Lehet hogy hülye vagyok de én inkább megspórolom a hasamon. Mármint nem ülünk be pl minden nap étterembe. Az olyan helyeket amit elért a tömegturizmus nem szeretem. A szép tájak, tengerpartok nekem mindennél többet érnek.
Nem vagy hülye! Van, aki úgy szeret nyaralni, hogy mindenre költhessen, és ne kelljen árakat néznie, nekem az az elsődleges, hogy ott lehessek. Úgy látom, te vagy a köztes. Én még a Mamma mia őrület előtt voltam a szigeten, imádtam, talán az eddig látottak közül az egyik legkedvesebb helyem. Akkor még érintetlen volt. A mostani helyzetről meg majd beszámolsz te!
Sziasztok! Augusztus végén indulunk Skopelosra. Sajnos nem találtam sehol sem utikönyvet, sem filmet - a Mamma Mian kívül a szigetről. Van esetleg valakinek ötlete hol lehetne nézni. Főleg magyar nyelvű érdekelene, kirándulások, látnivalók stb. Akik tavaly voltak, honnan tudtak beszerezni ilyesmit? Előre is köszönöm mindenkinek
Ma reggel értünk haza Skopelosról! Köszönöm mindekinek a sok hasznos infót amit itt megosztott velem és a többiekkel itt a fórumon. A Sziget csodálatos 10 nap alatt sem sikerült minden öblöt felderítenünk. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mi saját szervezésben voltunk és semmi gond sem volt. Végig sima Visa kártyával fizettünk a kutakon, mindenhol elfogadták. A határokon pár percet vártunk csak, nem volt gond. Az út odafele Szfvár -Volos 18 óra +3,5 óra komp vissza komp+17 óra.
#1512572010-09-06 12:04:46 Válasz a #151124. hsz-ra
Szia!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Írsz pár sor élménybeszámolót? Melyik apartmanban voltatok, mennyiért, hogy nézett ki stb. Milyenek a partok, strandok, milyen a víz színe, mennyire tiszta? Mit láttatok a vízben (halak, sünök, tengeri csillag, kagylók). Voltatok-e fakultatívon (Allonisos, Skiathos), láttatok-e delfineket? Raksz föl valahova képeket? Naggggyon megnézném!!!
#1513472010-09-07 17:39:41 Válasz a #151257. hsz-ra
Szia Erki!
A képeket válogatom szorgalmasan, kb 1000 db-ot csináltunk. Igyekszem élménybeszámolót is írni minél előbb. az Annageorge apartmanban voltunk én a neten néztem ki. 50 euro/ éjszaka volt a két szobás 4 személyes apartman Stafiloson. Mire Jox visszajön addigra töltök fel albumot is remélhetőleg. Ide is szúrnák be képet de sajna nem tudom hogy kell A víz csodálatosan tiszta. A színek varázslatosak, a fenyőerdők illatáról nem is beszélve. Most jöttünk csak haza de máris visszamennék
Jártam már pár helyen és nem ismétlem magam szívesen,
de Skopelosra bármikor visszamennék
Macsosz
Jövőre uticél Kréta, vagy Skopelos.
Skopelost toligáljuk már a Mamma Mia óta. Akkor közvetlen a film után nem akartunk az esetleges invázió miatt. Aztán válság és idén elcsábított Parga.
#1527392010-10-03 15:44:20 Válasz a #152735. hsz-ra
Szia!
Scopelosnak nincs reptere, legalábbis olyan nincs, ahová utasszállító gépek le tudnának szállni.
Athénba vagy Szalonikibe lehet menni, vagy egy közeli szigetre , pl. Skiatoszra, illetve Volosra és onnan hajóval.
Sztem ott most így is sok a turista, mi lenne ha még reptere is lenne?
Másrészt kompozni, hajózni szuperjó
Jó tervezést!
Medi
Abban kérném a segítségeteket, hogy Skopelos-ra vagy Skiathos-ra el lehet-e jutni komppal valahogy Thessaloniki-ből???
Elég sok ferry-s oldalt megnéztem már, ahol ki is adja mindkét szigetet mint lehetséges érkezési célpontot, de valahogy még sincs eredménye a dolognak... Lehet bennem van a hiba. Thessaloniki-ig repcsivel mennénk, onnan tovább skopelos szigetére komppal. Amennyiben tud erről valaki valamit, légy szíves segítsen.