Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152424 Üzenet linkje2010-09-24 09:37:09  Válasz a #152423. hsz-ra

Irodákkal kapcsolatban én nem nagyon tudok segíteni, magam szervezem az utainkat...
Ha viszont belevágsz az egyéni szervezésbe, akkor talán első lépésben érdemes lenne a pl.Pelikánba, a repjegy.hu-ra vagy más repjegykeresőben kipróbálni az elképzelt időpontokat. Valószínűleg nem fogja a legolcsóbb változatot kidobni (ha esetleg igen, akkor nagy szerencséd van és már meg is van a jegyed), de arra jó, hogy meg tudd nézni hogy melyik légitársaság(ok)repülik az adott desztinációt és milyen útvonalon. Szerintem Costa Brava talán barcelónai átszállással teljesíthető legolcsóbban. De lehet, hogy madridival...ez mind az időponttól függ. Ezután érdemes áttérni az egyes légitársaságok honlapjaira, ahol viszont már tényleg ki tudod választani az egyes napokhoz tartozó árat. Már csak a csatlakozásokat kell összehangolni és máris kész vagy. Még egy honlap, ami talán segít:
Katt.
itt jó eséllyel megtalálod a bel- és külföldi légitársaságokat.

Ha szezonban utaznátok nem lehetetlen, hogy valamelyik iroda indít charterjáratot, de ha jövő nyáron mennétek erről még nemigen találni infót.

Miért pont a szállást szeretnéd irodától?

# 302
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152425 Üzenet linkje2010-09-24 10:57:06 

Szia dfku!

Ha előbb a Costa Bravan vagy, akkor Barcelona a nyerő reptér, mert Madrid onnan nagyon messze van. Mind Madridból, mind Barcelonából repül naponta többször is az Iberia a Kanári-szigetek mindegyikére (majdnem), a jegyárak 100-150 Euro körül vannak oda-vissza, ha sok hónappal korábban veszed meg, minél jobban közeledsz az utazás időpontjához, annál drágább lesz. Span Air is repül, de róluk nem sok jót hallani, az Iberi jobb (megbízhatóbb) légitársaság.
Mi 3 hét múlva madridi átszállással repülünk így. Hogy Lanzarote vagy Tenerife vagy Gran Canaria vagy Fuerteventura, ilyen szempontból mindegy, egyformák a jegyárak.

A szállást mi direkt a szálloda honlapján foglaltuk, de mi már 3x voltunk ott, így tudjuk, hogy nem zsákbamacskát veszünk. Amúgy én is szeretek így foglalni, hogy repjegyet magam és szállást pedig irodától, előnye ennek, hogy nem kell egy vadidegen külföldinek kiadnod a bankkártya adataidat, mert itthoni irodának fizetsz, akár kp-ben is, és köthetsz visszalépési szerződést is, míg ha direktben fizetsz, akkor nem. Minket már ismert a szállodánk, így most tűlünk még egy peták előleget sem kértek, majd ott helyben fizetünk mindent.

# 303
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152437 Üzenet linkje2010-09-24 17:20:47 

Andi,
szerintem Dfkunak Costa Brava az uticélja (ha jól értelmeztem), nem akar onnan továbbutazni (pedig érdemes lenne)...

# 304
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152438 Üzenet linkje2010-09-24 17:23:08 

Visszatérve Lanzarotéra: mi Madridból repültünk, odafelé Easyjettel, vissza Ryanairrel...(mindkettő igen gazdaságos volt) Az Iberian és a Spanair is jóval drágább lett volna.
# 305
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152439 Üzenet linkje2010-09-24 17:27:12  Válasz a #152381. hsz-ra Előzmény #152381

Halaszer,
off:remélem túl vagy egy sikeres vizsgán !
on: itt a link a fotókhoz : KATT.

Diavetítés és F11, sajna zene itt nincs.

# 306
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152445 Üzenet linkje2010-09-24 22:41:09  Válasz a #152439. hsz-ra Előzmény #152439

Szia Döme !
Ezt nem kellett volna. Szerelem első látásra. Ez még sokba fog nekem kerülni. icon_lol.gif icon_wink.gif
Gratulálok a képekhez. Szenzációsak. Üdv: Josza

# 307
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152447 Üzenet linkje2010-09-25 00:42:05 

Szia Döme!
Persze, lehet olcsóbban is, csak mi eme légitársaságoknak nem ülünk fel a gépjeire, mert nem bízunk bennük (tudod, párom repülőmániás, olvas szaklapokat és ő a statisztiáknak hisz...meg Rynnair-rel ott van a csomaghisztéria, mi inkább megveszszük a drágább jegyet, de tudjuk, hogy a társaság jól karbantartott flottával repül és vihetem a behemót nehéz bőröndöm minden extra fizetség nélkül...). Persze, aki ezekre nem kényes, az talál olcsóbb jegyeket is, így igaz, de mi nem is akarunk ennél olcsóbbat találni. icon_wink.gif

# 308
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152476 Üzenet linkje2010-09-26 09:18:33  Válasz a #152445. hsz-ra Előzmény #152445

Josza,
icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

# 309
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152478 Üzenet linkje2010-09-26 09:41:30  Válasz a #152447. hsz-ra Előzmény #152447

Andi,
azért azt se felejtsük el, hogy te Németországból indulsz, mi meg Budapestről...nálatok egy kicsit több lehetőség van válogatni. Egyébként, persze sok igazság van a soraidban, fapadosnál tényleg 15 kg a feladott poggyász 25 helyett. Ez most nem volt gond, mert volt mosógép a kecóban. A beszállás előtti sorállás (mert ugye nincsenek számozott ülőhelyek) sem valami felemelő, de vettem pár euróért "Priority" lehetőséget, így mindkét fapadosnál sem a bechekkolásnál sem a gépre szállásnál nem kellett sorbaállni (sőtt a kézipoggyászt sem kellett belegyömöszölni abba az izébe).

Ja, a BP-Madrid távot Lufthansaval repültük, Müncheni gépcserével. A BP-München szakaszon az igen-igen lepukkantnak kinéző Airbus 319-es még 40 percet tudott késni is. Csak azért nem ütött meg a guta, mert az ő másik gépükkel utaztunk tovább, az pedig megvárt. Szerencsére () icon_wink.gif icon_twisted.gif ) Münchenből Madridba már szép, új géppel repülhettünk, ami még az előző szakasz késését is behozta, úgyhogy végül is menetrend-szerint szálltunk le.

Írod a csomagmizériát, pont a Ryanair (tényleg újszerű állapotú gépén) a fedélzeti lapban volt egy összehasonlító táblázat, miszerint a csomaglogisztika terén a kb. 12-es listán az előkelő első helyen álló Lufi mögött a Ryan már a második...hááát azt nem tudom, hogy mennyire igaz, de minden esetre nálunk minden rendben volt.

# 310
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152479 Üzenet linkje2010-09-26 10:23:17 

Szia Döme!
Én csak azt akartam mondani ezzel, hogy mi eléggé a megszokások emberei vagyunk és nem szívesen próbálgatunk (nekünk) újat. Tudod, van aki egész életében csak a "három csíkos" sportcipőre esküszik, míg más a 'pipásra". icon_smile.gif

Mi is Lufival utazunk Münchenből Madridba, hogy onnan az Iberiát választottuk az nincs összefüggésben azzal, hogy nekem innen több lehetőségem lenn, mert bárki foglalhat a neten náluk,a két járatot egymástól függetlenül, külön-külön foglaltuk.
Na, de amúgy ez teljesen mindegy, csak én a Rynair-rel nem utaznék. Van aki képes két hétre is csak kézipoggyásszal eluzani, le a kalappal előtte, nálunk ez nem megy, még a nagy koffer is túlsúlyos majdnem mindig.

