#1436952010-07-12 14:43:18 Válasz a #143596. hsz-ra
Sziasztok! Engem érdekelne hogy mi volt a gond a fakultativval. Hogy oldanátok meg másképp. És szerintem egy kis élménybeszámolót is szivesen olvasnának itt sokan.
#1437122010-07-12 16:23:06 Válasz a #143695. hsz-ra
Szia!
Mi nem is akartunk fakultatív kirándulásra menni csak Ios szigetre, de az nem indult. Egyébként a szigetet kocsival jártuk körbe amit 2 napra béreltünk 70,-euróért teljeskörű biztosítással.
A menetrendszerinti buszokkal az a gond, hogy előbb be kell menned Firába és ott tudsz felszállni pl. a Perisszába induló buszra. Minden településre onnan indulnak a buszok. Kamariból sem tudsz pl. Oia-ba menni közvetlen, mert előbb Firában át kell szállnod.
Sajnos most nincs időm beszámolót írni, de a fotókat már feltöltöttem a fotóalbumba.
Nem csodálom, hogy celebnek érezted Magad ebben a hotelben és főleg akkor mikor áthelyeztek a presidential suite-ba. Sajnos ez sokunk számára megfizethetetlen. Egyébként én akkor sem foglalnék ilyen helyen szállást, ha lenne rá pénzem. Naponta többször megmászni azt a rengeteg lépcsőt már nem nekem való. Sík terepen a tengerpartnál szállás, kirándulásként jöhetnek a lépcsők! Mi most jöttünk haza nemrég Santoríniről (Kamari) és bizony nem volt éppen könnyű a nagy melegben fel-le mászkálni a lépcsőkön, de azért megérte. Minden nap azért nem vállalnám be.
Ebben igazad van, aki nem szeret vagy nem tud, megmaszni sok lepcsot, figyeljen hol foglal szallast (vagy ne menjen Santoriniben).
Mi szerencsesek voltunk, 10-20 lepcso volt osszesen a szallodaban.
Parkoltunk, es tiz masodperc mulva bent voltunk a szobaban.
14.000/fo/ej-tol vannak a szobak.
Brad Pitt es Angelina Jolie nem jonnek tobbet ebben a szalodaban, mert vettek egy lakast Santoriniben:
-> https://santoinfo.hu/?p=2429
.
A Santorinin lévő fakultatív programokat, ahogy azt a Kvalcsi is írta, legjobb, ha egyénileg oldja meg az ember.A légkondink működött, de az idő estére jó lett az alváshoz, és nem kellett... A meleget enyhíti az állandó, kellemes szél.
A fak. lehetőségekre (2 út) kifizettünk 125 E. Ez a vulkán túra, illetve a sziget falvai. Az autó bérlése kifizetődőbb lett volna, ugyanis azzal akkor, és addig maradunk egy helyen, amíg akarunk. A szigettúra alkalmával megnéztük a szellem-falut, ami a földrengés miatt lett majdnem üres, ill. a santo vino gyártó, és borkóstoló helyet, aztán mentünk Oia-ba ahol a naplementében gyönyörködtünk, megjegyzem rohantunk a buszhoz, mert majdnem otthagytak minket! KEVÉS VOLT AZ IDŐ! Feltétlenül meg kell nézni a fővárost is, Thira-t, ahol egyébként lementünk a Cable-car-ral, kb. 3 perc( 1,5 órát álltam sorba) vissza pedig szamáron jött a lányunk. A "görög" a kezünkbe adta a pórázt, és nesze vigyed! (5 E.) Ott, a kikötőben volt egyébként kishajó, ami elvisz a vulkánhoz!
A vulkánhoz pedig jó volt a3 árbocos szervezett hajó, de aztán a Thirassa szigeten töltött 3,5 óra sztünk felesleges volt. Ez igazából , ahogy mi látjuk, azért kell, hogy azt a szigetet is életben tartsák a turisták!!!!!!!!!
A kishajót láttuk, ami Perissaba ment Kamariból, de mikor mi szerettük volna igénybe venni, valóban túlságosan fújt a szél, és nem indult.
A RED-beach, White beach gyönyörű volt.Ahogy már írtuk először Thira, ami 1,4 /fő busz. Aztán megvárni a csatlakozást Akrotiribe, az pedig 1,7/fő. Ott kishajó, 5 e/fő. Ez viszont szuper, mert elvisz a partokra, és kb. óránként újra jön. eldöntheted, hogy átmész-e a másik partra, vagy mész vissza a buszhoz. Egyébként még most sem tértünk magunkhoz, "sírunk" a szigetért, és BÁRMIKOR visszamennénk.
A santorini Kamari szállásokból sokat lefényképeztünk, sőt megtartottuk a térképet is, hogy mit hol lehet találni, ha kell valakinek szívesen tájékoztatjuk, esetleg küldünk képet..
Finikas, Karidis, Mary, Kamari beach hotel, Kostis, Haroula, de mi jól döntöttünk az ATLANTIDA apartmannal. Tényleg pár méter csak a part!
#1445922010-07-18 08:48:51 Válasz a #144541. hsz-ra
Kedves Feros
Igen, voltunk Kos szigetén. Az avatarom alatt, ha rákattintasz a beszámolók és a fotóalbum szóra, elolvashatod az élménybeszámolómat és a fotóalbumokat is megnézheted. A szigetről készítettem egy leírást is, azt pedíg a Tartalomjegyzékre rákattintva majd ott a Leírások rovatban találod.
Szerintem a legjobb fekvésű apartman az Atlantida.
#1460122010-07-26 21:43:58 Válasz a #143712. hsz-ra
Sziasztok,
Szerinteteka vulkán túrát nem lehet megoldani egyéniben? Pl. mi Kos-on átvittük a motort Nissirosra, ami nagyon jó volt, mert láttuk, hogy amíg a többiek, akik befizettek a túrára, csak kevés időt töltöttek mindenhol, mi kedvünkre nézelődtünk a nekünk tetsző helyeken. Ráadásul egy nagyon hangulatos helyen sikerült ebédelni is, nem egy turistagyárban:)
#1460192010-07-26 21:59:45 Válasz a #146012. hsz-ra
Szia,
ha nagyon akarod, biztos meg lehet, ha találsz valami helyi kishajót, ami egyénileg átvisz a vulkánra, de szerintem nem éri meg az erőfeszítést. Ez nem olyan, mint Nyssiros, nincs menetrendszerinti hajójárat, mert a szigeten nincs semmi. Nagyon picike, nincs rajta település és semmi érdekes látnivaló azonkívül, hogy megszilárdult lávafolyamokon mászkálhatsz. (Megjegyzem, olvastam már többektől azt a véleményt, hogy Nyssiros után nem egy nagy élmény, úgyhogy erre jobb, ha lélekben felkészülsz.) A fentiekben írtak miatt szerintem elég az az ott töltött idő, amit a csoportos kirándulások hagynak.
#1460202010-07-26 22:04:58 Válasz a #146012. hsz-ra
A klasszikus vulkántúra amúgy 3 részből áll, először elvisznek Nea Kamenira, ahol sétálhatsz a vulkánszigeten, utána átvisznek Palea Kameni mellé, ahol fürödhetsz a kénes vízben, végül átvisznek Thirassiára.
Szerintem egyedül az utolsó programponton lenne érdemes elgondolkodnod, hogy egyénileg szervezd meg. Thirassiába megy át rendes komp, oda tudsz átvinni járművet is, és körül tudsz nézni rendesen. A kirándulóhajó kb. 2 órát tölt csak ott, ami arra elég, hogy fellépcsőzz az apró kikötő feletti kis faluba és körbesétálj egyet, majd mehetsz vissza.
A vulkántúrából pedig van rövidebb verzió is, ami csak a vulkánszigetre és a kénes forrásokhoz megy. Szerintem azzal nem érdemes variálni, a legegyszerűbb befizetni egy kirándulóhajóra.
#1460272010-07-26 22:25:40 Válasz a #146025. hsz-ra
Nincs mit. Ha az egyéni Thirassiát megcsináljátok, akkor ha van kedved, akkor légy szíves az út után írd meg a tapasztalataidat, szerintem többen örülnének neki. Páran már eljátszottak a gondolattal, hogy egyénileg mennének át, de végül nem tudok senkiről, aki tényleg így ment volna.