Cofffos!
Igen erre a hajóra gondoltam. Ez volt a Blue Lagoon túrás hajó. Nem utaztunk rajta, de rémisztőnek hatott, hogy annyi ember száll fel a hajóra.
Hajókirándulásról mindig eszembe jut, hogy 2008-ban Skiathosra mentünk egy lényegesen nagyobb hajóval az Anett tours szervezésében (Apollon travellel voltunk Nei Porin).
A sziget több, mint gyönyörű volt.Viszont az oda- és visszaút több, mint gyötrelem volt. Egyszer ki lehet próbálni, de még egyszer nem vennék részt rajta. El is döntöttem, hogy még egyszer nem hajózok.
Ezek után tavaly jött a kalóztúra (mégis), és tényleg mondhatom, hogy a legjobb program volt az egész nyaralás alatt.
Skiathosra visszatérve. Nagyon szeretnék még egyszer eljutni oda. De vagy nyaralni egy hétre, vagy szárnyas hajóval átjutni egy napra kirándulni, mert az talán nem tart 3 óráig.
Vitibogi: írtad ezt a Skiathosi kirándulást. A helyzet az, hogy én is sok helyről azt hallottam, hogy elég erőltetett menetben zajlik az egész nap, rohanás mindenhová. Mi jobban szeretünk a saját tempónkban haladni, kisgyerekkel is megyünk ráadásul. Szóval, a kérdésem az lenne, hogy tudsz-e valamilyen hajómenetrendet, vagy más megoldást, hogy egyénileg meg tudjuk oldani ezt a kirándulást. Pl: kocsival lemegyünk Volos-ig, vagy ahol van olyan kikötő, ahonnan indul bármilyen vizi jármű Skiathosra, ott veszünk jegyet, felcsüccsenünk a csónakra, stb-stb. Mi idén is paraliára megyünk, onnan még azért nem olyan vészes lekocsikázni Volosig. Illetve nem tudom, hogy komp nem-e megy Skiathosra, mert akkor ott is lehet kocsikázni. Előre is köszi.
#1413002010-06-26 22:05:56 Válasz a #141269. hsz-ra
Szia! Sartin van egy öreg bácsi,ő árul kimérve cipurót,fincsi.Én nem régen jöttem meg,hát melegebb volt mint itthon./38/fok van,egy rövid eső volt utolsó nap este de kb.20 percig tartott.Érezd jól magad.
Látom sokak szíve csücske Skyathos... Nos én kb 3 éve voltam Skyathoson a fotoalbumomban meg is tekinthető. Azt el tudom mondani, hogy ilyen kedves, szép jó hangulatú sziget kevés van. Nekem is célom visszamenni. Az utazáról annyit, hogy mi is egy nagy komppal mentünk, ami később indult valamilyen ellenőrzés miatt és egy csomó ember volt összezsúfolva. Lassú volt és unalmas, habár próbálták egy kis műsorral, hastánccal feldobni, de minket feltereltek a legfelső szintre és ott már csak nézni tudtunk bármit is. A szigeten alig volt idő bármire is, ez sokszor okozott problémát, hogy kevés idő volt és rohantunk végig Remélem legközelebb több idő jut mindenre, mert ez a sziget életem egyik nagy álma volt.
Ja és hogy ne legyek off...
Sartin remélem sokkal több idő jut majd mindenre, megpróbálok jó korán kelni és későn feküdni, hogy minden ott legyen
Persze most kevesebb fakultatív programot választottunk, ugye a görög est és a Kalóztúra. A görög est azért is jó, mert este van így napközben még lehet csavarogni, fürcsizni és minden jót csinálni
#1413062010-06-26 22:48:08 Válasz a #140057. hsz-ra
ékszerbolt van,ha jól és főleg jót akarsz venni az iroda mellettibe menj be,szép dolgai vannak,és lehet alkudni.Ő mond egy árat mond te is,mikor kint voltam egy buszos társ alkudta le majdnem felére az ezüst láncot.
Majd körbenézek, mert tervbe van évek óta, hogy veszek kinn egy aranyláncot és egy igazi görögös medált hozzá, de eddig mindig visszaléptem valamiért.Most elhatároztam hogy ha minden összejön akkor veszek. Régebben láttam egy medált amin körben a meander vonal van és középen a Parthenon.Na olyat szeretnék...
#1413132010-06-27 00:49:02 Válasz a #141265. hsz-ra
Idézet:
Ouzót csak a hülye turisták isznak ezt a görögök mondták.De a boruk nagyon finom.
Fate08. Nem lehet hogy elértetted. Azt mondták magukra mutogatva, hogy "ne,ne, ne Ouzo". Én sok ....ye görögöt látok citromot nyalogatva a kedvenc italomat iszogatni és még nevet is adtak az ilyen iszogatós helynek, és nem a ....ye magyar túristáknak, gondolom görögül, hogy ΟΥΖΕΡΙ (uzeri). Viszont aki nem kostolta és édes vörösbor - avagy a görögöknél feketebor - párti a Mavrodafnit nem szabad kihagyni. Ajánlom a "Marodafni ton patron" patras-it mint a legnevesebb mazsola bort.
Kriszta9!
Egyszer legalább akkor is érdemes megnézni Skiathost ha erőltetett a menet. Sokan szeretik azt a táncos utazást amit ezek a kiránduló hajók nyújtanak. De én is azon gondolkoztam amit írtál, hogy Volos-ból menjünk át a szigetre. Még menetrendet nem néztem, majd akkor, ha eljön az ideje . Szerintem szárnyashajóval hamar át lehet jutni, míg a komp lassú lehet, de legalább mehet az autó. Bár ha több napot ott tudtok maradni akkor jó lehet.
Sartin remélem sokkal több idő jut majd mindenre, megpróbálok jó korán kelni és későn feküdni, hogy minden ott legyen
Persze most kevesebb fakultatív programot választottunk, ugye a görög est és a Kalóztúra. A görög est azért is jó, mert este van így napközben még lehet csavarogni, fürcsizni és minden jót csinálni
Kimaradtam egy fontos részletből: egyénileg mentek? Nagyon érdemes kipróbálni Porto Koufói öbölben a partot. Nincs sok ember, tiszta a part, lehet egy szemüveggel búvárkodni. Nekünk ez a part tetszett a legjobban. Toroni felé kell menni, és közvetlen Toroni előtt lehet megtalálni.
#1413162010-06-27 08:23:22 Válasz a #141299. hsz-ra
Szia Kriszta9,
mi tavaly terveztük egyénileg a skiathos-i kirándulást úgy ahogy írtad: autóval Volos-ig, utána hajóra fel... igaz, mi csak ketten voltunk, de már akkor sem érte meg egyénileg menni, hát még most a 1,5 €-s benzinárak mellett+hajójegy oda-vissza, és a kocsit is vinni kell, ha ott is akar az ember mozogni De indulnak kb. 1-1,5 óránként hajók, tehát kivitelezhető a dolog. (ha jobban beleásom magam, talán még a kompmenetrend is előkerül: az első komp odafele 3/4 8 körül indul, vissza pedig este 7 körül)