Monemvassiát én sem javasolnám bázisnak. Azon túl. hogy nincs strandja, nagyon drága lehet ott a szállás.
Monemvasia városi strandjáról és a szomszédos két nagyon hosszú, szép homokos strandoról délután tudok majd betenni képeket, most indulnom kell a munkába.
Én is csak Gefyrában tudok strandot. Az is erősen köves, kavicsos és kicsi.
Távolabb Agia Paraskevi felé, vagy ellenkezőleg Agia Kiriaki felé van szélesebb homokos strand. Legalább is én így látam. Sétának igen csak hosszú, autóval lehet megközelíteni. Parkolni viszont csak a bejárat előtti parkolóban és az odavezető út mentén lehet. Az, hogy mondjuk vacsora előtt leugrok a strandra egyet fürödni egy fél órára, az Monemvassiában szerintem nem működik.
Sziasztok!
Munka után az eslő dolgom volt feltölteni a képeket.
Az első strand - mondhatjuk mikrónak is - az rögtön a Monemvasia szigetről a Monemvasia városba vezető híd jobb oldalán van, nevezzük Monemvasia városi strandjának, íme:
Majd, ha a városból északra kifelé megyünk, úgy egy km után jön ez a hosszú strand:
és északabbra a keleti partvonal mentén, sorban ezek:
Én el tudnék képzelni egy nyaralást itt is, e strandok mögött is voltak apartmanok, igaz a bozótban, azaz a semmi közepén, de szép környék.
#1473002010-08-03 12:15:40 Válasz a #147297. hsz-ra
Szerintem Monemvassia a sziget. A vele szemben lévő település Gefyra.
Azelőbb írtam, hogy Gefyrától mindkét irányban vannak strandok, de nem sétálásnyi távolságban.
Oké, az Gefyra. Szóval akkor ez a Gefyra nekem helyes kis településnek tűnt. Én ellettem volna ott 2-3 napot simán.
Délre csak köves strandokat láttunk, az északi legközelebbi olyan 1-1,5 km-re lehetett, az fentről aranyhomokosnak tűnt. De hát onnan indult a téma, hogy kvu kocsival menne valahova Elafonissosról, így kocsival a picit odébb eső strand sem lehet próbléma.
Hát, hogy azt Gefyrának hívják-e, azt nem tudom - nekem az is Monemvasia.
Igen, azt Gefyrának hívják. Mi is voltunk ott lent a parton, de nekem annyira nem tetszett, hogy ott akarjak nyaralni. Meg Kvu olyan helyet keresett, ahol nagyobb élet van, mint Elafonisoson, na hát itt szerintem meg kvázi semmi nincs.
#1483632010-08-10 11:18:06 Válasz a #147304. hsz-ra
Szia Vojandi!
Az idei útról képeket még nem tettél fel, vagy csak én nem találom? A beszámolódat most úgy szeretném elolvasni, hogy közben a képeidet is megnézném. Együtt biztosan még erősebb emóció érhet az utatokkal kapcsolatban.
Szia Jenike!
Köszi érdeklődésed.
Nem tettem fel képeket, mert felesleges duplán, nekem az dupla munka, meg itt sokat veszítenek a minőségükből.
Ahogy Valcsi írta, rengeteg képet beletűzdeltem a beszámolómban a blogon, könnyen vissza tudod keresni.
A webalbumom cimét privátban küldöm.
Gyors bejelentkezes a Peloponneszoszrol. Nem szoktunk ilyet csinalni, de most szuksegunk volt netre, es nem birtam ki, hogy ne nezzek be ide is. Minden szuper (kis offtopik: Lefkada annyira tetszett, hogy fontolgattuk, ne maradjunk-e meg ott tovabb, esetleg vegig , de aztan persze megis tovabbjottunk).
Kokszi, tegnap Voidokilianal felmasztam a varba, szerencsere kigyoval nem talalkoztam, viszont nem is volt veszes a maszas egyaltalan, rosszabbra szamitottam. De lehet, hogy azert talaltam konnyunek, mert miota Te voltal ott, mar kiepitettek kicsit a strand feloli osvenyt: a barlangtol jobbra egy rovid szakaszon vannak huzalok korlatnak es nehany vaskampo a sziklakba beleverve, igy jol fel lehet menni. Ez egyebkent azert erdekes, hogy igy megkonnyitik a feljutast, mert a masik oldalrol az van kiirva, hogy a var eletveszely miatt le van zarva.
A Peloponneszosz meg mindig nagyon tetszik, Kakovatos es V. strandja is nagyon szep volt, Olympia es Nestor-palota pedig nagyszeru. Az utobbirol nem gondoltam volna, hogy ennyire nagyon jo lesz, de az volt.
Szallashelyzet: ez annyira nem jo. Legkozelebb ezt az augusztust majd jobban atgondolom. Szallas van, az igaz (kiveve aug. 14, az unnep eloestejen csak fel 10 korul talaltunk egy nagyon gaz szobat, de akkor mar annak is orultunk), de az arak... itt aztan nincs valsag... legalabbis most nem hajlandoak meg este sem sok helyen a 70 euros szallasarbol 10 eurot sem engedni, inkabb hagyjak, hogy elmenjunk... szoval annyira azert nem ugy tunik, hogy szukseguk van a penzre... De sokan is vannak egyebkent mindenhol, a strandok tomve stb...
Holnaptol jon a Mani, nagy varakozasokkal nezek elebe...