Kb 500 m van a kút görög határ elött.
Én macedóniában 56 litert tankoltam. 56*0,5 = 28 euro
Odafelé és visszafelé is eljátszottam. 56 Euro. Megéri ? Nekem igen.
Aki Tompa felé szokott menni,attól kérdezem. Palics(Palic) vagy Meggyes(Visnjevac) felé érdemes menni? Hol jobb az autópályára csatlakozni tapasztalatotok szerint?
Kb 500 m van a kút görög határ elött.
Én macedóniában 56 litert tankoltam. 56*0,5 = 28 euro
Odafelé és visszafelé is eljátszottam. 56 Euro. Megéri ? Nekem igen.
Holnap indulunk Neo Poriba. Nem tudjátok, a törökök bizti nem kanyarodnak ki Tompa felé?
Ja, skiathosra kivel érdemes menni? Vagy autóval önállóan, és a kikötőben csatlakozunk egy csoporthoz?
Tompán is előfordulhatnak törökök de lényegesen kevesebb mert nem térnek le az E75 útról.
Ajánlatos Tompa felé menni mert most van a fő rohamuk és beragadhatsz röszkén. Tompán a leg rosszab esetben max 30 perc.
#1432452010-07-08 20:15:21 Válasz a #142937. hsz-ra
Szia Badminton!
Lehet tankolni euroval is, de ekkor igazából a kutason múlik mennyiért váltja. Ez igaz főként a Makedoniában a göröghatárhoz közel, volt amikor már 1.3 kért volna , mert tudta hogy a határ másik oldalán drágább. Ezért érdemes már a határon váltani Makedon dinárt ha nem használsz kártyát, mert ez kiszámíthatóbb. Legkésöbb a görög határ makedon oldalánál (közvetlenül elötte középen válthatsz éjjel nappal eurot, és visszafele 50-100 m-re tankolhatsz is
#1432562010-07-08 20:58:35 Válasz a #143250. hsz-ra
Minket tavaly , akaratunk ellenére tereltek át SZerb rendőrök Tompának,(vissza fele) és kb 2és 1/2- 3.órát is vártunk, az esti 8.-9. órai haza érkezésből, éjfél lett (Budapest)
Lehet ha nem terelnek át , reggelig is is várhattatok volna Röszkén.
Vártam már én is Tompán 3órát ( kénytelen voltam szombaton utazni ), de ugyanakkor Röszke 6óra lett volna.
Szóval Tompa bizonyára kevesebb várakozási idő mint ugyanakkor
Röszke, de ez a többször emlegetett "percek" "10perc" nem ritkán távol áll a valóságtól olyankor, amikor Röszkén torlódás van.
Macedónoknál van egy kis vicc. Az a Shell kút amit említenek néhányan szerintem vicc. Ha jobban megnézed Shell kút az a nagy frászt! Valami kopott Shell jel van rajta, de még benzinkútnak se néz ki. A nemzeti kút a Makpetrol, aminek EURO minőségű benzinjei és gáolajai vannak. Saját finomító, biodiesel, stb. Makpetrolnál ha az MC kártyát nem akarja elfogadni (problem... problem...) akkor VISA kártya működni fog. Készpénzt ne váltsatok, mert hülyeség, hiszen a kárytáról tankolsz, 1-1-1 eurót nyomsz a markába a kapusnak. Cigit vegyetek, de csak ésszel. WC-t meg se próbáljátok, csak az akinek most is összesz@rt pottyantós van otthon.
Görögországban UNLEADED vagy UNLEADED 95 a neve a 95-ös benzinnek. Komoly tudású autókba nyugodtan rakhattok UNLEADED 100-ast. Ajánlott kutak: Shell, EKO, SILK. BP-t azárt nem ajánlom, mert ez a legdrágább, a Shelltől is. Mindenféle bankkártyát elfogadnak.
Egy olyan témát hoznék még fel, hogy aki pihenni szeretne kicsit hosszasan mindenképpen egy benzinkút fényében tegye! Szerbiában a Mac határ előtt kb 70-80 km-re van egy kanyarban a egy szoci hotel. Van ott egy JugoPetrol kút is. Ott sokan pihennek.
Macedóniában max tankoljatok. Görög határ után nyugodtan meg lehet állni az első EKO kúton, ott is lehet pihenni.
Rettenetesen sokat fejlődött Szerbia és Macedónia az elmúlt évekhez képest. Nagyon nyomják az EU-t mindenhol. Próbálnak jók lenni, és nem bántani, hanem segíteni. Gyorshajtásért büntetnek. 120-as tempó jónak mondható szerintem, ez pedig mindkét országban megengedett még. Kivéve táblák.
Aki Zakynthosra megy, annak ajánlom, hogy LAMIA-nál pihenjen rá, mert onnan nem autópálya megy, ha a hegyeken keresztül vágja le az utat a RIO híd felé.
Nekem Zakynthosra az elszámolás a következő volt. Összesen 4500 km tettünk meg, ebben benne volt kb 400-450 km Zakynthoszi út is. Benzin 100.000 FT Csak kártyáról. Útdíj+komp összesen 225 euro oda-vissza.