Szia Zseby!
Egyetértek az előttem szólókkal, annyi a program hogy legalább két hét kell.
Hydra nekem nagyon a szívem csücske lett, most, hogy már voltam ott, értem miért volt odáig tőle a fórumozók többsége:-) Athénba is érdemes elmenni, valamint a Palamidi erődbe. Sajnos mi éjszakain nem voltunk, de nappal is szép Nafplio. Egy nap nem is volt elég, többször is visszabuszoztunk kószálni az óvárosba.
#1420992010-07-02 09:10:51 Válasz a #142073. hsz-ra
Szia Andi,
Gyönyörűek a képeid! Karathona beachről hasonlóm nekem is van, de mi gyalog keveredtünk oda Nafplioból, megkerülve a sziklákat, a part menti úton. Onnan meg gyalog a betonúton vissza az Erőd felső parkolójáig, mindezt délben
#1421042010-07-02 09:33:06 Válasz a #142092. hsz-ra
Busszal vagy autóval?
Mert ha autóval akkor több kell az utdij miatt.
De van gyrosuk 2 euróért, ami vacsira elég szokott lenni. Ha magatoknak főztök, van Nafplióban egy Lidl áruház és ott szinte a fele áron be tudtok vásárolni szinte mindent. Ha nincs kedved buszozni akkor bérelj robogót, és egy hétre be tudsz vásárolni. A vizük ami a csapból folyik szerintem ihatatlan, vagy inkább nem jó ízű. A fő utcában van az Epidaoros hotel, az mellett egy ki sikátor, Azon ha felcaplattok, van a bal oldalon egy forrás olyan kis fatetővel és onnan tudtok nagyon finom fhideg forrásvizet vinni. Nem kell fizetni érte, a Görög lakosok is onnan vitték, meg persze mi is. 4-5 flakon elég is 1 napra.
Csak jó nyaralást tudok kívánni, ha most mentek elősször Tolóba valószínű, hogy nem utoljára lesztek ott.
#1421212010-07-02 12:30:55 Válasz a #142010. hsz-ra
Kedves Zseby! Mi 2 éve fejenként 200 Eurót vittünk. Mindennap étteremben ettünk, főleg gyrost. A reggelit, vacsorát mi intéztünk, sok mindent nem vittünk itthonról (csak májkrémet, egy rúd szaalámit). A fiúk nagyon szerették iszogatni a Bacardi-szerű ücsit (nem jut eszembe a neve, gin volt benne citromüdítővel), sokat fagyiztunk, frappéztunk, szuvenírt is hoztunk, és még így is maradt 130 Euró. Fakultatívot igaz nem fizettünk be, de voltunk odaát Nafplionban. Pont a fakultatívok ára maradt meg. Egy hétre ez a pénz bőven elég volt.
Sziasztok
Mi azt tapasztaltuk hogy némi hazaival támogatva kb350-400 Eur.-ból 1 fakultatívval kényelmesen megvoltunk.Ahogy olvasgattam a toloi árak nem nagyon különböznek a Sartis áraktól.Minél több "hazaival" támogatod a nyaralást annál kevesebből megtudod oldani a nyaralást.Évek alatt láttam olyan kirívó eseteket hogy még a krumplit,hagymát is cipelték magukkal.
Végül is... nem feltétlenül hízókúra a nyaralás
(eszembe jutott: amikor én diák voltam, inkább ittam mint ettem )
szerencsére reggelit kapunk a szálláson, csak ebéd + vacsi kell, ami egyértelmű, h. gyros szendvics lesz. esetleg 1x dőzsölünk és eszünk 1-1 gyrostálat.
Nem azok vagyunk, akik étteremben szeretnek kajálni -- ezzel persze nem ítélem el azokat, akik szeretnek a nyaralás alatt, egyszerűen nem szeretünk.
Köszi az infókat az anyagiakkal kapcsolatban.
További kérdésem az lenne, hogy helyi közlekedéssel hova érdemes ellátogatni, egyáltalán milyen ott a helyi-helyközi közlekedés? Komp- és buszjegyárak is érdekelnének (+robogóbérlés).