Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6241
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148461 Üzenet linkje2010-08-10 20:35:48  Válasz a #148436. hsz-ra

Nem tudom, hogy Toló fan vagyok-e én Tolót is szeretem kétszer is voltam ott másodszor két hetet , mondjuk inkább Hydra fan vagyok icon_smile.gif

Az út rövidítés röviden újra a Sakissal majdnem szemben a drótszobrosnál megy lefele egy lépcső ami olyan mintha egy vendéglőbe menne be azon le lehet menni, tényleg a vendéglóbe megy, de tovább is folytatódik a Valtosra.

# 6242
Renault
Aktív fórumos
Aktív fórumos
426 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148464 Üzenet linkje2010-08-10 21:02:59  Válasz a #148459. hsz-ra Előzmény #148459

Szia!

Sétáltunk mi a "hegyen" is, de a legtöbbet a parti sétányon sétáltunk.

# 6243
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148466 Üzenet linkje2010-08-10 21:03:17  Válasz a #148406. hsz-ra Előzmény #148406

Az Acheron folyó szerintem úgy az igazi ha saját magatok elgyalogoltok vizben a forrásig aki megteszi így szerintem annak hatalmas élmény.

Most holis van pontosan ez a Christina, ha a városi strand vagy a kistrand
közelében akkor ezt a Valtosra való eljutás borzalmast erős túlzásnak érzem.

Felmész a Sakis-ig az említett lépcsőn ami tényleg meredek, de kb 5 max 10 perc alatt felérsz aztán a szintén említett rövidebb uton lemész a kikötőig vagy az iskoláig onnan meg csak egy ugrás gondolom.

Az Aoleusosoknak sokkal nagyobb túra pl a kistrandrol hazajutni pl az említett Gardenbe. Egyébként se értem ott van két jó strand, nem kell feltétlen minden nap a Valtosra menni. icon_wink.gif

Mint már írták Lichnos-ra is érdemes gyalog menni maga az út is élmény szerintem. Én sosem szoktam napágyat használni nem azért megyek, hogy abban feküdjek, mondjuk nemis fizetnék érte.

"éttermi árak nagyon drágák és a kaja sem volt jó"
erről nekem teljesen más a véleményem, persze meg kellett válogatni,
hogy az ember hová ül be, és azt ugye nem a tengerparti sétányon célszerű +tenni, ott természetes, hogy drágább lesz ezért is próbáltam itt többször igazi görög helyeket ajánlani az szerintem egyáltalán nem volt drága.

"A Coop-hoz meg nem jutottunk el, mivel az is rettentő messze van a Christinától."

Most akkor már tényleg nem tudom, holis van pontosan ez a Christina
miis messze voltunk tőle mégis többször elmentünk oda vásárolni.

"Az emberek sokkal undokabbak, mint bárhol máshol, ahol eddig jártunk Görögországon belül. Pl. volt egy napszemüveg boltos, akinél vásároltunk 2 napszemüveget és kártyával akartunk fizetni, nekiállt cirkuszolni, hogy mégis mit képzelünk, miért nem fizetünk készpénzzel."

Én nem tapasztaltam undokságot éppen ellenkezőleg, mondjuk lehet, hogy ez a boltos az volt, de nekem őszinténszólva fura az is, hogy miért kellett kb 20 eurót kártyával fizetni. Ezen lehet énis kiakadtam volna icon_smile.gif

"Az éttermekben a vacsorák végén mindig szoktunk kapni ouzot vagy gyümölcsöt kedvességből, nos itt ilyen sem volt."

Látos nem jól választottál nekünk kérdezés nélkül hozták egyből az Ouzot és a végén az édességet.

"egy-egy este kikapcsolódni és szórakozni is szeretne annak szintén nem ez a megfelelő hely. A discoban senki sincs a személyzeten kívül, a part tele van ugyan fiatalokkal éjszaka, de csak ülnek a parton és isznak"

Én nem szoktam nyaraláskor discokba járni, de ezt is másként tapasztaltam, esti sétáink során két-három elég nyüzsgő disco-t illetve bárt is láttam tele fiatalokkal, egyet a lefelé menő lépcső környékén egyet alul kb a fagyissal szemben egyet a Sakistól a központ felé induló rövidebb úton.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Parga-ról csak pozitív vélemény lehet, de ezeket én másként tapasztaltam.

Persze Parga-n jól meg kell nézni az árakat és az éttermeket, de szerintem ehhez elég sok segítséget adtunk itt korábban.

# 6244
Zazi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148467 Üzenet linkje2010-08-10 21:04:43  Válasz a #148456. hsz-ra Előzmény #148456

Próbáld ugyanezt a tempót negyedmagaddal...
# 6245
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148472 Üzenet linkje2010-08-10 21:37:33 

Szia Breki
szeretnélek téged meg kérni hogy ha van valamilyen össze foglalód ill.hova menjünk
Éttermek ill.gyrosos mit nézünk meg?
Merre induljunk motorral ?
Én szeretnék átmenni Lefkadára ha van értelme?

