Thassos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
Hozzászóló Üzenet
# 2116
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151441 Üzenet linkje2010-09-08 14:41:22  Válasz a #151432. hsz-ra

Szia Kyracica!

Köszi a beszámolót, jól fellelkesített ( egyébként sem kicsit vagyok besózva ) már alig várom az indulást.
Mi is imádjuk a kis hegyi falvakat, valami különleges hangulatuk van, igazából nem tudom mi az ami elvarázsol, de valami van.
Korfun pl. picikét elkeveredtünk azt sem tudtuk hol vagyunk a helyieket kérdeztük meg, akik nagyon barátságosak voltak, segítettek. Icipici boltban vettünk üdítőt ott üldögéltünk előtte egy kicsit pihenni.( motorral kavarodtunk el a földutakon) icon_rolleyes.gif
Egy másik helyen pedig úgy irányítottak bennünket be a templom hátsó udvarába, ahonnan a kilátás volt mesés.
Saját magunktól biztosan nem találtuk volna meg simán elmentünk volna melette. icon_wink.gif

Azt szeretném kérdezni hogy melyik volt az a hely ahol nem kellett volna ennetek, és miért icon_exclaim.gif
Valahogy a nyaralás eleji rossz választás nagyon tudja befolyásolni a hangulatot.
Eddig mindig volt egy-egy rossz döntés, hogy ha van rá lehetőségem akkor szeretném elkerülni, vagy pedig minimálisra csökkenteni ennek az esélyét.

Előre is köszi: Melinda

# 2117
Kyracica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151448 Üzenet linkje2010-09-08 15:45:44 

Szia Melinda!

Bár én Limenasban nyaraltam (látom a te úticélod Skala Potamia), de azért ha arra jártok, mindenféle képpen nézzetek be az "Ambrosia" nevezetű étterembe!Van egy utcácska,ami a sétáló utcából nyílik és az a neve, hogy a "tavernák utcája"!(Fel fogod ismerni, mert tele van kockásabroszos, kedves kis tavernákkal!)És ott van ez a kis hangulatos taverna is!Az a különlegessége, hogy ott igazi görög szakács készíti az ételeket!(ezt az infót az idegenvezetőnktől hallottam)És nagyon fincsi!icon_smile.gif)
Ha pedig igazán finom gyrost akarsz enni, akkor keresd meg a sárga táblás "Snack bar" feliratú kis helyet!Na az tuti jó!Azt is a sétáló utcán fogod megtalálni!És a márványparton pedig a "New York" (ha jól emlékszem ez volt a neve) nevezetű tavernát ajánlom, igazi kék asztalos-székes, kockásabroszos, görögös kis hely fincsi kajákkal!
Hát ahol nem ettünk jót,az Makriammoson volt!A parton van egy taverna (azt hiszem az az egyetlen), és ott a kajának se íze,se bűze nem volt!De tényleg!És a nyárson sült husi is nyers volt!sajnos:((
Viszont Aliki Beachen közvetlenül a tengerpart előtt van egy cuki kis hangulatos, szőlőlugasos étterem, na oda bátran beülhetsz kajcizni, a kaja iszonyú fincsi és szép kis adagot adnak!icon_smile.gif)Úgyhogy garantált a jóllakottság!icon_smile.gif
Sajna Skala Potamiáról nem tudok neked nyilatkozni, de azért remélem segítettem valamit!:)Melyik utazási irodával mentek?

# 2118
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151450 Üzenet linkje2010-09-08 16:01:23 

Kyracica!

Köszi a sok infót, ki fogom jegyzetelni!
Mi magán szervezésben megyünk, a szállást a thasos.hu-n foglaltuk Ági segítségével.
Szeretnénk bejárni az egész szigetet töviről-hegyire úgyhogy bárhol ehetünk.
Tudod Anyukámék is jönnek velünk Ők még " görög-szüzek" és nem szeretném ha nem jól kezdődne, mert akkor nem biztos hogy nekik is annyira tetszene a görög feeling.
Bár az is lehet hogy fejben már túlszerveztem az egészet. Éppen tegnap mondtam a férjemnek hogy úgy képzelem az utat hogy a maciknál ér a napfelkelte és aztán végig ragyogó napsütés lesz. Aztán majd nagyot koppanok ha nem így lesz! Ilyenkor ez már benne van a pakliban, sajnos!

Melinda

# 2119
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151455 Üzenet linkje2010-09-08 16:43:04  Válasz a #151450. hsz-ra Előzmény #151450

Melinda!
Azért ne nagyon keseredj el ha két hét alatt nem tudtok mindent megnézni töviről hegyire.Nekem 2x10nap sem vól elég.Ezért újra meg újra vissza megyünk.

# 2120
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151466 Üzenet linkje2010-09-08 17:20:52 

Szia Bocsika!
Úgy gondolom elég lesz a két hét, mert nem vagyok egy naponfekvős fajta ( fehér bőrű vagyok ) kis fürdés aztán tovább megyünk. Ami nagyon megtetszik azt úgyis meglátogatjuk újra. ( Ha nem leszünk szerencsések akkor lehet hogy a pancsi-proram elmarad )
Az a baj hogy már terveim vannak más Görögországi helyekkel kapcsolatban és lehet hogy kevés lesz rá az időm ( vagy a pénzem) Mi mindig más helyekre szeretünk menni, az újat az ismeretlent felfedezni, aztán lehet hogy Thassos lesz az a hely ahová mindig visszahúz valami. Mint sokaknak Parga ( ott sem jártam még), vagy Neked Thassos.
Olvastam ám a beszámolóidat, nagyon élvezetesnek találtam, még azért majd átböngészem, köszönet érte. icon_lol.gif

Melinda

# 2121
Bocsika
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
535 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151479 Üzenet linkje2010-09-08 18:03:47 

Igazán nincs mit szivesen megosztom a tapasztalataimat ha érdekel valakit.Mi is nagyon sokhelyen jártunk,de Thasos viszi most a lobogót.Mi minden évben máshol voltunk és vissza térünk a kedvencekhez.Kívánom,hogy érezzétek jólmagatokat és fertőzzétek meg a szülőket is Minket a keresztmamámék fertőztek meg 22szer voltak,de nekik is nagyon tetszett Thasos.
# 2122
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151482 Üzenet linkje2010-09-08 18:16:04 

Anyuval könnyű dolgunk lesz, mindent elolvasott már amiket kinyomtattam innen-onnan, uti-lázban van.
Apu egy kicsit izgul, de inkább az éjszakai út miatt. Mindketten nyugdíjas pedagógusok ezért rutinos kirándulók.
OFF END

Biztos nagyon jó lesz, már onnantól amikor lekapom az üdvözlő táblát. Buszból még nem sikerült icon_wink.gif

# 2123
Kyracica
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151483 Üzenet linkje2010-09-08 19:19:38 

Melinda!

Az időjárás miatt ne izgulj, a két hét alatt biztos lesz sok napsütéses,szép napotok, nagyon szép nyaralást kívánok nektek, érezzétek nagyon jól magatokat, és élvezzétek az ott töltött napok minden egyes percét!icon_smile.gif)
Jó utat!

# 2124
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151485 Üzenet linkje2010-09-08 19:27:57 

Köszi, remélem így lesz!
# 2125
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151596 Üzenet linkje2010-09-10 16:10:09 

Segitséget kérek!A márvány partot keresem,a kereső visszadobta,hogy igy nem találja.Mi lehet a megoldás.?Illetve arra szeretnék választ kapni,hogy gyalogosan/nincs jogsink/ megközelithető-e?Azt olvastam,hogy Makriammostól kb.6 km.és a térképen,illetve a müholdason végig is néztük hol lehet.Ugy gondoltuk Makriammosig elmegyünk jármüvel,onnan pedig gyalogosan,ez kivitelezhető?Tassosról nem megy valami vizitaxi féleség?Köszönöm a segitséget
# 2126
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151597 Üzenet linkje2010-09-10 16:37:01 

Szabóné Manyi írta:
Segitséget kérek!A márvány partot keresem,a kereső visszadobta,hogy igy nem találja.Mi lehet a megoldás.?Illetve arra szeretnék választ kapni,hogy gyalogosan/nincs jogsink/ megközelithető-e?Azt olvastam,hogy Makriammostól kb.6 km.és a térképen,illetve a müholdason végig is néztük hol lehet.Ugy gondoltuk Makriammosig elmegyünk jármüvel,onnan pedig gyalogosan,ez kivitelezhető?Tassosról nem megy valami vizitaxi féleség?Köszönöm a segitséget

Vizitaxiról nem tudok. (A vizitaxit Limenasból érted? Bár mindkét helységnév (Thassos, mint a sziget fővárosa=Limenas) ugyanazt takarja, de szerintem a szigeten a Limenas név az elfogadottabb. Makriammosig műút (aszfaltos) van. Onnan jobbra visz egy murvás út fölfelé, majd lefelé. Igen kanyargós és nem túl jó minőségű. Gyalog szerintem messze van bár ha kondiban vagytok, kivitelezhető. Valóban 6 km. Lemértük. Ld. még a beszámolókat is.

# 2127
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151598 Üzenet linkje2010-09-10 17:07:52 

Fazika!Köszi a választ,talán megcsináljuk.Ezt a 6km -et olvastam én is,férjem szerint ez 1óra kényelmesen.
# 2128
Tfildiko
Aktív fórumos
Aktív fórumos
98 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151626 Üzenet linkje2010-09-11 09:59:43 

Szabóné Manyi írta:
Segitséget kérek!A márvány partot keresem,a kereső visszadobta,hogy igy nem találja.Mi lehet a megoldás.?Tassosról nem megy valami vizitaxi féleség?Köszönöm a segitséget

Kedves Manyi !

Nem tudom, hol lesz a szállásotok,de ha véletlen Skala Potamiában, akkor az Ági szervezte hajókirándulás alkalmával éppen a márványpart mellet halad el a hajó, ill. visszafelé meg is áll a távolabbi márványparton és mód van egy kis fürdőzésre is.
( A hajó Limenasból (Thassos )indul.)
Üdv. Ildi

# 2129
Cserrobi
Törzstag
Törzstag
2657 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151639 Üzenet linkje2010-09-11 12:43:14 

Márvány partot Skala Potamiaról 3 óra alatt kényelmesen el lehet érni és csodás az oda vezető partszakasz.
# 2130
Melus16
Törzstag
Törzstag
1763 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151644 Üzenet linkje2010-09-11 13:01:15  Válasz a #151639. hsz-ra Előzmény #151639

Cserrobi!

Az integető molótól kell a parti úton tovább menni icon_question.gif
Esetleg motorral járható az út icon_question.gif Nem robogóra gondoltam!
Valahol máshol is voltatok gyalogtúrán?
Köszi:Melinda

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Az Égei-tenger szigetei
<   1 2 3 ... 141 142 143 ... 391 392 393   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu