Sziasztok!
Kalandos út, után hazaérkeztünk Sartiról ma reggel 7kor. 22 órás utazás után!!! Sarti valóban gyönyörű hely, mivel sokan írtatok róla ezért nem akarok senkit untatni, de bárki kérdez szívesen válaszolok.8szor voltam tengerparton nyaralni, de ez viszi eddig a pálmát
A határon, illetve a belgrádi fizetőkapunál katasztrófa ami volt, 22-00 kor érkeztünk a szerb magyar határra és 2-45kor érkeztem a magyar vámhoz kb 3 óra volt mire útnak indultunk, hulla vagyok:(
Köszönöm minden kedves kérdésemre válaszoló Sarti-fannak a közreműködését
Sikerült megvitatni és a döntés megszületett : 16.00-kor indulunk majd : ))
Egy hét múlva ilyenkor már szerb földön gurulunk szeretett Sartink fele <3
Sartiban Attiláék szervezik a legjobb hajókirándulást, de mostanában nem túl rózsás a helyzete! Mi is voltunk Velük és tényleg ügyesek!
A következő cikk a Borsban jelent meg!
Attilát üldözik a görögök
2010.08.05. 16:30
Magyarországon nincs bürokrácia, nincs korrupció! Aki az ellenkezőjét mondja, próbáljon meg boldogulni magyar vállalkozóként Görögországban – mondja Halics Attila.
Napfény, lágyan simogató tenger, fantasztikus borok, remekül elkészített halak, kagylók, és polipok – nagyjából így látja a turista Görögországot. Attila viszont, aki három éve komolyan vette az Európai Uniós lehetőséget, ezért vállalkozóként próbálkozik a Halkidiki félsziget középső nyúlványán, a Sithonia félszigeten található Sartiban, egészen másnak látja Görögországot.
Attila és segédje csak látszólag néznek ki úgy, mint a kalózok, valójában keményen dolgoznak
– Otthon 25 évig voltam vállalkozó, Sartiban pedig három. De otthon összesen nem zaklattak annyit, mint itt két hét alatt a görögök.
Az első pofont akkor kapta, amikor igazolnia kellett a görög hatóságnál, hogy Magyarország uniós tagállam. Megoldotta. Majd azt követelték tőle, hogy a cégében 51 százalékban legyen társtulajdonos egy görög. Bizonyítania kellett, hogy nincs ilyen görög jogszabály. Amikor pedig kiderült, hogy „Kalózhajója” olcsóbb, mint a helybéli vállalkozóké, sorozatos támadások érték. – Sarti alpolgármesterének több vállalkozása van, az ő érdekeit is sértem. Idejött hozzám egy görög, és ordítozott, hogy összepakoltat, feldaraboltatja a hajómat, hazaküld Magyarországra. Innentől kezdve, ami hatóság Görögországban létezik, mind megjelent nálam. El akarták kobozni az autómat, mert magyar rendszámú. Be akarták tiltani a magyar internetes honlapunkat. Valamint azt is követelték, bizonyítsam be 25 évre visszamenően: hogyan és miből építettem otthon a házam. Attila szerint rendkívül sok magyar feketén dolgozik nyaranként a görög turizmusban. Akiket azért nem ellenőriznek, mert sértenék munkaadóik, a görög vállalkozók érdekeit. Ezért a látványos eredményeket nála szeretné produkálni a hatóság. Pillanatnyilag több párhuzamos bírósági eljárást is folytatnak ellene, különböző mondvacsinált címeken.
– Betartok minden szabályt, nem adok támadási felületet, de ez kevés Görögországban. Ettől függetlenül nem adom fel, kitartok. A hatóságok üldöznek, de a görög emberek szeretnek Sartiban. Ingyen végzem a városmarketinget is: előfordul nyaranta, hogy fél óra alatt 18 ezren kattintanak a honlapunkra. Attila vádjaival a Bors szembesítette Budapesten a görög nagykövetség munkatársait, akik megígérték, hogy a követség kereskedelmi irodájával közösen megvizsgálják a magyar férfi panaszait.
... El akarták kobozni az autómat, mert magyar rendszámú ...
Márpedig ez abszurdum. A mi autónk pl. külföldi rendszámos, de ebből itthon még semmi probléma nem volt, és a jelen szabályozás szerint nem is lehet. Úgyhogy ezzel kapcsolatban igencsak melléfogtak a görögök...
Mi is voltunk a Kalóztúrán és nagyon meg voltunk elégedve. A Shiton traveles fiunak meséltünk róla, hogy milyen jó volt és egészen lekicsinylően mondta, hogy nincs a hajón WC és csak kis területre adják ki Attiláéknak az engedélyt. Mondtuk, hogy ez minket nem zavart. És akkor is csoda szép partokat láttunk, a Szív öblöt, a Narancspartot és a 1oo m mélységnél is engedték , hogy kiugráljon aki merte:))) A delfinekről meg már nem is beszélek . Nagy élmény volt. Mindenkinek ajánlom, ha Sartira megy próbálja ki:))) Különben is a Sarti webkamerája is csak ott van a Kalóztanyán és itthon a fiam láthatott bennünket. Ez is nagy élmény volt az itthoniaknak. Köszönjük nektek Attila, Zsuzsa és Arnold a szép élményeket.
Örömmel jelenthetem, hogy eltelt ez a sok nap. Ma végre útra kelünk Sarti felé Előreláthatólag estefelé indulunk. Azért szurkoljatok, mert szállásunk csak keddtől van, de bízunk benne, hogy egy éjszakára találunk valamit:) Esetleg tud ajánlani vki vmit? Azt megköszönném...
Minden jót mindenkinek, ha tudok jelentkezek kintről
Sziasztok
#1480922010-08-08 08:50:02 Válasz a #148086. hsz-ra
Jobban szeretik a görögök kiadni a szobákat 2-3 éjszakára (nyilván sok a rossz tapasztalat az "egyéjszakás" vendégekkel ), de biztos találtok valamit. Ha javasolhatom, akkor a reggeli-kora délelőtti, vagy a délutáni (17 h ->) órákban nézzetek körül, mert napközben nem biztos, hogy ott a tulaj.
Szia Bitang!
Köszönöm a válaszod:) Valószínűleg a reggeli órákban fogunk odaérni és ha lesz még lelkierőnk, akkor szétnézünk. Egyébként keddtől már van szállásunk a Sarti Holiday-ben,de már untuk itthon magunkat, ezért indultunk el egy nappal hamarabb. Sátrunk is van, de azt nem tudom hol lehetne felállítani, állítólag a camping már nincs meg.....