Tudom olvassak vissza de már nekem kicsit össze fojik
Én arra szeretnélek megkérni hogy ha van valami össze foglalód holLmit?merre?hol együnk
?Mely éttermekben

# 6246
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148473 Üzenet linkje2010-08-10 21:38:59 

Légyszi küld el Privibe
Köszönöm szépen

# 6247
Vio
Törzstag
Törzstag
844 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148474 Üzenet linkje2010-08-10 21:49:23 

A Christinától menjetek el a Green bakery-ig, ott jobbra fel az utcán ahol a Mimis van. Végig egyenesen. Valahol kijuttok a Sakishoz.

A Sakis étteremmel szemben van egy étterem.

Lépcsőn le majd jobbra és már ott is vagytok a Valtosnál.

# 6248
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148475 Üzenet linkje2010-08-10 21:51:03  Re:

Fazika írta:
Adrika! Hol is van leírva a Berki által írt rövidített útvonal (a Sakisnál) a valtosra? Én nem találom icon_eek.gif

Szia valami baj van????
mert nemjelentkezel pedig küldtem képeket is

# 6249
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148476 Üzenet linkje2010-08-10 21:55:05  Válasz a #148466. hsz-ra Előzmény #148466

A Green Bakery pékségnél kellett még felfelé gyalogolni. Volt egy "nagyobb parkoló" annál kellett elfordulni jobbra. Azért jártunk a Valtosra, mert az volt a legközelebbi strand + a városi abszolút nem tetszett, ami a kikötő után volt. Mindenki saját maga érzi, hogy mit tapasztal. Van akinek bejön, van akinek nem. Embere válogatja. Alapvetően a sétával sincs bajom, de lapos területen kellemesebb sétálni, mint kaptatni a hegyen fel-le. Mondtam, hogy odafelé nem volt rossz, de visszafelé viszont igen. Én sem discozni megyek ki, de szerettünk volna kikapcsolódni. Tudom melyik helyeket mondod, azok amikről én is beszéltem a music bar-ok. Ahol csak ülnek, de semmi tánc. Zene az volt. A 20 euro pedig nem olyan kis összeg szerintem, hogy ne lehessen kártyával kifizetni, és talán azért vásároltunk inkább kártyával, mert rohadt magas volt az euro itthoni ára, amikor kimentünk,így nem is váltottunk sokat. Eddig mindig nagyon pozitívak voltak a görögökkel kapcsolatos tapasztalataink, de most sajnos nem:( Mondjuk naon szubjektív, mert rengetegen nem csípik a franciákat, merthogy undokok meg miegyéb, de akárhányszor Franciaországban voltunk mindig nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velünk, sőt kivétel nélkül mindenhol hajlandóak voltak megszólalni angolul. Mostanáig a görögöknél is így tapasztaltuk.Mások mesélték, hogy lehet, hogy amiatt is van ez, mert nekik a magyar vendég nem vendég, az angol és a német annál inkább. Mármint itt Pargán. Pár magyar, akiket megismertünk, nos ők se voltak elájulva. Biztos, hogy az éttermeket szarul fogtuk ki, ez tény. Én sem örülök neki, hogy nem volt annyira jó, mint amennyire számítottunk ráicon_sad.gif Kevésbé szép helyen is éreztük már magunkat milliószor jobban. Persze voltak itt is szép pillanatok, de sok minden beárnyékolta. Mindig hülyeségnek tartottam, hogy vannak, akik minden évben ugyanoda járnak. De ezek után azt mondom lehet, hogy ők csinálják jól. A biztosnál maradnak. Bár ettől függetlenül én nem fogok ugyanoda visszamenni, mert rengeteg hely van még, amit látni szeretnék. Zsákbamacska dolog mindig benne van a pakliban.
# 6250
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148477 Üzenet linkje2010-08-10 22:02:48 

Az van amit korábban felraktam.

Direkt kajásról amit írtam,

gyros-os és stb gyorskajás a lépcső alján jobb ra kis asztalokkal majdnem szemben a pékséggel jó áron finom.
halas Stefanos, ez nem egyértelmű egyszer jó volt nagyobb társasággal sok mindent rendeltük előtte élőben választottunk a jégen lévőkből.

Part menti éttermek nekem annyira nem jöttek be Sakis viszont nagyon, de nem akarom többet dícsérni
Ja még a Lichnos-on jött be az akciós menü.

Ez nem azt jelenti, hogy csak ezeken a helyeken lehet jókat enni miis többet kipróbáltunk nekünk ezek jöttek be.
Még a rendőrség utcájában ajánlottak egy legolcsóbb gyrost, de azt nem tudtuk kipróbálni mikor odamentünk nem volt későbbre igérték. Árlistát láttuk tényleg az a legolcsóbb.

A kis strand fele az ideiek többen is ajánlottak egy éttermet szerintem azt is érdemes lehet megnézni.

Motorral mi nem voltunk, csak kipróbáltam az idegenvezetőjét, de a környékbeli strandokat be lehet járni vele, távolabbiakhoz érdemesebb erősebb motor elég jó kis emelkedők vannak, mi inkább kocsit béreltünk, de sokan mennek pl Acheronhoz motorral.

Egyértelműen van értelme Lefkadara átmenni, viszont szerintem nem Porto Katsiki-re - ha egy napról van szó- ami szinte a legtávolabbi, sokkal közelebb is vannak csodálatos strandok és érdemes megnézni a vízesést is.

Persze több nap esetében kihagyhatatlan a híres strand, de egyébként pár kép itt arról milyen strandok vannak sokkal közelebb

http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=4765

De gondolom a Lefkadas topikban ezekről sokkal bővebben tudnak tájékoztatni.
Érdemes utánnanézni, hogy tudd miket érdemes megnézni, nekünk szerencsénk volt, hogy az idegenvezető is jött velünk és ő elkérte az anyagokat a Lefkadas kollégájától és mert ő is látni szerette volna ezeket a helyeket így nagyon jól sikerült ez a kirándulás.

# 6251
Virág1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148478 Üzenet linkje2010-08-10 22:09:55  Válasz a #148476. hsz-ra Előzmény #148476

Szia!

Tavaly Tolon nekünk is volt ilyen élményünk,már ami a bunkó eladókat illeti!Valóban,előtte máshol nekem sem volt ilyen tapasztalatom,de ennél az egy helyen kimondottan bunkók voltak.Ezután mondtuk a többieknek,hogy oda ne menjenek be,mert bunkók icon_exclaim.gif

Ekkor bennem is bennem volt a rossz érzés ,ami egészen a haza felé vezető útig bennem volt.Persze,a többiekben is és nem is értettük,hogy miért vagy mi volt a baja?!

Szerintem mindenhol vannak ilyenek és vagy kifogja az ember vagy nem.
Az tény,hogy barátságosabbak és közvetlenebbek,mint bárhol máshol és pláne itthon ,nálunk!Ettől eltekintve előtte és azóta sem volt rossz tapasztalatom ilyennel kapcsolatban.
Továbbra is:
I LOVE GREECE!!!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

# 6252
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148480 Üzenet linkje2010-08-10 22:20:12  Válasz a #148478. hsz-ra Előzmény #148478

Igen, ez így van. Mindenhol vannak bunkó emberek, de nem túlzok, hogy itt Pargán nekünk sikerült kifogni az összeset:) Akárki akármit mond, azért rendesen rányomja a bélyegét a nyaralásra az, ahogyan a körülötted lévők viselkednek és bánnak veled, főleg, ha jogtalanul. Emiatt nem mondom, hogy nem fogok Görögországba menni többet, mert jövőre is oda készülünk, de Pargára nem hiszem, hogy vissza fogok menni.
# 6253
Breki1
Törzstag
Törzstag
1676 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148481 Üzenet linkje2010-08-10 22:26:47  Válasz a #148476. hsz-ra Előzmény #148476

A Green Bakery szerintem a városi strandhoz egész közel van különösebb emelkedő nélkül.

A városi strandnál nagyon jó szerintem a kis sziget és annak belső oldalán a kis öböl ott nagyon jól lehetett bűvárkodni.
Ezenkívül a másik oldalon a szikláknál a kis barlang is nagyon tetszett, de ez szubjektív.

Az út a pékségtől a Valtosra: az órás úton fel lerövidítve az a valtos főlé lyukad ki aztán ahogy Vio berakta azon a lépcsőn le oda és vissza se nagy szám így kikerülve a várost.

Én visszafelé mondtam, szerintem úgy sem vészes, szerintem kifejezetten jó, hogy formában tart. Ezt a részt jól ismerem reggelente ebbe a pékségbe jártem és ugye a valtos felé mentem vissza.

Egy üdülőhelyen nemcsak Discoval lehet kikapcsolódni esténként, egyébként én láttam táncoló embereket ezeken a helyeken igaz bent nem voltam , de eléggé nyitottak kifelé.

Nekem az az elvem, hogy minden évben máshová megyek ezt egyszer azóta megszegtem Hydra miatt, most az a gond, hogy most meg Parga vonz nagyon vissza.

Akkor ezek szerint egy hely maradt amiről még senki sem írt rosszat itt a Hellasz-on icon_lol.gif icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 6254
Virág1
Aktív fórumos
Aktív fórumos
134 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148482 Üzenet linkje2010-08-10 22:27:13  Válasz a #148480. hsz-ra Előzmény #148480

Szerintem ,a barátságosság szempontjából Korfu volt a legjobb,mert anyuval mentem és minden étteremben udvaroltak neki!Kaptunk plusz ezt,meg azt icon_lol.gif

Folyamatosan körül ugráltak és mondták,hogy mi ,micsoda és hogyan készül,meg hogy mire hasonlít ez nálunk....kár,hogy 39 fokos lázam volt icon_cool.gif

# 6255
Butterfly1986
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
13 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#148488 Üzenet linkje2010-08-11 00:06:38  Válasz a #148481. hsz-ra Előzmény #148481

Akkor biztos kifogtad a tökéletes időpontot, mert mi bent is voltunk, 2 este is, több helyen. De nem igazán volt tánc. Ill. mi táncoltunk, az más kérdés, hogy hülyének néztek bennünket, de nem érdekelt:)
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 416 417 418 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu