#1528532010-10-06 21:04:30 Válasz a #152799. hsz-ra
Szia Kati! Téged is köszöntelek itthon! Sajnos a tegnapi nap nem a napsütés jegyében telt, éppen ezért gondolom, hogy még inkább visszahúz a szíved Ciprusra. Mi is sokat gondolunk rá, hogy milyen szuper nyaralás volt és már azon törjük a fejünket, hogy még visszatérünk.
#1528592010-10-07 09:43:52 Válasz a #152853. hsz-ra
Szia Kitty!
Nagyon visszahúz a szívem, mert tökéletesre sikeredett nyaralás volt. Tomboló nyár, tengerről fújó finom szél, gyönyörű homokos partok, mi kell még? Mivel tudtam, hogy hova megyek, nem volt görög érzés hiány, csak totál kikapcsolódás. És mi bizony találkoztunk nagyon kedves ciprusiakkal is, volt, akivel bő 20 percig csak csacsogtunk és ő ajánlott pl. egy turisták által nem annyira ismert öblöt is.
Kirándulások röviden: Limassol óváros, Curion római színház és fürdő, Aphrodité sziklája, Paphos, Protaras, Görög-fok, Famagusta (az Észak-Ciprusi Török Köztársaság).
Mi nem találtuk annyira olcsónak a szigetet, mint ti, bár voltak olyan valóban olyan dolgok, amelyek olcsóbbak voltak. Pl. nyugágybérlés, amit nem vettünk igénybe, mert kisajátítottunk magunknak egy gyönyörű pálmafát és annak az árnyékában pihentünk a legnagyobb déli napsütésben.
Egyszer - remélem nem megint csak 15 év múlva - visszamegyünk.
Off: Bár már most már azon filózok, hogy jövő nyár elején melyik sziget legyen az úticél. Kicsit korai, nem?
#1528652010-10-07 11:54:39 Válasz a #152859. hsz-ra
Szia,Kati!
Örülök,hogy jó nyaralásod volt,nagyon sokat gondoltam rád,mint irtam.
Kagylókat találtál?Hol voltál,hogy pálmafa alatt élvezted a parton az árnyékot?Melyik hotelben??Irnál róla még?
Köszi előre is!
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy Ciprusra már csak repülővel lehet eljutni? Úgy tudom, hogy a komp már megszűnt Pireusból. De remélem tévedek, mert durva poggyász-túlsúly problémám lenne repcsin... Szóval esetleg valami más megoldást nem tudtok?
#1528752010-10-07 17:13:31 Válasz a #152865. hsz-ra
Szia Zsebkuty!
Kagylókat nem találtam, pontosabban mélyebben beúszva kettőt, de mindkettőbe beleköltöztek pici rákok, így visszadobtuk a vízbe. Viszont Famagustánál teknősökkel úszkáltunk, nagyon nagy élmény volt.
Ayia Napa üdülőtelepen voltunk, a központtól kb 20 perc kényelmes sétára. Electra Hotel, nem egy nagy szám, 80-as évekbeli bútorok, nem vitték túlzásba a takarítást, egyszer volt ágyneműcsere és kb háromszor törülköző csere. A teraszon egyszer járt csak a takarítónő. A fürdőszoba sem ragyogott a tisztaságtól, szóval a neten található 4 csillag nálunk max 3-nak felelne meg. De azért nem panaszkodom, akciós út, nagyjából erre számítottam. Aludni, mosakodni pont jó volt és elég nagy is volt a szoba, kényelmesen elfértünk. A terasz meg a tengerre nézett és ez engem mindennap örömmel töltött el. Ami néha zavaró volt, hogy minden áldott este iszonyat hangos műsor volt, először bingo játék, aztán show műsor, majd karaoké. Vártuk, hogy legalább egyszer legyen egy igazi folklór est, azt inkább megnéztük volna, mint hallgatni az angol és orosz tinilányok vinnyogását (ők éneklésnek gondolták). De csak fél 12-ig tartott, mi meg ritkán aludtunk el előbb. Ha meg nagyon fáradtak voltunk a sok kirándulástól, a zaj mellett is el tudtunk aludni.
Jövő héten utazunk férjemmel,gyerekmmel Limassolba St Raffael Hotelba.Ha valaki járt már Limassolba vagy esetleg a konkrét szállodában írhatna egy pár sort.
A 40-es bejegyzések táján találsz mindeféle infót, pl. a 47-esben azt, hogy mit érdemes a szigeten megnézni.
Továbbá a Ciprusi Idegenforgalmi Hivataltól lehet kérni prosikat.
Mi (a párom és én) elég régen jártunk ott, de én bármikor visszamennék! Ha megtalálom az akkori beszámolóm Limasszolról szóló részét, akkor azt bekopizom ide. Megpróbálom a napokban megkeresni...
... továbbá borzasztó sokféle útikönyvből is lehet csemegézni.
(A szállással kapcsolatos konkrét kérdést meg szegezd nekik, talán az lesz a leghitelesebb válasz.)
Sziasztok!
Görögország szerelmeseként most kicsit kikacsintottam másfelé, és eltöltöttünk pár napot Cipruson magánszervezésben. Keresgéléssel és odafigyeléssel irodai árak legalább feléért ki lehet hozni az utazást és a szállást. A helyi tömegközlekedés olcsó és megbízható, az élelmiszer/étterem árak viszont magasabbak, mint Görögországban. Mivel mi eleve nem élünk nagy lábon, így különösebben nem terhelte meg a zsebünket, de az, aki nyaraláskor szeret mindent kipróbálni, megkóstolni, megvenni, magasabb büdzsével kalkuláljon.
Sok mindent láttunk, sok mindent nem, gyönyörű részek vannak, nagyon kedves emberek, borzasztó sok turista (borzasztó sok "enyém a világ" arcú köztük). Még egyszer biztos visszatérek, de nekem továbbra is Görögország az igazi.
Ha esetleg valaki most megy, vagy tervezget, megpróbálok válaszolni, ha kérdése akad.
#1648242011-06-08 12:45:36 Válasz a #164515. hsz-ra
Szia Pontikos!
Mi szombaton indulunk Ciprusra Ayia Napába, a Nissiana Hotelbe.
Szeretnék érdeklődni, hogy milyen árak vannak? Úgyan félpanzióra megyünk, de lehet megéhezünk napközben, leginkább ilyen gyrosra vagy valami hasonló gyors ételre gondolok. Illetve a szénsavmentes víz ára érdekelne még. Gyümölcsöt is vennénk, szőlőt, dinnyét, van már ilyenkor? Ha igen milyen árban?
Kirándulást is tervezünk, de még nem tudjuk, hogy fog összejönni. Autót szertnénk bérelni mindenképpen. Megnéznénk a látnivalókat Limasssol-Paphos útvonalon, illetve Nicosia-Kyreina útvonal van még a tervben.
Kell valami külön papír, hogy kint lehessen vezetni?
Előre is köszi az infokat!
Szia Marcsa!
Gyros/kebab kétféle pitában kapható. Ciprusi ill. görög verzió. Előbbi átlagban 5 eurónál indul, de kétszer akkora, mint a másik, ami 3.5 eurónál kezdődik. (Azért írom átlagban, mert mi pont Ayia Napában nem ettünk, így nem tudom, ott milyenek az árak.) Ne számíts klasszikus görög gyrosra, mert bár hasonló, de mégis más. A ciprusi verziót én javaslom, próbáljátok ki, kevés tzatziki (vagy amit kértek bele), kis uborka, paradicsom, és rengeteg husi. Nekem nagyon ízlett. Egyébként a szigeten (Napában meg aztán főleg) megtalálható minden világszerte ismert gyorsétterem is, ha esetleg ti kedvelitek azokat.
Szőlő még nincs, dinnye van, ha olyan helyen jártok, simán van szedd magad.
A vizet nem tudom, mert a csapvíz iható, ezért mi nem vettünk.
Autókérdésben sem tudok referálni, mert mi buszoztunk, gyalogoltunk.
(Azért örülök, hogy segíthettem. ) Érezzétek jól magatokat!!!
#1649162011-06-09 08:15:50 Válasz a #164913. hsz-ra
Mi találkoztunk olyannal, hogy két csap volt fölszerelve a konyhában - az egyik ivóvíz felirattal. Mondjuk eleve kóstolásra megyünk, eddig mindenhol bevált. Lehet, hogy településenként van különbség, és Napán nem iható, bár kutakból mi ott is ittunk.