Már sok helyen olvastam, hogy Aghiofilibe nem érdemes robogóval menni csak Vasilliki-ig, ahhonan 1 órás út vezet a Aghiofilibe. Az lenne a kérdésem, hogy Vasilliki-ig érdemes robogóval menni, nem lesz probléma az otthagyásával? A másik kérdésem az lenne, hogy vizitaxival hova lehet eljutni és hogy működik a hazajutás? Porto Katsikibe mivel érdemes elmenni mert nézegettem a térképet és úgy láttam, hogy csak nagy kerülővel lehet oda eljutni?
csokolade!
Amit mi tapasztaltunk:Nidriből busszal Vasszilikibe,ott strand,séta közben láttuk,hogy van vizi-taxi.De csak oda pillantottunk,mert tudtuk már nem tudunk elmenni.Amire emlékszem Agiofili,s mintha Porto Katsiki is ki lett volna irva,de nem esküszöm.Azt viszont láttuk,hogy sürün fordul a kis hajó.Az ut kissé kacskaringos,vigyázzatok.Egyébként nagyon sok a lehetőség ,nézzetek szét.Meganissi szigetre is megy valami Nidriból.
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek július utolsó két hetére lehet Lefkadán szállást találni érkezéskor? Magyar utazási irodákat nem nagyon találtam ahol szimpatikus szállást lehetne foglalni úgy, hogy autóval megyünk.
Pár apartmannak írtam mailt, hogy van-e szabad szoba stb, de elég sokat kértek érte.
Kb mennyiért lehet szállást találni? Amúgy milyenek az árviszonyok a szigeten? Drágább mint máshol pl egy étterem vagy alap élelmiszerek?
#1426992010-07-06 10:13:46 Válasz a #141923. hsz-ra
Csokoládé:
- Mi elmentünk Agiofilibe robogóval. Bár a robogóval szigorúan csak aszfalton szabad menni, mert a földúton megsérülhet. Azt mondják, hogy a kölcsönzős robton észreveszi a por színéből, hogy merre jártál nekünk nem nézte
Vasiliki teljesen sima, tök jó út megy és viszonylag közel van Nidrihez, onnak kb. még 20 percet mentünk robogóval nagyjából találomra földúton, majd ahol parkoló autókkal találkoztunk, otthagytuk a robeszt, onnan elindultunk gyalog lefelé. Hát még mehettünk volna lejjebb is a motorral, mert a kerítés előtt még sokan parkoltak. Jó kis 15perces séta volt még, nagyon hangos volt a természet, mintha maxra tekerték volna a hangerőt, nagyon érdekes (és a gyaloglás a hőségben) fárasztó volt.
- Viszont a látvány kárpótol mindenért. Mi délelőtt mentünk, de már tele volt a partszakasz, nem volt szabad napernyő, ami a nagy meleg miatt nagyon kellett volna. Kb. óránként fordult a vizitaxi, sokan jöttek, de sokan is mentek el vele, azzal is lehet próbálkozni.
Porto Katsiki: mi mindenhová robogóval mentünk, ide is a Vasiliki útvonalon. Nem akarok hülyeséget mondani, de kb. mintha 60 km lett volna, átlagosan 100 km-t mentünk naponta. Porto Katsiki előtt van még Egremni, mi ott töltöttünk el több időt, ott is jó kis túrával kell számolni.
ha esetleg érdekel még valami, akkor csak kérdezz bátran!
Az lenne a kérdésem, hogy valakinek van e tapasztalata az Alexandra apartmanról Lassiban?
Ha minden igaz 25.én megyünk és érdekelne, hogy mennyire felszerelt?
Ha esetleg már levan irva valahova, bocsi, még nemolvastam végig az összes oldalt...
Illetve van valakinek tapasztalata arról, hogy egy 3napos autóbérlés benzinnel együtt mennyire jött ki? szívesen veszem a km adatokat is (mennyit mentetek vele naponta)!
Szia bdorci! Azt szeretném kérdezni, hogy mennyire biztonségos valahol otthagyni a robogót? Érdemes vinni esetleg robogózárat?
Szia tudom nem nekem jött a kérdés de a saját tapasztalatom ez. Szerintem felesleges én nem tapasztaltam még olyan problémát hogy tartsak tölük.Inkáb a külföldiek lehetnek azok akik bánthatják a mocit szerintem ne vigyél semmit
Én töbször kölcsönöztem mocit is és qadot de még lese kellet zárnom
#1428882010-07-06 21:59:04 Válasz a #142699. hsz-ra
Szia bdorci!
Arra lennék még kiváncsi, hogy Vasilikitől Port Katsikibe aszfalt út vezet-e és ha igen merre felé, mert én nézegettem a térképet és nem láttam semilyen utat.
#1430172010-07-07 16:49:09 Válasz a #142904. hsz-ra
Szia Bdorci!
Köszi a segítséget!
Ezt az utat mi is megtaláltuk, egy kicsit hosszúnak tűnik. Ti mennyi idő alatt értetek le Nidryből Porto Katsikibe? Arra is gondoltunk, hogy Porto Katsikit és Egremnit vizitaxival közelítjük meg, talán így gyorsabb és kényelmesebb valmivel. Viszont Aghios Nikitastól Kavalikeftáig mindenképpen robogóval szeretnénk menni. Mit gondolsz?
#1430202010-07-07 17:15:34 Válasz a #143017. hsz-ra
egyáltalán nem vészes az út, nincs 60 km és jól lehet haladni. nem tudom, hogy mennyibe kerül a vizitaxi, de szerintem nem lehet olcsó és időben is sokkal több lehet. A hajókiránduláson mentünk Egremniig, meg kell kerülni a sziget déli csücskét, még a Nidri Star-nak is sok időbe tellett.
szerintem nem kell aggódni a távolság miatt. Robesszal már 9:30kor Egremiben voltunk, és hidd el, nem keltünk korán. Az 50 köbcentis pici robogó is kényelmesen megy legalább 60 km/h átlagsebességgel (belekalulálva a hegymenetet is), így ezzel számolva is, 1 óra alatt ott lehet lenni!
Kavalifektához is robesszal mentünk, akkor észek felől közelítettünk (Lefkas-on át), az sem vészes.