szia Pinga. Gorog turistak iden alig vannak. A "zsiros" turistak pedig nem Nei Poriban nyaralnak, hanem valamelyik szigeten. Magyarok szerintem meg rengetegen vannak iden. Ja, azert mert egy kocsi rendszama nemet, nem jelenti azt, hogy nemetek. Sok gorog dolgozik Nemetorszagban, akiknek Nei Poriban van nyaralojuk.
Most ott vagy N.Poriban? Ha német kocsibol német száll és németül beszél az biztosan görög? A parton pedig biztosan a németek,románok,szerbek beszélnek görögül, csak olyan sokan vannak,az oroszul beszélö görögökkel meg már nem is tudom mit kezdjek.
Most értünk haza Nei Poriból nem régen, hulla vagyok, 5 órát vártunk a Macedon határon.
viszont.....életem egyik legszebb nyaralása volt.
Bővebben holnap, most alszom!
Sziasztok!
Tegnap értünk haza.Most sem csalódtam Nei Poriban.Minden csodálatos volt,az idő is az apartman is elég nagy volt kissebbre számítottunk,/Bessy apartman/közel a tengerparthoz,majdnem a központban de csendes volt.A gyros hiányozni fog mert isteni finomra készítik.DE legtöbbször abban az étteremben ettünk ami előtt van egy hajó és a székek kékre vannak festve,hatalmas adag kaják.Pl:egy bolognait kértünk a kisfiamnak majnem hárman ettük meg,a hasábkrumpliját is.Még le sem ültünk máris három pincér sürgölődött körülöttünk,minden kajájuk hatalmas mennyiség és avégén még suvenir jégkrémet is kaptunk ami nagyon jól esett a melegben.Egyébként nagyon jó idő volt kivéve egyszer de akkor elmentünk kirándulni,délutánra kisütött a nap.
Most csak a Platamonasi várat néztük meg /ezt kihagytuk 2003-ban/DE gyönyörű kilátás a tengerre.
Mi két régi arccal is találkoztunk,ami külön élmény volt.
Jobban kiépült Nei pori 2003 óta,persze föszezon is volt rengeteg a túrista hétvégén is nagy zsúfoltság a parton,de ha hamar lemész jut napozóágy is italfogyasztás ellenében,ha pedig otthagyod a törülköződet sziesta időben akkor délután is a te helyed marad.Mondjuk nekünk jó volt a megvett napernyő is 6 euróért,a finom homokra tettük a törülközöket,isteni volt.
Sokszor nagy hullámok voltak,amit a kisfiam is élvezett.
Hát amikor utoljára voltunk,kevesebb túrista kevesebb bolt nem annyira zsúfolt part,most meg hirtelen parkolóhely sem nagyon volt.
De biztosan merem ajánlani mindenkinek,szuper hely.Kisvasúttal átmentünk Platamonasba,kis kikötőváros,kis tengerparttal mégis hangulatos sétálóval:Amit lehet ki kell próbálni,de egy hét nem elég hozzá!
Hát lehetne regényt is írni,de minek ha át lehet élni is!!!
Nyilván sokan utaztak már közületek N.Poriban augusztus végén ,szeptember elejéig.Érdekelne mennyire van olyankor meleg és milyen viz. Julius közepén és végén tul meleg van számunkra és jövöre inkább kicsit lágyabb idöjárást választanánk,de nem elöszezont,mert akkor még hideg a tenger,hanem a végét.
#1471312010-08-02 15:05:10 Válasz a #147099. hsz-ra
Szia Pinga,
augusztus végén voltunk tavaly Paralián (elenyésző a távolság...), nappal kánikula, éjjel viszont elviselhető volt az idő. Sokan voltak még mindig, nem volt érezhető az utószezon egyáltalán. Tenger is kellemes volt, ha összejön, idén is így megyünk
Tavaly aug.2.hetében voltunk, és hát hiányoltuk a napsütést.Minden nap borongós volt az idő.Amúgy szeptember elejére hűvösebb időt jósolnak.
Ebböl az derült ki hogy Ti a 2. héten voltatok és rossz idö volt, Bitangék kicsit késöbb és nekik megint kánikula volt. Ez azt jelenti hogy nem szabad a 2. héten menni nyaralni, hanem késöbb.
üdv a nyaralóknak!
kérdés..
tud e valaki valamit a kalliope appartmanról.pl 1 szint 5 személyes,és a hütőszekrénye érdekelne,hogy mekkora.vagy jó e egyáltalán.hogy mire számítsunk,egyáltalán.vinnénk egy kis húst.
köszi.