bizony, azok az én képeim.
Tirüsz várát mi is láttuk a buszból, jó is lett volna megnézni, de hát olyan kevés az az egy hét, viszont megyünk még Toloba, és akkor nem hagyjuk ki...
#1529102010-10-08 11:31:58 Válasz a #152899. hsz-ra
Jossza ez az a var ami a Napfliobol Athen fele ki vezeto uton van? Mi is el mentunk melette..es neztuk h je egy uljabb rom...lehet ha az idegenvezeto emiltette volna meg neztuk volna...mert 2 szer is voltunk Napflionba autoval...Kar h nem lattuk..de majd kovetkezonek ....
#1529382010-10-09 14:48:32 Válasz a #152903. hsz-ra
Tirünsz (ógörög Τίρυνς újgörög Τίρυνθα) a mükénéi kultúra egyik fontos lelőhelye 18 kilométerre Naupliontól északra a Peloponnészoszi-félszigeten, az Athén felé vezető országút mentén
Már a neolitikumtól kezdve lakott volt, építkezések nyomai a bronzkortól kimutathatók. Virágkorát Kr. e. 1400 és 1200 között élte. Leghíresebb látnivalói a palota, az erőd a küklopikus folyosókkal és falakkal, amik miatt az "erős falú" jelzőt kapta a város. Az ókorban Héraklész szülőhelyének tartották.
A palotába két kapun át lehetett bejutni, a megaron előtt minószi oszlopokkal övezett udvar volt, körülötte tűzhely, műhelyek, raktárak és lakószobák. Falait krétai hatású freskók díszítették. A megaront a 7. században Héra templomává alakították át.
A mükénéi civilizáció bukása után a vár és a város is fokozatosan elnéptelenedett. Argosz város a Kr. e. 5. században teljesen elpusztította. Mire a 2. században Pauszániász meglátogatta, Tirünsz már teljesen kihalt volt. Heinrich Schliemann tárta fel 1884 és 1885 között. A helyszínen ma is folyamatos feltárások folynak.
Ez az első fórum ahová eddig regisztráltam... és Tolo-hoz köthető életem első tengeri élménye...azóta voltam pár helyen...de az az élmény felejthetetlen marad...
A szüleimmel mentem, 1998-ban, akkor voltam általános 4.-es...az ,,ősök" pedig 30 felett voltak már, és mind a 3-an akkor voltunk először tengernél...apum (aki nem szokott sírni) megkönnyezte, hogy eljutottunk ide...hihetetlen élmény, ahogy meglátod azt a hatalmas víztömeget...egyszerűen szerintem akkor érzi meg az ember igazán, hogy milyen kicsi is ő a világhoz képest...
Annyira megtetszett nekünk maga az ország hangulata, az a kis falu, a tenger, hogy anyámék visszamentek 2 éve, Nei Poriba...de már nem volt ugyanaz...azt mondták, nincs olyan szép, mint Tolo...én nem tudom, mert ott nem voltam...voltam viszont Lignanoban (Olaszországban) és Nesebarban (Bulgáriában) nekem azok is nagyon tetszettek, de az első élményhez nem tud felérni semmi sem eddig...pedig akkor még kicsi gyerek voltam...mégsem felejtem sosem!!
Köszönetet szeretnék mondani Áginak aki segített Kedvesem fűl problémájának megoldásában. Sajnos elkezdődtek a dolgos hétköznapok . Jó vissza emlékezni arra a csodálatos hétre amit Toloban tőltöttünk. Mindenkinek ajánlom aki még gondolkodik hogy 2011-be hova menjen Görögországban. Tolo nyugalma és Nafplio igazi mediterrán hangulata nagyon megfogott bennünket. A nafplioi várat minden jó fizikumú túristának ajánlom hisz az ezer lépcső nem könnyed séta és a vár belső udvarai sem az Alföld egy darabja. Ha valakinek kérdése van akkor szívesen segítünk.
Nálunk már eldöntött tény, hogy 2011. Tolo. Az Apollonnal megyünk (remélem addig nem csődöl be) és már most nézegetem, hogy melyik szállás lenne a legjobb.
Kedves Dettix! Nagyon boldog szülinapot kívánok!
A döntés már nálunk is megszületett, Toló, de a részletek még nem tiszták.
Remélem sikerül autóval menni, de hát még nagyon messze van!
#1536932010-11-18 00:09:02 Válasz a #153681. hsz-ra
A Dias Zeus visz repülős utazást Toloba, de a Grand Tours2000 is és az Ibusz is megszervezi repülőgépes utat. Lehet viszont privát repülőgépes szervezéssel csak apartmant, vagy szállodát is intézni mindkét irodánál.
Sziasztok!
Ugy döntöttünk - már egy kicsit előre is - , hogy jövőre Tolóba utazunk. Mi a buszos utakat részesítjük előnybe és szeretnénk legalább egy 11 éjszakás turnusba foglalni. Tudtok valami jó lehetőséget??