# 311
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152486 Üzenet linkje2010-09-26 12:14:17  Válasz a #152479. hsz-ra Előzmény #152479

Szia Andi,
értelek...nem is vitatkozni akarok, csak vázolni a lehetőségeket.

Persze én is néztem az Iberiat, de a Madrid-Lanzarote desztináció retur kb.300€ lett volna fejenként, míg ugyanez a két fapados kombinációjával (igaz 23 kg helyett csak 15kg feladott cuccal és fedélzeti ellátás nélkül, de mindkettőnél Priority opcióval) 57+78=135€ volt, ami 2 főnél 330€ megtakarítást jelentett...

A SpanAir még húzosabb lett volna mint az Iberia...

Off: Azt, hogy több lehetőség van "rendes" országból járatot választani nem konkrétan erre az útra értettem, csupán arra az egyszerű tapasztalatomra, hogy nekünk idáig majd mindíg el kellett repülni valamelyik német/svájci/angol/stb... városba Budapestről -sokszor ellentétes irányba mint a végcél és majd mindíg lepukkant géppel-ahhoz, hogy továbbutazhassunk... icon_evil.gif

# 312
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152488 Üzenet linkje2010-09-26 12:51:41 

Igen, nem mindegy, hogy mikor foglalsz. Mi márciusban foglaltuk a repülőjegyeket, de nyáron már dupla annyiba kerültek. A legtöbbutazásunkra 9-10 hónappal korábban megvesszük már a repjegyeket.
# 313
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152515 Üzenet linkje2010-09-27 10:29:26  Válasz a #152439. hsz-ra Előzmény #152439

KÖszi, Döme, igen, sikerült icon_smile.gif ... és szerncsére jól (nem attól szoktam félni, hogy nem sikerül, hanem attól, hogy "beégek" icon_redface.gif ). És szerencsére nincs több. Na nem mintha nem tanulnék szívesen, ha valami érdekel, de ez inkább csak kötelező volt.

Szóval most kezdhetek tervezgetni jövő tavaszra-nyárra. Megyek is a fotóidat nézegetni icon_smile.gif

# 314
Zsokri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
381 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152519 Üzenet linkje2010-09-27 11:32:05  Barcelona

Sziasztok kedves topictársak!
Annyira jó, hogy van ez fórum, hihetetlen, de picit "megcsalás" érzésem volt, hiszen jövő nyári terv Barcelona, de azért olvasgattalak titeket, mikor is látom, hogy hát nem olyan gáz kicsit elcsábulni, ráadásul hűtlenkednem sem kell, hiszen erről is folyik a szó. Úgyhogy nyugodtan maradhatok a kedven fórumomon és még infókhoz is jutok icon_smile.gif
Szóval akkor elsőkörben két fontos kérdésem lenne:
az egyik: a wizznél mikor érdemes Barcalonába foglalni? Most még sajnos nincs jövő nyárra elérhető foglalás, úgyhogy nem tudom megnézni mennyi az annyi - illetve az, hogy mi számít jó árnak? (magyarán meddig érdemes várni, mikor kéne foglalni)
A másik: Barcelonának melyik része az, ami viszonylag nyugisabb: nagyon röhejes lesz amit írok, meg kissé ciki is talán, mert az ember nem azért megy ilyen helyre, hogy aludjon, dehát éjszaka csak kell azt is, és kollegáim mondták, hogy elég nyüzsis, zajos. Ha esetleg konkrét tipp van, azt is megköszönöm! (azért titokban reménykedem, hogy jó áron sikerül összehozni, hogy egy buszos görög út is bejátszódhat lastminute )

# 315
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#153383 Üzenet linkje2010-10-31 18:26:46 

Legfrissebb tenerifei fotóim és beszámolóm.
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu