#1533842010-10-31 18:37:40 Válasz a #153383. hsz-ra
Andi!
Köszi a képeket. Igaz valaha sokat tekeregtem a Spanyolországban.
De sajna az utóbbi 8 évbe nem jutottam ide. Jó volt emlékezni a hangulatokra, még na virágok illatára is.
Lehet hogy korai még de játszom a gondolattal Spanyolba menni 2011 nyarán.
Van valakinek utvonalterve merre szokot menni hol érdemes meg pihenni esetleg.
Menetidö menyi volt nyugi tempoban pályadíj Stb minden érdekel.
milyen költségekkel lehet számolni .Barcelona környéke érdekelne.
#1535022010-11-08 22:46:01 Válasz a #153493. hsz-ra
Renault !
Sokszor voltam több útvonalat is bejártam. Alapvetően két irány közül kell döntened; délen mész a tengerparton, vagy Torinó fölött az Aosta völgyön mész.
Az északi út végig autópályán a leggyorsabb, és nem olyan zsúfolt mint a déli. Igaz a hegyek között alagutazol vagy 30 kilométert (és nem 2-3 km-es rövid alagutak ). Én itt is inkább a felszíni útvonalat választottam és ajánlom. Susanál kell balra menni Ouix - Briancon irányába, és Grenoble-nél visszatérni az autópályára. ( Gyönyörű táj, szerpentinek és kétezer méteres hágók-nem mindenki bírja ! Az út egy nyáron is működő sípálya - un. gleccserpálya felvonója mellett megy el. Furcsa nézni a sílécekkel ballagó embereket júliusba. Igaz ezen a környéken délben sincs meleg, néha fűteni kellet a kocsiba.) Az irány orange - Nimes . Innen már egyenes az út. Az országjelző táblák már itt kinn vannak.
Vigyázz mikor mész ezen a szakaszon mert Pl Montpellier nél is van olyan szakasza az autópályának mint a Belgrádi Csúcsba nem szerencsés, dugó van. ( Ha a déli parti úton jössz ott is, többször is bedugulhatsz az autópályák ellemnére is, hasonló okból )
Amennyiben van szabadidőd lekanyarodhatsz Nimesnél Arles felé. Így útba ejtheted a camargue mocsarakat. Itt néha úgy tűnik a föld rózsaszin flammingóállományának nagy része itt nyaral. Innen Sete felé menve a város után hosszú homokos part egy kis fürdésre és rengeteg kagyló.
Majd Adge-nél vissza a pályára.
Én este szoktam indulni éjjel 2 körül a kocsiba egy kb két órás alvás és igy másnap Taragonánál vagyok Barcelona alatt, vagy ha valahol időztem
akkor Gironánál aludtam és másnap mentem tovább Ayamonte felé a portugál határhoz.
Most látom hosszú vagyok. Lehet ennyire még nem is érdekel mert, hol van még a tavasz. De Ha érdekel folytatom.
Űdv
#1535042010-11-09 11:42:05 Válasz a #153502. hsz-ra
Sziasztok!
Most, hogy így beindítottátok ezt a Spanyol témát egyre inkább honvágyam kezd támadni Spanyolország iránt. Lambros útvonalterve Grenoble érintésével nagyon érdekes. Imádom a hegyi terepet. Mi eddig a tengerparti úton mentünk.
Többször voltunk Hispániában és mindannnyiszor ragyogóan éreztük magunkat. Nem lehet összehasonlítani Görögországgal. Teljesen más világ. Bár az emberek itt sem barátságtalanok én úgy fogalmaznék udvariasak. Segítőkészek, de távolságtarók. Nem annyira jó a közbiztonság, mint Görögországban, itt a városokban igencsak vigyázni kell a pénztárcánkra és egyéb értékeinkre és Barcelonában is van olyan negyed, ahová az útikönyv sem ajánlja a turistának a belépést.
Mi persze, hogy bementünk és meg is állapítottuk, tényleg félelmetes. Alig vártuk, hogy kitaláljunk belőle. Érdekes fickók méregették a nyakbőségemet. Úgy látszik rendbenvalónak találták, mert nem kívántak megtámadni.
Mindezek mellett Barcelona talán a kedvenc városunk. Az, hogy szép, az meg sem közelíti azt a jelzőt, ami rá illik. Olyan nagyon jókedvű, nagyon élhető, mindig, minden utcasarok után , valami meglepő bukkan elő. Legalább 8 szor-10 szer jártunk ott, de mindig tartogatott valami új meglepetést.
Minden esetben autóbusszal voltunk és ott helyben béreltünk autót, de volt úgy is, hogy az ott kiválóan és olcsón működő tömegközlekedéssel jártunk be sok nevezeteséget, persze legfőképp Katalóniában. Legnagyobb utunk, amit autóval tattünk meg Blanes-Barcelona-Tarragona-Valencia-Alicante-Murcia-Zaragoza-Barcelona-Blanes. Szóval lassan elkezhetünk "gyúrni" a következő évre és Spanyolország erősen képben van. Már nem jártunk ott öt éve. Hiányzik!
Jó tervezgetést!
Üdv: Josza
#1535082010-11-09 14:54:35 Válasz a #153507. hsz-ra
Kedves Viksó!
Hát azért sokkal többről van szó, mint csak a múzeumokról, de ezt az ember csak akkor tudja meg, ha elmegy oda.
Elképesztő építészeti értékeket lehet megnézni. A gótikától Gaudiig. Mig Görögország az ókori emlékekről szól elsősorban, addig Spanyolország a gótika hazája. A spanyol (Katalán) városok , nyilván a történelmünkél (főleg a gyarmatosítás) fogva hihetetlenül gazdagok a monumentális főleg középkori mór és elsősorban gótikus, vagy inkább ennek a helyi változata jegyében készült épületekben. Gironában akkora teljesen épp gótikus negyed van olyan állapotban , hogy a mai napig lakják, ami egyedülálló. És persze lépten nyomon az ókori, elsősorban római emlékek is jelen vannak. Én, bár jobban szeretem Görögországot, de nem becsülném le a spanyolokat sem. Szerintem öket is meg kell nézni.
#1535092010-11-09 15:55:03 Válasz a #153507. hsz-ra
Kedves Viksó!
Hát azért sokkal többről van szó, mint csak a múzeumokról, de ezt az ember csak akkor tudja meg, ha elmegy oda.
Elképesztő építészeti értékeket lehet megnézni. A gótikától Gaudiig. Mig Görögország az ókori emlékekről szól elsősorban, addig Spanyolország a gótika hazája. A spanyol (Katalán) városok , nyilván a történelmünkél (főleg a gyarmatosítás) fogva hihetetlenül gazdagok a monumentális főleg középkori mór és elsősorban gótikus, vagy inkább ennek a helyi változata jegyében készült épületekben. Gironában akkora teljesen épp gótikus negyed van olyan állapotban , hogy a mai napig lakják, ami egyedülálló. És persze lépten nyomon az ókori, elsősorban római emlékek is jelen vannak. Én, bár jobban szeretem Görögországot, de nem becsülném le a spanyolokat sem. Szerintem öket is meg kell nézni.
#1535112010-11-09 20:30:02 Válasz a #153502. hsz-ra
Szia
Nyugotan irj priviben is ha akarsz minden infó érdekel.
Benzin költség pálya díj egyéb inkáb legyen több infom mint semmi.
Jó olvasni de jobb lenne oda eljutni.
#1535122010-11-09 21:50:49 Válasz a #153511. hsz-ra
Renault!
Majd írok priviben is de még itt is. Adok olyan útvonaltippet amit bárkinek tudok ajánlani. Részben ilyen volt az "északi" útvonal.
De a déli esetében sem az általános A 26 vagy A7 számú autópályákat javaslom. ( Bár ezek az általam javasoltnál gyorsabbak)
Annak akinek a nyaralásba már az utazás is beletartozik, ajánlom az utat tervezze két naposra. Menjen a torinó felé az autópályán és nem sokkal Novara után az dél felé le kell térni Alessandria felé. Alessandria előtt közvetlenül balra Torinó irányába egészen Asti-ig. Astinál ismét déli irányt kellvenni Alba - Bra - Cuneo. Kb eddig kényelmesen el lehet érni az első napon, különösen ha az ember korán indul. És az Út idáig Izgalmakat sem hordoz magában. Az út Cuneo után kezd érdekes lenni. Hosszú szűk es mély szurdokvölgyek oldalába vályt keskeny uton közlekedhetünk sok esetben. Még nappal is van pára és félhomály. Az utat eredetileg az 1700-1800-as években alakították ki. Sok az alagút de sok közöttük a régi keskeny és rövid. Ezek egy része még a kézzel vályt alagút, ahol csöpög a vív a mennyezetről és szabályos mészlerakódás "fekvörendőrökkel" találkozhatsz. Tehát Cuneo- Borgo st Dalmezzo - Tende. Majd tende után két lehetőség, mind a kettőt ki kell próbálni. Tende - Breil sur Roya - Ventimiglia. Vagy Tende - Sospel - Menton. Aki szereti a hegyeket a mélységet a magasságot és a szerpentíneket ezt válssza. Akinek az ilyen nem jön be menjen Genova felé.
Majd még mondom Üdv.
Sziasztok!
Valaki írna egy kicsit bővebben Tossa de Marról és Lloret de Marról??? Bármilyen személyes tapasztalatnak örülnék!
A válaszokat előre is köszi:Adri