Sziasztok!
Mi három éve járunk ugyan oda nagyon kedves vendéglátóink vannak Moraitikán van egy apartman házuk. Szeretik a magyarokat főleg ha viszünk valami haza különleges italt Ha valakit érdekel egyéni utazással szállás csak ajánlani tudom ezt. Van róla egy kis videó http://www.youtube.com/watch?v=SsfAWicrFwM itt látható milyen klassz helyen van, kisgyerekkel is ideális. Az elérhetősége nálam van.
#1425792010-07-05 13:35:46 Válasz a #142384. hsz-ra
Szia Betty, nekünk két éve Nei Poriban volt nagyon beteg mind a két gyerek. Ott Ági elfogadták tőlünk a biztosítást, ha jól emlékszem Uniqa biztosításunk volt, középkategóriás. Tavaly Toloban Ági (a kinti idegenvezető) írta, hogy az Atlaszt fogadja el kinn az orvos, ezért ott kötöttünk biztosítást. Nei Poriban egyetlen fillért sem kellett fizetnünk az orvosnál. Csak a gyógyszerért. A gyógyszer árát is visszakaptuk volna, ha megyünk utána itthon, de nem volt lényeges. Mindent a biztosító intézett.
Amikor betegek lettek, rögtön felhívtuk a biztosító számát és elmondtuk mi történt, ők beszéltek az asszisztenssel, aki a biztosítási részét intézte, mi meg az orvossal. Nem volt semmilyen gond.
Az idén is egészen biztosan kötök, mert 4-5 gyerek lesz velünk. Sose lehet tudni... Anélkül nem indulok el soha.
Bármilyen kérdésed van még szívesen válaszolok, Erika.
#1425812010-07-05 13:59:03 Válasz a #142384. hsz-ra
Kedves Betty!
Mi tavaly voltunk Korfun (Messonghi) és sajnos nekem volt szükségem orvosra. A K&H banknál kötöttük az utasbiztosítást.
Semmit nem kellett az orvosnak fizetnünk, annyi költségünk volt, hogy a gyógyszertárban kiváltott orvosságokat kellett akkor kifizetni, melynek az árát utólag nyugta=számla (náluk ez megegyezik) ellenében vissza is utalták.
Nekem sajnos az apartmanhoz kellett kihívni az orvost, mert a fájdalomtól csak bőgni és dülöngélni tudtam, mint valami elmebeteg. Begyulladt a fülem, de olyan szinten, hogy feldagadt az egész arcom. Állítólag a klímaváltozástól szaporodtak el a fülemben a baktériumok. 2 naponta jártam fülmosásra és egy hajszál választott el a kórházba kerüléstől, no meg persze kaptam 4 fajta gyógyszert.
Az orvos nagyon kedves volt, Servos Cristosnak hívták és a szerencsénk az volt, hogy pont a K&H Bank biztosítójával volt szerződése. Így tényleg ingyen és készséggel állt a rendelkezésemre.
Ha esetleg tudok segíteni vagy bármi kérdésed lenne, írj bátran.
Kívánom, hogy ne legyen szükségetek az orvos segítségére.
Sziasztok, először mennénk Korfura. Elég sokat elolvastam már a fórumból, de álltalában homokos partokról van szó. Mi kifejezetten a sziklás partokat kedveljük. Valaki azt írta, hogy az északi részen vannak ilyen partok.
Járt esetleg valaki arra? Ötelt?
Nézegettem Korfuról képeket,információkat,nevezetességeket.Nagyon szép hely
Azon gondolkodtam hogy családommal kinézünk idén nyáron.
Már csak az a kérdés hogy LastMinute,Neckermann vagy a Hurrá-nyaralunk utazási irodák által menjünk.Szerintetek?
Korfu fantasztikus választás! Én vasárnap jöttem haza és meg kell mondjam szerelmes vagyok! Már többször voltam Görörgországban, de Korfun most először. A sziget csodálatos, változatos, bámulatos. Az emberek hihetetlenül szeretnivalóak. Mindig vidámak kedvesek és szeretettel fogadják a turistákat. Varázslatos hely, alig várom hogy újra lássam. Mi a Dias Zeussal mentünk és nagyon elégedettek vagyunk.
ÜDv. Mindenkinek.
Arra lennék kíváncsi, hogy kb. milyen költségekre lehet számítani, ha nekivág az ember autóval Korfunak. Gondolok itt az aktuális komp árakra, autópálya díjakra...stb. Volt valaki a közeljövőben aki esetleg tudna hiteles infot adni? A fogyasztás annyira nem érdekes, mert ugye ez autó függő. Vegyünk egy kb. 8 litert fogyasztó dízel vasat, oda/vissza km-nek meg 3400-at. Ezen felül érdekel a pályák díja, a komp, és az üzemanyag árak..előre is kössz!!!
Köszönöm válaszotokat, ez megnyugtató az orvosi ellátással kapcsolatban.
BBetti azt szeretném még kérdezni, hogy jól emlékszem hogy a Jón tenger apartmanban voltatok?
A szoba felszereltségével kapcsolatban kérdezném hogy vízforraló ill szúnyogháló volt-e, valamint a közeli part kavicsos vagy homokos?
#1427922010-07-06 17:55:14 Válasz a #142747. hsz-ra
Útiköltség oda vissza cirka 70ezer forint autófüggő..De inkább picit több. Komp kb egy százas euróban oda vissza. Autópálya díjak. Szerbia 35 euró Macedónia 6 euró oda vissza Görög pályadíj 2.50 euró kétszer. Kb ennyi....
Igaz ezt a kérdést már egy másik topicban is feltettem, de szerintetek mennyire jellemző az utazási irodáknál a 2 hetes last minute út, mondjuk Korfura?
#1429222010-07-07 08:57:50 Válasz a #142788. hsz-ra
Kedves Betty!
Igen a Jón-tenger apartmanházban voltunk.
Vízforraló nem volt, viszont volt kis rezsó, amin nagyon hamar felforrt a víz. Ha mégis ragaszkodtok a forralóhoz, sajnos vinnetek kell.
Szúnyogháló sem volt, de mi vettünk a teraszra ilyen füstölő rudat és semmi gondunk nem volt velük.
Egy dologra szeretném felhívni a figyelmeteket, ha oda mentek. Annyi kellemetlenség volt, hogy a folyosón nem hagytak felmosót és zuhanyzás után enyhén úszott a szoba előtere. Igaz 2 naponta takarítanak, meg elég sok törölközőt adtak, de ha nem avval akartok feltörölni (nem illik szerintem), akkor valami felmosót vagy rongyot vigyetek, hogy fel tudjatok törölni. Lehet ez csak nekem fontos, de gondoltam azért leírom, hátha segítek vele. Lehet azóta pótolták is ezt a hiányosságot.