Kefalonia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 3286
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149942 Üzenet linkje2010-08-23 12:38:03 

Sziasztok!
Ezt a hírt találtam:
http://www.hir24.hu/kulfold/121125/erdotuz-marcangolja-gorogorszagot.html

Elsősorban a kint tartózkodóktól kérdezném, hogy Kefalonia melyik részén van erdőtűz és mennyire súlyos a helyzet?

Tudom, hogy gyakran van erdőtűz ebben az időszakban Görögországban, remélem sikerül hamar eloltaniuk.
D.

# 3287
Zsanna81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149943 Üzenet linkje2010-08-23 12:46:42 

Hali!

Kérdeztem Marcsitól az erdőtüzet a Grand fórumán, és azt írta vissza, hogy Skalatól kb. 30 km-re égett az erdő, de már eloltották! Úgyhogy elvileg minden rendben Kefalónián!
Remélem így is marad, mert mi a héten indulunk és jó lenne ha nem zavarná semmi hasonló azt a kevéske egy kis hetet még kint leszünk.
A másik, hogy köszi minden fórumosnak az infókat amiket írtatok, nagyon hasznos volt minden!! icon_lol.gif

Üdv, Zsanna

# 3288
Doro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
380 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149945 Üzenet linkje2010-08-23 13:00:13  Válasz a #149943. hsz-ra Előzmény #149943

Köszönöm szépen a gyors választ, gondolom, hogy ti is aggódtok.
Jó utat és tartalmas nyaralást! icon_smile.gif
Aztán nem gyújtogatni ám az erdőt, mi megyünk utánatok. icon_lol.gif
D.

# 3289
Zsanna81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149949 Üzenet linkje2010-08-23 14:10:27 

Én még este írtam mert mikor meghallottuk hogy égnek az erdők a jón-tengeri szigeteken, hát... elkezdtünk aggódni...
De reggelre már itt volt a válasz hogy minden oké, úgyhogy folytatjuk a készülődést!! icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Nektek még kitartást erre a pár napra, hamar el fog telni az is!!
Üdv, Zs.

# 3290
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Pfloyd7
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149967 Üzenet linkje2010-08-23 18:15:38  Válasz a #149917. hsz-ra Előzmény #149917

Szia Ágika!
Köszi az információkat. Örülök, hogy itt, a Kefalonia témakörnél is jelen vagy. Bár már korábban, amikor végigböngésztem a topikot is láttam több hozzászólásodat, olvastam, hogy részt vettél a sziget Grand Tours által történt felderítésében (majdnem azt írtam, hogy "gyarmatosításában"). icon_biggrin.gif
Toloban (vagy Tolon? - nem tudom hogyan helyesebb) nagyon színvonalas programokat vezettetek, meg hát mindig mindent megtettetek az utasokért. Kár, hogy nélkülöznünk kell Kefalonián (persze ettől még biztos vagyok benne, hogy Grandmarcsi is messzemenően jól látja el feladatát).
Ha a fakultatív programok olyan széleskörűek (vagy legalábbis bővebbek) lennének, hogy célirányosan is el lehetne jutni egy-egy nevezetes helyre úgy, hogy ott el lehetne tölteni akár az egész napot - (főleg a gyönyörű beach-eket értem ezalatt), és nem az amolyan "buszos, rohanós, de mindent csak épp megpillantok" fakultatív programokra gondolok -, akkor eszem ágában sem lenne autóbérlésen gondolkodni. Számunkra (is) épp az jelentené a teljes pihenést, ha teljesen elfeledhetnénk minden hétköznapi gondot, nem kellene még nyaralás közben is szervezkedni. Ha autót bérelsz ugyan szabadabb vagy, de egy gonddal mégis több van: nem elég magadra és a társadra figyelni, a technikai eszközre is vigyázni kell, annál is inkább, mert nem a tied.
A kefaloniai viszonyok természetesen és érthető módon össze sem hasonlíthatók toloival - itt persze nem a táj szépségéről beszélek, mert az egyedülálló Kefalonián -, de Toloból minden nevezetes célpontot autó nélkül is el lehetett érni, akár Athént is beleértve.
Persze ez legyen a legnagyobb problémánk az életben, már alig várjuk, hogy induljunk. icon_smile.gif

# 3291
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kónyu
Törzstag
Törzstag
3614 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149989 Üzenet linkje2010-08-24 03:31:32  Válasz a #149967. hsz-ra Előzmény #149967

OFF
pfloyd7!
Privit küldtem.
ON

# 3292
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149998 Üzenet linkje2010-08-24 08:53:25  Sziasztok!

Én még nagyon új vagyok, és érdeklődnék, hogy mi a véleményetek Kefalóniáról és a Barbara apartmanról. A párommal szeptember 8.-án indulunk, az Ibusznál az Alkudj és nyaralj akcióra fizettünk be, reméljük nagyon jó lesz. Amikor kiderült, hogy Kefalóniába megyünk, örültem is meg nem is, mert azt hallottam, h nagyon szép hely az egyik legszebb, de nagyon nyugodt és csendes is. Én inkább Zakhyntoszra vágytam, de ennek is örülök.
Szóval érdeklődnék, h nagy drágaság van-e odakint, mi a véleményetek a robogó bérlésről, hol érdemes bérelni, hova menjünk kajálni, melyik fakultatív programra fizessünk be stb.
Köszönöm a segítséget! icon_biggrin.gif

# 3293
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#149999 Üzenet linkje2010-08-24 09:06:12  Válasz a #149256. hsz-ra Előzmény #149256

Szia, erre kaptál választ? Mármint a 60 euros autóbérlésre?
Engem is érdekelne. Mi szeptember 8.-án megyünk.
Köszi

# 3294
Angela01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150004 Üzenet linkje2010-08-24 10:05:41 

Sziasztok!

Mi múlt hét szerdán jöttünk haza Kefaloniáról, az Impterátor utazási irodával voltunk a Marina apartmanban. Az apartman nagyon szép, rendben volt minden vele, a fürdőszobát és az erkélyt találtuk kicsinek és egyedül a feltörlőrongyot hiányoltuk a fürdőszobából. De ezt leszámítva 10/10. Kétszer is ágyneműt cseréltek, hét közepén új törölközőket adtak, minden nap takarítottak és kivitték a szemetet. Szúnyoggal 1 hét alatt 1-szer találkoztunk a szobában. Esténként kellemesen fúj a szél.

A sziget nagyon szép, de Lassit egy kicsit zajosnak tartottam, mondjuk éjfél után elég csendes lett. Nagyon sok helyen lehet Lassiban autót bérelni, de mi megjártuk, mert vagy nem volt nekik éppen, vagy túl olcsó vagy túl drága volt. Mindenképpen figyeljen oda, aki autót bérel, hogy benne van-e a full casco+önrész nélkül legyen, mert volt olyan hely, ahol elég olcsó volt az autó bérlése, de ha valami történik, 300€-t kell fizetni. Mi végül a CBR-nél béreltünk egy Fiat panda-t, 5+1 napra 245€ volt (drága), de legalább volt benne mindenféle biztosítás. Azért is figyeljetek oda, mert mi hét közben vettünk észre kisebb karcolásokat a kocsin és ha esetleg valaki a kocsira nyitja az ajtaját és megkarcolja, hát nincs aki bizonyítja, hogy nem a te hibád volt!

Mi 1 hét alatt mindent bejártunk, amit fontosnak tartottunk: Argostoli, Lourdas, Myrtos, Petani, Melissani, Dorogata, Sami, Antisami, Fiskardo stb.
A tenger nagyon szép, főleg Myrtoson, de nem voltak nagy hullámok, Antisamoson és Petanin. Jó tanács, hogy ha tudtok, itthonról vigyetek napernyőt, vagy kint vegyetek, mert pl. Myrtosnál 7,5€ a napernyő és napágy bérlése, de mindenhol kb. 5-7€ között mozog, árnyékra pedig senki ne számítson. Mi 12€-t vettünk napernyőt, amit haza is hoztunk.
Naptej min. 30-as kell, mert mi a 20-al szépen lepirultunk, a naptejek pedig a legtöbb helyen 15-20€, leégés utáni spray 9-10€!
Ha már az áraknál tartunk, frappé 2-2,5€, ásványvizek viszonylag olcsók, a szupermarketek viszont nagyon drágák, volt olyan, hogy Lassiban a supermarketben 2 db 1,5 literes vízért 2€-t kértek! Az ételeket kicsit drágának találtuk, sok helyen 7-10€/fő egy főétel, souvlaki, mousaka stb. és bár mindenfelé voltunk, sehol nem találtunk olyan éttermet, ahol olcsóbb lett volna.

Két hátrányt találtam a szigettel kapcsolatban: nagyon sok az angol, majdnem mindenhol angol turisták vannak, és valahogy a görög vendéglátás nem volt az "igazi", mint máshol, pedig én nagyon sokszor nyaraltam Görögországban. Nem azt mondom, hogy körbeugráljanak, de őszintén csak 2 helyen voltak velünk "kedvesek". Egy kicsit flegmának tartottam őket, főleg a vendéglátóhelyeken.

Ja és aznap jöttünk haza, amikor az erdőtüzet mondták, mi nem vettük észre.

Ha még valami eszembe jut, írok, nyugodtan kérdezzetek.

# 3295
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150005 Üzenet linkje2010-08-24 10:20:48 

Nem tudja valaki a Lassiban lévő Kokolis Travelben dolgozó magyar srác elérhetőségét? Állítólag itt olcsó a bérlés!
Köszi

# 3296
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150008 Üzenet linkje2010-08-24 10:37:42  Válasz a #150004. hsz-ra Előzmény #150004

Köszi, nekem máris sokat segítettél.
Eddig már 4x voltam Görögországban, de busszal és szárazföldi részen és ez most új lesz. Ja és eddig mindig nagy élet volt, nem úgy mint Kefalónián. Furcsa is lesz nekem, szerintem.
Azt láttam a fórumokon, h robogót nem nagyon érdemes bérelni, mert nagyok a kaptatók és nem bírja. Erről hallottál vagy láttál valamit?
Benzin árak?

# 3297
Zsanna81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150011 Üzenet linkje2010-08-24 11:02:31 

Hali!

Arra én is kíváncsi lennék, hogy egy két személyes robogó hogy bírja a kinti emelkedőket!!??
Mi is robogóban gondolkodunk.

Köszi!

# 3298
Dernoemi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
22 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150013 Üzenet linkje2010-08-24 11:36:38  Válasz a #150011. hsz-ra Előzmény #150011

Szia!
Ti mikor mentek és hova?
N

# 3299
Zsanna81
Aktív fórumos
Aktív fórumos
94 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150017 Üzenet linkje2010-08-24 12:07:08  Válasz a #150013. hsz-ra Előzmény #150013

Hello!

Mi pénteken indulunk és Skala az úticél... icon_lol.gif icon_lol.gif

És ti??

# 3300
Angela01
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
5 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#150018 Üzenet linkje2010-08-24 12:08:31 

Sziasztok!

A benzinárnál annyira emlékszem, hogy 15l volt 24€, tele tankkal pedig 39€. Robogót azért nem ajánlok, mert egyrészt nagyon szerpentines utak vannak, másrészt pedig a sziget nem kicsi, ezért vannak távok és a Fiat is alig bírta az emelkedőket.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 219 220 221 ... 730 731 732   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu