Szia Cofffos!
Ezt egy Szuper info hirdető újságban olvastam,szerintem Apollonos lehet de ez csak tipp,nem írta oda a közvetítő utazási iroda,hogy kié az út.
Csodálkozom,hogy mások hajókirándulása hányósra sikeredett,mert mi is az említett napokban voltunk Paxos-Antipaxoson a Captain Hook-kal,s nem tapasztaltunk nagy hullámokat,senki nem is volt rosszul Lichnosra menet mi az olajfa ligetet választottuk,a Ti leírásaitok alapján és igazatok volt,valóban csodaszép,nagyon különleges élmény,vipera sem keresztezte utunkat
Ja,igen,a kiadó szállások ügyében: rengeteg szoba kiadó táblát láttunk,szinte minen második apartmannál ki van írva,mi is néztük ismerősöknek A családban már van aki elhatározta,hogy a július végi Korfus nyaralás után leugranak még pár napra Pargaba is,felmérik a terepet a jövő évi hosszabb nyaralásra Tehát bátran lehet előzetes foglalás nélkül is menni,senki sem fog szállás nélkül maradni (hacsak nem egy sok fős társaságról van szó,akik egy fedél alatt szeretnének megszállni,mert akkor célszerű előre egyeztetni)
Szép estét!
Na,Brekim,épp a nagy hajós témához szólnék hozzá.
Akkor Te még nem utaztál Callais-Dover között,na az tényleg nagyobb hajó,de lehet ám másfél óra alatt is poklot járni,ha olyan a tenger...
Tapasztaltam
Egyébként voltam már Skiathoson én is úgy,h. rettegtem,mert a 2 nappal korábban menők közül minden 2. dobott egy rókát. Nekünk már kellemesebb volt a tenger,de láttad volna azok arcák,akik akkor megérkeztek a szállásra...
Sziasztok!
Nem találok olyan térképet,ami a városból részletesen mutatná a Lichnosra vezető gyalogutat. Ha van valakinek,légyszi linkelje már be nekem.Mert azt sem tudom,honnan kell elindulni,merre keressem az utat.
Nagyon érdekel,mert gyönyörű,csak kicsit félek az út hosszúságától.
Szerintem ilyen részletes térképet nem nagyon fogsz találni, és ha az erdei ösvényt mutatót néznél lehet megis keverne
Az örszágúti út ilyen
De nem lehet eltévedni a jól megszkott kis táblákon mindig ki van írva
merre menj.
Úgy kell indulni mintha a városi strandtól a kis strandnál lévő bolt fele mennél aztán mikor egyenesen továbbmész a bolt mellett látni fogod az első táblát és megnyugszol
Ezen az úton addig mész egyenesen amíg egy erdőbe érsz és az út nem megy tovább egyenesen, de újra ott a tábla ott felkanyarodsz és követed az ösvényt amerre mutatja elég sokat fog kanyarodni egy helyen lesz egy kis pihanőféle ahol kiszélesedik majd autóval járható útra jutsz ismét pár kanyar és mikor már azt hiszed nem jó úton vagy kijutsz a a Lichnos felé és csak nézed a csodálatos panorámát a vendégló teraszáról.
Onnan már szerintem tudni fogod, szerintem aki itt eltéved boltba se menjen le
Köszi,Breki!Mi lenne velünk nélküled...
Apropó,bolt. Tényleg Coop üzlet? Olvastam,hogy ott érdemes vásárolni,mert az a legolcsóbb. Na szépek leszünk majd a barátosnémmel a zsugor ásványvízzel,megpakolva,mint a málhás szamarak... De ott fogunk vásárolni.
Mennyi ideig tart az út gyalog a Lichnosra? Már alig várom,hogy láthassam az olívaerdőt...
Szerintem is az a legolcsóbb (nem tünt fel, hogy COOP lenne)
illetve még a rendőrséggel szembeni relatíve "kisboltban" voltak jó akciós dolgok.
