#1444192010-07-16 14:52:01 Válasz a #144390. hsz-ra
Szia Szanna!
Én a helyedben az Orient Palacét választanám!
Ide másolom "Gyurmóka" véleményét a hotelról egy másik honlapról. (Mostani vélemény).
"Akkor néhány szó az Orient Palace-ról. Mivel voltam már többször Tunéziában, más-más szállodákban , van összehasonlítási alapom. Június 22-29-között voltunk a Kartagó Tourssal, akciós alapár: 69.900-Ft , de ki kellett várni az utolsó percig. Kedden indultunk, és előző hét csütörtökön akciózták le erre az összegre. Egy régi szállodáról van szó, a szobában a bútorok kicsit kopottak, de lényegében tágas, kényelmes volt a szoba. (tengerre néző szobát a recepción lehet intézni , "némi " bakfis fejében -felesleges idehaza befizetni. ) A kert tiszta, rendezett, a medence kellemes, úszásra is alkalmas, külön rész le van kerítve a gyerekeknek. Van egy hatalmas fedett medencéje, ami nagyon klassz, és van fitness terem is -(fizetős) .
A tengerparttal kapcsolatos hírek részben igazak. Valóban nagyon keskeny a part, egy sor napágy fér el, viszont a víz tiszta (és kellemesen hideg volt -most már szerintem jó) , és egyáltalán nem hínáros. A kertben és a parton a napágyak ingyenesek .Napközben és este animátorok szórakoztatták a nagyérdeműt, lelkesek voltak,de nagyon gyenge műsorokat produkáltak. A konyhájuk nagyon jó , gazdag a választék ,eddigi tunéziai útjaim során a legízletesebb ételeket itt ettük . A takarítás teljesen rendben van.
Összehasonlítva a 3 *-os Marhabá-val: A Marhaba kertje sokkal szebb, a tengerpart sokkal szélesebb. Az Orient külső és belső medencéi jobbak, mint a Marhabában. Az ételek jobb ízűek az Orientben, nagyobb a választék is. Összességében meg voltam elégedve az Orienttel is , bár az 5*-os színvonalat már nem üti meg, de 5-10 évvel ezelőtt még megfelelhetett az elvárásoknak.
Hogy némi gondról is írjak: a pincérek az étteremben nagyon pofátlanok. Mivel a hotel 80-90%-a all inclusive -os , feltehetően nem kapnak sok borravalót, így megpróbálják kikényszeríteni. Ha valaki nem ad, le se sz**ják, fél órákig várhatsz asztalra, késre, villára, sörre , levegőnek néznek. Eleinte nem zavart a dolog, de amikor 40 percet kellett várni a sörömre, már kezdtem ideges lenni. Egyik alkalommal, déli 12-kor a pool bárnál közölték, hogy nincs kiszolgálás, mert a dolgozóknak "ebédszünet" van .Ilyenről 5*-os hotelben még nem hallottam. A pincérek egyébként figyelik, és számontartják, hogy ki jattol. A 4. naptól egy huszárvágással elkezdtem osztogatni a borravalót. Attól kezdve tejbe -vajba fürdettek, és az utolsó este majdnem összebalhéztak, hogy melyikük asztalához üljek.
Mindezek ellenére ajánlom ezt a szállodát mindenkinek! "
#1444652010-07-16 21:23:40 Válasz a #144430. hsz-ra
Kedves Szanna!
Sajnos ezt nem tudom, mert én személyesen nem ismerem a hotelt. Olvasom az Index-Utazás honlapot is és ott kerestem Neked idei véleményt. A Karawán hotelről személyes az élményem, de mivel 6 évvel ezelőtt voltam ott, nem mondhatok semmi biztosat. Amennyiben a városközpont közelsége fontos, akkor válaszd ezt a hotelt. Itt garantáltan nem tűnik el a tengerpart, mert széles.
Az El Hanát változatlanul kizárnám, mert több a negatív kritika róla mint a jó.
A Kalefet pedíg el kezdték felújítani még 2 éve (tavaly még nem volt készen), de nem tudni, hogy befejezték-e már. Egyébként itt 84%-ban oroszok vannak állítólag és ez nem közvetlen vízparti.
Sziasztok!
Tudjátok,mi vagyunk a párommal kagylób...zik:),nézegettem tengerpartokat és találtam Tunéziában Mahdia partját!Nézzétek,mennyi szép kagyló!!!Lehet,hogy jövőre oda kellene utaznunk???
Remélem,másnak is tetszik!
#1469172010-08-01 14:41:00 Válasz a #146912. hsz-ra
Igen zsebkuty, el kellene mennetek Tunéziába, biztos vagyok benne, hogy nem bánnátok meg!
A kagylók láttán remélem, hogy a párod is beleszeret a helybe. Szurkolok!
Tunéziával mi is régóta szemezgetünk. Mire kiválasztok 1-szállodát és a hozzászólásokat olvasom a sok negatív miatt mindíg elmegy a kedvem.
Persze tudom,hogy nem egyforma a véleményünk de mégis visszatart.
Sajnálom,hogy se Nei Poriba és most Sartiban sem találtam ilyen kagylókat.
#1469512010-08-01 16:46:55 Válasz a #146917. hsz-ra
Szia Szepeva!
Köszi,biztosat nem tudok,de most nagyon-nagyon tetszik ez a Mahdia.Ráadásul az El Mouradi hotelekkel állitólag nincs nagy probléma,úgyhogy majd meglátjuk jövő januárban...Akkortájt szoktam foglalni...
#1469972010-08-01 18:55:19 Válasz a #146951. hsz-ra
Zsebkuty!
Csak Sousse-ban voltam (2x), hatalmas élmény volt, bármikor szívesen visszamennék Tunéziába(is) bárhova, persze a szállodát azért meg kell nézni. Az index fórumról rengeteg infót be lehet szerezni a szállodákról. Persze a negatív hozzászólások némelyikét fenntartással olvasom. Tudod, nagyon különbözően éljük meg a dolgokat!
#1470802010-08-02 10:55:10 Válasz a #146951. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Amennyiben Tunéziába szeretnél utazni, úgy én is csak ajánlani tudom az El Mouradi hoteleket! Ezeken a szállodákon kívül a Marhabák a megbízható színvonalú hotelek. Panaszt nem igen hallottam ezek közül egyik szállodaláncra sem, itt még a 3*-os hotelek is jobbak, mint sok másik 4*-os.
Az El Hanákat, az El Fellt és a Ruspinát kerüld!
#1470842010-08-02 11:04:30 Válasz a #147080. hsz-ra
Szia,kedves Valcsi!
Igen,köszi,a másik fórumon is ,,mindennapos"vagyok,ezért már kb.körvonalazódik bennem,hogy El Mouradi lesz,ha megyünk!
Remélem,az itteni utazási irodájukkal /Taurus Reisen/sem lesz neked sem semmi gondod!
De ha hazajöttél úgyis irsz nekünk róla,ugye?
#1470882010-08-02 11:29:16 Válasz a #147084. hsz-ra
Szia!
Valószínű, hogy nem lesz gond a Taurusszal. Én utaztam már Velük 2004-ben Tunéziába és semmi probléma nem volt. Ráadásul ugyan az a hölgy (Enikő) a telepített idegenvezető, aki akkor is nagyon profi és segítőkész volt.
Majd írok a tapasztalataimról, habár mi nem Mahdiába hanem Port El Kantaouniba megyünk idén.