráadásul ezen a szigeten iható (és finom) a csapvíz is

# 2798
Balazsh
Aktív fórumos
Aktív fórumos
465 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141015 Üzenet linkje2010-06-24 14:29:11  Re:

marcsigrand írta:
Nektek is jó utat Balázs:)

Köszönjük!

Esetleg dobj egy tel. számot, ha nem titkos (akár priviben is), hogy ha esetleg valami nagy gázba kerülünk a szigeten legyen kihez fordulni.
Bár telefonos görög "tolmácsom" van, angolul tud a párom (én meg majd jövőre icon_biggrin.gif), de ki tudja egyszer, lehet hogy jól jöhet a személyes segítség is.

Előre is köszönöm!
Ígérem, ha nem szükséges nem zaklatlak!

# 2799
Pandmona83
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141016 Üzenet linkje2010-06-24 14:31:37 

Sziasztok!

Tegnap este (sajnos) mi hazaérkeztünk Lassiból. Az idő vasárnapig szuper volt, hétfő-kedd félig jó, tegnap viszont szakadt az eső reggeltől délutánig.
Mi az ETAM-nál béreltünk autót, csak ajánlani tudom őket. 170 euro volt 6 napra full biztosítással egy B kategóriás autó (5 napra 140 euro). Az érkezés utáni délelőtt (az idegenvezető tájékoztatója után) azonnal ki tudtuk bérelni, szemben a CBR-rel, ahol azt mondta az idegenvezető, csak este 6-ra adnak autót. Egyébként egy Hyndai i10-est kaptunk, csilli-villi, 12ezer km volt benne, ugyanez az autó 200 euro lett volna a CBR-nél...gyakorlatilag egy nap így ingyen volt. Érdemes itt befizetni a Zakyntos-i kirándulásra (mi ehhez ragaszkodtunk leginkább), 40 euro úgy, hogy reggel busszal átvisznek Scalába, onnan indul a Captain Vangelis és délután visszahoznak. Ha kocsival mentünk volna Scalaba, akkor ott 30 euro lett volna helyben, de a busz kényelmesebb volt. Nagyon megéri. Ithaka pedig 30 euro keddenként. Az utazási iroda horror árakat mondott, pl. ha jól emlékszem Kefalonia szigettúra 30 euro, helyben fizetve 18-20...de a 3 szigettúra még ennél is durvább volt, asszem 49 euro.
A sziget egyébként csodálatos, a görögök kedvesek, segítőkészek, legtöbbjük jól beszél angolul. Az ételek és étteremben az italok viszont elég drágák, mi nagyrészt gyroson éltünk, ami viszont isteni volt mindenhol.
A szállásunk az Alexandra apartman volt, ami a híresztelésekkel ellentétben tiszta volt, bár tényleg egyszerű. Szúnyog rengeteg volt, meg macska is, mindenfelé.
Ha esetleg valakinek kérdése van, szívesen segítek bármiben. icon_biggrin.gif

# 2800
Anna665
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
39 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141018 Üzenet linkje2010-06-24 14:44:14  Válasz a #140960. hsz-ra Előzmény #140960

Casmir: Nem tudom sajnos ti mikor indultok, mi Debrecenben szállunk fel, már alapból arra a buszra, amelyikkel végig megyünk icon_smile.gif Reggel 6kor indulunk.
Szegeden szálltok át hozzánk ha minden igaz icon_smile.gif Pont a hátsó feljáró után fogunk ülni.
Még most kezdem sütni páromnak a kaját holnapra (na nem rántottszelet meg pacalpörkölt, csak házi péksütiket kért a szentem)

# 2801
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141019 Üzenet linkje2010-06-24 14:58:50  Válasz a #141014. hsz-ra Előzmény #141014

Na igen, 29-ből 5 fő már biztos, már csak a többi 24 fő a kérdés! icon_smile.gif

Most már mindent kinyomtattam....amit összeollózgattam, mit érdemes megnézni, mi merre, melyik étterem, és part....stb. lényeges, az már itt van.icon_smile.gif)))

Most már csak....nincs csak...MENJÜNK már!icon_smile.gif)))

Elköszönök, nem tudom, hogy a következő 48 órában hogy leszek vagy sem.
Az biztos, hogy aki még csak utánunk jön, azoknak kitartás....elröpül az a X nap, aki meg már volt, azoknak meg kellemes eső mentes napot kívánok itthon.icon_smile.gif)

Anna
Mi Budapesten szállunk fel, elvileg 6.45-kor indul a busz, de remélem mindenki időben ott lesz, és akár hamarabb is indulunk. Inkább Szegeden várok, mint Budapesten.
Ha jól tudom, mi meg a 6. sorban leszünk. De könnyen megismerhető, párom is és én is vörös...csak az egyik festett, másik eredeti.icon_smile.gif

# 2802
Kristi
Törzstag
Törzstag
845 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141040 Üzenet linkje2010-06-24 18:29:02 

A Fiskardó körüli partokat ajánlom mindenkinek ,nagyon szépek icon_wink.gif
# 2803
Nadam
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141220 Üzenet linkje2010-06-26 09:55:30 

Sziasztok kefaloniá-ba megyünk autóval 2hétre:
szeretném megkérdezni az árakat bolt,étterem?Tud valaki ebben segíteni nekünk?
Ha hasonló mint más görög helyen akkor tuti ide magyünk.....légyszi segítsetek.

Köszi jó nyaralást!!!!!!!!!!!!!

# 2804
Marcsigrand
Aktív fórumos
Aktív fórumos
294 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141224 Üzenet linkje2010-06-26 11:04:48  Válasz a #141015. hsz-ra Előzmény #141015

Szia Balázs
a számom:+306986296153..
Bármi gond van....hívj nyugodtan:)

# 2805
Casmir
Aktív fórumos
Aktív fórumos
461 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#141226 Üzenet linkje2010-06-26 11:23:47  :-)

Kalimera!

Leértünk....icon_smile.gif))
Helyi idő szerint 6.20-kor a kikötőben voltunk.icon_smile.gif Így kényelmesen várakoztunk a 8.00-as indulásra. Még a tele lévő Zakyntosi csoport is 20 perc múlva ott volt.

Árakról már mások is, de holnaptól esetleg én is tudok mesélni.icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 186 187 188 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2026 Hellasz.hu