Mi már a jövö évet tervezzük, kitaláltuk hogy nem megyünk juliusban ,hanem augusztus végén szeptember elejéig,mert akkor talán nincs akkora höség,de még jo a tenger. Én most ezekröl az idöszakokrol várom a tapasztalatokat. Ahogy nézetm a török áradat mozgását,pont szeptember elején jönnek visszafelé amikor mi is tervezzük a hazajövetelt. Undorito ez már,mikor lesz ennek vége? Sosem mert 3,5 millio török él és dolgozik nyugaton. Sajnos.
#1480912010-08-08 08:43:58 Válasz a #148090. hsz-ra
Ha meg tudjátok úgy oldani, hogy ne péntek-szombat-vasárnapi napokra essen a hazajövetel, akkor szeptember elején már nem kell olyan sokat várni a határon. Kifele meg amúgy sem már ilyenkor.... de tavaly aug. 20. után indultunk, egy pénteki estén, és éjjel fél 1-kor voltunk Röszkénél. Kifele 3. autó voltunk, viszont ami sor állt befele, na abból jobb kimaradni.
#1480952010-08-08 09:01:24 Válasz a #148091. hsz-ra
Néztem a naptárat amelyik a hazafelé áramlo törököket prognosztizálja és pont szeptember elsö és második hétvégéje a zürös amikor jönnénk haza.
Viszont késöbb már nem akarunk görögbe menni mert lehet annyira hüvös lesz, hogy nem lehet fürödni.Tudom ez csak szerencse kérdése, sokan még oktoberben is tudtak lubickolni.
#1481222010-08-08 12:27:59 Válasz a #148114. hsz-ra
Elég baj az hogy ilyen megoldást kell választanunk, sem németbe sem törökbe nem megyek, ennek ellénre a mi országunkban , szerbiában , bulgáriában , talán még a horvátoknál is gondot okoz ez az utazo tömeg. Én meg csak a görögökhöz szeretnék eljutni évente egyszer kicsit gyorsabban autoval.
#1481272010-08-08 13:32:10 Válasz a #148090. hsz-ra
Helló!
Mi is a jövő évet tervezzük,de már sajna nem Görögbe,elég volt a hosszú út.Elég lesz 7 évente járni oda.Nagyon kivoltunk utána másfél napig és most 2 hét elteltével is nehéz visszaállni,tudod:a késő esti séták,déli szieszták stb.Itthon is késő este alszunk el,délben meg mint a babák igényeljük az alvást vagy aktív pihit.Végül is ez a mi bajunk,7 éve jobban bírtuk!
Helló!
Mi is a jövő évet tervezzük,de már sajna nem Görögbe,elég volt a hosszú út.Elég lesz 7 évente járni oda.Nagyon kivoltunk utána másfél napig és most 2 hét elteltével is nehéz visszaállni,tudod:a késő esti séták,déli szieszták stb.Itthon is késő este alszunk el,délben meg mint a babák igényeljük az alvást vagy aktív pihit.Végül is ez a mi bajunk,7 éve jobban bírtuk!
Ez egy érdekes dolog, mi sem feltétlenül görögbe mennénk, már nézelödünk horvátország felé,vagy marad a tiszato abádszalok. Negyedik évet töltöttük a görögöknél és bizony nagyon érezhetö a változás szele,hamarosan elindul a nyugatiasodás a pénzhajszás élet,ebböl mi már szeretnénk kimaradni. Elég az itthoni.
#1481462010-08-08 17:02:34 Válasz a #148132. hsz-ra
Jók a képek,tetszenek.Kérdezném,hogy a polippal mit csináltatok?Elég furcsán nézett ki bár én nem szeretem az ilyen herkentyűket Jól láttam,hogy voltatok piacon és a fűszereket zsákból árulták?Nagyon tetszett,remélem mi is találunk ilyen Pefkochori köüzelében.
#1481482010-08-08 17:55:32 Válasz a #148137. hsz-ra
Szia Pinga!
Nem, későn vettük észre a vízesés tábláját, amikor már jöttünk hazafelé, elég nagy vihar kerekedett, inkább igyekeztünk, igy is eltévedtünk, mert elromlott a gps-ünk, annélkül is jöttünk haza, Belgrádban is kétszer eltévedtünk!
Jók a képek,tetszenek.Kérdezném,hogy a polippal mit csináltatok?Elég furcsán nézett ki bár én nem szeretem az ilyen herkentyűket Jól láttam,hogy voltatok piacon és a fűszereket zsákból árulták?Nagyon tetszett,remélem mi is találunk ilyen Pefkochori köüzelében.
Szia!
Ebből a tunyacsápból saláta készült, a halászoknál nem volt, vagy nem adtak, igy egy sárga super marketben vettük 7 euróért. A belső szervei ki voltak véve, fél óráig - 40 percig főzük, ezután a bőrét le lehet szedni egyszerűen, többé kevésbé leválik, és marad a fehér hús, feldaraboltuk, és zöldségekkel megettük, meg egy kis olivával.
Ettünk ilyet az Athos-ban is, ott 9 Euró az étlapon, mi 6-ot fizettünk érte, nem tudom miért, ott vhogy más volt..az finomabb, ez meg saját készítésű volt, ebből adódott az érdekessége.