Tegnap este voltam az atheni repteren. Nem tudtam hogy kicsit arebb, talalhato a... magyar parlament:
Ismeros volt a kep a reklamon, azert kozelebb mentem es lefenykepeztem:
Ez a gorog "Cosmote" nevu ceg, a legnagyobb mobiltelefon-szolgaltato ceg Gorogorszagban es Albaniaban, a masodik legnagyobb Bulgariaban es a harmadik legnagyobb Romaniaban.
Kulfoldon kezdemenyezett mobilhívasokrol szol a reklam.
Üdv!Segítsetek!Októberben szeretnénk Athénba menni.Kérdésem:a városközpontból hogyan lehet kijutni valamelyik környékbeli szép tengerpartra,esetleg még fürödni is lehet 23.-környékén?
Vuliagmeni strandjaira érdemes kimenni, ott tiszta a víz. A Szintagmától a villamos végállomásáig Vouláig /hosszú út lesz/ aztán átszállni a 114-es buszra vagy a G1-es buszra és Vuliagmeni plaznál /strand/.
www.oasa.gr az itteni buszvállalat, www.tramsa.gr a villamos honlapja. Bár ha nem tudsz görögül, akkor nem sokat érnek.
Üdv!Segítsetek!Októberben szeretnénk Athénba menni.Kérdésem:a városközpontból hogyan lehet kijutni valamelyik környékbeli szép tengerpartra,esetleg még fürödni is lehet 23.-környékén?
Én Glyfada strandjára járok szinte mindig. Ott közvetlenül áll meg a villamos és ott is tiszta már a víz. Bár én autóval megyek mindig. Nagyon jó és hatalmas parkolója van, közvetlenül a strand mellett/a strandon...
És igen, amilyen melegek vannak, jó eséllyel tudtok majd fürdeni a tengerben.
Bár az október az egyik "leghidegebb", legszeszélyesebb hónap Athénban és környékén. Még sokszor decemberben is jobb az idő!
De november első napjaiban is láttam ott fürdőzőket. Én már nem mentem bele, csak napoztam, és rendesen meg is fogott!
Athénnal kapcs.-ban lenne pár kérdésem.
Ha valaki nem szeretné megnézni az Akropoliszt,csak az új Akropolisz múzeumot,akkor ez lehetséges?
Vagy ehhez is meg kell venni a 12 eurós belépőt az 5 eurón felül?
Illetve a másik dolog,ami érdekel,a Plaka.
Mivel ez egy óvárosi rész,gondolom, ide biztos nem kell belépő.
Köszi
Athénnal kapcs.-ban lenne pár kérdésem.
Ha valaki nem szeretné megnézni az Akropoliszt,csak az új Akropolisz múzeumot,akkor ez lehetséges?
Vagy ehhez is meg kell venni a 12 eurós belépőt az 5 eurón felül?
Illetve a másik dolog,ami érdekel,a Plaka.
Mivel ez egy óvárosi rész,gondolom, ide biztos nem kell belépő.
Köszi
Az új Akropolisz múzeumot magában is megnézheted, azért a bizonyos 5 euróért, nem kell felmenni magába az Akropoliszba, mint régen.(diákigazolvánnyal - nem kell külön EU-sat kiváltani, illetve 18 év alatt ingyen van, és ez az összes múzeumra vonatkozik, az Akropoliszra is!!!)
A régi múzeum a Parthenon mögött volt, fent, de az új az lent van, az Akropolisz szomszédságában, teljesen külön épület, külön bejárattal. Viszont aki a 12 eurós, 6 helyre szóló belépőt veszi meg, annak meg kell venni az 5 eurós múzeumit is, tehát a két "intézmény" teljesen külön áll, külön belépővel, mindenki eldöntheti, hogy melyiket akarja meglátogatni.
A Plaka meg teljesen nyitott "közterület/kerület", ingyen és bérmentve bármikor látogatható kis utcácskák sokasága