Zakynthos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3376
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kati4
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145763 Üzenet linkje2010-07-25 16:38:41 

Sziasztok !

2 éve már jártunk Agios Sostisban ,a Renesis apartmanban laktunk . Célnak megfelelt . Most is megyünk ( 2 felnőtt , 2 tíz éves gyerek ) , de ezt hirtelen és későn döntöttük el , így már csak az Arkadianos aparthotelben kaptunk félpanziós szállást . Magyar fórum oldalakon elég kevés információhoz jutottam , de angol nyelvűn sok negatívumot olvastam , mind a szállás , mind a kaja terén . HA VALAKI MOSTANÁBAN LAKOTT ITT , KÉREM ÍRJA MEG MINÉL ELŐBB A TAPASZTALATAIT ! KÖSZI !

# 3377
Deák62
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#145834 Üzenet linkje2010-07-25 21:55:38  Válasz a #144781. hsz-ra Előzmény #144781

Szia Kontyi!
Kösznöm a válaszodat, icon_smile.gif most megérkezésem után olvastam. Nagyon hasonló a véleményem nekem is. Tegnap érkeztünk haza Argassiból. Az Ionian Hill Studióban töltöttünk el egy csodálatos hetet. Tengerre néző felár ellenében a 6-os szobában voltunk, aminek csodálatos volt a kilátása a Zakynthosi öbölre. A szoba, de főleg a fürdőszoba lelakott volt a szekrénybe csak a bőröndöt tettük be abból már nem pakoltunk ki, de tisztaság volt, mert minden nap takarítottak és törülközőt, ágyneműt egyszer cseréltek. Az idő és a szoba jó meleg volt a zene engem is zavart úgy hajnali 3 körűl többször is felébredtem rá, egyszer a háziak is intézkedtek, hogy halkítsák le (nem én kértem, úgy látszik már Őket is zavarta). Légkondit nem kértünk, bár az biztosan segített volna a melegen és a zenén is, de a páromat egyik sem zavarta. A háziak nagyon kedvesek voltak. Argassiban nem töltöttünk el sok időt, csak amíg a FAROS-nál motort béreltünk a hétre és egyszer sétáltam a főutcán. Zakynthos városában két délelőtt a helyi busszal bementem és jókat sétáltam a kis utcákban. Strandolni a Banan Beach Argassi felöli végén Vassilikos szakaszra jártunk, azon belül is az Il Cielo Beach Bar előtti partra, ami selymes homokos és kevesen járnak oda. Itt volt édesvízi zuhany és WC is. Tavaly egy napra Kefaloniáról ugrottunk át a szigetre és akkor tetszett meg a Porto Zoro strand, de ez a rész még annál is kultúráltabbnak és csendesebbnek tűnt. Nem jártunk be minden strandot és települést, de a nevezetesebb helyeket igyekeztünk megnézni. Sokat motoroztunk kb. 500 km-t tettünk a motorba baleset és probléma nélkül, de az én párom is megjegyezte, hogy itt látott görögo-ban első alkalommal többször karambolt (bármennyire is szabadon vezetnek a görögök arra, hogy ne legyen baleset tapasztalatunk szerint, vigyáznak) és a károsultak nem tudtak megegyezni és a rendőrségre vártak. icon_sad.gif A szálloda medencéjében nem is jutott időnk fürdeni, de többen azt is kipróbálták. Összefoglalva nagyon jól éreztük magunkat az idő is nagyon jó volt egyszer volt egy szelesebb nap, amikor a hullámzás is erősebb volt, ezt is nagyon élveztük alig jöttünk ki a vízből. Amikor csak tehettük strandoltunk és esténként sétáltunk a fővárosban vagy ültünk a teraszon és gyönyörködtünk a kilátásban.

# 3378
Lia
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146089 Üzenet linkje2010-07-27 10:34:00  Válasz a #142608. hsz-ra Előzmény #142608

Szia Ádám!

Megnéztem, tényleg elég drágák ezek az utak. Tudsz esetleg olcsóbb irodát ajánlani 1 hetes Zante útta. Elvileg Korfut célozuk meg-az ár és a sok látnivaló miatt-, és kezdek hajlani arra, hogy ismét Zante lesz a cél.
Köszike, Lia

# 3379
Eribaba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146115 Üzenet linkje2010-07-27 12:08:36 

Sziasztok!

Erdélyi lány vagyok és augusztus 24-én megyünk Zakynthosra, pontosabban Alykanasba, a párommal és még egy párral a baráti társaságból.
Nagyon sokmindent olvastam már Zakynthoszrol itt a fórumon, de még igy is van kérdésem icon_smile.gif
4-en leszünk, de sajnos egyiknek sincsen jogositványa, de szeretném ha legalább a fővárosba, Zantera és esetleg még Laganasba is eltudnánk menni. Találtam a neten helyi buszjáratokat, de azt olvastam, hogy nem járnak mindig pontosan.
Az lenne a kérdésem, hogy jogositvány nélkül tudnánk-e bérelni ATV-t, vagy valami kisebb motort (2 személyest), hogy legalább Zantera es Lagansba (és esetleg még az Aqwaparkba icon_smile.gif ) eltudjunk menni. Mert olvastam, hogy elég sziklás es sok a szerpentin Zakynthoson és a kisebb járművekkel veszélyes a közlekedés.
És mennyibe kerül 2 napra a bérlés?
A másik kérdésem az lenne, hogy valaki utazott-e ezekkel a helyi buszjáratokkal, vagy mit tudtok a taxikról?

