Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 5086
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154674 Üzenet linkje2011-01-10 00:09:22 

Sziasztok!

Órák óta pörgök, nézem a sok- sok honlapot, amiket ajánlottatok, vadul olvasom a beszámolókat, repjegyet is néztem már, (most 55 ezer körül van), állatira belelkesedtem, egyenlőre úgy néz ki, hogy a segítségetekkel egy álomnyaralást tudok megszervezni, nagyon-nagyon köszönöm Verka, Medi, Jenike!!!!! icon_razz.gif

Eddig nem is gondoltam volna, hogy viszonylag egyszerűen olyan szállást is találhatok, ami szó szerint a tenger "szájában" van, és pont azon a helyen, ami nagyon tetszik! De ami a legjobb, hogy tényleg nem vagyunk az utazási irodára rászorulva, és nem kell napi több 100 km-t sem autózni. Többek között ezért akarta leszavazni a család az átlalam hőn áhított Krétát!!!!!!! icon_exclaim.gif

Kezd nálam is körvonalazódni a terv, miszerint egy hét Falassarna és persze környéke, de Falassarnán lenne a szállás, aztán egy hét Xerocambos és környéke, már itt is talátam frankó szállásokat az ajánlásaitok alapján.

És ami még jobb, minden honlapon találtam eddig németül is infót, ami jobban esik, mint az angol! Szupi! icon_lol.gif

Nem is értem, miért nem gondoltam eddig a magánszervezésre, nagyon köszönöm Nektek még egyszer a sok jótanácsot és a bátorítást!!!!

Jó éjt!
Adri

# 5087
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154675 Üzenet linkje2011-01-10 00:28:52 

Sziasztok!

Ahogy így elnézem, azért még lesz kérdésem.... icon_biggrin.gif

De hagyok vmit ma délutánra is, mert már napok óta hajnalban fekszem le a "fórum-és Kréta függőség" miatt icon_mrgreen.gif

Üdv: Adri

# 5088
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154681 Üzenet linkje2011-01-10 11:08:34  Re:

Mediterraneo írta:
Még valami, bár lehet, hogy ez túlzott óvatosság, de én Google map-en vagy Goggle Earth-ön is meg szoktam nézni a szállást. Tény, hogy sosem vertek át, de azért vannak szubjektív dolgok is, mint pl. közel vagy távol van a strand, a zajos út, a központ, stb. Nos, mindez kiderül (még az is, mekkora a parkoló, van-e kert icon_smile.gif)

Nem, ez egyáltalán nem túlzott óvatosság! Én is így szoktam. icon_smile.gif Csak már az előzőben így is olyan hosszú regényt írtam, hogy nem akartam még jobban kitérni minden apró részletre, és úgy láttam, hogy egyelőre inkább bátorításra van szükség, nem az óvatosságra való bíztatásra. icon_smile.gif (Azóta látom, fordult a kocka. icon_smile.gif)

A lényeg, hogy ezzel a kiegészítéssel nagyon igazad van! Minden szállást minden lehető helyen le kell ellenőrizni, minden elérhető információt felkutatni róla, hiszen amíg nem járt ott az ember és nem látta maga is, addig semmi sem 100%, csak reménykedni lehet, hogy tényleg olyan lesz minden, mint ahogy a képek alapján gondolni lehet.

Mindjárt írok még egy dolgot ezzel kapcsolatban Adrinak.

# 5089
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154682 Üzenet linkje2011-01-10 12:12:52  Válasz a #154674. hsz-ra Előzmény #154674

Adri79 írta:
Eddig nem is gondoltam volna, hogy viszonylag egyszerűen olyan szállást is találhatok, ami szó szerint a tenger "szájában" van, és pont azon a helyen, ami nagyon tetszik! De ami a legjobb, hogy tényleg nem vagyunk az utazási irodára rászorulva, és nem kell napi több 100 km-t sem autózni. Többek között ezért akarta leszavazni a család az átlalam hőn áhított Krétát!!!!!!! icon_exclaim.gif

Kezd nálam is körvonalazódni a terv, miszerint egy hét Falassarna és persze környéke, de Falassarnán lenne a szállás, aztán egy hét Xerocambos és környéke, már itt is talátam frankó szállásokat az ajánlásaitok alapján.

icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Látom, nem kellett sok bíztatás, Te valójában ideális magánszervező vagy, csak eddig nem tudtál róla. icon_wink.gif A magánszervezéshez a lelkesedés a legfontosabb, és úgy néz ki, abban nincs hiány. icon_smile.gif Üdv a klubban, a sok hasonszőrű megszállott között!

Rögtön ráéreztél, hogy mi a legjobb abban, ha Te választhatod ki a szállást! icon_smile.gif Lakhatsz Falassarnán, Xerocambosban, a legszebb helyeken, gyönyörű kilátással. Sejtettem én, hogy Bea oldala fog neked tetszeni! icon_smile.gif Azokat a szállásokat nézted ki, ahol ők is laktak? Ha legközelebb megyünk (fogunk majd még, ez biztos), akkor én is ezen a két helyen laknék a legszívesebben! icon_smile.gif

A távolság pedig tényleg nagyon fontos, amikor választok, nálam mindig a hely az elsődleges szempont. Nyilván senki nem azért megy nyaralni, hogy naponta órákat üljön az autóban. Néha előfordul, hogy valaki lefoglalja egy irodában a krétai utat szállással valahol a keleti oldalon, és utána jön a fórumra, hogy ő Elafonissosra szeretne menni. Hát... megoldható, de sztem semmi értelme egy napot autóban ülni azért, hogy fél órát ott lehess... Szóval nagyon jól látod, ez fontos szempont, szerintem a legfontosabb.

Távolságok számítgatásához ajánlom ezt az oldalt (ha még nem ismered), nagyon jól lehet vele tervezni! Figyelembe veszi az útviszonyokat, nagyon jól közelíti a valós vezetési időket:
https://www.viamichelin.com/

# 5090
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154685 Üzenet linkje2011-01-10 13:26:38  Válasz a #154674. hsz-ra Előzmény #154674

Adri79 írta:
Ahogy így elnézem, azért még lesz kérdésem.... icon_biggrin.gif

Csak nyugodtan. icon_smile.gif

Ja, és még néhány dolog, amit Medi megjegyzésével kapcsoaltban akartam írni:

- azért elsőre ne bízz senkiben, legyen benned egészséges gyanakvás, próbálj meg minél több csatornán meggyőződni magad arról, hogy a megadott adatok valósak: általában azok szoktak lenni, ilyen konkrét átvágással hogy pl. hamis fotó stb. még nem találkoztam, inkább a tupírozás szokott előfordulni, de az is csak ritkán, de azért a honlapon nyilávn mindenki legszebb képeket tünteti fel; az emeleti, szép kilátásos apartman képe csak jobban vonzza a vevőt, mind a földszinti, utcára nézőé... és ilyenkor a szállást foglaló leginkább magát vágja át, mert ő egy fénykép miatt foglal egy szállást, aztn kiderül, hogy a 20-ból mondjuk csak egy szoba néz ki úgy, a másik 19 kicsit bénább...

- ezért mindig pontosan tisztázd, hogy hol, milyen szobát kérsz, használd ki, hogy közvetlenül a tulajjal levelezel, kérdezz meg tőle konkrétan mindent, amit tudni akarsz, hogy hová néz pontosan, milyen messze van ettől-attól, meg midnent, ami fontos nektek (ezt csak te tudhatod); én pl. szoktam olyat, hogy elküldöm a holnapjáról letöltött képet, és bekarikázom rajta, hogy ezt a szobát szeretném icon_smile.gif - csak hogy tuti legyen a kilátás pl. icon_smile.gif (mondjuk olyan helyen, ahol minden szoba a tengerre néz, és nincs előtte zavaró épület, ez nem gond, de ahol többféle szoba van, ott jobb tisztázni előre)

- attól még, hogy vki más ajánl szállást neten vagy fórumon, hogy milyen szuper, nem biztos, hogy neked is tetszeni fog, mindenkinek más jön be, más szempontok fontosak - mindig azt nézd, hogy neked mi a fontos, neked tetszik-e; (pl. én szeretem a szép kilátást, a nyugit, a csendet, fontos, hogy a szobában legyen hűtő, viszont nem érdekel, hogy van-e konyha és pláne az nem, hogy annak milyen a felszereltsége, mert sosem főzünk, nem érdekel, hogy milyen messze van a legközelebbi strand és az hogy néz ki, az sem, hogy milyen messze van a legközelebbi bolt vagy taverna, mert autóval szoktunk lenni majdnem mindig, és napközben sosem ülünk a szálláson, az sem érdekel túlzottan, hogy hogy néz ki a berendezés, lényeg, hogy legyen két ágy meg egy zuhanyzó wc-vel icon_smile.gif )

- pl. a TripAdvisoron szoktam néha mosolyogni egyes elszállt külföldiek fikázásán, akiknek semmi nem jó, olyan hülyeségek miatt tudják lehúzni a szállást, ami bennem fel sem merül - nyilván, ha nem a Hiltont foglalja az ember, hanem egy 30 eurós apartmant, akkor lesz némi minőségbeli különbség is - magára vessen, aki nem éri fel ezt ésszel, és ahelyszínen meglepődik icon_smile.gif

- foglalás: sokszor megy banki átutalással is az előlegküldés, ilyenkor figyelj arra, hogy utaláskor a banki költségeket ki állja - ha te állod az összeset, akkor az elég húzós tud lenni, banktól függően cca. 5000 Ft is lehet... ha a szállásadó nem kéri külön, akkor én úgy szoktam küldeni, hogy megosztott költségviseléssel (ezt az utaláskor be lehet állítani a paramétereknél), ami azt jelenti, hoyg te is a saját bankod költségét viseled, meg ő is a sajátjáét (ez neki azért rosszabb, mert ő így annyivel kevesebbet kap meg a pénzből, amit utalsz neki - ezért én már találkoztam olyannal, aki kért még plusz 4 eurót emiatt vagy azt mondta, hogy a bankköltséget nekem kell viselni)

- sok helyen inkább a hitelkártyát preferálják, mert ez nem jár bankköltséggel, ilyenkor elkérik a kártyaadataidat, és ők veszik le róla a depositot - elvileg nem kell ettől sem félni, de azért a normál kártyámat én nem használnám soha ilyen célra (nekem van másik külön ilyesmire fenntartva)

# 5091
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154703 Üzenet linkje2011-01-10 19:14:12  Válasz a #154685. hsz-ra Előzmény #154685

Szia Verka!

Mintha gondolatolvasó lennél icon_lol.gif Köszi szépen! icon_smile.gif
Pont ezen a banki dolgon gondolkodtam, hogy ez vajon hogy működik....
Most ez lehet, hogy hülye kérdés, de kéne ehhez egy eurós bankszámla? Hú, nagyon nem vagyok képbe...

A másik kérdés, ami szöget ütött a fejembe, az az autóbérlés.
Ezen a honlapon (ez egyébként nekem nagyon tetszett, mert már árak is fel vannak tüntetve a szállásoknál): http://www.xerocamboscreta.com/index%20D.htm
aztán meg van egy konkrét autóbérlős link: http://www.xerocamboscreta.com/Autonoleggio1D.htm (az angol nyelvű része is működik)
Most csak azt nem tudom, hogy ez melyik kölcsönző, de Bea azt írta nekem, hogy ha ő nem bérelt volna előtte már ezen az oldalon: www.autotrip.gr akkor a xerocambosiról bérelt volna. Hát én egyiket sem ismerem, ti honnan szoktatok autót bérelni?
A kis családom már kezdte a műsort és majdnem elvette a jókedvem, mert mindjárt jöttek a magyar viszonylatban lehetségesen előforduló dolgok, hogy ez azért elég rizikós, mert lehet, hogy ott sem lesz az autó a reptéren..... icon_sad.gif
Szóval jó fejek... Meg szó érte a ház elejét már azért is, hogy mi az, hogy én ilyet be merek vállalni? Mert hát ki tudja, hogy működni fog-e flottul minden.... Kicsit lehangolóak ezek a megnyilvánulások, kicsit többet vártam tőlük..... De azért nem hagyom magam icon_cool.gif
A segítségetekkel akkor is megszervezem ezt az utat és anyukám biztos örülni fog icon_exclaim.gif

# 5092
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154707 Üzenet linkje2011-01-10 20:17:38  Válasz a #154703. hsz-ra Előzmény #154703

Szia Adri!

Bank:

Nem kell eurós bankszámla, sima forintosról lehet utalni. A bankod az aznapi eladási árfolyamon fogja átváltani a számládon lévő forintot euróra.

Ha magad csinálod e-bankon keresztül az utalást, akkor meg is tudod nézni, hogy hogy működik, a külföldi átutalást kell választani. Kiválasztod a devizát, beírod az összeget, beállítod, hogy hogy legyen a költségviselés, beírod a szöveget (olyat adj meg, amiről felismeri a szállásadó, hogy te küldted a pénzt, mert ő nem fog látni mást a számláján, csak az összeget, meg azt a szöveget, amit megadsz! - érdemes a neved beleírni, azt, hogy depositról van szó, a szállásfoglalás dátumát, hogy hány fő - ez elég egyértelműen azonosít).

Ha nem magad csinálod, akkor bemész a bankba, és ott elintézik neked, de a szöveg megadására ott is figyelj. icon_smile.gif

Autóbérlés:

Mi egy harmadik cégtől béreltünk (szokni még nem szoktunk, még csak egyszer voltunk mi is icon_smile.gif), teljesen találomra, de ha legközelebb mennénk, mi is az autotriptől bérelnénk. Az Index fórumon a Kréta topikból ered sztem ennek a kölcsönzőnek a kultiválása, sokan rendszeresen tőlük bérelnek.

De ha a xerocambosi kölcsönző szimpatikus, akkor szerintem nyugodtan kipróbálhatod azt is. De a legjobb, ha írsz egy-egy érdeklődő mailt az autotripnek is, meg ide is, és majd meglátod, hogy mit válaszolnak, mennyiért akarják adni a kocsit. Nekem szimpatikus ez az oldal, amit belinkeltél, én bérelnék tőlük ennek alapján autót. (Mindjárt küldök neked privátban egy hosszabb értekezést az autóbérlésről, pár éve írtam segítségnek valahová, majd bemásolom.)

Alapvetően kétféle cégtől lehet kocsit bérelni: nagy nemzetközi (Hertz, Avis stb.), meg kis helyiek, mint pl. az autotrip és ez a xerocambosi. Nincs értelme a nagyoktól, mert baromi drágák, és macerásak, sok depositot kérnek, hitelkártyát stb. Nem tudom, hogy az autotripnél mik pontosan a viszonyok, de ebben Bea tud segíteni, ha ők anno ezek szerint onnét béreltek, vagy az Index Kréta topikjában (a sima Kréta címűben) a törzstagok elmondják neked, ők rendszeresen onnét bérelnek és jól ismerik őket.

A kis görög cégek sokkal lazábbak, mint a nagy nemzetköziek. Pl: nem kérnek előleget, helyben sem vesznek el depositot, egyszerűen megérkezel, odaadják a kocsit meg a kulcsot, aláírtok egy papírt, aztán két hét múlva a kocsit otthagyod a reptéren, kulcs a lábtörlő alatt. Ennyi. icon_smile.gif Ez persze nem biztos, hogy mindegyik kölcsönzőnél így van, úgyhogy ne vedd szentírásnak, de a mi esetünkben így volt, és ha jól tudom, akkor az autotripnél is így van. (De erről inkább informálódj a többieknél, akiket fent írtam.)

Hogy mi honnét béreltünk, azt megtalálod a beszámolóm végén. Az utolsó oldal címe: Adatok, infomációk. Oda gyűjtöttem mindenféle hasznosságot, ott van a kölcsönző elérhetősége is, konkrét adatok. (Azonkívül is találsz ott sok infót, pl. nyitvatartások, hajómenetrendek stb.) Persze ez évről-évre változhat, és mindez már lassan három éve volt, úgyhogy ne vedd szentírásnak. De közelítésnek jó, mert radikálisan nem nagyon szokott semmi változni, nagyjából ugyanazok a dolgok vannak most is.

Család:

Ezt a harcot alapvetően neked kell megvívnod icon_smile.gif, én csak annyit tudok segíteni, hogy leírom, hogy soha, senkitől nem hallottam még, hogy az előre leegyeztetett autó ne lett volna ott a reptéren. 2008 óta 7-szer béreltem autót Görögországban, ebből 5-ször úgy, hogy előre, interneten foglalva, és mindig a megbeszélt helyen, időben ott vártak az autóval. (A kezükben tartott táblával fognak várni az érkezésnél a reptéren vagy kint a kijáratnál.)

Mi okuk lenne, hogy átverjenek? Muszáj, hogy ott várjanak téged, különben elesnek a remélt kétheti (két hétre mentek, ugye?) bevételtől. Semmi értelme nem lenne annak, hogy ne legyenek ott, hiszen ebből élnek.

Biztos, hogy nem lesz ilyen, de azért a telefonszámuk legyen nálad, és ha neadjisten, mégsem találjátok őket a reptéren, akkor fel kell őket hívni, hogy mi van. De szinte kizártnak tartom, hogy ez megtörténjen.

(Általános jó tanács: minden foglalásról vidd magaddal a kinyomtatott e-maileket, amiben elérhetőség, foglalási paraméterek benne vannak. Szállásnál, autónál is. Jó az, ha ott van. A szálláshoz meg ne felejts el iránymutatást kérni, hogy hogy kell odatalálni (ha nincs fent a honlapon). icon_smile.gif)

Ha neadjisten mégis megtörténne, akkor még mindig van: másik autókölcsönző, taxi, busz és mindezek kombinációja. Én megmondom, mit csinálnék ilyen vészhelyzetben (aminek az esélye 0,1%): beülnék egy taxiba, és elvitetném magam a reptér melletti első üdülőfaluba. Akár jobbra, akár balra indulsz el, végig az egész északi part üdülőfalvak sorozata. És ezek a falvak tele vannak autókölcsönzővel, hiszen a szigetre érkezők nagy része ott száll meg, és őket szolgálják ki folyamatosan. És akkor ott helyben kölcsönöztök egy autót és kész, ennyi, húztok utána Falassarnára. Ez a legeslegrosszabb, ami bekövetkezhet. icon_smile.gif De nem fog!

Működni fog-e flottul minden...? Igen, működni fog. icon_smile.gif Egyáltalán mi ne működne?? icon_smile.gif Ha nem lesz autótok, vagy szállásotok (ez sem valószínű icon_smile.gif), akkor max. helyben találtok másikat. Amikor ott lesztek, szeptemberben már csak félgőzzel megy a turizmus, utánatok fogják dobni az autót és a szállást is. A legnagyobb veszteség, ami érhet, hogy pár óra időt elvesztegettek egy ilyen vis maior esetén. Aminek az esélye, még egyszer mondom, 0,1%-nál nem több.

Nyugtasd meg a családot, hogy nem valami távoli, civilizációtól eldugott helyre mentek, hanem Krétára! icon_smile.gif Semmi szörnyűség nem történhet! icon_smile.gif Egy olyan szigetre mentek, aminek a lakosságának nagyon nagy része a turizmusból él. Abból, hogy szállásokat adnak ki és autókat kölcsönöznek. Akkor választék van, hogy csak győzzetek válogatni belőle.

Ja... és még valami! A görögök, de a krétaiak meg pláne becsületesek. Látni fogtok majd az utcán kinthagyott bicikliket, motorokat, autókat (!). Mi láttunk már Görögországban sokszor a strandnál lehúzott ablakkal, sőt, néha benne a slusszkulccsal(!) hagyott autót is... ez egy másik ország. Ha itt valaki lop, az csak turista lehet... Ezért is jobb elkerülni az utazási irodák által ajánlott turistás helyeket. icon_razz.gif

# 5093
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154713 Üzenet linkje2011-01-10 23:04:45  Válasz a #154703. hsz-ra Előzmény #154703

Ja, és még valami eszembe jutott: mostanában elég sok utazási iroda megy csődbe... Tavaly nyáron is voltak meglepetések, és most év végén pedig minden előzmény nélkül az Aeroviva... Én attól jobban tartanék, hogy befizessek kb. félmillát egy utazási irodának, abban reménykedve, hogy őszig nem megy csődbe...

Ehhez képest az a kockázat, hogy nem vár ott az autó a reptéren, elhanyagolható nagyságú... icon_wink.gif

# 5094
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154714 Üzenet linkje2011-01-11 00:14:16  Válasz a #154713. hsz-ra Előzmény #154713

Na, már elnézést az mekkora szívás, a guta ütne meg!!! icon_twisted.gif

De az a baj, hogy szegény utasok, akik akár még a csőd előtti utolsó pillanatban is befizetnek (mert a cég nyilván nem mondja meg, hogy csődközelben van), szinte tehetetlenek, ha szerencséjük van és fedezi a biztosítás, talán még elmehetnek a hőn áhított nyaralásra, de ez sajnos általában nem fedezi a károkat...... Szörnyű csalódás lehet icon_sad.gif

# 5095
Adri79
Aktív fórumos
Aktív fórumos
296 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154715 Üzenet linkje2011-01-11 00:45:01 

Szia Verka!

Hirtelen lett még egy kérdésem: a biztosítást hogy szoktátok intézni? A Malév oldalon is ajánlanak utasbiztosítást vagy ezt csak a repülőút idejére vonatkozik?

# 5096
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154720 Üzenet linkje2011-01-11 08:03:21 

Adri79 írta:
Szia Verka!

Hirtelen lett még egy kérdésem: a biztosítást hogy szoktátok intézni? A Malév oldalon is ajánlanak utasbiztosítást vagy ezt csak a repülőút idejére vonatkozik?

Én megnézem néhány nagyobb biztosító ajánlataot és a legszimpibbet (nem a legoldcsóbbat) kiválasztom.
Van egy biztosítós topik is, egyszer beleolvastam, ott bőven találsz tippket. Amúgy ezt szoktam utoljára intézni.

# 5097
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154721 Üzenet linkje2011-01-11 08:28:03  Válasz a #154703. hsz-ra Előzmény #154703

Szia Adri!
Figyelemmel követem a tervezgetésed és nagyon szurkolok!
Csak megerősíteni tudom azt, amit Verka írt Neked.
Ne parázz! A görögök a turistákból élnek, nem verik át őket.

Lakásbérléssel kapcsolatban nagy pofára esésem nem volt, ezért is nézem meg Google Earth-ön a dolgokat. Mert a tulajok hajlamosak szépíteni: közel van a strandhoz, csendes, stb, de ha megnézed, akkor magas is eldöntheted, közel van-e és mennyire csendesnek tűnik a hely, azaz milyen messze van a bevásárló-sétáló utcától, a tavernasortól, mennyire fő vagy mellék út az, ahol az épület áll). Nem hiszem, hogy át akarnának verni, de egy görög számára egy taverna zaja pl nem is számít zajnak és a motorok zúgását is jól bírják.
ÉS M ÉG VALAMI: tőlem sosem kérdek eddig előleget, depositot is csak egyszer. Lehet, mert idényen túl voltunk jóval.

Autóbérléssel kapcsolatban kimondottan jók a tapasztalataim. MINDIG ott volt a kocsi a megbeszélt helyen. Volt, hogy a vágyott (olcsóbb) autó nem volt, csak eggyel nagyobb, de azt akkor olyan olcsón adta, mintha azt béreltük volna ki, amit eredetileg kinéztünk.
Azt érdemes megkérdezni, hogy benne van-e az árban a teljes biztosítás?
Továbbá érdemes szerződést is kérni neten, hogy aztán előre el lehessen olvasni (persze vagy nem küldenek, vagy nincs idő már elolvasni, max a repülőn... icon_smile.gif).

