Hahó, miért nem írnak, akik Tolóban voltak nyaralni? Én ezt nemértem. Nyaralás előtt fél évig minden nap százszor írtatok, hogy mennyire jó lesz, azóta meg alig írtok, illetve Csutekék meg teljesen el is tűntetek innnen. Esetleg mégsem tetszett Tolo, csalódtatok benne? Egyszerűen fura ez nekem, hogy előtte lelkesek vagytok, utána meg soha többet nem írtok. Meg lehet tudni valamit a véleményetekről Tolóról?
Üdv, Andi
#1423212010-07-03 21:40:33 Válasz a #142318. hsz-ra
Sziasztok!
Igazad van Andi!
Valóban írni kellene és kell is.
Nekünk személy szerint tetszett, de nem sokat voltunk ott, illetve amit ott töltöttünk az az apartman előtti parton volt, vagy a tengerben.
A sok negativ véleménnyel ellentétben nekem nem okozott csalódást ez a kis halászfalu. Azon nagyon meglepődtem, hogy mennyire tiszta a víz a homokos partszakasz ellenére.
Mondjuk kezdtek a sünök már a közelünkben is egyre többen lenni, de nagyon vigyáztunk velük.
apartmanunk, a felső a mi szobánk volt
Fentről is megörökítettük a szigetkét
Nemsokat vásárolgattunk, de ezt a boltot mindenkinek merem ajánlani. Nagyon jó görög fűszereket vettünk nem túl drágán
Szia Whitefrost!
Jó, hogy írtál. A sok negatív véleményt általánosságra érted, vagy valóban a társaságból bolt akinek nek tetszett ott, vagy nem érezte jól magát, csalódott.
Ajj, ha főszereket tudtam volna (pedig ismerem régről ezt a boltot), mert azegész Peloponnészoszon alig találtunk fűszert, végül Nafplionban vettem kettőt, de másik kettőt nemkaptam, ami kellett volna: spagetti és saláta keverék.
Már csak 2-t alszunk és megyünk. El se hiszem Bár most örülnék, ha 1 nappal később mennénk mert lenne még mit elintézni, de így is minden megvan, ami kell: euró, útlevél, biztosítás és optimizmus
Köszi WhiteFrost a képeket, még a holnapi nap folyamán átolvasgatom a fórumot, biztos, ami biztos.
Breki, igen, tényleg nagyon hangulatos tud lenni, ha a part mellett, a tenger hullámzását hallgatva fogyasztod el a vacsit. Lehet, h. idén kipróbáljuk?!
#1423252010-07-03 22:02:44 Válasz a #142318. hsz-ra
Bár én nem lelkesedtem a fórumon, csak praktikusakat kérdeztem , azért írok én is.
Nekünk Tolo más volt, mint amire számítottunk. Beszélgettük is erről, és arra jutottunk, hogy biztos azért, mert már több helyen jártunk, több a hasonlítási lehetőség. Nekem kicsit a falu olyan, mint Nidri Lefkadán, csak kisebb, nyugisabb. És olyan a környezet is a hegyekkel, a szigetekkel. Hiányzott a nyüzsgő kikötői élet, nem szeretjük a magyar kiírásokat, és fürödtünk már szebb partokon. De: jól éreztük magunkat és egy percig nem "unatkoztunk". Innen adottak voltak olyan kirándulási lehetőségek, ami máshonnan macerásabb lenne. A tenger fincsi volt, bár legtöbbször a Assinire jártunk át a nyugalom miatt. Mi tömegközlekedő/gyalogolók vagyunk, és úgy gondolom, még így is el tudtunk volna tölteni két hetet tartalmasan. Összességében minden okés Tolóval de nekünk nem volt a "hűha"-hely.
(Bocsánat mindenkitől, aki nagyon szereti Tolot, remélem, nem bántóak a fenti sorok, mert az nem szándékom.)
Szia Pontikos!
Köszi, hogy írtál.
Én szeretemn Tolot, de nem vagyok fanatikusa. Sosem értem igazán, mit szeretek benne, talán leginkább az ottani első nyaralásom csodás emlékeit, mert új volt nekem, hogy valahol ennyire tiszta lehet a tenger (azóta láttam még szebbet), mert új volt, hogy csónakok ringatóznak a vizen (ami nagyon romantikussá teszi szerintem az öblöt).
A magyar kiírást most láttuk mi is egy helyen, nem is tudom, mi volt, "ha valaki magyar, két sört kap egyért" (hasonló) - halál ciki szerintem. Meg a pincér is magyarul akart velem beszélni, én meg el nem álltam az angoltól, nekem ne nyalizzon, ha én azt nem akarom.
Tolo "magyar gyarmatként" hatott nekem most harmadszori látogatásra, ahogyan a messiniai Finikounda "német gyarmatak" és Stoupa pedig angolnak. Ez sok mindent elront, főleg azon, amit mi keresünk, az eredeti hangulatot (ebből szerencsére máshol sok kijutott).
Talán a fekvése miatt szeretem legjobban, meg mert ez volt hosszú ideig az egyetlen hely a világon (nekem), ahol lehet vizibiciklizni a tengeren és ez hihetetlen élmény volt nekem.
Fűszerek: Athénba nem mentünk be, hanem szabályosan menekültünk át rajta. Én nem szeretem Athént, életemben kétszer bőven elég volt.
Legutóbb vojandi szerkesztette (2010-07-03 22:21:09), összesen 1 alkalommal
#1423282010-07-03 22:20:44 Válasz a #142323. hsz-ra
Szia Andi!
Nem volt a társaságban senkinek baja Toloval, hanem általánosságban mondom. Nagyon sok összehasonlítás alapunk van nekünk is immár 15. éve voltunk Görögországban. Voltunk nyüzsisebb helyen, de nekem ez volt inkább a nyerő és voltunk eldugodtabb helyen is ahol nem volt semmi.
#1423402010-07-04 07:33:49 Válasz a #142327. hsz-ra
No, örülök, hogy meg tudtam fogalmazni nem bántón a gondomat. Több helyen volt magyar kiírás, hidd el... no és a rengeteg matrica, hogy ilyen-olyan utazási iroda partnere. Persze, a turizmus üzlet, de én már nem szeretem, amikor ennyire direkt módon (ugyanúgy, mint a fakultatívon szokták, hogy "megállunk egy eldugott falucskában, ahol semmi nincs, csak az xy taverna, és lesz egy óránk...").
Egyszer, egy másik szigeten nagyon sok volt a szlovák, és egy boltos muki bőszen ahojozott nekünk is. A hideg rázott tőle, de sajna csak arra tudtunk a partra lemenni. Én úgy gondolom, a görög legyen görög, örüljön, ha én úgy szólok hozzá, kezelje alapnyelvnek az angolt, aztán ha érdekli, kérdezze meg, honnan vagyok, és akkor cserébe kedveskedhet ő is a magyar tudásával (ha van).
Szoktátok kérdezni még a gyrost (hogy nagyot ugorjak a témában ), mi a grill house-ban ettünk finit, meg Hydrán, a kikötő barlangos strand felőli végén (narancs-fehér zacsiba teszik, ha elhozod). Utóbbi nekem annyira bejött, hogy örökké tudnék élni rajta - de ízlések és pofonok, úgyhogy mindenki a neki szimpi helyre menjen!!!
Gabako, Spestesen mi csak két-három órát töltöttünk, elég jellegtelen volt. Ami tetszett, a kavicsokból, mintákkal kirakott utcák. Az újszerű volt. A sziget többi része lehet gyönyörű, ezt nem tudom, de ha ti is csak pár órát terveztek (kevés gyaloglással), akkor a kikötő környékénél nem fogtok sokkal messzebb jutni. Egyébként én szívesen visszamennék rendesen körbenézni, mert ennyi idő alatt nehéz valós véleményt formálni.
