Autóval Görögországba
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
Hozzászóló Üzenet
# 8116
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Cofffos

Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151788 Üzenet linkje2010-09-12 13:14:06 

Karlo írta:
Szia

Pedig ez nem lehetetlen. Mi 19 óra alatt értünk Lefkada-Vasilikibe, ami nekünk 1422 km volt. Ebben 4x15 perc pihenő, egy 13 perces, egy 40 perces és egy 15 perces határon várakozás is benne van.
Visszafele 18 óra alatt tettük meg az 1408 km-t, amiben szintén 4x15 perc pihenő, kettő 10 perces és egy 60 perces (SRB-H) határon várakozás volt.
Mindez a sebességhatárok 95%-os, mondhatjuk maximális betartása mellett, ugyanis nem volt felesleges pénzünk a büntetésekre.
Egyébként vasárnap indultunk és csütörtökön jöttünk vissza, ami úgy érzem nagyon jó választás volt a napokat illetően.
Odaút: ind: aug 22.-én (vasárnap) Gönyű (Győr) 02 óra 15 perc - érkezés Vasiliki: 21 óra 20 perc
Vissza: ind: szept 02.-án (csütörtök) Vasiliki 03 óra15 perc - érkezés Gönyű (Győr) 21 óra 20 perc

Hm...
Mi augusztus 24-én 18:20-kor indultunk Tatabányáról, és másnap 19:15-re értünk Igoumenitsába. (Parga innen még 45 km ami kb. 30-45 percnyi autózás, de azt másnap tettük meg) Ez összesen 1534 km. Ebben volt határonként 10-20 perc várakozás, Szerbiában egy 3 és fél órás kiállás, mikor is aludtunk és klotyóra rohangáltam. Egyébként pedig 2-3 óránként álltunk meg kb. 5 percre, míg cseréltünk. Persze ezt is igyekeztünk úgy megoldani, hogy határnál, vagy benzinkútnál legyen, mikor tankolunk. És ebben van a kb. másfél órás eltévedésünk is. Akárhogy is nézem, ez 25 óra. Ha kiveszem belőle a kiállást és az eltévedést, akkor is 20 óra.

Visszafelé másképp csináltuk.
Szeptember 7-én délelőtt 9:55-kor elindultunk Pargáról, és 5 órányi autózás után megálltunk Makrygialoson. Kivettünk egy szobát és ott éjszakáztunk. Másnap hajnalban 5:10-kor elindultunk, és a kb. 3- órás cserékkel, valamint egy 45 perces kávézással, és a határonkénti 10-20 perces állásokkal mentünk 1440 km-t, és este 19:52-kor (görög idő szerint 20:52-kor) landoltunk a parkolónkban.
Tehát ez is 20 óra, vagyis ha kiveszem az állásidőket, akkor már 20 óra alatt van.
És mi TÉNYLEG betartottuk a sebességkorlátozásokat. Szídták is a felmenőinket a szerbek és a görögök is. icon_rolleyes.gif icon_lol.gif

Legutóbb Cofffos szerkesztette (2010-09-12 13:15:11), összesen 1 alkalommal
# 8117
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151789 Üzenet linkje2010-09-12 13:14:55  Re:

Cofffos írta:
...Azt azért én is megkérdezném, hogy akik azt írják, hogy maximálisan betartották a sebességkorlátozásokat, azok milyen módon számolják a 20 óra alatti utazást 1200-1300 km-es távolságon?...

Nincs ebben semmi különleges, simán meg lehet csinálni, ha valaki bírja fenékkel. (Én is mentem már 1.500 km-t egyhuzamban, de soha többet! icon_rolleyes.gif ) Az egy másik kérdés, hogy nekem pl. a nyaralás nem erről szól. Kimondottan tudom élvezni a jól kiválasztott tranzitszállást, ami már ok az első lazításra, egy jó vacsira, s némi piálásra. icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_redface.gif

# 8118
Cofffos

Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151790 Üzenet linkje2010-09-12 13:24:03  Re:

h.apci írta:
Cofffos írta:
...Azt azért én is megkérdezném, hogy akik azt írják, hogy maximálisan betartották a sebességkorlátozásokat, azok milyen módon számolják a 20 óra alatti utazást 1200-1300 km-es távolságon?...

Nincs ebben semmi különleges, simán meg lehet csinálni, ha valaki bírja fenékkel. (Én is mentem már 1.500 km-t egyhuzamban, de soha többet! icon_rolleyes.gif ) Az egy másik kérdés, hogy nekem pl. a nyaralás nem erről szól. Kimondottan tudom élvezni a jól kiválasztott tranzitszállást, ami már ok az első lazításra, egy jó vacsira, s némi piálásra. icon_wink.gif icon_biggrin.gif icon_redface.gif

Igen, nekünk is kaland már az utazás is. A mostani tapasztalataink alapján, legközelebb már csak köztes éjszakázással megyünk. Ha autóval megyünk. Mert a vonat is jelentős szerepet játszik az életünkben, és az ugye egy teljesen más fíling.

Minden bizonnyal a kamionsofőrök sokat mesélhetnének a sok-sok órán és több ezer km-en át egyfolytában menésről, vélhetően szokás kérdése is a dolog. De a nyaralás nem teljesítménytúra, és nem szenvedés kell, hogy legyen. Valamint senkire nem akarok rálicitálni, hogy milyen gyorsan kiértem.

Mivel semmi tapasztalatunk nem volt, ezt a fórumot és a Pargást olvastam, és az ott leírtak alapján az a benyomásom támadt, hogy 15-18 óra alatt kényelmesen el lehet jutni Pargára. Talán el is lehet jutni, de NEM kényelmesen.
Számunkra a 20-22 óra reálisabbnak látszik.

# 8119
H.apci

Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151795 Üzenet linkje2010-09-12 13:36:45  Válasz a #151790. hsz-ra Előzmény #151790

Hát igen... Annak idején nagy élvezettel olvastam Kakadu beszámolóját, amiben leírta, hogy mennek le ők Lefkadára, azaz nem mennek, hanem levonulnak, ahogy ő írta, mert az nem úgy van, hogy lemegyünk, az már magában egyfajta szertartás... icon_biggrin.gif Közben a tranzitszállás Makrigialos mellett a kemping hoteljében, ahol már ismerősként üdvözlik; kikéri a kagylóvacsiját, aztán kiül az erkélyre, kibámul a fejéből egy sör mellett... icon_lol.gif (Bocs' Kakadu, ha nem pontosan idéztem! icon_redface.gif) Én is így vagyok ezzel, s tudom ajánlani mindenkinek; nagyon jó érzés! icon_wink.gif icon_razz.gif
# 8120
Triznyak

Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1024 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151811 Üzenet linkje2010-09-12 18:41:39  Válasz a #151788. hsz-ra Előzmény #151788

"..Tatabányáról, és másnap 19:15-re értünk Igoumenitsába."

Ha ott is jártatok, akkor kétszer "tévedtetek" el. Nem kellett volna Igoumenitsáig elmenni, van egy rövidebb út is. Ez is közel 1óra különbség. A 20óra teljesen normális menetidő annak, aki nem érzi kényszerét az állandó gyorshajtásnak. icon_wink.gif
Magyar idő szerint 8:50-kor indultam Amoundiából, és hajnali fél5 környékén értem Érd-re. Igaz, nem kellett a határokon várakozni, de a lezárt autópálya miatt volt egy kis kitérő is benne. Viszont nem tévedtem el. icon_razz.gif icon_razz.gif Ez 1350km, azaz Pargából ennél kicsivel kevesebb lenne. A Tatabánya/Parga táv, az Igo szerint (Macedonián át icon_wink.gif ), 1433km.

# 8121
Cofffos

Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151813 Üzenet linkje2010-09-12 19:10:46  Re:

Triznyak írta:
"..Tatabányáról, és másnap 19:15-re értünk Igoumenitsába."

Ha ott is jártatok, akkor kétszer "tévedtetek" el. Nem kellett volna Igoumenitsáig elmenni, van egy rövidebb út is. Ez is közel 1óra különbség.

Ebben teljesen igazad van, nem kellett volna bemennünk Igoumenitsába. Ám annyira fáradtak voltunk, és annyira szembe sütött a lemenő nap, hogy nem is láttuk a leágazást. icon_redface.gif Többször vakon vezettünk, csoda, hogy az alagút bejáratokat eltaláltuk. icon_eek.gif Valamint megbeszéltük, hogy nem megyünk tovább, hanem alszunk Igoumenitsában.

Visszafelé nem volt gond. Arra mentünk amerre jönnünk is kellett volna. icon_lol.gif Így utólag azon a véleményen vagyok, hogy jobb is, hogy nem tértünk le akkor, mert azon a fáradtsági fokon, azokon a kacskaringókon már tuti nem bírtuk volna. icon_rolleyes.gif icon_wink.gif

# 8122
Csutek

Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151815 Üzenet linkje2010-09-12 19:25:27  Re:

HarlequinXXX írta:
A görög nacionalisták attól tartanak, hogy Macedónia emiatt területi követelésekkel lép fel Görögországgal szemben. A névvita miatt nem vették fel az országot 2008-ban a NATO-ba.

Én még ezt az indoklást egyetlen görögtől sem hallottam. Azt már inkább, hogy a történelmi Macedonia (Nagy Sándor szülőhelye) Görögország területén van, így a volt jugoszláv "tagállam", jogtalanul bitorolja a Macedonia nevet. Így soha nem fognak beleegyezni, hogy NATO vagy EU tagok legyenek, amíg nem változtatnak nevet.

# 8123
HarlequinXXX

Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151818 Üzenet linkje2010-09-12 19:48:21  Válasz a #151815. hsz-ra Előzmény #151815

Írd meg a wikipedianak!
# 8124
Aris

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
27 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151831 Üzenet linkje2010-09-13 00:35:50  Re:

HarlequinXXX írta:
Görögösen k-val, latinosan c-vel mondják. Macedón nyelven azonban Makedonija a helyes kiejtés."

Annyit tennék hozzá, hogy görögösen Macedoniát leginkább Skopjének ejtik ki....PONT.

# 8125
A'la Rasta

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
35 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151834 Üzenet linkje2010-09-13 07:54:23 

Egy kis off.
Volt valaki szeptember 1-én piros Skoda Fabiával a Porto Katzikinél közületek? Egy ilyen autó mellé sikerült beparkolnunk ugyanis, mikor délután odaértünk.

# 8126
Pinga

Törzstag
Törzstag
1707 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151835 Üzenet linkje2010-09-13 08:44:01  Re:

Csutek írta:
HarlequinXXX írta:
A görög nacionalisták attól tartanak, hogy Macedónia emiatt területi követelésekkel lép fel Görögországgal szemben. A névvita miatt nem vették fel az országot 2008-ban a NATO-ba.

Én még ezt az indoklást egyetlen görögtől sem hallottam. Azt már inkább, hogy a történelmi Macedonia (Nagy Sándor szülőhelye) Görögország területén van, így a volt jugoszláv "tagállam", jogtalanul bitorolja a Macedonia nevet. Így soha nem fognak beleegyezni, hogy NATO vagy EU tagok legyenek, amíg nem változtatnak nevet.

Mi lesz akkor ha a magyarok is macedonia ellen szavaznak az eu és nato csatlakozás ügyében, épp a név változtatás érdekében? Megint kerülhetünk kina felé?

# 8127
Eti

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151837 Üzenet linkje2010-09-13 09:10:17 

Sziasztok!
Tegnap este - 2 hét nyaralás után - megjöttünk Vrasnáról. Odafelé éjszaka utaztunk, esőben, alig láttunk valamit, nagyon rossz volt. Macedóniában hajnalodott ránk. A Szigetszentmiklós-Vrasna útvonalat 13,5 óra alatt tettük meg, határokon nem volt semmi izgalom, a személyit simán benyelték a macik.

Visszafelé tegnap (magyar idő szerint) hajnali 4-kor indultunk, még sötét volt. Maci határőr prüntyögött valamit az orra alatt (közte volt a passport szó), de bambán néztünk rá. Akkor elkérte a zöld kártyát, majd megint motyogott valamit a passportról, akkor megint bamba nézés, vállvonogatás, hogy nem értjük. S akkor visszaadta a személyiket, hogy mehetünk. Ismét a maciknál hajnalodott ránk. Aztán szépen haladtunk, Szerbiában néha kockáztatva a 40-60-80-as tábláknál, de főleg úgy, hogy előttünk haladt valaki. Belgrád körül nagy volt a sürgés, a fiúk nagyon dolgoznak, ott tötymörögtünk keveset. Délután negyed 4-kor értünk a magyar határhoz, két hosszú sor volt, teli a vendégmunkásokkal. Mire elértük azt a részt, ahol 6 felé ágazott a 2 sor, már tudtuk, hogy a baloldali sor miért haladt gyorsabban. Aki sokat jár arra, bizonyára tudja, hogy a 2 baloldali bódé az EU-s állampolgároké, a jobboldali 4 pedig "all passport", nos utóbbiba igyekeztek az EU-s rendszámos török vendégmunkások. Szóval, aki ezután érkezik haza, és ilyennel találkozik, tartson balra. Nos fél6-kor sikerült átlépni a határt és 7-re értünk haza, rendeltünk pizzát, aztán pihi icon_biggrin.gif

Ha kérdeztek, szívesen válaszolok (ha tudok).

# 8128
Titi68

Törzstag
Törzstag
835 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151838 Üzenet linkje2010-09-13 09:32:54 

[quote="Cofffos
És mi TÉNYLEG betartottuk a sebességkorlátozásokat. Szídták is a felmenőinket a szerbek és a görögök is. [/quote]

Szerintetek ez biztonságosabb, mint a forgalom ritmusát felvéve, a sebességhatárok "ésszerű" kitolásával menni? Akik így vezetnek húzzák maguk mögött a sort, előbb-utóbb valaki bevadul mögöttük és belemegy egy necces előzésbe, amiből komoly balaset is lehet.
Én sem vagyok az a rohanós tipus, nem előzök záróvonalon, forgalom elől elzárt területen, meg ahol tábla tiltja, de a helytől és helyzettől függően 10-20 km/h-t ráteszek a megengedettre. Tapasztalatom szerint a rendőrök nem foglalkoznak ilyen mértékű gyorshajtással sem itthon, sem az érintett országokban. Ez a tempó nem fárasztó, a mai kocsiknak jobban is fekszik, nem fogyasztanak sokat stb.
Én egyedül szoktam levezetni a Debrecen-Vourvourou távot, ami kb. 1250 km 3-4 megállással, és a határoktól függően 14-16 óra, kényelmesen, és legelább 500 km tartalék még marad bennem.
Félreértés ne essék, nem akarok senkit kioktatni, mindenki úgy megy, ahogy szeret, ez csak az én véleményem és tapasztalatom!

# 8129
Báró

Aktív fórumos
Aktív fórumos
123 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151840 Üzenet linkje2010-09-13 09:48:37 

szia Eti. volt még élet Vrasnán? idő milyen volt kint??? Mi is ott voltunk 1ug 13 tól 25 ig
# 8130
Eti

Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
42 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#151842 Üzenet linkje2010-09-13 10:17:20  Válasz a #151840. hsz-ra Előzmény #151840

Szia Báró!

Volt élet Vrasnán, igen! Főszezonban biztos nagyobb tömeg van, de mi azt pont nem szeretjük. Néhány tavernás már bezárt, meg aztán mi a Stavroshoz közeli részen voltunk, szerintem ott általában kisebb a nyüzsi.
Az időjárás tökéletes volt, napközben 27-30, éjjel 20 fok körül (vagy alatt), a víz se volt hideg. Nem kellett légkondi, nem volt az a tikkasztó meleg....

Bocs, ha OFF voltam.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Autóval Görögországba
<   1 2 3 ... 541 542 543 ... 1324 1325 1326   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu