Sziasztok! 18-án éjszaka érkeztem haza Santoriniről. Hűűűű, kellett volna még 1 hét.
Hála a sok aktív fórumozónak úgy gondolom, hogy kb mindent sikerült megtalálni és megnézni szigeten, amit akartunk.
Azért írnék egy hasznos infót is annak aki esetleg Kamariban szeretene jót enni egy családi tavernában, alacsonyabb árakon és nagyon kedves kiszolgálással: Danas Family Taverna
Mi 4 x ettünk ott, mert annyira bejött a hely.
Ez a hegyre felmenő kacskaringós út előtt van és az a főúton ami a tengerparttal párhuzamos. A Hotel Orion és egy autókölcsönző között lehet megtalálni Szemben van az Astro Hotel a sarkon.
A Kantina szintén nagyon tetszett, már első este megtaláltuk. Szerintem a szuflakijuk nagyon jó volt, főleg ilyen jó árakon.
#1522892010-09-21 16:13:47 Válasz a #152274. hsz-ra
Szia! Kamariban elég fokozatosan mélyül a víz de sajnos mindenhol elég kavicsos köves. Nem olyan sziklás kövekre kell gondolni hanem kerek kavicsok. Fürdőcipő viselése mindenhol ajánlott, hacsak nem vagy terminátor : ))
Szerintem Santorini nem az a tipikus strandon fekvős hely viszont esténként a tengerparti bárok és éttermek színvonalas szórakozási lehetőséget nyújtanak.
A hegy Kamari és Perissa között pedig gyönyörű látvánnnyal kárpótol.
#1522912010-09-21 16:18:06 Válasz a #152289. hsz-ra
Szia Bebe!
Köszönöm a választ.
2008-ban már voltunk Santorinin, csak akkor Kamariban nem fürödtünk.
Jövőre lenne olyan útitársunk is, aki nem tud úszni, miatta kérdezem.
#1523112010-09-21 21:16:46 Válasz a #152291. hsz-ra
Szia!
Én sem tudok úszni, de tudtam Kamariban is fürdeni. Biztonságosan be tud az ember gyalogolni, ameddig szeretne. Ajánlom kipróbálni a Kamari melletti Monolithos Beachet. Nem kiépített, de a partja nagyon szuper homokos és lassan mélyül.
#1523152010-09-21 22:24:56 Válasz a #152311. hsz-ra
Szia Szilvi!
Még azt tudod tenni, hogy kishajóval, vagy kocsival átmentek Perissába. A sziklafal tulsó oldalára. Ott igazi homokos(fekete) lassan mélyülő kifogástalan strandot találsz. Mi 2008-ban voltunk ott, akkor 5 euro volt a kishajó. Kb 10-15 perces út.
Vagy esetleg Perissába is lehet megszállni. Sokkal olcsóbb és nyugalmasabb hely, mint Kamari. Mi nagyon szerettünk ott lenni.
Üdv: Josza
Igen, Perisában tényleg nagyon jó a strand.
Sajnos nincs közvetlen buszjárat, pegid igazán nincs messze: a Kamariban lévő csodálatos hegy túloldalán van. Perissából látni hogy az ügyesebbek csapást csináltak a hegy oldalában hogy átkukucskáljanak Kamariba. Kamari oldaláról meg egy 23 kanyaros elég durva szerpentin út visz fel és onnan látni Perissát.
Amúgy nagyon jó hely mindkettő, talán Perissán tényleg jobb a strand de Kamari (ha nem béreltek autót) jobb választás ha társasággal mentek mert több a szórakozási lehetőség (amennyire láttam Perissát).
Ha meg autót béreltek akkor bárhol fürödhettek, mi pl átmentünk Perissába, ha már úgyis úton voltunk.
Kedvencünk a Jazz bár előőti rész volt, nagyon aranyos volt a pultos lány és minimális fogyasztás ellenében is egész napra miénk volt az ágy+napernyő.
Viszont félpercenként jönnek az árusok, nézzegessétek meg az árakat mielőtt vesztek tőlük valamit mert mindenre dupla árat mondanak, de persze odaadják a feléért is.
#1523352010-09-22 14:34:11 Válasz a #152333. hsz-ra
Kedves Josza, Bebe!
Azért gondolkodtunk Kamariban, mert az Apollon katalógusában ott találtam egy csomó szállás lehetőséget.
Olyan érdekes, hogy azt írjátok, hogy Perissában lassan mélyülő a strand. 2008-ban ott voltunk és mi nem ezt tapasztaltuk.
Ezek szerint valószínű, hogy a strandon belül is változó.
Melyik részen találtátok, hogy lassan mélyülő?
Santorinin melyik strandot ajánlanátok még nem úszóknak?
Köszönöm.
Nekem a lassan mélyülő part azt jelenti, hogy nem 3-5 lépés után mély a víz. Ha már be lehet menni 8-10 métert az már lassan mélyülő. Aki nem tud úszni annak én a tengert csak derékig ajánlanám, mert amúgy elég labilis mindenhol a talaj.
Perissában a Jazz Bár előtt voltunk, ott elég lassan mélyült, tetszett is mert én sem vagyok valami nagy ViziGizi.
Mindkét hely nagyon jó, Kamari kicsit városiasabbnak tűnt a sok szórakozási lehetőség miatt és feltünően jó üzletek is voltak. Perissáról az a benyomásom, hogy jobb árakon lehet szórakozást találni viszont egy kicsit kihaltnak tünt így szeptemberre.
Én főszezonban inkább lehet hogy Perissát választanám, elő- és utószezonban Kamarit.
A fő látványosságért pedig úgyis el kell menni Firába meg Oiába meg elhajózni a vulkánhoz, vörös partot meglátogatni és útközben felfedezni az elrejtett szépségeket............