Előre is köszönöm a segitséget!

Üdv. Erika

# 3380
Dobókocka88
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146133 Üzenet linkje2010-07-27 13:07:36 

Sziasztok!

Már nagyon régóta olvasója vagyok ennek az oldalnak, de eddig még soha nem írtam. Most viszont úgy gondolom, hogy meg kell, hogy osszak Veletek pár tudnivalót, amit sajnos nem szoktak reklámozni.
Pár napja érkeztünk haza a szigetről. Zakynthos valóban lélegzetelállítóan gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik. Azonban kérlek Titeteket, hogy fokozottan figyeljetek oda az értékeitekre! Sajnos többször láttuk a parton, hogy a tengerben fürdőzők holmijait felkapják, és szaladnak vele. (Nem először nyaraltunk Görögországban, de ilyet eddig még sehol sem észleltünk.) Ezen kívül az apartmanokban éjszakára nem elég csak a bejárati ajtó kulcsra zárni, hanem sajnos már az erkély ajtót is kell!
Ne járjon senki úgy mint mi, hogy mialatt aludtunk kiraboltak minket... (és nem mi voltunk az egyetlenek)
Félre ne értse senki a dolgot, ezeket nem elrettentésből írtam, hanem pusztán azért, hogy nagyon figyeljetek oda mindenre, hogy Veletek ne történjen meg ilyen eset!
Az oda utazóknak kellemes nyaralást kívánok, valóban gyönyörű hely!

Üdv. Andi

# 3381
Csz75
Törzstag
Törzstag
675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146176 Üzenet linkje2010-07-27 15:00:35  Válasz a #146133. hsz-ra Előzmény #146133

Szia Andi!

Posntosan hol történtek ezek az esetek?
Előre is köszönöm.

# 3382
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146179 Üzenet linkje2010-07-27 15:27:23 

Kedves Eribaba!
A buszközlekedés ügyben nem tudok nyilatkozni, az viszont biztos, hogy semilyen járművet jogosítvány nélkül nem kapsz Görögországban, igy Zakynthoson sem. Régen rugalmasabbak voltak e témában, de beleményítettek. Most 50 cm3-motort és Quadot csak motor és személyautó (A,B kat) jogsival adnak. 50cm3 feletti motort csak "A" motor jogsival adnak, még a "B" kategóriát sem fogadják el. Megmosolyogtató ugyanakkor, hogy motorcsónakot minden jogsi, vizijártassági nélkül lehet bérelni. Elmondják, hogy mi , hogy működik (az sem baj, ha nem értesz belőle egy kukkot sem) és már mehetsz is vele. Viszont tudnod kell, hogy semilyen biztosítás nincs rajtuk és a legkisebb károkozást is vastagon behajtják .
Próbáljatok összebarátkozni más szimpatikus fiatalokkal, akiknek van jogsijuk és bérelhettek egy mikrobuszt elfogadható áron. Igy megoszlanak a költségek is. A taxi jóval olcsóbb, mint nálunk de indulás előtt kell megállapodni az árról, hogy ne érjen kellemetlen meglepetés.
Alkudni kötelező, legalábbis érdemes.
Üdv: Josza

# 3383
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146181 Üzenet linkje2010-07-27 15:38:47  Válasz a #146133. hsz-ra Előzmény #146133

Kedves Andi!
Hát igen, már Görögország sem a régi. Mostanában sajnos sok ilyen és ehhez hasonló esetről hallok. Ezeknek 99%-át nem görögök követik el. Hol van már az az idő, amikor a strandon teljesen nyugodtan otthagyhattam a videokamerát, fényképezőgépet és eszembe sem jutott, hogy elviszi valaki. Én is kérdezném, hogy hol történt ez az eset?

# 3384
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146184 Üzenet linkje2010-07-27 16:08:40  Válasz a #146133. hsz-ra Előzmény #146133

Ez sajnos főleg a Jón-szigeteken előfordul. Mi 2006-ban voltunk Zantén, de már akkor olvastam több hasonló esetről, főleg Laganassal kapcsolatban. Mi nyugodt, városon kívüli apartmant választottunk így ilyen veszély nem fenyegetett.
# 3385
Dobókocka88
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146189 Üzenet linkje2010-07-27 17:05:12 

Kedves csz75, és kedves Josza2!

