#1464872010-07-29 11:47:55 Válasz a #146444. hsz-ra
Szia Helga!
Az a helyzet,hogy Szegeden,mint a tobbi helyen is csak addig áll a busz,amig felszálnak rá az utasok.Való igaz a többi üdülőhelyből annyit látsz amig kirakják az oda érkezőket és a csomegjaikat.Szóval jobb,ha a rágcsát itthonról viszed.
Én az Erátó apartmanban leszek,immár harmadik alkalommal.Elötte a Galaxias apartmanban voltunk jó pár évig,de azt már nem bérlik.A Jorgoszt is jó apartmanként emlegetik.Kenyeret,vizet itthonról ne vigyél,mert árban ua. ott is.Felvágottak,sajtok nagyon drágák.Gyümölcs olcsó és finom,paradicsom is nagyon jó.Ja!!! Fagyi!!!!!!!!!!Templommal szemben nagyon finom,hatalmas csokidarabokkal!!!! Kérdezz nyugodtan!!
Truckgirl: mi tavaly és idén is az Oceanis házban voltunk. Nekünk nagyon tetszett. Tiszta, a tulaj is rendes, minden nap megjelent, takarítgat, feleslegesen nem cseszeget, a konyhai edények nagyjából elegek, azért egy serpenyőt vagy edényt vihettek, ha ott is főzöcskéztek, meg egy nagykést esetleg. A ház közel van mindenhez, a parthoz, a központhoz, mégis a nagy zajtól kiesik. Szóval jó ház.
Judo: az Aegon ház ugyan az a fickóé, mint az Oceanis, az egy utcával lejjebb van a parthoz, nagyjából ugyanazokat lehet róla mondani, mint az Oceanisról. Az én fiam tavaly 3 volt, imádta, nem akart hazajönni, idén ugyanúgy, szóval őmiatta nem hiszem, hogy aggódni kell. Ha szeret homokozni, pancsizni, akkor vele lesz a legkevesebb baj.
Oké,kérdezek,mihelyt eszembe jut valami!
És köszi az eddigieket.
Én is csak jót olvastam a Jorgosról és a tulajáról is.
Azt tudom,h. a kikötő közelében van,ami nem gond,mert Paraliának
pont azt a végét szeretem.
Tényleg,a kikötőben szoktak árulni halat,vadat,s mi jó falat..???
A görög paradicsomnak tényleg nincs párja. Felvágott itthonról megy,de a
fetát kint veszem. És jó hír,h. akkor már lesz szőlő.
Na,az valami isteni! Jó kis fagyikehely! Jöhet!
Skiathoson rágógom. Anno nem mentünk el,nem tudom,h. nagyon viszontagságos-e
a tengeri út,mert viccet félretéve,én már egy nagy matracon fekve a víz tetején is
tengeri beteg vagyok.
4 éve is emiatt nem mertem elmenni.
Ja,igen,eszembe jutott,amit még kérdezni akartam.
Katerini,piac,a szerdai (nem a házak közötti).
Ha bemegyek busszal K.-be és leszállok a templomnál,kicsit előre és jobbra van a sétálóutca,
pontban balra pedig a kis templom. Ez eddig oké. De hol van a piac? Merre találom?
Nem tudom,h. jártál-e ott,csak sejtem h. igen.
Köszike
#1465072010-07-29 12:55:33 Válasz a #146493. hsz-ra
Hali! Hát ezt nem tudom,mert régen voltam ,de azt tudom kb.20 prc alatt ott volt a busz és elég korán 14 óra körül zár.Állitólag azt hallottam korán reggel a kikötőnél árulnak mindenféle tengeri herkentyűt. Most azt olvastam áthelyezték a buszmegállót Paralián,de szerintem a telepitett idegenvezető megmondja első nap az eligazitásnál,ha megkérdezed hol kell leszállni. [/list]
Katerinibe mindkét irányba el lehet jutni. A 2-es busz Olympic Beach-on keresztül megy. A buszjegy ára ugyanannyiba kerül. Ha a buszon váltod 1,20, ha jegyváltó autómatából veszed, akkor 50 cent. Ha a buszra az van kiirva Katerini, nyugodtan felszállhatsz, az odavisz. Katerinibe és vissza Paráliára 10 percenként járnak a buszok. A templom melletti utcából indul és percre pontosan jön. A kijelzőről leolvasható, hogy hány perc mulva van az indulás. Biztos lehetsz benne, hogy akkor indul. Mi a szombati piacon voltunk. Jó nagy piac volt. Kicsit nehezen találtuk meg, de azért elnavigáltak bennünket. Csak annyit kérdeztünk "agora?" és már mutatták az irányt. Aztán a következő sarkon megint kérdeztünk. Igy aztán csak oda jutottunk. Nagyon zamatos a barack és a dinnye. Paradicsomot is itt érdemes venni. Mi itt vettük a Cipurrót is.
Voltam már Kateriniben korábban is. Akkor is piros jeggyel. Sőt akkor még az azóta megszünt
Mc'Donald'sban le is lehetett enni az árát. Még a Paralia-Katerini közötti Championt is meglátogattuk.
Engem maga a szerdai piac pontos helye érdekelne.
De akkor a szombatit már tudom hol van!
Mégegyszer köszi.
A buszjegy olyan olcsó lett Katerinibe? 50 cent? Anno olyan 1,20 euró volt az automatánál.
Most olyan 1,5 euróra saccoltam.
Konkrétan az érdekel,ha leszállok Kateriniben a templomnál,
merre találom a szerdai piacot.
Köszi bárkinek,aki hasznos infóval szóval illetve minden kedves segítő szándékú emberkének!
Sziasztok!
Ma regisztráltam. Ez a fórum a legjobb, amit eddig olvastam, mert napra kész.
Szállt már meg valaki közületek a Villa Atlantis Apartmanban?
Nem találtam még róla véleményt. Hétfőn indulunk oda.
Sziasztok! Ez a lopásos dolog aggasztó kicsit. Nincs valakinek infója hogy a Lilalo apartmanban pl. takarító személyzet mászkál be a szobákba (valaki mintha írt volna ilyesmit) vagy elméletileg csak te tudsz bemenni hivatalosan amíg ott tartózkodsz? A másik kérdés van e valami szekrény legalább amit pluszban zárni lehet? Bár a ciki az a dologban hogy ha a tulaj keze is benne van akkor ahhoz miért ne lenne pótkulcsa... az mindenesetre biztos, hogy ha más elméletileg nem mehet be akkor ha zárt ajtók mögül valami eltűnik akkor a tulajon verem le.
Nem akarok neked okoskodni és a kérdezett apartmanról sem tudok semmit,de Paráliát és magát görögországot is jónak tartom biztonság szempontjából. Az emberek nagyrésze vallásos és nagyon segítőkész,kedves....jó indulatúak nagyon ,ez a tapasztalat!