#1485572010-08-11 13:39:09 Válasz a #148547. hsz-ra
Ha aláírta a papírt, akkor jogos a levonás, ha nem írta alá reklamáljon a bankjánál.
Ha aláírta és utána KP-ben még fizetett is, akkor inkább nem minősítem az urat, mert Jox kimoderál.
#1485622010-08-11 14:11:40 Válasz a #148557. hsz-ra
semmilyen papírt nem írt alá....
elvették a kártyát, benyomták, pin -t beíratták, aztán mondták, hogy nem fizethet vele majd kivették visszadták, 091 be átszámolták az eurót és kifzette, semmilyen papírt, még 1 blokkot sem adtak, nemhogy aláírt akármit
#1485652010-08-11 14:21:49 Válasz a #148562. hsz-ra
haaat akkor ezt valoszinuleg elbukta... amennyiben PIN kodot ker egy bankmasina, akkor nem kell alairas, viszont ha nem volt sikeres a fizetes akkor is kinyomtat egy papirt a tranzakcio torleserol, ha ez nem tortent meg, nincs semmi ami igazolna, hogy duplan fizetett, hacsak nem kapott blokkot a benzinkutnal, de ebben az esetben is a kutasoktol kene a penzt visszaszerezni, hiszen nem a bank hibazott...
#1485662010-08-11 14:21:51 Válasz a #148562. hsz-ra
haaat akkor ezt valoszinuleg elbukta... amennyiben PIN kodot ker egy bankmasina, akkor nem kell alairas, viszont ha nem volt sikeres a fizetes akkor is kinyomtat egy papirt a tranzakcio torleserol, ha ez nem tortent meg, nincs semmi ami igazolna, hogy duplan fizetett, hacsak nem kapott blokkot a benzinkutnal, de ebben az esetben is a kutasoktol kene a penzt visszaszerezni, hiszen nem a bank hibazott...
valaki, aki meg tudja tenni, legyen szives ezt torolni, veletlenul ketszer ment at... koszonom
odaügyeljetek a macedón tankolással, egyik konvojtársnak kifizetették a gázolajat euróba mert nem fogadta a kártyát a gép, ma megjött a számlaösszesítő és levonták a kártyáról is....
Mindenképpen vetessen fel panaszt a bankjánál. A nemzetközi fizetések vizsgálata lassú, de nem eredménytelen, és főleg nem reménytelen.
És mit panaszoljon be szerinted, dárágij? Hogy magyarázza meg azt, hogy 2x fizetett és csak 1 blokkja van? A bank qurira nem hibás, ki fogják röhögni ha azzal áll elő, hogy a kártyás fizetés fals volt...
Kakadu mondja jól: nem kellett volna kifizetni euróban mégegyszer, de szerintem meg a kártyát nem kellett volna bevetni. Szerintem.
(Ilyenkor gondolkodom el rajta: Szerbiában ha telenyomom a tankot, és Macedóniában rátankolok, elméletileg max. 200 km-nyi petró fér a puttonyba. Egy átlag 7 litert fogyasztó autónál ez 14 liter, a macedón benzin ~100 HUF-al olcsóbb a görögnél. Ha nem vágnák át a turistákat akkor megspórolható az oda-vissza úton max. 2800 HUF. Szerintem egyáltalán nem éri meg a macedón tankolás, ha Görögben helyreállt az üzemanyag-ellátás.)
Sziasztok!
Ma reggel szerencsesen megerkeztunk!
Az ut a tavalyihoz hasonloan minden problema nelkul telt el.
14 orakor indultunk Orbottyani otthonunkbol, 16-kor ertuk el Roszket, a hataron kifele alig volt forgalom (3-4) auto allt elottunk a sorban, befele 150-200 meteres sor allt a Szerb oldalon.
Belgradig minden gond nelkul el jutottunk, majdnem betartva a 40-60-80-at, par rendor autot lattunk, azok is az arnyekban ucsorogtek.
18- ra ertunk Belgradba, es siman 20 perc alatt at is gurultunk rajta, a hid lezaras sem okozott nagy dugot. A Szerbeknel a kapuknal, es tankolas kozben is kartyat hasznaltunk.
Macedoniaban 1-1-1 eurot fizettunk a kapuknal, es az utolso kuton a hataron kartyaval siman tudtunk tankolni. A hataron nem volt sor.
Evzonit 01:10 kor leptuk at, szerettem volna elore gurulni a sor melett....de csak egy kapu uzemelt:) abban is gorogok alltak:)
Az ut hatralavo resze Athenig azon kivul hogy a labaimat reggelre mikor kiszaltunk kocsonyanak ereztem, szinten esemenytelen volt.
Mondjuk egy villogo rendor autot sikerult megeloznom, de csak azert mert 110-el ment elottem a 120-as tablanal:)
Az egesz utat haztol hazig 1610 km, 16ora 40 perc alatt sikerult lekuzdenem, ebben az idoben benne van 4db pisi szunet, a hatarokon torteno par perces acsorgas, es a tankolasok is.
Mindezt nem egy verseny autoval, csak az oregedo 97-es evjaratu 1.4-es astrammal:)))
Minden kedves ez utan indulonak azt mondanam, batran induljon neki, nem kell felni sem a rendoroktol, sem az uttol, de legyetek korultekintoek es jol kipihentek:)
le van **arva az egész, nem oszt nem szoroz az a 10 ezer ft , vegyük úgy hogy bemérték, csak bosszantja a dolog, azt mondta, nem tesz panaszt a banknál, nem érdekli, legközelebb kpban fizet mackótallérral
#1486212010-08-11 18:23:23 Válasz a #148041. hsz-ra
Szia,
most néztem az Utazólistát, és ma kellene hazaérkezz, ezzel szemben már 7.-én itthon voltál... csak nem közbejött valami? Vagy elszámoltad magad 4 nappal?
És mit panaszoljon be szerinted, dárágij? Hogy magyarázza meg azt, hogy 2x fizetett és csak 1 blokkja van? A bank qurira nem hibás, ki fogják röhögni ha azzal áll elő, hogy a kártyás fizetés fals volt...
Kakadu mondja jól: nem kellett volna kifizetni euróban mégegyszer, de szerintem meg a kártyát nem kellett volna bevetni. Szerintem.
Pl. azt panaszolja, hogy lehúzták a kártyáját, azt mondták, hogy sikertelen, és kifizettették vele kp. És a bankot kell, hogy érdekelje, mert - többekközött - ez is a dolga. (nem mellesleg dolgoztam ilyen területen) A bank meg fogja vizsgálni az elektronikus tranzakciót, és be fogja kérni az aláírt slipet, valamint felveszi a POS bankjával is a kapcsolatot. Szóval...veszíteni valója nincsen delikvensünknek. A kérdés, hogy veszi a fáradtságot, vagy sem a panaszra. A legrosszabb az lehet, hogy esetlegesen elutasítják a kivizsgálás után.
Ma hajnalban hazaérkeztünk Paralia-ból.
Eseménytelen, nyugodt út. A magyar határ volt kb. másfél óra, a többi csak percek. Szokásunk szerint mindenhol kártyával fizettünk, ahol lehetett, gond nélkül. Belgrádban a hídépítés idejére elterelték a 3,5 tonna feletti autókat, így este hat felé dugó nélkül át lehetett jönni.
A most érkezőktől kérdezném, hogy Röszke és Novi Sad között milyen az útburkolat minősége.
Kérdésem kicsit off lehet, de a peres gumi és nagy felni miatt számomra fontos ez az infó.
Ugyanis jelenleg úgy tervezem, hogy Bp-M6-Udvar-SID-Belgrádi elkerülőn vissza az E75-re kerülném ki a fenti távot és a belgrádi híd felújítását.
De ha azt mondjátok, hogy nyugodtan lehet rajta menni és nincs tele kátyúkkal, akkor ugyanott megyek ahol korábban is.