Amúgy én azt szeretem a legjobban, ha a tulaj vár a reptéren és szerencsére a legtöbb szigeten ez a szokás. (...) Krétán mi a helyzet, az a krétás beszámolókból kiderül. Szóval odavitetem magam a tulajjal, aztán helyben körülnézek autóbérlés ügyben és a legszimpibb helyről bérelek.
Helló Medi!
Szerintem Kréta túl nagy sziget ahhoz, hogy a szállástulajdonosok a reptéren várjanak minden érkezőt, főleg Falassarnáról, meg pláne a déli partról. Ehhez napi többszáz km-t kéne autózniuk, szóval ez nem olyan, mint egy 20 km hosszú kis sziget valahol elszórva az Égei-tengerben, ahol 5 perc alatt kiér a tulaj minden érkező komphoz. Szóval itt ezért nem igazán jellemző az, hogy kimennek érted - gondolom én.
Off: át lehet másolni, persze, a Te hsz-oddal együtt!
ÉS M ÉG VALAMI: tőlem sosem kérdek eddig előleget, depositot is csak egyszer. Lehet, mert idényen túl voltunk jóval.
Ez is benne lehet, utószezonban már örülnek, ha megy valaki, és nem gáz, ha mégis lemondja, mert úgysincsenek fullra bookolva.
Na meg Te olyan helyekre jársz, ahol még nincs annyira tömegturizmus. Szerintem az előleg olyan helyeken terjed el, de gyorsan, ahol a szállásadók megszívták már néhány rossz tapasztalattal... De kivételek persze mindenhol vannak, Krétán és még Santorinin is találtam olyan helyet, ahol nem kértek előleget - de nem ez az általános.
Ismételten köszönöm Neked is az infókat Nagyon jó tippeket adtál!
Most éppen ott tartunk, hogy az általam (ajánlások és a tengerpart szépsége alapján) szálláshelyül kinézett települések osztályzása folyik, kicsit megrettent a család attól, hogy Falassarna és Xerocambos nem túl nagy települések és ott "alig" van vmi, kicsit nagyobb nyüzsihez vannak szokva és egyelőre nem tudnak mit kezdeni a csend és a nyugi gondolatával Hát valószínűleg nincsen tengerparti sétány szuveníros és egyéb üzletek tömkelegével, meg mi van, ha nincsen gyrosos csak étterem és ott nincsen a kínálatban.... Hát, esetleg ezt még majd ki tudom nekik deríteni (talán), szóval most újra infógyűjtésbe kell kezdenem
Szia Verka, jó estét (bár lassan éjszakát kéne írni)
Köszi a biztosítós ötletet, eddig azt hittem, hogy a netrisken csak kötelező gépjármű biztosítás van, illetve mi mást ott még nem néztünk! De majd most
Köszi
Én csak abból gondoltam, hogy kérni fognak előleget, mert a xerocambosi honlapon, amit nekem ajánlottak, minden szállásnál ott van, hogy 25 % banki átutalással. Persze, lehet, hogy a főszezon végén vagy utószezonban már egyáltalán nem kérnek.
Ha oda van írva, akkor fognak kérni előleget, de nem gáz az annyira. (Én ma utaltam el egy helyre 100% "előleget", ilyet még én sem csináltam sosem, és furcsállom is kissé... de remélem, nem lesz semmi gond.)
Hmmm, ez tényleg érdekes.... Lehet, hogy már nagyon pórul jártak egyszer-kétszer, és ezt szeretnék így elkerülni, hogy előre elkérik a komplett összeget. De hát ugye bízzunk bennük és reméljük a legjobbakat! Szerintem sem fognak átverni, de én is csak az itthoni bizalmatlanság és a magyar mentalitás miatt vagyok túlzottan óvatos, mifelénk sajnos nem nagyon megszokott az ottani becsületesség, sajnos... Pedig ezt igazán "eltanulhatnánk" tőlük....
Sziasztok!
Idén Párommal Krétát löttük be uticélnak. Azon belül is a Theodora apartmant. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy aki már járt ott, mondhatna pár infót. Rosszak-jók egyaránt jöhetnek. Milyen a ház? Milyen az előtte lévő part? Csendes helyen van-e? Mennyire van messze a központ? Kréta mennyire frekventált helyén fekszik?
Voltunk már sok helyen görögben, de itt még nem.
A segítségeket előre is köszönöm!