Szia!
Mii s ráhúztunk még 3 éjszakát,ahogy kiértünk mindjárt szóltunk a kihelyezett idegenvezetőnek és másnap estére már le is volt szervezve az új szállás.
Hello mindenki!
Előző héten értünk haza Pargáról és szeretnék élménybeszámolót megosztani veletek. Minden rossz és jó dologgal kapcsolatban.
Kezdem a jóval: Parga nagyon szép hely, az összes strand meseszép és tiszta. A velencei erődhöz feltétlen menjetek fel, érdemes a legtetejéig, hiszen varázslatos onnan a kilátás és szuper fotókat lehet készíteni. Kirándulásnak én a Vikost, Ionninát, Lefkadát és Paxos, Antipaxost javaslom. Ezekre a helyekre érdemes elmenni. Az Acheron folyó és a Necromandeio-i jósda nem különösebben nyűgözött le, ennél láttam már sokkal érdekesebb romot. De ha valaki még sosem volt ilyesminél annak érdemes megnéznie. A paxosi hajótúrát nehogy az utazási irodánál fizessétek be, mert ott 25 euroba kerül fejenként, ha lemész a kikötőbe, akár aznap reggel (mindennap 10 órakor indulnak a hajók) 15 euroért megkapod a hajókirándulást. Nos ennyit sajnos a jó dolgokról
Rosszak: a szállással kezdeném, a Christina apartmanban voltunk. Szerintem a Valtos strandra való eljutás borzalmas. Erős hegymenetben kell menni és ez odafelé még nem baj, de visszafelé, amikor az egész napos strandolás kiszívta az erődet, nos akkor borzasztó volt. A Lichnos gyalog vagy 5-6 km, így oda kocsival tudtunk csak elmenni, de megérte, mert az a legszebb strand. Ami szintén meglepett, hogy 2 napágy és egy napernyő bérlése 7 euro 1 napra. Eddig bárhol jártam úgy volt, hogy rendeltél jegeskávét, vizet vagy akármit és egész nap használhattad a napágyakat. Ha nem bérelsz, akkor megdöglesz a melegben, mert árnyékot szinte lehetetlen találni. A Christinával még az volt a baj, hogy a tulajdonos szörnyű goromba. Velünk konkrétan nem veszekedett, de voltak gyerekkel érkezett családok, állandóan ordítozott, hogy ezt se szabad, azt se szabad. Akik gyerekkel mennének azoknak nem javaslom a Christinát A szállással belül különösebb probléma nem volt, légkondi nem kellett, mert nem volt meleg a szobákban. Többet nem választanám ezt, főleg, mert mindentől rohadt messze van. Az éttermi árak nagyon drágák és a kaja sem volt jó. Nem használnak fűszereket. Talán csak az élőzenés hely volt jó, a Coop abc közelében található. Boltok: mindegyikben iszonyat drágaság van, körülbelül 2-szer annyiba kerülnek a dolgok, mint Görögország más üdülőhelyein. A Coop-hoz meg nem jutottunk el, mivel az is rettentő messze van a Christinától. Az emberek sokkal undokabbak, mint bárhol máshol, ahol eddig jártunk Görögországon belül. Pl. volt egy napszemüveg boltos, akinél vásároltunk 2 napszemüveget és kártyával akartunk fizetni, nekiállt cirkuszolni, hogy mégis mit képzelünk, miért nem fizetünk készpénzzel. Kicsit érdekes volt ez is. Örüljön, hogy valaki megveszi a portékáját. Az éttermekben a vacsorák végén mindig szoktunk kapni ouzot vagy gyümölcsöt kedvességből, nos itt ilyen sem volt. Alapvetően Lefkadára akartunk menni, de valamiért végül Parga lett belőle. Nem mondom, hogy bánom, mert szépnek szép volt, de mikor kirándultunk Lefkadára, nos nagyon fájt a szívem, hogy nem odamentünk. Még annyit, hogy aki egy-egy este kikapcsolódni és szórakozni is szeretne annak szintén nem ez a megfelelő hely. A discoban senki sincs a személyzeten kívül, a part tele van ugyan fiatalokkal éjszaka, de csak ülnek a parton és isznak. A másik véglet, hogy drága,elegáns helyeken koktélozgatnak. Azt kell mondjam, hogy Tolo marad a szívem csücske, eddig semmi sem tudta elvenni tőle az első helyet:)
Azért a Lichnos-ra gyalog is el lehet menni, sokan megtették már azt az utat és nem annyira vészes, kb. 1óra 20 perc kényelmes gyaloglás. Kényelmes alatt a nem rohanást értem, mert viszont kiba***-ott meredeken felfelé visz az út.