Mi is arról beszélgettünk kint, hogy sajnos már tényleg nem azt a világot éljük, hogy bármit is nyugodt szívvel ott hagyhassunk a parton.
A laganasi parton láttuk ezeket az eseteket. Ezeket a tolvajlásokat tényleg nem görögök "viszik végbe". Sajnos már ezen a szigeten is találkozhatunk egy bizonyos etnikai kisebbséggel (de ebbe nem is mennék bele, hisz nem ide tartozik, meg szerintem úgyis mindenki gondolja, hogy kikről írok). Azonban ezekben a legmegbotránkoztatóbb dolog az, hogy mennyire szemtelenek és merészek. Nem egy eset volt, amikor a gumimatrac egyik végét fogta a tulajdonosa, a másik végét pedig a tolvaj húzta maga felé, és csak a police szó hallatán engedte el. Tehát tényleg csak azt tudom tanácsolni, hogy lehetőleg valaki maradjon kint a parton a holmikkal, mert pillanatok alatt megtörténhet a baj, és sok esetben csak nem egy gumimatrac "veszik" el.
A mi apartmanunk Agios Sostisban volt. Sajnos már itt is mindennaposak a betörések és a rablások. A rendőrség már ki se jött...
De ugyanez igaz Laganasra is. Tudtunkkal 2 héttel ezelőtt egy magyaroknak kiadott apartman egész fölszinti részét kirabolták egy éjszaka alatt.
Azért csak jóhiszeműen merem remélni, hogy a sziget többi részén nem ez a helyzet, és sokkal biztonságosabb.

Üdv. Andi

# 3386
Eribaba
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146286 Üzenet linkje2010-07-28 07:34:47 

Köszönöm szépen Josza2 a segitséget.
Akkor marad a busz és a taxi, meg persze az hogy összeismerkedünk másokkal és valami nagyobb járművet bérelünk.

Kellemes napot mindenkinek!

# 3387
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146291 Üzenet linkje2010-07-28 08:04:43 

Kedves Andi!
Én tavaly nyaraltam a szigeten, szintén Agios Sostisban. Agios Sostis teljesen biztonságos kedves kis nyaralóhely volt. Laganasban azonban már látszottak a problémák. Beszámolómban többek között ezt írtam Laganasról:
"Hát nem a mi világunk. Nagyon örülünk, hogy nem ide jöttünk. Mintha nem is Görögországban lennénk. A tömegben rengeteg cigánygyereket látok. Van, aki koldul, de az egyik üzletben figyelmeztetnek, hogy félteni kell tőlük a zsebünket is. A vendéglátóhelyek előtt igen erőszakos behívó emberek és lányok próbálnak vendéget szerezni. Egyszerűen megfognak és ráncigálnak."
Emellett még probléma lehet Albánia közelsége is, mert az ottani rendszerváltás után sokan áttelepültek Görögországba és sajnos nem minden esetben a legértékesebb emberek. Ha érdekel, olvasd el beszámolómat "Kék öblök szigete" címmel.

# 3388
Dobókocka88
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
7 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146351 Üzenet linkje2010-07-28 12:44:23 

Kedves josza2!

Köszönöm, elolvastam a beszámolódat! Gratulálok hozzá, hihetetlenül gyönyörűen írsz! Ahogy olvastam szinte láttam magam előtt azokat a helyeket, és újra egy kicsit "ott lehettem".
Laganasba mi pont ezek miatt nem is mentünk be éjszaka. Nem a mi világunk...
A partszakaszát is csak azért választottuk, mert valami okból kifolyólag az Agios sostis-i részeken csipkodtak minket a halak, és a végén már igen kellemetlen és nevetséges volt, hogy egyfolytába felsikoltunk és futva menekülünk ki a vízből.icon_biggrin.gif
Még annyit szeretnék hozzátenni, hogy érdemes a laganasi part mentén elsétálni a Kalamaki beach-re (bár elég hosszú oda az út). Ezen a szakaszon nincsenek annyira sokan, a víz gyönyörűen kristálytiszta, és rengeteg kagylót lehet gyűjteni.

Üdv. Andi

# 3389
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146353 Üzenet linkje2010-07-28 12:56:45  Válasz a #146351. hsz-ra Előzmény #146351

Kedves Andi!
A csipkodó halacskákkal mi is találkoztunk icon_lol.gif . Állítólag nagyon egészséges a csipkodásuk, mert az elhalt hámszövetektől tisztítják meg a bőrünket.
Használják őket a gyógyászatban is fekélyes sebek tisztítására, gyógyítására. icon_biggrin.gif
Örülök, hogy tetszett a beszámolóm.

# 3390
Dfku
Aktív fórumos
Aktív fórumos
55 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#146354 Üzenet linkje2010-07-28 12:59:53 

Kedves Josza!

Olvasva a beszámolódat láttam, hogy igen "olcsón" tudtatok autót bérelni.
Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a Budget, mégis merre található kb.
Mi az Ibériában fogunk lakni.

Válaszod előre is köszönöm

Kata

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 225 226 227 ... 490 491 492   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu