Ajánlanátok nekem olyan pargai üzleteket,ahol Ti is fizettetek bankkártyával?
Sokkal olcsóbb lesz majd középárfolyamon fizetni,mint itthon átváltani a forintot euróra.
Azért kérdezősködöm,mert olvasgattam,van olyan,hogy nem nagyon tetszik a görögöknek,ha valaki kártyával szeretne fizetni.... Mi a véleményetek ezzel kapcsolatban? Köszi annak aki ír.
#1512832010-09-06 21:44:42 Válasz a #151280. hsz-ra
Az orvosnál kártyával fizetett volna az,akit elkisértem,de a doki szerint nem működött a lehúzó,nem ismerte fel a kártyát.
A gyógyszertárban is kártyával szeretett volna fizetni a "betegem" ,de mondta a kiszolgáló,hogy nem lesz nagy összeg,így nem kártyával lett fizetve.
Az autókölcsönzőben mi meg kártyával fizettünk és nem volt gondjuk.
A kisebb tételeket nem tudom,de én biztos nem fizetnék 10 euro alatt kártyával!
Mis kérdeznénk ha lehet, teljes mértékben átolvastam a fórumot, nem volt könnyű munka.
Iszonyatosan megtetszett a hely. Rohadtul nincs pénzünk nyaralni, de nem bírtuk ki és befizettünk az Aeloushoz.
Hétfőn indulunk, a Gardenben fogunk megszállni, már 4 ágyas apartmant is adtak 2 embernek.
Pár kérdésem még lenne.
Mi is nagy búvár fanok vagyunk, ha bemegyünk több órán át ki nem jövünk, mindig viszünk, maszk, pipa, békatalp.
Tavaly Skopeloson voltunk, ott egyszerű volt, volt egy társunk aki nem jött be a vízbe, így ő vigyázott a csomagokra.
Most viszont csak ketten megyünk.
Mennyire életszerű, ha lemegyünk a városi strandra, ott hagyjuk a cuccainkat, és
átúszunk a szigetre, illetve megkerüljük a kis szigetet. Vagy más strandon is több órára beúszkálni.
Azaz akár több órára felügyelet nélkül hagyjuk a cuccainkat. Van rá esély, hogy még ott találjuk?
Gondolkodtunk azon,hogy veszünk egy cipzáros kis sátrat, azt felállítani a parton, de semelyik képen nem láttam ilyet, tehát lehet nem annyira jó ötlet.
Másik kérdés, mivel pénzünk az nem nagyon van, így azon gondolkodtunk, hogy főzőcskézünk kint.
Bár kicsit komplikáltnak tűnik a hegyre fel, hegyről le vásárlás.
És a nyersanyagárak sem tűnnek túl kedvezőnek, autót tuti nem bérlünk, tehát a távolabbi (értsd másik nagyobb város) bevásárlás, sem elérhető.
De nagyon még zöldségárakról nem halottunk itt, illetve nem meséltétek, hogy főztetek volna valamit.
A Sakist meg a Zorbát tuti kipróbáljuk, a ion szigetes hajókázás is nagyon szimpatikus, pláne, hogy eredetileg kefaloniába akartunk volna menni,
csak másképp hozta az élet, meg a pénztárca. (Asszony még meg kell fűzni, hogy spóroljunk a kirándulásra.)
Egyébként bárki aki meg Skopelosra kíváncsi abban szívesen segítek.
Szerintem nyugodtan otthagyhatod a görögök nem fognak lopni.
Azt nem írtad akartok -e a parton napernyőt illetve napágyat bérelni.
Mi ezt kihagyjuk én ilyesmire nem költök nekem nagyon megfelel a parti kisköves homok.
Viszont ha nem béreltek ugye a fennmaradó részekre kell menni mi először szinte a partra raktuk ki a napernyők elé
így messziről ráláttuk. Egyszer mikor többen mentünk akkor meg a kiadó szólt akkor hátra a napernyők mögé szinte a falhoz raktuk, de szinte közvetlen mellé így tulajdonképpen vigyázott rá
Azért egy jó kis cipzáros hátizsák szerintem ajánlott a strandra, tehát nem egy szatyor amiből ez az kikandikál
de a görögöktől ez ügyben szerintem nem kell félni, max más nációktól.
Zöldségeket szerintem érdemes a házigazdáktól megkérdezni, sok helyen termelnek és többen írták, hogy tőlük olcsóbban lehet venni. Én még ajánlanám ha spórolni akartok konzerves bab és egyéb egytálételek vitelét a csomagban elfér itthon olcsó és ha csak hirtelen kell vmi gyors olcsó kaja kéznél van, mi vittünk müzli-t és gabonapelyhet is, kint meg vettem hozzá tejet. Esetleg ha bírjátok lehet olcsó májkrémet is vinni.
Ezenkívül a boltban amiről korábban írtam részletesen az akciós részen többször volt akciós görög konzerv görög kajákkal pl dolmadakia -dolmades (szőlőlevélbe csomagolt fűszeres rizs) stb
ilyesmi
Kis citrommal ami ugye fáról szedhető kint, görög kenyérrel fenséges
Ja a kis sziget megkerülése szerintem veszélyes a kinti részén elég nagy a forgalom éles sziklák vannak és csapdossa oda a vizet, én majdnem körbeúsztam, de a teljesen kinti végébe inkább nem merészkedtem, viszont ajánlom még a strand bal oldali részén a sziklákat ott még egy kis barlang is van.
Engem Skopelos érdekel tavaly először oda akartam menni.
#1513042010-09-07 10:02:07 Válasz a #151292. hsz-ra
Szia!
Nyugodtam otthagyhatod,mi is otthagytuk illetve azok is,akikkel mentünk.Felmentek ebédelni és vissza.
Mi is főzőcskéztünk esténként.Vittünk spagetti tésztát és szószokat.Regglire virsli volt vagy lekváros kenyér.Barátom pótszüleivel mentünk még,ők másik apartmanban voltak és ők rendszeresen főztek,jó sok mindent vittek innen.Ők csináltak grízes tésztát is,padlizsánkrémet azt hoztak magukkal,tojásrántottát csináltak,tejbegrízt.
Barátomék hűtőtáskát vittek és abba bele lehetett ilyen romlandókat tenni.
Mi többször ültünk be vacsizni,mint ők.
A gyümi árakról.Én szőlő rajongó vagyok és van elég sok supermarket ott az utcákban.Mindegyiket végigjártunk,hogy melyik a legolcsóbb.Bár Lefkadán-Nidriben pargai árakhoz képest.
Pargán a szőlőt és 2.40-ért vettem,de volt hely,ahol 3.50 volt-ez a kikötőben lévő supermarketben van-.Lefkadán meg 1.50 volt a szőlő!Dinnye az 1.50 e és 2.50 e között volt.Paradicsom 1.80 e.
Füge az 5 e volt/doboz
Kenyér 0.80e vagy 1.80 e
Sajtok szeletelve 2.70 és 3.40 e között
Felvágottak 2.60 e és 4.20 e között
Ásványvíz(6db) 1.80 és 2.20 e között
A 0,5-ös meg 0.40 e volt
Fánk 1.80 e
Margarin 1.80 e és 3.20 e között
Feta sajt 2.70 e és 5.60 e között
Ahány supermarket,annyi féle ár lesz.Én szeretek boltokba járni,ezért mindenhova bementem ill.bementünk.
A kikötőnél lévő supermarketben már megkezdték a leárazást.Az olivabogyók már 20% kedvezménnyel mentek illetve a mézek is,meg az édességek is.
Barátom pótszüleinek a Dallas market tetszett,ahol tényleg volt ouzo 2 (kisebb üveges)e-ért,a Metaxa 15 e volt,de a Duty free shopban meg 11 volt ugyan ez!
A halas konzervek 1.70-ért mentek egységesen.A mézes,magos szeletek 1e vagy 0.80 e volt ott.
Most hirtelen ennyi.Ha van kérdésed,kérdezz bátran
#1513052010-09-07 10:04:06 Válasz a #151292. hsz-ra
Azt kihagytam,hogy platós kocsival járják az utcákat a gyümölcsösök és így olcsóbban lehet venni.Hangosbemondóra felfigyeltek,akkor meg is találtátok.Állandóan járkálnak amúgy.
Nem akarunk napernyőt bérelni, én nem birok meglenni egy helyben.
Ha már vízparton vagyok, akkor már irány a víz.
Vagy fel egy hegyre, menni mindenfelé.
Köszönöm a jó tippeket, nagy cipzáros táska van, mivel a búvár cucc nem kicsi, gondolj bele:
2 maszk, 2 pipa, 2 pár csizma, 2pár 60cm x 25cm es uszony.
És ezt a pakot cipeljük mindig, mint a málhás szamarak.
A konzerven filoztam én is de félek túl sok cuccunk lesz, pláne, hogy az idő se tűnik felhőtlennek,
így hosszú nadrág széldzseki, pulcsit is lehet pakolni kell.
Skopelos, tavaly ott voltunk, de megszűntek oda az utak, így gondolkodtunk kefalonián,
de ahogy megláttuk Parga-t, tökre elfogott minket a Skopelos érzés.
Elég hasonló Skopelos város kinézete is. És amiket meséltek Parga-ról, tökéletesen olyan mint amit Skopeloson megéltünk.
Nem az a hyper felkapott hely, mint Skiathos, minket megőrjített az a nyüzsi ami skiathoson volt..
Normális hely normális emberekkel, és mindenki nyugodt, tele szebbnél szebb öblökkel, mindennap más strand, kétszer egy helyen nem strandoltunk!
Friss hal az étteremben, skopelos pie, hmm. nyami. (A skopelos Pie az egy sült-sajtsüti. )
Szóval nekünk Skopelos a szívünk csücske, de most beengedjük Parga-t is.
#1513122010-09-07 10:54:18 Válasz a #151311. hsz-ra
Hú,na Parga az abszolult nyüzsi hely!Este nem tudsz felmenni a vár alá,mert annyian nyumulnak össze-vissza.Innen fentről fényképeznek az emberek,meg innen kell a másik irányba lemenni a Valtosra illetve a Sakishoz is.
Szó szerint.A kikötőnél végig éttermek,tavernák vannak.Akik nem férnek be,azok felülnek a kőre,ahova ki van terítve már szőnyeg vagy takaró féle.Ott nézegetik az étlapot és isznak ezt-azt.
A sikátor felé már beszűkülnek a dolgok,itt vannak az ajándékosok,gyrosos-ami szar-,gyümölcsös,cukrászda...stb.Ez egy kereszteződés féle és csak lépésben fogsz tudni haladni.Innen bal kanyarban, fel van a vár alja.
Nekem pont a tömeg tetszett.Ahol alig lézeng 1-2 turista,az nekem nem jön be.
Ezeket nagyon jó hallani.
Akkor a cucc az biztonságban.
Köszönöm a tippeket, mi is szeretünk boltba csámborogni, kiszúrni valami akciós sörikét, vagy valami spéci csokit.
Tavaly is főztük Skopelos-on, paprikás krumplit, illetve fetás, tejfölös tésztát.
De akkor egyszerűbb dolgunk volt, kölcsönöztünk autót, 3-4 naponta elmentünk nagyobbat vásárolni a Dia-ba ez egy nagyobb közért volt.
Néhány zacsis levest is, csak az volt a baj, hogy alapjáratban nem nagyon volt idő.
A kenyér mint olyan, az milyen kiszerelésben van? 0,5kg vagy 1 kg?
A zsemle az több darabos kiszerelésben van? Valaki írta, hogy 50 cent, kicsit drága lenne egy darab.
Nincs kedvem dolgozni már indulnék. egy nagy fejes a tengerbe, egy gyros meg egy mythos a bendőbe.
Jó levegő, az a finom tengeri szellő.