A Valtos-ra a dombot mindenkinek meg kell mászni aki nem a Valtos-nál lakik éppen, szerencsére Brekinek hála mi lerövidítettük az utat a Sakis étterem felé
Szia!
Valami nagyon nem jött össze Nektek!
Parga mivel hegyre épült így minden kicsit messzebnek tűnik és igen ha egyszer lementek akkor fel is kell jönni! Az árak kicsit magasabbak mint máshol, de ezt el is mondta mindenki a fórumon még indulások előtt, ha kérdeztétek. Éttermekben mi csak jót ettünk és mindig kaptunk ouzot, vagy pirítost oliva"szósszal", a végén meg gyümölcsöket ciporot stb. Lehet hogy csak Ti választottatok olyan éttermet, vagy ha úgy álltatok a dolgokhoz. Mosolygósan, kedvesen közeledsz, úgy mint ált. az összes Görög, akkor tuti, hogy kiszolgálnak rendesen mindenhol. De ha más a hozzáállás, akkor nyilván teljesíti a rendelést és mehet mindenki a dolgára. Mivel nincs annyira sok étterem, de annál több a túrista, így nem nagyon szórakoznak.
Nekünk akkor is Parga a N.1!!!
Butterfly1986 írta:
Hello mindenki!
Előző héten értünk haza Pargáról és szeretnék élménybeszámolót megosztani veletek. Minden rossz és jó dologgal kapcsolatban.
Kezdem a jóval: Parga nagyon szép hely, az összes strand meseszép és tiszta. A velencei erődhöz feltétlen menjetek fel, érdemes a legtetejéig, hiszen varázslatos onnan a kilátás és szuper fotókat lehet készíteni. Kirándulásnak én a Vikost, Ionninát, Lefkadát és Paxos, Antipaxost javaslom. Ezekre a helyekre érdemes elmenni. Az Acheron folyó és a Necromandeio-i jósda nem különösebben nyűgözött le, ennél láttam már sokkal érdekesebb romot. De ha valaki még sosem volt ilyesminél annak érdemes megnéznie. A paxosi hajótúrát nehogy az utazási irodánál fizessétek be, mert ott 25 euroba kerül fejenként, ha lemész a kikötőbe, akár aznap reggel (mindennap 10 órakor indulnak a hajók) 15 euroért megkapod a hajókirándulást. Nos ennyit sajnos a jó dolgokról
Rosszak: a szállással kezdeném, a Christina apartmanban voltunk. Szerintem a Valtos strandra való eljutás borzalmas. Erős hegymenetben kell menni és ez odafelé még nem baj, de visszafelé, amikor az egész napos strandolás kiszívta az erődet, nos akkor borzasztó volt. A Lichnos gyalog vagy 5-6 km, így oda kocsival tudtunk csak elmenni, de megérte, mert az a legszebb strand. Ami szintén meglepett, hogy 2 napágy és egy napernyő bérlése 7 euro 1 napra. Eddig bárhol jártam úgy volt, hogy rendeltél jegeskávét, vizet vagy akármit és egész nap használhattad a napágyakat. Ha nem bérelsz, akkor megdöglesz a melegben, mert árnyékot szinte lehetetlen találni. A Christinával még az volt a baj, hogy a tulajdonos szörnyű goromba. Velünk konkrétan nem veszekedett, de voltak gyerekkel érkezett családok, állandóan ordítozott, hogy ezt se szabad, azt se szabad. Akik gyerekkel mennének azoknak nem javaslom a Christinát A szállással belül különösebb probléma nem volt, légkondi nem kellett, mert nem volt meleg a szobákban. Többet nem választanám ezt, főleg, mert mindentől rohadt messze van. Az éttermi árak nagyon drágák és a kaja sem volt jó. Nem használnak fűszereket. Talán csak az élőzenés hely volt jó, a Coop abc közelében található. Boltok: mindegyikben iszonyat drágaság van, körülbelül 2-szer annyiba kerülnek a dolgok, mint Görögország más üdülőhelyein. A Coop-hoz meg nem jutottunk el, mivel az is rettentő messze van a Christinától. Az emberek sokkal undokabbak, mint bárhol máshol, ahol eddig jártunk Görögországon belül. Pl. volt egy napszemüveg boltos, akinél vásároltunk 2 napszemüveget és kártyával akartunk fizetni, nekiállt cirkuszolni, hogy mégis mit képzelünk, miért nem fizetünk készpénzzel. Kicsit érdekes volt ez is. Örüljön, hogy valaki megveszi a portékáját. Az éttermekben a vacsorák végén mindig szoktunk kapni ouzot vagy gyümölcsöt kedvességből, nos itt ilyen sem volt. Alapvetően Lefkadára akartunk menni, de valamiért végül Parga lett belőle. Nem mondom, hogy bánom, mert szépnek szép volt, de mikor kirándultunk Lefkadára, nos nagyon fájt a szívem, hogy nem odamentünk. Még annyit, hogy aki egy-egy este kikapcsolódni és szórakozni is szeretne annak szintén nem ez a megfelelő hely. A discoban senki sincs a személyzeten kívül, a part tele van ugyan fiatalokkal éjszaka, de csak ülnek a parton és isznak. A másik véglet, hogy drága,elegáns helyeken koktélozgatnak. Azt kell mondjam, hogy Tolo marad a szívem csücske, eddig semmi sem tudta elvenni tőle az első helyet:)
Szia Butterfly!
Elég lehangolóra sikeredett a beszámolód. Ahogy olvastam, olyan volt, mintha nem egy helyen, egy időben nyaraltunk volna! Ahogy már előzőekben írtam is, nekünk életünk egyik, s talán legjobb nyaralása volt idén Pargan. Annak ellenére, hogy "csak" strandoltunk. Az egész városka lenyűgöző. Olyan mediterrán hangulata van, amivel mi még soha, sehol nem találkoztunk, bár igaz, hogy az általad említett Toloban még nem jártunk./Tényleg ennyivel jobb lenne Tolo????Most már kíváncsi vagyok!!!/
Tény, hogy mi is csak 1 vendéglőben kaptunk előételnek olívakrémet, illetve galatobourekot és dinnyét desszertnek, és egy helyen kiengesztelésképpen ouzot, ahol félreszámolták a számlát és miután szóltunk, kaptunk 2 ouzot. Tény az is, hogy viszonylag drága. De gondolom Nektek is feltűnt a sok angol és holland turista. No, az árak inkább hozzájuk volt igazítva, sem mint hozzánk. Ez van. Mi sem vettünk a tavernákban sört 3 euroért, ha a boltban a harmadáért megkaptuk, de nem sorolom, hogy mi lehet spórolni, mert ez az adott családtól függ.
Mi csak a Valtosra jártunk és úgy, ahogy a fórumon is írták a Sakis felé, így sokkal rövidebb volt. Mi naponta 2-szer, sőt a férjem 3-szor is megtette az utat, és bár nem mondom, hogy nem volt fárasztó, de közben a csodálatos panorámában gyönyörködve abszolút ki lehetett bírni. Persze, aki térdfájós, az ne menjen Pargara, mert nem fogja bírni a hegynek fel-hegynek le meneteket!!!Ez egy tanács azoknak, akik még esetleg ezután gondolkodnak, hogy menjenek-e Pargara.
Szóval én csak sajnálni tudom, hogy nem olyan lett a pargai nyaralásotok, mint ahogyan vártátok.
Renaultékkal nem találkoztunk. A Valtoson rajtunk kívül általában 3-4 magyar család strandolt, de nem nagyon beszélgettünk, inkább mindenki elvolt saját magában.
A Sakissal minden áldott nap szemeztünk, de ahányszor arra jártunk, soha nem volt férőhely!!!!És ez komoly!!!Soha nem tudtunk leülni!!!Persze, ha nagyon szerettük volna, tudtunk volna várni, de olyankorra már túl éhesek voltunk, így mentünk máshova.
A másik hely, amiről beszélsz, hát....nem emlékszem rá.
Engem nem sikerült eltántorítani Pargától ezidáig senkinek. A fórumot végigolvasva kapott ez a hely már hideget meleget. (jobbára meleget). De nem baj, mert így legalább mindenre felkészül az ember. Ha meg annyira nagyon drága, mint ahogyan írjátok, hát felkészülünk. Viszünk kaját: szalámit meg konzervet, sajtot és hasonlóakat. max hanyagoljuk a tavernázást, inkább elmegyünk kirándulni és giroszt eszünk girosszal. Meg tzatzikit.
Az meg hogy sokat kell menni...legalább ez lesz az első nyaralás, ahol nem hízunk!
Az első negatív hozzászólásra majd még reagálnák bővebben csak most megyek tekerni egyet.
érdekes ez a Tolós dolog egy másik topikban pont most ócska helyezték le Toló-t , volt is emiatt kisebb vitám Dehát úgy néz ki minden szubjektív.