Parga
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 6736
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Zsoka65
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152647 Üzenet linkje2010-09-30 21:33:33 

Köszönöm szépen az infókat, remélem egy picit melegebb lesz és minimális eső. De nagyon várom már! Majd gondolok rátok!
# 6737
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152648 Üzenet linkje2010-09-30 22:11:56  Válasz a #152647. hsz-ra Előzmény #152647

Ma már nagyon szép idő volt, jó nyaralást nektek!

https://https://penteli.meteo.gr/stations/parga/camera.htm

Nagyon irigyellek titeket.

# 6738
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152650 Üzenet linkje2010-10-01 07:09:12 

A szemetelés témához:

Pargán én is úgy éreztem, hogy a városi strand szemetes egy kissé. Furcsa volt, hogy a kisöreg mindennap akkurátusan ki-be pakolgatja az ágyakat, napernyőket, de nem takarítják a homokot. Aztán egy reggel kinézve az ablakon azt láttam, hogy egy nagy zsákba gyűjtik a partra vetett tengeri füvet...kézzel. (Mintha a gereblyét nem ismernék) De a csikk, az egyéb szemét ott maradt. A borus, esős napon se takarított senki. Pedig nem olyan nagy az a partszakasz...

Aztán hazafelé megálltunk Makrygialoson...
Annak a partját elnézve rögtön tisztának tűnt Parga.

# 6739
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152655 Üzenet linkje2010-10-01 09:56:00 

Cofffos írta:
...Pargán én is úgy éreztem, hogy a városi strand szemetes egy kissé...

Ez érdekes és gondolom változó, mert pl. két éve szeptember elején gyönyörű tiszta volt... icon_confused.gif

# 6740
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152657 Üzenet linkje2010-10-01 10:25:21 

Hű, itt még szeptember elején is ilyen sokan vannak? Az idén azért nem Parga lett végül az uticélunk, mert augusztusban mentünk, és akkor nagyon zsúfolt a hely... De ezek szerint még szept elején is. Esetleg júniusban kevesebben vannak? Vagy 30 km-es körzetben máshol érdemesebb megszállni?
# 6741
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152658 Üzenet linkje2010-10-01 10:43:17 

Mi is jártunk már tisztább parton, sőt a tenger is sokkal átlátszóbb volt, mint Pargán. De azért ez még messze nem rossz. Először mi is azt gondoltuk, hogy a túristák szemetelnek, de aztán rövid időn belül meggyőződtünk arról, hogy a görög túristák a "hunyók", nem a helyiek. A helyi emberek jobban vigyáznak a környezetükre, a görög túrista viszont egyáltalán nem.
Mi is jártunk Arillason, a strand eleje-közepén vertünk tanyát. Nekem nem tünt szemetesnek, se koszosnak. Számomra nem volt csalódás és a víz tényleg sokkal melegebb volt.
Halaszer! Szerintem a szeptember eleje ideális pargához. A városban nincs tömeg, leginkább este nő meg a népsűrűség. A strandok se túl zsúfoltak (talán a városi az leginkább). Viszont, ha Pargától elszakadván a környékbeli strandokat meglátogatjátok, el fogsz ámulni, hogy alig van ember. Loutsán pl. 100 méteres körzetünkben egy árva lélek se volt. De hasonló volt a helyzet a többi beachen is.

# 6742
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152667 Üzenet linkje2010-10-01 13:46:36  Válasz a #152657. hsz-ra Előzmény #152657

Halaszer,
mi 2008 aug. végén szept. elején nyaraltunk arrafelé. Szerintem Párga és a közvetlen közeli strandok kifejezetten zsúfoltak voltak...
Nekem Párgához legközelebb a Lichnos ill. a másik irányban Karavostasi volt elfogadható "tömegileg" bár ezek sem mondhatóak "elhagyatottnak".
Itt elég sok képem van fent: Katt.
Loutsa miatt pedig -igaz ott tényleg volt hely- nem érdemes átszelni Görögországot.

# 6743
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Forradalom
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152672 Üzenet linkje2010-10-01 16:26:01  Válasz a #152667. hsz-ra Előzmény #152667

Mi szept. 13-tol voltunk. Valtos tele, zsúfolásig.
Városi brutálisan tele, a hátsó kis strand szelősebb, Sarakino elenyésző,
Lychnos kellemes bőven volt hely, de ez brutálisan nagy strand.

# 6744
Halaszer
Aktív fórumos
Aktív fórumos
196 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152673 Üzenet linkje2010-10-01 21:03:50  Válasz a #152667. hsz-ra Előzmény #152667

Valójában nekünk a szálláshely tényleg csak szálláshely szokott lenni, folyamatosan úton szoktunk lenni, így Loutsa is jó, ha az nyugis. Sivota mennyire zsúfolt? Bár az is lehet, hogy 2-3 napos váltással végigvándorolunk majd Platariatol Lefkadaig icon_smile.gif

Döme, köszi, ismerem már jól a képeidet icon_smile.gif

# 6745
Ildi40
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
48 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152674 Üzenet linkje2010-10-01 21:59:58 

Sivota is hasonló,mint Parga még szeptemberben.Vagy legalábbis most az volt.Szerintem Perdikán nincs olyan tumultus és este a kis városi élet is jó.Nekünk legalábbis bejött,4éve,de most is ilyennek tűnt.És onnét sok beach elérhető.
# 6746
Fazika
Aktív fórumos
Aktív fórumos
398 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152680 Üzenet linkje2010-10-02 11:11:22 

Loutsa védelmében: semmivel se rosszabb, mint a többi strand. (Búvárkodás szemponjából viszont nem élmény.)Gyerekkel különösen ideális a lassan (vagy a többihez képest viszonylag lassabban) mélyülő tengere miatt, homokos a partja, kristálytiszta és melegebb a vize. Kb. annyi km-re van Pargától, mint Sivóta, vagy közelebb egy kicsit.
# 6747
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152690 Üzenet linkje2010-10-02 14:48:52 

Sivota szerintem néhány fokkal azért kevésbé zsúfolt mint Párga, eleve nagysága (kicsisége) miatt is. Nem is járnak turistabuszok arrafelé...saját partjai viszont eléggé kicsik, igaz több van belőlük. Ha van valamilyen vizijárművetek akkor viszont jó hely. Sok kis érdekes sziget van elérhető távolságban. Számos kiadó ház van a településen kívül, de még néhány perces távolságban, csendes, idilli helyeken, gyönyörű panorámával.

Perdikát jó hogy említitek! Ha nem fontos a közvetlen vízparti fekvés, akkor jó választás. Nagyon hangulatos főtérrel, szeptemberben pont annyi vendéggel, hogy még minden nyitva legyen, de még ne legyen zavaró.

Loutsa szerintem csak egy sima, homokos part, helyenként napernyőkkel és kicsit lepukkant, önkiszolgáló-szerű vendéglőkkel...mintha egy kicsit már eljárt volna felettük az idő. A környéken szerintem a leggyengébb választás, bár a tenger nagyon kényelmesen megközelíthető, a parttól pár méterre megy a főút...Mi csak egyszer fürödtünk ott, de össze sem lehetett hasonlítani a hely hangulatát pl. Párgáéval vagy Sivotáéval, mert egyszerűen nem nagyon volt neki.

Ha kifejezetten homokos, lassan méllyülő part kell, akkor sokkal érdekesebb az Odüsszeusz-öböl, ami védett az erős hullámzástól, tényleg finom, majdnem fehérhomokos a partja, nincsenek partközeli, alattomos kövek a víz alatt (nem úgy mint pl. Loutsanál) és néhány lakókocsison kívül nemigen jár más arra...ha jól emlékszem van egy kis vendéglő és parti zuhany is, de kb ennyi az infrastruktúra, szóval jó hely!
[/img]

# 6748
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152724 Üzenet linkje2010-10-02 23:23:21 

Sziasztok!
Elkészültem a fotóalbummal.Nagyon nehéz volt a közel 1000 fotóból válogatni,de sikerült.
Ahol megnézhetitek:
http://2010parga.bbetty.fotoalbum.hu

Külön készítettem a Christina apartmanról is egy albumot néhány fotóval. Ha jól emlékszem,még hónapokkal ezelőtt érdeklődtek utána,és arra kértek,hogy ha visszajövünk,számoljak be róla,hogy milyen volt.Van olyan fotó,amit telefonnal készítettem,bocsi a minőségért.
Íme a képek:
http://christina-apartman-parga.bbetty.fotoalbum.hu
Ez volt a legjobb hely a 3 apartman közül,mi nagyon szerettük.icon_smile.gif
A beszámoló is készül,tudom,még lógok vele..... icon_smile.gif

# 6749
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152725 Üzenet linkje2010-10-02 23:58:20  Válasz a #152724. hsz-ra Előzmény #152724

Szép! Látszik, hogy nagyon élvezted, amit láttál. icon_wink.gif icon_razz.gif
# 6750
Theia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
371 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#152726 Üzenet linkje2010-10-03 01:54:01 

Szia h.apci!
Igeen! icon_smile.gif
Szerintem az összes fotóról lejön,hogy milyen isteni volt a feeling és hogy milyen jól éreztük magunkat.
És ennek semmi görög pasi nem volt részese.... icon_wink.gif icon_lol.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 449 450 451 ... 745 746 747   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu