#1492282010-08-16 18:49:43 Válasz a #149210. hsz-ra
Az a legjobb, ha megkérdezed.
De nem biztos, hogy jobban jársz.
Én úgy jártam az egyik évben, hogy nem váltottam eleget, hanem ugyan így kalkuláltam. Erre mire mentünk, jól felment az Euró árfolyam.
Szóval nyerhetsz is, és veszthetsz is.
Legutóbbi Thassosi nyaralásunk alkalmával kihagytuk Kavalát, pedig a két hétbe bőven belefért volna. Van aki szerint ne bánjuk, hogy nem néztük meg, de van aki szerint megér egy napot. Közűletek volt már ott valaki? Idén esetleg szárnyashajóval elmennénk oda.
#1492492010-08-16 20:58:18 Válasz a #149247. hsz-ra
Jelentkezem! Mi voltunk!
A szárnyashajó jó ötlet, mi is azzal mentünk. Így két legyet ütöttünk egy csapásra, mert a gyerekek szárnyashajózni szerettek volna.
Kavala mindenképen megér egy napot!
#1492582010-08-16 22:06:29 Válasz a #149250. hsz-ra
Csak az a baj, hogy nem valami jó a menetrendje az egésznapos programhoz. Ahogy hallottam főleg a helyiek használják a Kavalában intézendő ügyeikhez.....
Lehet, hogy Kavalába szárnyashajót, visszafelé pedig kompot kell választani. De akkor Prinosból kell menni, mert Limenasba nem megy komp Kavalából.
Úgy látom itt már elkezdődött az uborkaszezon, sehol senki. A hazaérkezők pedig csak néha jelentkeznek be. Friss infó semmi. Nekem még mindig 10 napom van hátra az indulásig, csak várok és várok.
Azért jó lenne ha a mostanában visszatérők ÍRNÁNAK pár sort, néhány élményt megosztanának az itthon maradottakkal
#1513532010-09-07 18:44:49 Válasz a #151139. hsz-ra
Szia!
Mi vasárnap értünk haza erről a gyönyörű szigetről!Úgy érzem hiába 1 nap alatt körbejárható a sziget, kevés az egy hét, tudtunk volna még mit csinálni, vagy több időt tölteni 1-1 helyen. Egyénileg voltunk, Ágin keresztül a Barbara apartmanban, Skala Potamiába. Ezt mindenkinek szívből ajánlom, igazi görög vendéglátásban volt részünk.
1-2 kellemetlenség ellenére nagyon jól éreztük magunkat!
Az idő még jó volt, bár estére már kell a pulcsi, lehűlt a levegő! A tenger isteni volt:).
Ha bármi kérdésetek van válaszolok!
#1513562010-09-07 19:31:05 Válasz a #151353. hsz-ra
Szia Norka888!
Örülök hogy írtál és hogy jól éreztétek magatokat. Nemsokára mi is indulunk úgyhogy szeretném ha mesélnél még. Merre jártatok, hol ettetek igazán finomat ( és sokat), mi volt az az egy-két kellemetlenség?
Előre is köszi a választ!
#1514002010-09-08 08:06:14 Válasz a #151356. hsz-ra
Szia Melus!
Mi 6-n voltunk, és 2 kis gyerek ( 2 évesek lesznek) így hozzájuk is igazodtunk.
Első nap, amikor megérkeztünk a golden beachre mentünk le.
2. nap Paradise beach, valamint mentünk aliki felé és ott találtunk egy kis öblöt, agios ionnis volt talán a neve. Az útról látszott, úgy mentünk le, mert megtetszett.
3. nap Limenasba néztünk szét, majd irány a márványpart ( kicsi és a nagy). Mindkettő nagyon szép. A nagy az teljesen kihalt volt akkor. A kicsinél többet voltunk, mivel nagyon jól lehetett hullámozni:).
4. nap az északi partokat néztük meg, mivel ezek főleg egyenes partszakaszok, és mi az öblöket szeretjük glyfadán körül telepedtünk le papalimi beach vagy vmi ilyesmi volt a neve. Aznap hűvösebb volt, fáztunk a vízből kijőve. Így a gyerekekre való tekintettel is elmentünk limenasba, ajándékot nézni. Sajnos azonban az egyik gyereket megcsípte egy méh, és nagyon bedagadt a keze. Eléggé megijjedtünk
Jaj, véletlen elküldtem..
Folyt köv: alapvetően meglehet szokni a méheket, van ahol több volt van ahol meg nem voltak. De gyerekekre fokozatosan kell ügyelni!! Szegény 1,5-óráig sírt. Nem árt, ha mindig van nállunk cálcium.
5. nap archangelos kolostor, psili ammos, tripiti, metallion beach, limenaria
6. nap: kastro, theologos, visszafelé meg megálltunk vhol alikinél strandolni
7. nap: pedig vissza mentünk a márványpartra, meg előtte mivel sokan dícsérték megnéztük makryammost, mi nem voltunk elájulva tőle, de a gyerekeknek legalább jó volt.
Kellemetlenség: annyi volt, hogy a szerb macedón határnál lévő mol kútnál tankoltunk, és amíg az a benzin ki nem fogyott az autónk rángatott. Szóval nem vmi jó minőségű. A kocsi megviselte, az emelkedőkön is nehezebben ment fel!
A legjobbat talán a háziakkal ettünk, grilleztünk, és csináltak tzatzikit, grillezett fetát paradicsommal, valamint palacsintatésztás fetát! Egyébként rengeteg hangulatos taverna van a part mellett, főleg ha nem a sétáló felé indulsz hanem másik irányba.
Úgy dióhéjba ennyi, ja meg az 5. nap meg megálltunk kicsit potosba:). Meg kicsit megmártóztunk a kolostor alatti öbölbe is.
Ha vmi nem világos, vagy érdekel még írj nyugodtan!
Egyszer még biztos visszajövünk ide:).
Én vasárnap jöttem haza Thassosról (sajnos:(() és őszintén szólva még mindíg a nyaralás hatása alatt vagyok!
A sziget teljesen magával ragadott, és eddigi életem egyik leggyönyörűbb nyaralása volt ez!Van a szigetnek egy különleges kis varázsa, amit igazán szavakkal nem is lehet elmondani(vagyis leírni), de ezt majd úgyis te is meg fogod tapasztalni! Már több görög szigeten is volt szerencsém nyaralni, de számomra ez volt eddig a legcsodálatosabb.
Az egész szigetet dús növényzet borítja, szebbnél szebb tengerpartjai vannak és szerintem az ember itt igazán átélheti azt az igazi görög életérzést! Itt még láthatsz igazi görög őslakosokat, igazi görög kis házikókat, hangulatos kis mediterrán utcácskákat, gyönyörű növényeket, sok-sok görög halászembert a kis halászhajóikkal, és persze a többszínben pompázó tengert!Szóval ezt LÁTNI KELL!
Az idő nekünk nagyon jó volt!Amikor megérkeztünk 34 fok volt, és ez ment egész héten, de volt egy-két nap, amikor délelőtt beborult az ég, de délutánra már hétágra sütött a nap!Eső nem volt!A helyiek nagyon barátságosak, az éttermek kínálata (mi 3 helyen voltunk) változó, volt ahol jót ettünk, volt ahol inkább nem kellett volna, a bolti árak pedig egyáltalán nem drágák!Ja és ezen a szigeten bátran ihatsz a csapból, mert igazi forrásvíz folyik belőle,ami iható!
Amire készülj, hogy tényleg sok a darázs és én szerencsésen be is szereztem életem első darázscsípését ráadásul a hátsó felemen(a parton ráültem a nyugágyon:))Hát nem volt egy kellemes dolog, de túléltem:)))
Tettünk egy szigettúrát és elmentünk Aliki Beachre és Golden Beachre is, és csak annyit mondhatok, hogy ki ne hagyd ezeket a partokat!Gyönyörűek!Ja és Taxihajóval áthajóztunk Makriammos-ra (összesen 4 euro/fő oda-vissza jeggyel) és ott voltunk egy teljes napot!Erről is csak ugyanazt mondhatom el:egyszerűen gyönyörű!
Majd fölteszem a képeimet a fotóalbumba. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan!
Remélem sikerült egy két új infóval szolgálnom neked!
Üdv:Kyracica
#1514382010-09-08 14:18:42 Válasz a #151404. hsz-ra
Szia Norka!
Jó kis utibeszámolót rittyentettél, köszönet érte. Mi is szeretnénk mindent megnézni lesz rá idő mert 2 hétre megyünk, a fürdési programot az időjárás fogja irányítani, de azért remélem lesz rá alkalmunk. Én szárazföldi proramot is tervezek aztán majd elválik.
Calcium ampullából már betáraztam, mert ugye sosem lehet tudni