Lefkada
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 106
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13398 Üzenet linkje2006-08-04 20:01:11 

Olvasd el Monalisa idei friss élménybeszámolóját, abból is kedrül egy pár dolog, de amúgy meg még nincs olyan sok tapasztalat a szigettel kapcs. az oldalon. Talán, ha jön Kakadu, õ tud neked válaszolni.

Andi

# 107
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13425 Üzenet linkje2006-08-06 11:54:45 

Az árakról: sztem átlagos árak vannak, körülbelül pariban a magyar árakkal, van ami egy kicsit drágább, van ami olcsóbb. Maga sziget nem nagy motort feltétlen érdemes bérelni, szeptemberben már 10 €-ért kapsz egy 80-ast. Ha körbejárod a szigetet (jók az utak, de benzinkutak a nyugati oldalon csak elvétve vannak) nagy élményben lesz részed. A helyiek barátságosak, tudják kikbõl élnek icon_lol.gif
Ha konkrét kérdéseket teszel fel konkrétabb válaszaim is lesznek.

# 108
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13426 Üzenet linkje2006-08-06 11:56:18 

7 év alatt egy-két tapasznyalat azért összejött icon_twisted.gif
# 109
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13466 Üzenet linkje2006-08-07 07:23:12  Porto Katsiki

# 110
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13467 Üzenet linkje2006-08-07 07:25:02 

# 111
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13811 Üzenet linkje2006-08-13 07:05:49 

tényleg nagyon fotogén helyek vannak Lefkádán, de ezek a képek gyakorlatilag semmit sem adnak vissza azokból a csodákból, amiért érdemes oda menni, levegõ illatáért fent a hegyekben, a helyiek barátságosságából, ha nem játszod meg a bazárit, stb.
Sajnos a tömegtúrizmus ennek a helynek sem tesz jót, jön a sok kipipálós barom és egyszerüen "lelakja" a szigetet.
Ha valakit tényleg érdekel ez a hely, az ne júliusban vagy augusztusban menjen!

# 112
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13934 Üzenet linkje2006-08-15 17:10:07 

Köszönöm az információkat!! icon_biggrin.gif Mindenképpen szeretnénk robogót bérelni, és a 10euro tényleg nem sok. Kicsit azért félünk a szeptembertõl, mármint ami az idõjárást illeti (konkrétan az esõre gondolok), bár tudom, hogy ez az amit nem lehet kiszámítani. Érdekelne, hogy a fõvároson kívül van-e még olyan hely a szigeten ahol kastély, színház vagy egyéb ókori maradvány található? Olvastam Meganissi, Kalamos, Kastos szigetekrõl, ezekre érdemes áthajózni?
# 113
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13941 Üzenet linkje2006-08-15 19:31:02 

Na ha valami nincs (már úgy értem jelentõs) a szigeten az az ókori rom. Ezt felejtsd el. Meganisire át lehet hajózni Nidribõl, a komp 1-2 €, de ilyesmi ott sincs. Szeptemberben még elég jó az idõ, a tenger is meleg.
Ezért is megyek én egy pár napra vissza icon_lol.gif

# 114
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#13945 Üzenet linkje2006-08-15 20:26:09 

Két éve mi Szeptember végefelé mentünk át Lefkadára egy napra, de aznap éppen totál felhõs idõ volt, úgyhogy csak gyorsan kõrbejártuk a szigetet és készült néhány felhõs fotó...
Ha sikerülne rábeszélnem a családot icon_smile.gif, talán mi is átmegyünk megint egy napra körülnézni és fotózni.

# 115
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14028 Üzenet linkje2006-08-17 06:23:10 

Lefkada nem az a hely, ahová egy napra érdemes elmenni. Egy hét a minimum - szerintem.
# 116
Galgóczy Árpád
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14697 Üzenet linkje2006-08-27 14:29:02 

Mármint az Androméda nem közli az árait, és az Apollón idegenvezetõje adja drágábban a mocit? Hirtelen ez nem volt egyértelmû.
Ami az index-et illeti, már én is jeleztem ott, hogy ez nem a "dumcsizzunk egy kicsit össze-vissza" c.topik, és kértem privátban, hogy ne barmolják szét teljesen a fórumot, erre történt végre valami kísérlet, hogy rendezõdjön a helyzet. Az tényleg áldatlan állapot, hogy aki Lefkadáról szeretne infót megosztani másokkal, az csak a hirtelen jött olcsó alkalmat kihasználva(mindegy, hogy Paralia v. más, akár Lefkada, csak a legolcsóbb legyen!!), eltölt 1 hetet valahol, az azt higye, hogy nekik néhányuknak hozták létre a topikot arra a célra, hogy házibulit szervezzenek rajta, meg közvéleménykutatást tartsanak a születendõ gyermek nevérõl, csak azért, mert a leendõ picike egy ottani strand fövenyén fogant, így lehet némi köze Lefkadáról, mi kívülállók ezt nem tudhatjuk, mert butuskák vagyunk, és nem tartozunk a belsõ körbe (még mielõtt újra leugatnának, jelzem, ez utóbbi még nem történt meg, de efelé tart a Lefkada fórum stílusa). Ha a "bulizóna" tovább tart ott, magukra maradnak, igaz ez õket nem nagyon zavarná, legközelebb úgyse oda sietnek majd, hanem Paraliára vagy Siófokra, a lényeg, hogy legyen DVD a buszon.

# 117
Galgóczy Árpád
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14698 Üzenet linkje2006-08-27 14:30:45 

Inkább 2 (minimum)
# 118
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14713 Üzenet linkje2006-08-27 22:02:53 

Ez elég gáz a másik fórumon. Én oda nem látogatok, de látom jobb is. Mindensetre ez "off"-os téma, máskor légyszi a "Dumcsi" vagy másik rovatba.

Andi

# 119
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14745 Üzenet linkje2006-08-28 13:41:44 

Tényleg érdemtelenül sok szót vesztegetsz rájuk icon_lol.gif
Nekem csak az jutott eszembe, hogy ha a fény mértékegysége a LUX, akkor a sötétsségé az IXI lehetne, de ezzel tényleg nem érdemes foglalkozni.
Ha viszont konkrét kérdésed van azt vezesed elõ bátran!

# 120
Cselotei
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
11 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#14853 Üzenet linkje2006-08-29 19:05:10 

Már csak pár nap és indulunk icon_biggrin.gif !!! Nagyon várjuk...már bánom, hogy nem két hétre megyünk! Legalábbis abból kiindulva, amit a képeken láttam és amit meséltetek, és amit a beszámolókban olvastam...!Már nem is bánom, hogy nincs ókori rom, a sziget természeti szépsége biztos kárpótolni fog!!!Köszönöm az infókat, remélem hamarosan én is megoszthatom a tapasztalataimat másokkal!!Aki még megy Lefkadára, annak nagyon kellemes utazást és pihenést kívánok!!!!!!!!

Kati

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 7 8 9 ... 570 571 572   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu