Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 334 335 336 ... 505 506 507   >
Üzenet
  Asteri | #142960 Üzenet | 2010-07-07 12:48:50 |
Sziasztok!

Analipsi-ről van valakinek valamilyen tapasztalata? Esetleg azon belül a Paul Marie apartmanról?

Köszönöm!

Asteri
  Szekedar | #143327 Üzenet | 2010-07-09 11:47:05 |
Sziasztok!

Valaki megy 25.én Gouves-be/ba? Autókölcsönzés miatt...ketten lennénk, szívesen összefognánk még két emberrel!
  Verka | #145015 Üzenet | 2010-07-20 17:11:00 |
Imrebacsi,

most olvastam el a beszámolódat, nagyon szép és tartalmas nyaralásotok volt, és köszönet érte, hogy írtál róla! Örültem a történelmi érdeklődésnek, nagyon ritkán olvasni, hogy ennyi múzeumot és régészeti területet keresnek fel a Krétára látogatók. Két évvel ezelőtt mi is voltunk ugyanezeken a helyszíneken (Gurniát leszámítva mindenhol). icon_smile.gif Nekünk akkor még jutott prospektus Agia Triadánál és Festosnál is - de ezek szeirnt lehet, hogy mi vittük el az utolsókat, és azóta nem pótolták a készletet? icon_wink.gif Egyébként azzal egyetértek, hogy nem viszik túlzásba a tájékoztatást, anno én ezt írtam róla a saját beszámolómban:

"A könyv egyébként sok helyen jól jön: gyakorlatilag Knossoson - ahol sok magyarázó tábla van - és Festoson meg Agia Triadán kívül - ahol meg a jegy mellé adnak tájékoztatót -, nem viszik túlzásba az információszolgáltatást, hanem csak úgy sétálgat az ember a romok között, és vagy tudja, hogy mit lát, vagy nem. Ha nem lelkes régész, akkor többnyire az utóbbi. icon_smile.gif"

Azon én is sajnálkozni szoktam, hogy nem lehet egy helyen látni a romokat és a régészeti leleteket. Így csak utólag és gondolatban tudja összerakni az ember. A legjobban ezt Athénban éreztem tavaly, ahol több évre "előre" meg kellett néznünk mindazt, amit az ország különböző részeiből összegyűjtöttek. icon_smile.gif

Sajnáltam, hogy a Samaria-túra a végén szenvedéssé alakult, de egyébként szerintem nagy vész nem lett volna, ha nem éritek el az utolsó kompot: egy éjszaka Agia Roumeliben nem lehet olyan rossz, miután levonul a tömeg, minden elcsendesül és jót lehet pihenni egy kis krétai faluban... icon_wink.gif

Az néhol nem volt világos, hogy ki írta a beszámolót és hányan voltatok, mert az író néha Katára, néha Imrére hivatkozott, de a végén a képekből gondolom, hogy mégis csak ketten voltatok. icon_smile.gif
  -törölt nick 11881 | #145053 Üzenet | 2010-07-20 20:41:24 |
Szia Imrebacsi!

Az esti Rethymnonban találkoztál esetleg olyan tavernával, ahol élőzene volt?
(ezt a kérdést Edyci84-nak is feltettem vagy három hete, de ő nyomtalanul eltűnt)
Kösz

Misiarc
  Bedike | #145054 Üzenet | 2010-07-20 20:55:07 |
Sziasztok!

Lenne egy pár kérdésem, hátha tud valaki segíteni. Egy hét múlva indulunk Krétára Chaniától nyugatra szállunk meg Agia Marinán. Egy napra mennénk egyénileg Santorinire katamaránnal (flyinkat4) 2,5 óra az út. Az érdekelne, hogy jegyet tudok-e Haniában venni, illetve van-e helyjegy (ablakhoz szeretnénk ülni). Melyik napon érdemes utazni, mikor van a legkevesebb túrista? Athiniosban fogunk kikötni gondollom innen indul vissza a hajó. A kikötőtől milyen messze van a helyi busz megállója? Utolsó kérdésem, hogy Krétán melyik aquapark a legszínvonalasabb.
  -törölt nick 11881 | #145055 Üzenet | 2010-07-20 21:02:57 |
Szia Bea, Jenike, Verka!

Falassarna strandján van valami étkezési lehetőség? Olyanra gondolok, ahol nyugodtan megjelenhetünk teljes fürdőfelszerelésben.
Kösz

Misiarc
  Balazsbea | #145062 Üzenet | 2010-07-20 21:33:31 | Válasz a #145055. hsz-ra Előzmény #145055
Szia Misiarc!

