Jaj köszi mindenkinek a jókívánságokat!
Várunk mindenkit utánunk
Casmir:
Nekem így is jó, legalább nem leszünk túl sokan, na meg hátha kevesebb lesz a sor a wcknél...
Bár ha együtt mennek a Zakis busszal nem reménykedek. Jó pakolászást!
#1409232010-06-23 21:11:02 Válasz a #140906. hsz-ra
Jó utat, és kevesebb inkontinencával küzdő kedves utastársat kívánok, mint akikhez nekünk volt szerencsénk.
OFF
Volt, aki 2 órával a soros megálló előtt megállította a buszt (még kifelé, amikor a komp miatt minden perc duplán számít), mert épp akkor jött rá, az előző stop-nál nem volt érkezése. Más le se szállhatott, a hölgyike számára külön WC-programot iktattunk be. Másik kedves hölgy (az említett utas társaságából), amikor az egyik megállónál 3 busz egyszerre rohant meg egy privát kávézót, a tulaj pedig bekattant (jogosan), és mindenkit kizavart a mellékhelyiségből, nem variált, letolta mindenét deréktól lefelé, és az út szélén, pár tucat meghökkent bámészkodó szeme láttára végezte el a dolgát, közben hátrafelé vigyorogva jelezte, hogy ez neki így természetes. A kávézóban üldögélő 25-30 helyi vendég pedig csak egy pillantást vetett a busz rendszámára, és konstatálta, hogy magyarok hagyták ott nyomukat a kövezeten.
Ezt hívják 'országimidzs'-nek!
Említett csapat volt az is, akik közvetlenül a disznóvágásról eshettek be, a sofőrök nagy örömére a hűtőtáskák egy része kiolvadt, és volt amelyik ki is borult - kellemes szaga lehetett. Mondjuk nem is fért el mind a csomagtérben, így a folyosón foglalták a helyet. Ők ásványvízben sem szenvedtek hiányt, kartonszámra biztosították be magukata görög válság ellen. De legalább jól élhettek a szigeten - mi például naprakészek voltunk belőle, hogy ki mit főz aznap, és kinek maradt még mákja vagy egy kis káposztája. Egész nap sütöttek-főztek, és volt aki rendszeresen a kerti padon napozott (árnyékban:-))
És egész nap ordibáltak, ahogy a torkukon kifért - szerencsére nagy részük csak 1 hétre jött, de azért maradt még mutatóba belőlük a 2. hétre
ON
Ja, bocsi a hosszú OFF-ért, de valahogy kicsúszott belőlem.
Jó utat a most indulóknak, remélem szép időtök lesz.
#1409602010-06-24 08:48:47 Válasz a #140923. hsz-ra
OFF
Értem én, hogy kicsúszott belőled....csodálom, hogy eddig csak szösszenet jött ki belőled...én puffogtam volna.
Hát igen....az utastársak is befolyásolják a nyaralásunk minőségét. SAJNOS!
Annak ellenére, hogy tudjuk, az ilyeneket ki kell zárni az életünkből, de ki a fene tudja nem észre venni és nem bosszankodni az ilyen butaságon?!
ÉN nem!
Ebben reménykedem én is, hogy 29 fő, csak egy kis családias közeg, talán jobban kordába tudjuk tartani magunkat.
Persze egy 6-8 fős csapattal nem lehet mit kezdeni, ha gyökereikben egyszerűek!
ON
Igen, jó idő lesz, és ebből hagyunk nektek is itthon! ))))))))))))))))))))))))))
Pakolás?!
Én még csak ma fogok 18.00-tól.
Anna
Akkor reggel 6.20-6.30 körül a Hősök terén!?
(jobb korábban, mint 1 perccel 6.45 után érkezni)
#1409652010-06-24 09:28:10 Válasz a #140923. hsz-ra
kónyu!
Ez tényleg gáz.
Én tuti megjegyeztem volna, úgy hogy ők is hallják, hogy milyen bunkók.
Az ilyet valahogy nem tudom szó nélkül hagyni. De biztosan velem van a baj.
Az is lehet, hogy életük első nyaralása volt, azért vitték a fél disznót. Mindenesetre a parkolós pisi így is, úgy is erős.
#1409832010-06-24 10:54:38 Válasz a #140858. hsz-ra
Szia
Ma már kellemes az idő....mindenki lubickol és napozik...holnap megyünk Ithakára..nektek kellemes ,kényelmes, szép utat kívánok és várlak benneteket:)
üdv:Marcsi
#1410142010-06-24 14:29:08 Válasz a #140965. hsz-ra
sajnos a "reggelire bundáskenyér/tükörtojás/rántotta, napközben töltött káposzta; ezért minden más apartmanban áll az olajszag"-fílingnek én is részese/csendes szenvedője voltam; a Kónyu által említett kávézó közvetlen közelében történő fenékvillogtatós pisilésnek úgyszintén...
sajnos az utastársainkat nem válogatjuk meg - de szerintem most kevesen mentek; egy pedig része fórumos is; szóval jó társaságra megvan minden esélyetek!
jah, és mint tudjuk, kint SOKKAL olcsóbb az ásványvíz, mint itthon... ráadásul ezen a szigeten iható (és finom) a csapvíz is
Esetleg dobj egy tel. számot, ha nem titkos (akár priviben is), hogy ha esetleg valami nagy gázba kerülünk a szigeten legyen kihez fordulni.
Bár telefonos görög "tolmácsom" van, angolul tud a párom (én meg majd jövőre ), de ki tudja egyszer, lehet hogy jól jöhet a személyes segítség is.
Előre is köszönöm!
Ígérem, ha nem szükséges nem zaklatlak!
Tegnap este (sajnos) mi hazaérkeztünk Lassiból. Az idő vasárnapig szuper volt, hétfő-kedd félig jó, tegnap viszont szakadt az eső reggeltől délutánig.
Mi az ETAM-nál béreltünk autót, csak ajánlani tudom őket. 170 euro volt 6 napra full biztosítással egy B kategóriás autó (5 napra 140 euro). Az érkezés utáni délelőtt (az idegenvezető tájékoztatója után) azonnal ki tudtuk bérelni, szemben a CBR-rel, ahol azt mondta az idegenvezető, csak este 6-ra adnak autót. Egyébként egy Hyndai i10-est kaptunk, csilli-villi, 12ezer km volt benne, ugyanez az autó 200 euro lett volna a CBR-nél...gyakorlatilag egy nap így ingyen volt. Érdemes itt befizetni a Zakyntos-i kirándulásra (mi ehhez ragaszkodtunk leginkább), 40 euro úgy, hogy reggel busszal átvisznek Scalába, onnan indul a Captain Vangelis és délután visszahoznak. Ha kocsival mentünk volna Scalaba, akkor ott 30 euro lett volna helyben, de a busz kényelmesebb volt. Nagyon megéri. Ithaka pedig 30 euro keddenként. Az utazási iroda horror árakat mondott, pl. ha jól emlékszem Kefalonia szigettúra 30 euro, helyben fizetve 18-20...de a 3 szigettúra még ennél is durvább volt, asszem 49 euro.
A sziget egyébként csodálatos, a görögök kedvesek, segítőkészek, legtöbbjük jól beszél angolul. Az ételek és étteremben az italok viszont elég drágák, mi nagyrészt gyroson éltünk, ami viszont isteni volt mindenhol.
A szállásunk az Alexandra apartman volt, ami a híresztelésekkel ellentétben tiszta volt, bár tényleg egyszerű. Szúnyog rengeteg volt, meg macska is, mindenfelé.
Ha esetleg valakinek kérdése van, szívesen segítek bármiben.
#1410182010-06-24 14:44:14 Válasz a #140960. hsz-ra
Casmir: Nem tudom sajnos ti mikor indultok, mi Debrecenben szállunk fel, már alapból arra a buszra, amelyikkel végig megyünk Reggel 6kor indulunk.
Szegeden szálltok át hozzánk ha minden igaz Pont a hátsó feljáró után fogunk ülni.
Még most kezdem sütni páromnak a kaját holnapra (na nem rántottszelet meg pacalpörkölt, csak házi péksütiket kért a szentem)
#1410192010-06-24 14:58:50 Válasz a #141014. hsz-ra
Na igen, 29-ből 5 fő már biztos, már csak a többi 24 fő a kérdés!
Most már mindent kinyomtattam....amit összeollózgattam, mit érdemes megnézni, mi merre, melyik étterem, és part....stb. lényeges, az már itt van.)))
Most már csak....nincs csak...MENJÜNK már!)))
Elköszönök, nem tudom, hogy a következő 48 órában hogy leszek vagy sem.
Az biztos, hogy aki még csak utánunk jön, azoknak kitartás....elröpül az a X nap, aki meg már volt, azoknak meg kellemes eső mentes napot kívánok itthon.)
Anna
Mi Budapesten szállunk fel, elvileg 6.45-kor indul a busz, de remélem mindenki időben ott lesz, és akár hamarabb is indulunk. Inkább Szegeden várok, mint Budapesten.
Ha jól tudom, mi meg a 6. sorban leszünk. De könnyen megismerhető, párom is és én is vörös...csak az egyik festett, másik eredeti.
Sziasztok kefaloniá-ba megyünk autóval 2hétre:
szeretném megkérdezni az árakat bolt,étterem?Tud valaki ebben segíteni nekünk?
Ha hasonló mint más görög helyen akkor tuti ide magyünk.....légyszi segítsetek.
Leértünk....))
Helyi idő szerint 6.20-kor a kikötőben voltunk. Így kényelmesen várakoztunk a 8.00-as indulásra. Még a tele lévő Zakyntosi csoport is 20 perc múlva ott volt.
Árakról már mások is, de holnaptól esetleg én is tudok mesélni.