#1552152011-01-22 15:38:07 Válasz a #155211. hsz-ra
Gondolom a határátlépéshez...
Egyébként meg nem értem, voltaképpen mit is akar kérdezni: mivel "itt azt írjuk, hogy elég", valószínűleg ezt tudjuk. Ha nem ezt tudnánk, nem ezt írnánk
Először is iszonyú szuper ez a fórum. Annyi sok mindent olvastam eddig, hogy jelenleg azt sem tudom hova tegyem a dolgokat
Mi idén nyáron szeretnénk menni a párommal Paralia-ra. Grand tours-os utat néztünk ki, Pelagos vagy Ino apartmant busszal 1 hétre július 19-26. között. Néhány kérdésem lenne:
1. quad-hoz kell-e jogsi? olvastam, hogy Theo papánál van olyan, hogy két embernek 50€. Ez mennyire áll?
2. ilyentájt milyen az idő kint?
3. Melyik apartmant ajánljátok jobban? Aki esetleg volt már mindkettőben?
4. Olympos, quad, Skiathos, Meteorák, mi ezekre a programokra gondoltunk. Illetve Naoussa-ban a vizesés, bár azt olvastam, hogy nem éri meg elmenni odáig.
5. Hova érdemes még esetleg menni? Először utazunk Görögországba, viszont Athén-t majd egy másik hétvégén nézzük meg, oda biztos nem akarunk most menni.
6. Mennyire tiszta part? És vannak-e ilyen félelmetes "szörnyek"? mint pl medúza vagy az a dragon hal?
7. Itt a "messze van a kp-tól" kijelentés ténylegesen ilyen 30-40 perc gyaloglást jelent? Mármint nem tűnik olyan nagynak nekem ez a város. Olympic beach-re gyalog vagy biciklivel?
8. Mennyire lehet a tengeri herkentyűket megenni és a vizet inni?? Mármint nem lett baja még senkinek? csapviz meg ilyenek...
Nagyon köszi a segitséget! Én már nagyon várom és a fakultativ programok kapcsán kiváncsi vagyok még annyira hogy megéri-e a Grand tours-osra befizetni vagy tényleg jobb-e ott keresni? Mondjuk olvastam ezt a Smart travelt is.
#1553362011-01-25 13:28:36 Válasz a #155335. hsz-ra
Szia!
Én csak a quados-kérdésedhez tudok hozzászólni.
Nekünk csak megkérdezték hogy van-e jogsi. A Theo féle quadtúrát nagyon tudom ajánlani, felejthetetlen élmény volt, olyan helyekre vitt el, ahová más fakultatív során nem lesz lehetőségetek. Pár képet tudok küldeni privátban,ha gondolod
Mi nem bánjuk hogy elmentünk a túrára,sőt ahová elvitt, azt egyszer még meg fogjuk önállóan is látogatni
sMelike!
Az INO tényleg nagyon szép. Kicsit messzebb a központ, de nagy előnye, hogy tudsz éjjel pihenni, mivel csendes helyen van.
Az először utazóknak a Meteorákat vétek kihagyni. A Skiathosi kirándulás is remek választás, csak sajnos kevés az ott töltött idő, mivel a hosszú út elveszi. De út közben is rengeteg élményben és látnivalóban lesz részetek. Érdemes a helyi irodák között körülnézni. Több 10 eurót is megspórolhatsz.
Olympic Beach-re kényelmesen át lehet sétálni. Mi az egy hét alatt, ezt többször is megtettük.
Július második felében javában tombol a nyár. Fázni nem fogtok!
Medúzával találkozhatsz, az nem kizárt. Inkább nyár végére szoktak elszaporodni. De lehet, hogy az áramlatoktól függ, nem tudom.
Ennyit tudtam segiteni.
#1553442011-01-25 15:31:44 Válasz a #155340. hsz-ra
Gudli!
Nagyon köszönöm a hasznos válaszokat, remélem tényleg igy lesz Nagyon kedves vagy, hogy ilyen hamar válaszoltál!!!! Az Ino-t még megfontoljuk, tényleg nehéz döntés, mert bárhogy nézzük a képek ellenére is vaktában dönt valamennyire az ember.
A sipi tours-ról tudtok vmi infót?utaztatok már velük?
Szia Nency90!
Sajnos nekem elég régi infóm van róluk, a szüleim 2005-ben mentek velük Paraliára. Teljesen meg voltak elégedve a szállással, a busszal és a kinti idegenvezetővel is. Csak ennyi tudtam róluk mondani.
Nekem is gyanús ez a Sipi tours,ugyanis üdülési csekkből szeretnénk utazni, egyből rávágta a csávó,akivel beszéltünk, hogy elfogadja az ü.csekket,de mondtuk neki h csak áprilisba lesz aktuális.
Azt mondta h bármikor tud nekünk szállást intézni... Attól félek h "bepakolna" minket is Lilalo-ba...
#1553582011-01-25 19:02:23 Válasz a #155357. hsz-ra
Azt nem tudom, hogy üdülési csekket hol fogadnak el, de a "nagyobb" utazási irodák (Ibusz, GrandTours,...) teljesen megbízhatóak, és nem állnak a csőd szélén (remélem... ), érdemes inkább közülük választani.