A szerb TV készített egy műsort a Belgrád-Tassos-i útvonalról. Aki estetleg először megy megnézheti mi vár rá...
A műsor szerb nyelven van, így nem tudom mennyire érthető számotokra, de próbáljátok meg
Sajnos visszaértünk Nagyon jó volt szép volt nem véletlen van ez a lap Nekünk semmi bajunk nem volt odafelé úton,ment minden simán.Nem zavarta meg senki az utunkat csak röszkei határon vártunk 7 percet,ami a legtöbb volt.Vranje előtt előtt elütöttünk egy kutyust ennyi volt az összes gond,de csak a rendszámunk bánta Belgrádban simán átjutottunk és Novi Sad utáni híd építésnél sem volt fenn akadás.Egyedüli baj szerintem az idióta 40-80 táblák Subotica és Novi Sad között.Jó utat mindenkinek ne parázzatok!!
persze hogy nem az egyetlen úticél Tassos. Thessaloniki-ig mindannyian megyünk , tovább ki merre lát.....
Én csak szerettem volna bemutatni aki EU-n kivül nem utazott, hogy Szerbia és Macedónia nem rémálom....
#1496552010-08-19 21:26:16 Válasz a #149651. hsz-ra
Akinek kicsit régebben van jogosítványa az nagyon is tudja,hogy milyen egy nem eu.-s országban vezetni!
Viszont jogos amit mondasz,mert néhányan tényleg azt hiszik,hogy veszedelmes az útvonal. A túristaösvény biztos,hogy rendben van,azon kívűl meg kevesen próbálkoznak,de akik mégis ,azok is vissza szoktak térni a szokásos részre,a beszámolókból ez derűl ki.
Holnap reggel indul vendégem Ford Focus-l és mikor ha nem most dobta be a törülközőt a légkondija. Meleget fúj be. A hütőfolyadék fogyott volna ki? Holnap útközben remélhetőleg érintenek Ford service-t, de azért megkérdem, volt-e itt hasonló tapasztalat?
Sziasztok!
Hajnalban mi is megérkeztünk. Az utolsó 10 nap témáival kapcsolatban: én személyivel mentem, befelé Macedóniában kb. 10 perc volt az ügyintézés, mert az a határőr először látott magyar személyit. Megkérdezte, hogy nincs-e passport, de nem szőrözött, csak szerencsétlenkedett. Visszafelé simán ment, mintha útlevéllel jöttem volna. Oda-vissza majdnem üres tankkal értem Macedóniába, Macpetrol kúton tankoltunk, mindkétszer kártyával, probléma és átverési kisérlet nélkül, és a benzin is tetszett a Toyotánknak. A WC minkét helyen kulturált volt, tisztább, mint a görög asszem Lukolinál, és a szegedi OMV-nél. Görögországban 1,45 - 1.5 közötti 95-ös árakat láttam, de nem sokat kellett tankolni. Visszafelé érezhető volt a törökök mozgása, 5-10 percet várni kellet a kapuknál is, Röszkénél kb. 1.5 órát vártunk összesen éjfél körül. Természetesen a törökök most is az EU-s sávban álltak. Minket (és a többi EU-st) a vége felé áttereltek a diplomata sávba, így nyertünk 10-15 percet. Úgy látom, hogy szivatták a török barátainkat, elég sokat visszafordítottak valamiért, de nem mindet, aki az EU-s sávba állt (sajnos). Nekem úgy tűnt, hogy az "All pasport" sáv haladt a leggyorsabban, lehet, hogy oda kellett volna állnunk?.
Nem a célom hogy hangsúlyozzam az EUs vagy nem EUs dolgokat.... jól mondod aki emlékszik, az tudja a részleteket... Én nemrég voltam Romániában.... Köszönöm ak EUtokat, de nem kell....
Én csak azt sajnálom mint földrajz tanár, hogy átfuttok Szerbián azzal törődve hogy milyen a WC.... Közben például Nis mellet rohantok el, ami századokon keresztül hadiköszpont volt, vagyis kapu Europa és Ázsia között.....nyugat és kelet között...
Ezmellett rengeteg terészeti és történelmi látvány van, amit érdemes lenne megnézni.....
#1496752010-08-19 23:25:39 Válasz a #149669. hsz-ra
Van olyan topic ahol van infó arról,hogy útközben mit érdemes megnézni?
Sokan biztos kiváncsiak lennének ezekre a látványosságokra, igaz sokan a hosszú út miatt úgyse néznék meg. Haza felé viszont biztos jó páran megnéznék amit érdemes.
Az eu-ból ne is kérj,mert nem minden arany ami fénylik!
Viszont Szerbia nagyon beakar lépni,úgyhogy amikor ,megengedik neki biztos,hogy belép.