Pl aki Parga naptárt akar venni az nehogy vhol az egyik árusnál vegye itt sokkal olcsóbbak voltak és nem is csak 12 hónapos hanem majd másfél éves gyönyörű képekkel.
És itt remek ajándékokat lehet venni van egy rész ahol mindig más az akciós.
A kis képen nem látom mennyire vagy izmos
ha bírjátok az erdei emelkedőt sztem fél, max háromnegyed óra kényelmesen
viszont azt bele kell kalkulálni hogy odafele az erdős emelkedő nem olyan vészes, de a strand előtti elég meredek út visszafelé elég kemény lehet ezért érdemes visszafelé vizitaxival visszajönni ami kb fél-egy óránként megy több is felváltva.
Ahogy visszaolvastam anno,megmaradt bennem,hogy többen is írtak erről a Coop-ról.
Köszi az ötletet a másik kisboltról,majd megkeressük.
Azt is olvastam valamikor,hogy a szezon végén az árusok meg akarnak szabadulni a cuccaiktól,és az is lehet,hogy olcsóbban,akciósan meg tudjuk majd venni az ajándékkokat?!?
Gondolom a bazársor a legdrágább,és ott nem nagyon kéne nézelődni....
Már nagyon be vagyok sózva,folyamatosan Pargával kapcsolatban bújom a netet.... De nem is olyan sokára itt lesz szeptember 17.-e és GOOO !!!
Ui.: A te "hatásodra" utánanéztem Hydra-nak is,és beleszerettem !!! A fotókat látva meg kell állapítanom: nekem ez jelenti Görögországot,amit láttam a képeken....... Csodálatos........
Ja,és pont annyira vagyok izmos,amennyire kell.... Meg sem fog kottyanni a kis túra.....
Ezt még meg akartam mutatni a COOP-al kapcsolatban,régebben olvastam itt a Parga fórumban:
Piso Krioneri Beachnél van egy COOP SUPERMARKET
Lényegesen olcsóbb mint bármi más Pargában.
1,5l tej 1,47€, 1,5l Pepsi1€, rengeteg 1et fizet 2őt vihet akció
100g felvágott 1,6-2€ és úgy általában MINDEN 0,1-1€-val olcsóbb mint máshol.
70cl Metaxa is 2-3€val volt olcsóbb mint beljebb vagy a bor 0,5-1€val.
A külföldi fórumok alapján az inkább Co-op legalábbis ők így írják.
"To the side of Piso Krioneri (small beach) you will see a hill with a tiny white chapel on the top.
There is a track that ascends up this hill - go pass the beach road and soon (past a co-op supermarket) on the right at the side of a taverna is the start of the way to this track."
Eközben találtam képeket az útról
Szeptemberben sok helyen ki van rakva hogy akciós ilyenkor olcsóbban lehet vásárolni mint főszezonban.
Hydráról melyik fórumban olvastál tőlem?
Mert ide nem nagyon írtam róla, viszont van külön fóruma is itt, nálam szintén benne van a TOP3-ban
Mi férfiak szeretjük a pont annyira izmos mint kell barátnőket,
ezt biztos a görög fiúk is értékelni fogják, lehet mégse nektek kell cipelni a vizeket
Breki!
Köszi a fotókat,tényleg nagyon szép a Lichnosra vezető út! Nem fogunk sietni,így tovább tart majd,de fotózhatok ezerrel........
Itt olvastam Hydráról,meg azt hiszem az SG-s oldalakon láttam fotókat,amiket belinkelsz.
Jó lenne,ha a kirándulások árát is lejjebb vinnék... Kétlem....
El szeretnénk menni egy pár helyre,csak mi busszal megyünk Pargára,nem kocsival,és így muszáj lesz fakultatívra is menni (Korfu). Barátosném nem meri bevállani a vezetést Görögben friss jogsival....