Ma más ügyben felhívtam a pár oldallal korábbi hozzászólásban valaki által megadott /62/ 573-200 telefonszámot, és ott javasolták, hogy inkább a /62/ 541-706 számon érdeklődjek a várakozási időkről (is). Próbálkoztam ott is infót kicsikarni a hétvégére, illetve a hétfőre várható forgalomról, de nem mondtak semmit, csak azt, hogy változó mértékben, de van és lesz is várakozás, érdeklődjünk közvetlenül előtte a fenti számon.
Jox
Ahogy megígértem leírtam a benzinkutakat amit most közre is adok.
A km-t amit jelzek itt úgy kell értelmezni, hogy Budapstről-(Csillaghegy III.Ker) indultam ami a nulla kilóméterhez képest +8 km-re van.
Tehát akkor sorban....
A személyis belépéshez Macedóniába szeretnék egy pár infót megosztani veletek.
1. 2008-as Macedón közlönyben jelent meg a megállapodás az EU-s és Schengeni országok állampolgárai számára a személyis belépés.
Eredeti közlöny linkje:mac közlöny
A Macedón vámhivatal linkje:mac vámhivatal
A közlönyben a 2423-as határozat a lényeges.
Valamint feltettem a 2423-as nyers fordítást .
link: nyers fordítás (2423)
Plusz még itt van a konzulátus telefonja: +38971386096
Sziasztok!
Mi jövő pénteken, 13-án indulunk Sartira autóval.
Arra lennék kíváncsi, hogy Macedóniában a benzinkutakon lehet-e bankkártyával fizetni? vagy érdemesebb euróval?
Aki már próbálta: nem volt semmi gond? (kétszer levonás stb.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Mi jövő pénteken, 13-án indulunk Sartira autóval.
Arra lennék kíváncsi, hogy Macedóniában a benzinkutakon lehet-e bankkártyával fizetni? vagy érdemesebb euróval?
Aki már próbálta: nem volt semmi gond? (kétszer levonás stb.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Szia
Mi 27-én jöttünk haza görögböl és macedoniában minden kutnál szinte megálltam odefelé és visszafelé is, mindenhol tudtam otp mastercard-al fizetni,hol 8 litert hol 15 litert tankoltam. Szerbiában egy nagy lukoil kutnál és egy omw-nél nem fogadták el a kártyát,az ut másik oldalán sem,de egy ugyanolyan kisebb kutnál igen.Ugy gondolom a pénztáros csaj direkt csinálta,volt nálam dinár és azzal fizetttem,nem pocsékoltam rájuk az eurot. Arra nagyon figyeljetek hogy ha a kutas vagy a pénztáros azt mondja hogy elfogadja a kártyát, az még nem biztos hogy tudsz vele fizetni,mert megjátszák hogy az olvaso nem olvassa be a kártyát és fizethetsz euroval, ez a szerbekre jellemzö inkább.
Most ősszel szeretnék macedón denart valtani. Van valaki akinek sikerült váltani Magyarországon? OTP-K&H nem foglalkozik vele ezt tudom. Tudomásom szerint csak a határon lehet váltani......
Esetleg akinek nincs más infója a határon átlépve ki van angolul írva,hogy pénzváltó vagy melyik bódé a váltó a sok kötül?
Most ősszel szeretnék macedón denart valtani. Van valaki akinek sikerült váltani Magyarországon? OTP-K&H nem foglalkozik vele ezt tudom. Tudomásom szerint csak a határon lehet váltani......
Esetleg akinek nincs más infója a határon átlépve ki van angolul írva,hogy pénzváltó vagy melyik bódé a váltó a sok kötül?
Ugy tudom pesten a belvárosban van egy otp amelyik ad denárt, a külvárosban sehol sem találtam, a határon meg nem is foglalkoztunk vele mert minek, 3x1 euro a pályadij, tankoláskor elfogadják a kártyát
#1480222010-08-07 14:04:17 Válasz a #148007. hsz-ra
Pinga, köszönöm a választ!
Triznyák: sajnos nem az tölti ki a mindennapjaimat, hogy fórumokat olvasok. Bárcsak megtehetném, de azért tudtommal nem fizetnek.
Ha tudsz olyan munkahelyet, ahol 7/24 böngészhetem a fórumokat, szólj, és felmondok.
De tényleg kedves vagy, köszi!
Nincs több kérdésem.
"Triznyák: sajnos nem az tölti ki a mindennapjaimat, hogy fórumokat olvasok. Bárcsak megtehetném, de azért tudtommal nem fizetnek.
Ha tudsz olyan munkahelyet, ahol 7/24 böngészhetem a fórumokat, szólj, és felmondok."
Viszont másoktól elvárod, hiszen az Ő idejük le van sajnálva. Pláne ezzel a demagóg beszólással!
Attól tartok, Te is összetévesztetted a fórumot a vevőszolgálattal.
Nyugodtan lehet még kérdésed! Biztos,hogy mindig lesz aki válasszol rá!
Triznyak már régi motoros itt és rengetegszer teszik fel ugyan azt a kérdést évente. Van olyan kérdés amire rögtön a fórum topic 1.oldalán szerepel a válasz és akad olyan aki erre is rákérdez,persze nembiztos,hogy azért ,mert lusta, csak rutintalan még. Van aki így fogja van aki úgy,de mindenki aki itt van remélhetőleg segített már másokon. Triznyak pl. sokszor segített.