A biztonság kedvéért, ahogy Verka is mondta, érdemes mindent kinyomtatni.
Én egy dossziéban a kézitáskámban viszem magammal a cuccot:
- lakásbérléssel kapcsolatban az e-mail, amiben a foglalást visszaigazolták
- a pontos cím, a szállás neve, a tulaj neve, telefonszám(ok)
- a település térképe (jóllehet már fejből tudom az utat, annyiszor nézem meg addigra a térképet és a műholdat)
- autóbérléssel kapcsolatos doksik: árajánlat, szerződés elküldött változata, amennyiben előre foglaltam, akkor a foglalást visszaigazoló e-mail

Amúgy én azt szeretem a legjobban, ha a tulaj vár a reptéren és szerencsére a legtöbb szigeten ez a szokás. De van kivétel is, Kithirán pl. csak egyféleképpen lehet eljutni a szállásra: ha kocsit bérelsz (jó, van taxi is, de egy út drágább, mint a kocsibérlés egy napra). Hogy Krétán mi a helyzet, az a krétás beszámolókból kiderül. Szóval odavitetem magam a tulajjal, aztán helyben körülnézek autóbérlés ügyben és a legszimpibb helyről bérelek.

Sokan nem szeretik a saját szervezést, mert macerás. Igen, macerás, van vele munka, de sztem annyira jó, hogy foglalkozhatok vele, hogy én sosem érzem munkának icon_smile.gif És eddig minden alkalommal olcsóbban találtam jobbat, mint amit az irodák kínálnak.

Kíváncsian várom a fejleményket!
Medi

# 5098
Mediterraneo
Törzstag
Törzstag
1300 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154722 Üzenet linkje2011-01-11 08:30:19  Válasz a #154707. hsz-ra Előzmény #154707

Szia Verka!

Off: Annyira jól összefoglaltad Adrinak a dolgokat, hogy azon gondolkozom, nem kéne-e átteni a szervezős, szálláskereséses topikba is, hiszen ez Görögország bármely részére érvényes.

Üdv,
Medi

# 5099
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154728 Üzenet linkje2011-01-11 09:14:08  Válasz a #154715. hsz-ra Előzmény #154715

Jó reggelt! icon_smile.gif

Biztosítás: www.netrisk.hu

Ez egy online biztosításközvetítő oldal. Én mindig itt intézem, az utazás előtt kb. 5 nappal. Összehasonlíthatod kényelmesen több biztosító ajánlatát, és kiválasztod a legmegfelelőbbet. Online, egyből, kártyával szoktam fizetni.

Ha ódzkodsz az online fizetéstől, akkor csak nézd meg az összehasonlítást, válaszd ki, amelyik a legszimpibb, és az adott biztosítónál gondolom, hogy személyesen is el lehet intézni.

# 5100
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#154731 Üzenet linkje2011-01-11 09:21:29  Válasz a #154714. hsz-ra Előzmény #154714

Az Aerovivások, ahogy az Indexen olvasgattam, otthon ülnek és dolgoznak a nyaralás helyett. Mire a biztosító esetleg fizet, már rég eltelt a tervezett nyaralás ideje...

Egyvalakit olvastam, aki "csak" repjegyet vett az Aerovivától, a szállást maga foglalta. Így amikor kiderült a csőd, akkor összekaparta egy új repjegy árát, és mégis elutaztak, hogy legalább a szállás ne vesszen kárba... de ezt nem mindenki tudja megtenni...

De nem akarlak riogatni, hagyjuk ezt a témát. Igazából annak a veszélye, hogy csődbe megy egy utazási iroda, kb. akkora, mint az, hogy az autó nem vár ott a reptéren. Ne is beszéljünk róla. Csak arra akartam rávilágítani, hogy ha a kettő közül az egyik bekövetkezik (egyik sem valószínű), akkor szerintem az előző sokkal, de sokkal kellemetlenebb, és olyankor az egész nyaralás elveszik, nem csak pár óra időveszteség ér... azért nem mindegy.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 339 340 341 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu