Jajjj...drágáim....azééé össze ne vesszetek ezen a nyamvadt kis Ignisen.
Nekem minden amit írtatok nagyon hasznos volt. Ha láncos, ha nem!
Az autó a fiaméké, (de náluk is csak bő fél éve van, nem nagyon használták még) ő csak a gumik miatt aggodalmaskodik, egyébként szerinte rendben van minden amit írtatok. (megmutattam neki)
Majd megbeszélem az angyalokkal, hogy vigyázzanak ránk, betartjuk a szabályokat, nem hajtjuk agyon, figyelünk és gondolkodunk.
Köszi mégegyszer. Ha még eszetekbe jut valami akkor ne tartsátok magatokban.
#1489962010-08-14 12:24:01 Válasz a #148987. hsz-ra
"már ha segíteni akar az ember akkor is bele kell egyet rúgni "
Aki bárkibe is "belerúgott" az Te voltál azzal, hogy fals információt tettél közzé, és senki sem kételkedett a jó szándékban és segíteni akarásban!! Önmagában ez még nem is lett volna akkora baj, mert javítva lett a tévedésed, de erre visszajössz immár többedszerre és továbbra is bizonygatsz egy nyilvánvalóan téves információt. Na, ez a mindenkibe belerúgás.
Mindenesetre, az az 1,3-as diesel motor, ami egy Fiat JTD 188A8.000 (ezt használja az Opel is) LÁNCOS motor, ha fejed tetejére állsz is.
Vagy komolyan úgy gondolod, hogy a Suzuki megveszi ezt a motort a Fiattól, majd szétszedik és az alkatrészek 80%-át áttervezik, újra gyártják és ezekkel összeszerelik a motort, csak azért, hogy a láncot vezérműszíjra cserélhessék??? Nem hiszem, hogy a Suzuki cég ennyire ostoba lenne!
Z13DT vezérlése:
Ez vezérműszíjnak látszik?
"A folyadékszintet meg megnézi a tartály oldalán "
A szintet igen de akkor a _szintről_ kell beszélni! Az "optimáis fékfolyadék" erősen mást jelent! Jelen esetben, magát a folyadék megfelelőségét, ami szintén egy nagyon lényeges kritérium.
#1489972010-08-14 12:36:32 Válasz a #148995. hsz-ra
"Ha még eszetekbe jut valami akkor ne tartsátok magatokban."
Nekem még jutott fejembe, érdemes alánézni, ellenőrizni a féltengelyek gumiharangjait, az gyenge pont a Suzukiknak. És persze, de ez már elhangzott, a fékbetétek vastagságát is.
... Esetleg talál egy lyukas gumiharangot, egy kopott silent gumit
khm-khm
Cofffos, mi az aggasztó a gumákon? Most volt műszakin, tehát a futófelület vastagság bőőőven bírja a 3000 km-t még. Repedezett? Dudoros? Kicsípések vannak rajta? Időnként leenged?
hm, lehet igazad van de akkor ezt nem értem itt van 1doboz a kezemben, vezérműszíj készlet rá van írva:d suzuki ignis 1, 3 ddis 2003/9 hótól j1118005 jakoparts márkájú akkor ez most csak hobbiból létezik??
elolvastam az 1,3 z13dt motor vezérlése pdfemet és megalázkodva térdre hajolva bocsánatért esedezve jelentem ki hogy neked van igazad , csak azt nem értem, hogy minek van vezérműszíj készlet a programban, én nem vagyok szerelő, programból dolgozok
Nem nagyon akarok beleszólni. Csak azt tenném hozzá,hogy a fiatban,opelben is ez a diesel van, jó persze nem 100%-ban, pl. más az elektronika.....,de gondolom vagy mind láncos vagy mind szíjas kellene,hogy legyen,tehát,hogy egyik ilyen másik olyan,az nekem nem logikus,de mondom engem abszolút nem érdekel a dolog.
Nekünk a 2004.05.havi benzines 1.3-as láncos volt, 95000km-el adtuk el és semmi említésre méltó probléma nem volt vele. Persze nem szerettünk vele hosszabb útra menni,mert nem volt kényelmes ennyit vezetni.
Egy Octavia kategóriájú autóval tudok kényelmesen leutazni pl. Görögbe.
A VW-technikáról meg annyit,hogy saját tapasztalat nincs, ismerősi körben van 2007-es Passat, 2005-ös Polo, 2005-ös Golf ,a leggyakoribb a polo. Gyakran számolnak be elektronikus hibáról, 2-nél pedig a váltóval is akadt valami gond. Egyébként nagyon szívesen vennék VW csoportból autókat,mert tetszenek és pl. egy 5-ös Golf használtan jó áron van,szinte mindennel felszerelve.
Sziasztok!
Mi szeptember elején megyünk Korfura, autóval.
Elkezdtem visszaolvasni a fórumot, az az utolsó pár oldal után némileg elkeveredtem műszakilag... kmm. Az autószerelés nem az erősségem.
Esetleg nincs valahol egy jó útleírás, ahol minden egyben van az autózásról. (díjak, fizetés benzinkutak, fontos infók, határátkelők, mire kell figyelni stb. ) 2 pici gyerekkel megyünk, jó lenne, nem elkeveredni...
köszi előre is.
#1490122010-08-14 14:22:39 Válasz a #149002. hsz-ra
Az autósboltokban használt programokról inkább nem mondanék semmit, egy olajszűrőt,nem képes a program normálisan kidobni.
Volt,hogy a boltos nekem állt,hogy rosszúl tudom,ilyen megy a kocsimba.......mondom aki hü..e,annak mondhatok akármit,kivettem az autóból és megkérdeztem tőle,akkor ez mibe való???
Viszont az öreg rókák akik nagy tapasztalattal rendelkeznek, Ők rögtön tudják milyen alkatrészről van szó,ha kell valami.
Tisztelt Jox!
nem bánnám, ha az elmúlt pár hozzászólásomat törölnéd, nem szeretném ha valakit félrevezetne, megtévesztene.
üdv
triznyak ne haragudj, de én csak azt állítottam amit a program:)
#1490222010-08-14 16:50:30 Válasz a #149014. hsz-ra
"ne haragudj, de én csak azt állítottam amit a program:) "
Haragról szó sincs, és mint írtam, senki sem kételkedett a jóindulatodban és a segíteni akarásodban. Amúgy az a nagy dolog, /az én szememben mindenképpen/ ha valaki egy ilyen után nem duzzogva erőlködik tovább, hanem képes beismerni, hogy tévedett.
Legutóbb Triznyak szerkesztette (2010-08-14 16:51:53), összesen 1 alkalommal