Mi tavaly voltunk Kefalonián két hetet. A véleményem az hogy ez a sziget nem az a tipikus görög nyaralóhely, ahol minden sarkon gyros-os található, és reggelig tartanak a bulik, meg a görög estek. Két disco van, azok is városon kívül, hogy ne zavarják a pihenni vágyókat. Az éjszakai koktélozások után hazafelé tartva, már éjfél környékén is alig láttunk embereket. Szóval nyugis hely. Vannak jó éttermek, koktélbárok, de az angolokra vannak ráállva mind a kínálatban és szerintem az árakban is. Mi az első hét végén fedeztük fel a Reineri utcájának főutca felőli sarkán egy kis családi vendéglőt, ahol remekül főztek, előre kellett foglalni asztalt mert rengetegen voltak és ott kapható - szerintünk - a legfinomabb gyros és souvlaki Skalan. A sziget szépsége és változatossága viszont elképesztő!! Javaslom az autóbérlést, egy hét alatt simán be lehet járni a szigetet. Sőt mi a Myrtos és Argostoli közötti utat a hegyek között tettük meg (véletlen keveredtünk arra) és olyan utat találtunk, hogy nem hittünk a szemünknek. Majdnem felvitt a szélturbinákhoz, kanyargott jobbra-balra, de egy darab kátyú nem volt rajta, csak a kecskékre kell vigyázni... Kagylókat nem nagyon találtunk a parton, de aztán rájöttünk, hogy merülni kell és szebbnél-szebbeket hoztunk haza.
Egyszóval mindenkinek ajánlom a szigetet aki gyönyörű helyeket szeretne látni, jókat fürödni a meleg tengerben és nagyokat pihenni. Mi is visszamennénk még, de annyi hely van még amit nem láttunk...
Jó tervezgetést mindenkinek! Üdv, Zsanna
Na, most már tuti, hogy Kefa az idei nyaralóhely. Csak azt nem tudom, hogy melyik része lenne a nyerő. Mit ajánlanátok három olyan embernek, akik autóval mennének, és úgy szeretik a eltölteni a nyaralást, hogy egy nap pihi, tehát fekvés a tengerparton, egy nap nézelődés...Szeretjük a nyüzsgős városokat, de nem a discoval és angolokkal telezsúfolt zajos városokat, hanem inkább a hangulatos, tavernás helyeket.
#1549152011-01-16 13:57:45 Válasz a #154914. hsz-ra
Kristi!
Igen, egyénileg szeretnénk 3 főre apartmant. Csak még nem tudom, hogy melyik legyen, mert a legtöbb apartmanban a 3. ágy pótágy, azt meg nem szeretnénk. Skala-t nem ajánljátok?
#1549162011-01-16 14:11:09 Válasz a #154908. hsz-ra
Vaes!
Argostoli,Lassi,Svoronata.Én autós szempontból nézem,más területek könnyű elérése szempontjából.Ezekről a helyekről az égtájak minden irányába könnyen tudsz mozogni.Svoronatat azért írtam mert nyugis hely és innen Kefa déli részeit: Lourda,Katelios,Skala viszonylag könnyen elérheted.De a sziget középső részét és az Enos-hegységet is.Szóval relatíve innen könnyen tudsz kocsival mozogni.Tankolási hely ezer,csak legyen majd benzin...
#1549182011-01-16 14:29:34 Válasz a #154916. hsz-ra
Atosz! Köszi szépen. Most leginkább Lassival szemezek Exact beszámolója alapján Megnéztem az apartman képeit (Oskars studios) és nagyon bejött. Már csak azt kell kiderítenem, hogy milyen árkategóriás lehet.
Egyébként Kefalónián vannak nagyobb szupermarketek? Gondolok én itt mondjuk a Lidl-re. Mert olcsóbban kijöttünk, ha ilyen helyeken vásárolgattuk pl. az ásványvizet, fetát...
Faopal, Kristi! Nagyon köszönöm. Úgy látom, ha már vannak ilyen supermarketek, akkor egy fapadosabb utazást is ki lehet hozni, hiába sziget. Gondolom azért az árak jóval magasabbak, mint a szárazföldön. Legfeljebb amit lehet, viszünk itthonról.
#1549352011-01-16 18:58:02 Válasz a #154933. hsz-ra
A tavalyi árak nem voltak magasabbak szerintem mint a szárazföldön.Persze idén valószínűleg minden drágább kint is a válság hatására.Egyébként én azt vallom mindenhol lehet találni a zsebemnek megfelelő boltot csak keresni kell De persze aki kocsival megy azért tud vinni ezt azt.Bár mi minden este eljártunk vacsizni,így csak a reggelire kellett készülni itthonról.
#1549372011-01-16 19:02:24 Válasz a #154935. hsz-ra
Igen, kocsival azért szerencsésebb egy kicsit ilyen szempontból, több mindent lehet vinni. Tudom, hogy a tej drága kint, de olyan finom, hogy pl azt nem szeretnék vinni. Persze, mivel nagyon szeretjük a hasunkat, ezért szeretünk mi is jókat vacsizni:D
Még egy olyan kérdés, hogy lehet-e kint teljes kiőrlésű termékeket, péksüteményeket kapni? Mert ha nem, akkor sajnos innen kell vinnem.
A Jón-szigetek közül én Kefalóniát tartottam még annó a legdrágább szigetnek,úgy minden szempontból.Ennek dacára erre a helyre megyek,vagy mennék vissza mindig a legszívesebben. Többi szigetekről off lenne szólni ( )Mindegyiket bemászkáltuk és ezért tudok összehasonlítást tenni.Hogy aztán 2011 mit hoz majd magával és mekkora lesz az árak emelkedése (helyi árak) hát azt csak Saint Gerassimos tudja majd megmondani,mert ő a védőszentje Kefának.Minden esetre egy kis "zsozsó ráhagyást" ajánlok minden görögbe tévedőnek,mert senki sem tudhatja a gazdasági válság itthoni, hát még az ottani hatását előre. A sok "tavernyázást" biztosan redukálni kell majd úgy gondolom. Magad uram, ha főzni nem tudsz...
Sziasztok.
Idén készülnénk a családdal Kefaloniára. Szeretnék kérni tanácsokat(akár priviben is), mivel érdemes utazni, esetleg melyik utazási irodával, esetleg ha van valakinek apartmanos ismerőse szívesen fogadom.
Köszönöm a válaszokat előre is.
Kishabos