Szia Pontikos.
Egy kicsit nem értek egyet veled abban,hogy a
görög legyen görög és ha te angolul szólsz hozzá
akkor ő is angolul válaszoljon.Miért nem görögül
beszélgetsz vele,talán azért mert annyira tudod az ő nyelvét,
mint ő a tiedét.Sajnos mi magyarok vagyunk azok akik
nem nagyon büszkélkedhetünk azzal,hogy beszélünk idegen
nyelvet,nyelveket.
Szia Kisike!
Igazad van, csak mi ezt most másképp értettük, ahogy te gondolod.
Én kb. 5-10 szót tudok csak görögül, de azért görögül köszönök, görögül rendelem meg a kaját....ilyen apróságok. De ahol kifogy a tudásom, ott angolul beszélek és nem várom el tőlük, hogy tudjanak. De ez a pincér beszélt angolul, németül és pár szót magyarul is. Kérdezte, honnan jövünk, mondtam, hogy fele német, fele magyar. Erre mindenáron magyarul akart beszélni, de amikor neki is megáll a tudása három magyar szónál, angolul viszont sokkal jobban tud, akkor tök színházasdi ez az egész nekem.
Sok helyen nem tudtak a görögök semmi nyelvet az anyanyelvükön kívül, még is kézzel-lábban jól megértettük egymást, ez nekem oké, de nekem ne akarjon a görög velem magyarul jópofizni, amikor három szó után már nem bír szólni.
Szia Pontikos!
Hydrán ott mi is ettünk gíroszt, nekem kicsit főszertelen volt, de jó nagy ellenben.
Tolóban ott szeretjük nagyon, ahol Ágiék irodájávbal jócskán srégen szemközt (Hotel Epudavros) van egy étterem, ahol elvinni is lehet, de beülni is. Ott szerintem nagyon fincsi. Nem tudom, mi a neve.
Szia Kisike!
Igazad van, csak mi ezt most másképp értettük, ahogy te gondolod.
Én kb. 5-10 szót tudok csak görögül, de azért görögül köszönök, görögül rendelem meg a kaját....ilyen apróságok. De ahol kifogy a tudásom, ott angolul beszélek és nem várom el tőlük, hogy tudjanak.
Erre mindenáron magyarul akart beszélni, de amikor neki is megáll a tudása három magyar szónál, angolul viszont sokkal jobban tud, akkor tök színházasdi ez az egész nekem.
Sok helyen nem tudtak a görögök semmi nyelvet az anyanyelvükön kívül, még is kézzel-lábban jól megértettük egymást, ez nekem oké, de nekem ne akarjon a görög velem magyarul jópofizni, amikor három szó után már nem bír szólni.
Bocs, de én ezt nem egészen értem!
Akkor most ki beszélhet pár szót a másik nyelvén?
És őszintén szólva számomra az is elég ellentmondásos, hogy egyre többen emlegetik, hogy zavarják a turisták, jobb olyan helyre menni, ahol igazi görög hangulat van. Na de ők ott nem turisták, és nem zavarnak másokat a jelenlétükkel? Nem ugyanazt a folyamatot indítják el, amit maguk olyan bőszen kifogásolnak?
Sziasztok!
Hamarosan fenn lesznek a képeim. Nekünk nagyon tetszett Tolo, pont olyan volt, amire számítottunk. Hangulatos volt, és gyönyörű. A hely varázsához tartozott, ahogy a tavernák asztalai a homokban voltak, ilyet máshol nem láttunk.
No, meg ahogy Vojandi írta, a vizibicajozás is hihetetlen volt. Igaz, a sok magyar felirat kicsit meglepett, és sajnos vízben úszkáló sörösdobozokkal, szatyrokkal is találkoztunk. Szívesen visszamennénk, még sok felfedeznivaló lenne a környéken is.