Hú, már mindjárt indultok! icon_biggrin.gif Falassarnán a nagy strand közepén van egy büfé (a nagy parkoló mellett), de nem tudom, milyen a kaja, mi ott nem ettünk. Az öböl északi csücskében, a napernyős rész fölött is van egy beülős tavernaféle, de nem láttam az étlapot, nem tudom, pontosan mire számíthattok. Valamint a partmenti szállásokhoz is tartozik étterem, van halas is, ha jól emlékszem. Mi a Platanoshoz közeli tavernákban ettünk, mert nagyon tetszett a kilátás. A legjobb étel a Roubini apartmanház közelében van a strandra levezető éles jobb kanyarnál, a nevére már nem emlékszem. A legjobb kilátás pedig a Platanosra vezető út mentén a hegytetőn, a neve Moyraki. A helyiek itt szerettek enni, a szomszédos tavernában mindig kevesebben voltak. Ha pita giroszt akartok enni, csak Kissamosban fogtok találni, máshol nincs hozzá elég forgalom.

Nagyon jó utat kívánok! Nyugat-Kréta gyönyörű! icon_smile.gif
  Aisa | #145210 Üzenet | 2010-07-21 20:34:11 |
A lányom egyedül repül a jövő héten Heraklionba, onnan busszal kell eljutnia Chaniába. Van-e erről valakinek tapasztalata? Mire kell figyelni? Előre köszönöm az infót.
  Zsebkuty | #145277 Üzenet | 2010-07-22 11:27:54 | Válasz a #145055. hsz-ra Előzmény #145055
icon_lol.gif Szia,Misi!
Ide irok,hátha itt többször jársz...
Nagyon szuper nyaralást kivánok,látod,nekünk is az volt/előtte sokat dumcsiztunk.../biztos,hogy Nyugat-Kréta gyönyörű!
Aztán majd légyszi ide vagy mélen irj egy kicsit a szállóról,ellátásról.Köszi előre is!
Ha jövőre nem lesz nagyon magas az euró,mi is arrafelé vesszük az irányt!icon_smile.gif icon_razz.gif
  Tibibá | #145811 Üzenet | 2010-07-25 20:10:50 |
Köszönettel a válaszért.Pireus-ban a komp indulásáig a csomagokat megörzőben el lehet helyezni? Ha igen, merre keressük?
  Kucó | #146873 Üzenet | 2010-08-01 10:27:44 |
sziasztok!
ki jött haza mostanában? mennyire érezhető a benzinbotrány Krétán??
remélem hamarosan megnyugszanak a kedélyek...

íme egy kis ízelítő a balos-i M7-esről, annak, aki még előtte van icon_twisted.gif

http://www.youtube.com/watch?v=574dvh0qkRw
  -törölt nick 11881 | #146942 Üzenet | 2010-08-01 16:35:26 |
Sziasztok!
Most érkeztünk meg Krétáról.
Erős felindulásból csak röviden: az abszolút autóbérlésre tervezett nyaralásunkat a görög teherfuvarozók sztrájkja totál porrá zúzta. Az alapból megkapott 25 liter benzint tudtuk csak használni, aki ismerős Krétán, tudhatja, hogy ez majdnem a nullával egyenlő. A látókörünkbe került összes benzinkút zárva volt. A New Road teljesen kihalva, jópár helyen azonban néhány maroknyi szarjancsi (sztrájkoló fuvarozók) mulatja jókedvűen az időt tábori hangulatban. Természetesen nem csak a turisták szenvednek.
Rendkívül csalódottak vagyunk, nem tudjuk mi lesz jövőre. 16 év után el kellene gondolkodnunk azon, hogy nemcsak Görögország létezik? Váltani viszont nehéz lenne hűséges mivoltunk miatt.
  Zsebkuty | #146946 Üzenet | 2010-08-01 16:42:36 | Válasz a #146942. hsz-ra Előzmény #146942
icon_cry.gif Szia,Misi!
Nagyon sajnálom és hazajöttetek??Olyan gyorsan eltelt ez az 1hét...mintha most mentetek volna.Majd ha kifújtátok magatokat,légyszi irj egy kis infót a szállásról,partról...Előre is köszi és üdvözöllek itthon! icon_wink.gif
  Verka | #146952 Üzenet | 2010-08-01 16:46:56 | Válasz a #146942. hsz-ra Előzmény #146942
Szia Misiarc!

Annyira sajnálom... mindig eszembe jutottatok, amikor olvasgattam a híreket... icon_sad.gif Nagyon is megértem az érzéseiteket, én is ugyanígy lennék vele a helyetekben... Annak, aki annyit készül egy ilyen nyaralásra, mint Te vagy én, azoknak ez jó nagy csapás...
  -törölt nick 11881 | #147218 Üzenet | 2010-08-02 21:28:27 | Válasz a #146952. hsz-ra Előzmény #146952
Köszönöm Verka az együttérzést!
Bár senki nem javasolta, én mégis aludtam egyet a történtekre. Jelentem, a krétai "beteg" állapota javul és szerencsére elmúlt már az "életveszély" is. Szerencsémre a párom is ugyanabban a kréta-kór nevű szenvedélybetegségben szenved, így már tervezhetjük is a következő évet. Csak ne kellene folyton lezárt benzinkutakkal álmodni.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 334 335 336 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu