#1426142010-07-05 17:20:57 Válasz a #142573. hsz-ra
Szia
Igen ha igy kalkulaljuk a dolgokat akkor valoban kell fejenkent 30 Euro en azt az arat irtam amibol minimalisan ki lehet jonni mondjuk valakinek aki kicsit sporolni szeretne (vagy nem szeretne de muszaj neki ) a kajan.A kb.15 Eurot en ugy kalkulaltam hogy egyszer eszik az ember egy kiadosabbat valahol az etkezesek fennmarado reszet pedig onalloan az apartmanban (fozes ,hazai ,stb.)oldja meg ,es italt fagyit meg ilyesmit nem szamoltam hozza.
Mi minden nap ebédeltünk vagy vacsoráztunk tavernában, néha mindkettőt is. Általában egy kaja ára 5 és 10 Euro között mozgott. Két ember simán jól lakhat 15 Euróból, a gond az italoknál van. Az éttermek túlnyomó többségében csak kis üveges 2 dl-es italt adnak 2 Euróért. Ezzel szomjan maradsz és újat rendelsz, ezzel ugrik fel a végén az ár az egekbe. Az említett tolói gíroszos étteremben párom hatalmas nagy gírosztálat kapott, én nagy adag, finom muszakát és két mini üdítővel 20,70-et fizettünk. Ez az átlag ár, így 20 körül jóllehet enni. Annak meg nagyon megörültünk, ha valahol a 3,3 dl-es bobozos őccsit adták és ráadásul azt olcsóbban, 1,5-ért általában.
Szia Kriszta!
Igazad van, én belátom. Nem is tudok mást írni, csak azt, hogy nem ép ész mondatja velem, amiket erről írtam, hanem egyszerűen az ottani, pillanatnyi érzéseim. Nekem túlságosan privátszférába törő az, ha valaki két másodperc után megkérdi, honnan jövök és aztán megpróbál velem 2 szót magyarul beszélni. Most ha én tovább beszéltem volna magyarul, a két szó után, úgysem értette volna. Erre értettem, hogy ez csak bohóckodás nekem. Nekem terhes volt, hogy elutazom otthonról külföldre és azonnal fel akarják feszegetni a privátszférám. Hadd legyek csak a külföldi, identitás nélkül. Attól, mert én ilyen hülyén érzek, még nem kell, hogy más ezt elfogadja.
Amúgy nagyon örülünk, hogy megismerhettünk, párom nagyon kellemesnek ítélt meg és örült nagyon, hogy azonnal és folyékonyan tudtál vele németül beszélni.
Kedves Kriszta!
Teljesen egyetértek Veled,aki megpróbálja megtisztelni a másik náció tagját azzal, hogy akár néhány szót megtanul és használ az illető nyelvén az nem nyalizik.
Amúgy mi saját magunk, személyünkben képezzük a túrista áradatot, amit aztán nagyon tudunk nem szeretni. Ha nem akarjuk, hogy turistaözön alakuljon ki, senki ne menjen oda és nem lesz. Ha egy helységben valamelyik nemzetiségű látogatóból rendszeresen sok vendég érkezik, nyilván részben üzleti megfontolásból, részben kedveskedésből egy kicsit elkezdenek a nyelvükön megtanulni, néhány dolgot nyelvükön kiírni, hogy a vendégek könnyebben kommunkálhassanak és tudják, hogy mit lehet ott kapni. Ők már csak ebből élnek és szeretnék minél magasabb szintre emelni a kiszolgálást. Nem róható fel nekik, hogy így gondolkodnak.Egyszerűen ők az üzletükből meg akarnak élni.
Amúgy a görögök más okból is kedvelik a magyarokat és próbálnak a kedvünkben járni. Nem értem, hogy miért baj ez. Parálira, Sartira, Észak Görögországba és még néhány helyre nem sikk mostanában menni, mert turistagyár van. A Kykládokra Mikonosra, Santorinire, ahol aztán tényleg nem lehet lépni turistáktól az persze más, az trendi, az tartalmas. Érzek ebben némi sznobizmust, az "én megmutatom, hogy megengedhetem magamnak" szemléletet.
Bocs, ha valakit megbántottam, nem az volt a cél.
Üdv: Josza
#1426782010-07-06 08:15:13 Válasz a #142546. hsz-ra
Szia! Sajnos nem tudtuk, hogy a forrás ilyen problémás, de ha újra megyünk, akkor kihagyjuk. Szoktuk hallani a hangszórós autót, de nem értjük a nyelvet, így azt hittük, hogy milyen okosak vagyunk vízileg. Még egyszer köszi az értékes infót.
#1428212010-07-06 19:41:58 Válasz a #142811. hsz-ra
Az már igaz! Én első nap a csap vízzel főztem, mert nem volt erőnk vízért menni. Szerencsére nem lett bajunk tőle. Remélem a forrásvíznek sem lesznek következményei!
#1428302010-07-06 20:09:07 Válasz a #142821. hsz-ra
Ne aggodjatok nem lesz problema, a nyar elejen meg altalaban jo a forrasviz minosege. Amit Kriszta leirt az a legrosszabb verzio a forrassal kapcsolatban, iden meg nem szoltak, hogy baj lenne a forrasvizzel, a csapviz az szaz szazalekosan ihatatlan. Kozvetlen fogyasztasra valoban csak a a palackozott viz alkalmas. Ahogy Kriszta is irta, ha neha- neha valaki iszik a csapvizbol (mar ha tud, mert az ize is pocsek) az gondot nem feltetlenul okoz, a tartos fogyasztas az, ami problemat okozhat ezeknel a vizeknel...
Csodálom, hogy a víz téma felett mindenki elsiklott, hiszen erről tavaly Kriszta már írt, és idén is volt már róla szó! Éppen én figyelmeztettem rá valakit, hogy az arzén tartalma miatt nem iható.
A reggeli kávé nélkül elég nehezen indul a nap és néha szoktunk főzni is az apartmanban.Ezekre a dolgokra milyen hatással van a minősége vagy forralás után nem okoz problémát.Gondolok arra hogy nem rendezünk váltó "futást" az apartmanban szobafogságra ítélve.
#1429672010-07-07 13:14:31 Válasz a #142961. hsz-ra
Szia. A toloi csapviz semmilyen formaban (forralva sem) nem alkalmas fogyasztasra lehet, hogy egy kave nem okozna gondot, vagy egy pohar viz (az ize is szornyu a benne levo vackok miatt) de a csapvizben olyan anyagok vannak (arzen, mutragya), amik nem semlegesitodnek a forralassal, es tartos fogyasztasnal konnyen okoz akar komoly problemat is!!!!! Az erzekeny gyomruaknal viszont mar egy pohar csapviz is "valtofutast" okzhat!
Sziasztok kedves Tolo-rajongók Illetve inkább így: Görögország-rajongók
Talán emlékeztek, pár napja érdeklődtem Parga-Tolo témában, s bár Parga talán jobban feküdt volna, most mégis úgy alakult, hogy Toloba megyünk last minute uttal. Mielőtt feltenném a kérdéseimet – reméleve hogy nem tizenötezredszerre kell ugyanazt leírnotok – ezt megelőzendő végigolvastam a fórumot, kimásoltam magamnak a leg információ dúsabb részeket – kilenc oldalnyi lett – s megpróbáltam magam átrágni rajta. Persze mindenkinek más dolgok jönnek be, de azért volt sok hasonlóság. Mivel úgy volt, hogy nem is tudunk mégsem utazni, ezért ezt az utat szó szerint kipréseltük magunkból – gondolom más is járt már így – ezért nagyon meggondolandó, hogy bár sajnos ezért sok minden látnivalóról le kell mondanunk, azért mégiscsak szívjunk magunkba valamit az igazi Görögországból.
Mi azon utazók közé tartozunk, akik inkább az irodákra hagyatkoznak, de hála ennek a fórumnak, egyre inkább spontának leszünk vagyis próbáljuk az olcsóbb-jobb helyi lehetőségeket is igénybe venni. Általában a nyaralás felét pihenéssel felét látványosságok feltérképezésével töltjük, nekünk az sajnos nem megy, hogy egy hétig csak megyünk-pihenni is kell, viszont nem tudnánk egy hétig sem feküdni a parton. Ennek fényében próbáltam belőni a kirándulásokat. Előre le kell szögezzem: most kivételesen – anyagi és időbeni korlátok miatt nem törekedhetünk tökéletességre. Most olyanokat szeretnék kérdezni, ami reményeim szerint itt így még ebben a formában nem hangzott el.
Szállás utazás: A Dias Zeussal megyünk, a Polydor apartmanba. Azt olvastam, azt hiszem Ági írta, hogy jó, igényes apartman. Az irodában a hölgy meg is mutatta a térképen merre van, s azt is mondta, hogy sajnos az irodának földszinten vannak szobái, ezért bármilyen magasan is van, nem tengerre néz. Hát ez van, de legalább jól néz ki. Az irodával kapcsolatban igazából két kérdésem lenne: mert tényleg nem rémlik hogy valaki is írt a Dias Zeuszos programokról: milyenek a fakultatívjaik, valaki vett-e ezen részt? Ami a honlapjukon van:Athén (30+12 EUR), Argolis túra (29+24 EUR) és Hydra-Spetses 32 EUR. A leírás-menetrend nagyjából egyezik az Ágiéval, de nem derül ki volt-e idegenvezetés például. Ezek érdekelnének elsőroban.
Második kérdésem inkább technikai jellegű: mennyire jók a zeuszos sofőrök, kábé hányra érkezhet oda a busz, de ami még jobban érdekel: az irodában azt mondták, estefelé indul vissza a busz. Namost arról nem igazán tudtak felvilágosítani, hogy hánykor kell elhagyni az apartmant, addig hol lesz a csomagunk, mennyire pontosan indul stb. Az utolsó nap elég macerásnak tűnik. Mármint alapból is ez a hosszú utazás az… Kicsit tartok tőle De hát, ahogy írtátok: valahol el kell kezdeni (remélem jó helyre írtam ezt a kérdést, mégiscsak Tolohoz tartozik )
Nézegettem a leírásokat, egyértelmű, hogy az ajánlások alapján nem lesz sem kocsi, sem moci, marad busszal Nafplio, ami tuti. Plusz még valamelyik fentebb említett két kirándulásra mennénk, lehet, hogy az amúgy is sok utazás, meg a bejárhatatlanság miatt Athén maradna most ki.
Tehát egy kérdésem inkább az irodára vonatkozott (magára a szállás nevére kerestem, ott láttam érdeklődnek felőle, de hogy konkrétan volt-e valaki innen, az érdekelne)
A másik a tutirabiztosan kötelező fakultatív programokra.
A harmadik pedig inkább csak amolyan eszmefuttatás étterem-ellátás szintjén. Inkább csak összefoglalom azt, amit eddig írtatok: Nautilus (legjobb frappé is) Hotel Romvi tevernája, Akrogialli taverna, Tsiros (legjobb gyros) Barbaressa étterem. O Meraklis étterem, Panoráma étterem a kanyarban Bevásárlás: Lidl Napflioi, vagy piac illetve helyben a Marinopoulosz. És a kikötő felőli pékség olcsóbb. Nos, helytálló a zanzám?
hű, elnézést, jó hosszú lett Látom a nagy csapat már volt, remélem valakinek esetleg beugrik még valami, amit menetközben hallott. Előre is nagyon köszönöm!
Szia. vegyuk sorra a kerdeseidet:
Szállás utazás: 1) A Dias Zeussal megyünk, a Polydor apartmanba... a Polydor valoban szepen feluijtott, igenyes apartman...
2) nem rémlik hogy valaki is írt a Dias Zeuszos programokról: milyenek a fakultatívjaik, valaki vett-e ezen részt? Ami a honlapjukon van:Athén (30+12 EUR), Argolis túra (29+24 EUR) és Hydra-Spetses 32 EUR. A leírás-menetrend nagyjából egyezik az Ágiéval, de nem derül ki volt-e idegenvezetés például... A Dias prosiban ugy latszik reg frissitettek a programok arat, az Athen 35E + 12 (kombinalt belepo) az Argolisz tura 32 + 25 (belepok Mukene, Epidavrosz, hajojegy a Korinthoszi csatornaban), Hydra-Spetses 34 E , ezek az utak mar tavaly is ennyibe kerultek, iden egyaltalan nem emeltunk arakat. A program teljesen ugyanaz a a Dias Zeus az Ibusz es a Grand Tours eseteben, hiszen egyutt csinaljuk a kirandulasokat, termeszetesen a buszos kirandulasokon van magyar idegenvezetes, rengeteg infot kaptok mar a buszon is, es bent az asatasi teruleteken is folytatodik az idegenvezetes.
Második kérdésem inkább technikai jellegű: mennyire jók a zeuszos sofőrök, kábé hányra érkezhet oda a busz, de ami még jobban érdekel: az irodában azt mondták, estefelé indul vissza a busz. Namost arról nem igazán tudtak felvilágosítani, hogy hánykor kell elhagyni az apartmant, addig hol lesz a csomagunk... a foglaltsag merteketol fugg, hogy dias-os, vagy grandos busszal fogtok-e jonni...
a szobakat altalaban 9 oraig kell elhagyni, hogy el tudjak kezdeni a takaritast, a csomagok tarolasara is van lehetoseg az utolso napon, de ezeket az infokat a hazaindulassal kapcsolatban, majd pontositjuk, amikor itt lesztek... az erkezes utan, szombaton, vagy vasarnap tartunk egy tajekoztatot, ahol minden tudnivalot elmondunk, megbeszelunk... de persze addig is johetnek a tovabbi kerdesek. udv. Agi, Tolo
#1429762010-07-07 14:13:54 Válasz a #142974. hsz-ra
Jajj de jó Ági, akkor Ti fogtok nekünk is eligazítást tartani? Tényleg próbáltam alapos lenni, de valahogy mindig csak a GT kapcsán láttam a nevedet, azt hittem a Diasnak más a kinti partnere (mert mint ha az Apollónnal kapcsolatban panasz lett volna..) Ez így nagyon leegyszerüsíti a dolgot, mert akkor ez tulajdonképpen elég információ is, aztán helyben meg ráérünk pontosítani, hogy melyik nap-mikor-hová-hogyan. Tényleg nem akarok felesleges kérdéseket feltenni, alaposan leírtad már a fakultatívok menetét, meg többiek is írták, így összességében véve, ha egy komplett utat akar az ember akkor talán megéri nem bíbelődni az ide-oda jutással-kocsi bérléssel stb. hanem egy teljes, jó idegenvezetéssel, mindenre megfelelő időt hagyó program az jobb.