#1553192011-01-24 19:46:50 Válasz a #155270. hsz-ra
Szia Verka, Relax, Jenike (és a Többiek)!
Úgy látom, hogy mindenkinek igaza van. Csak mindenki máshogy, más szempontból közelíti meg a kérdést. A távolság tényleg komoly feladatnak tűnik, de az elején úgy volt, hogy a család mondjuk Rhetimnoból nem akart annyit utazi, autózni vagy valami más helyről ami tényleg a sziget közepén van Északon és ugye ez még az az időszak volt, amikor utazási irodás útra gondoltunk. De aztán frankón "felbátorodtam", na jó, némi segítséggel , és rábeszéltem a családot a magánszervezésre És mivel gyakran előfordul, hogy majdnem ledumálom az égről a csillagokat is, némi google fotó prezentálásával a sok-sok élménybeszámolóval és yutube videóval meg is győztem őket. De tényleg mindenkit jobban érdekelnek a strandok és a tengerpart, szóval ahol adott a történelmi vonatkozás is, gondolok itt valamilyen romra vagy ásatásra, stb, azt megnézzük, amúgy meg maradnak a tengerparti szakaszok. Az pedig egyáltalán nem kizárt, hogy még visszatérünk és vmelyik égtájat kipécézzük és A-tól Z-ig feltérképezzük, de anyu miatt, mert mondta, hogy most jön utoljára velünk, mert neki ez már kezd sok lenni inkább lightosabb programot szeretnék. A sok autózás gázos lesz, de remélem kárpótolni fogja őket a látvány, a párom meg kimondottan imád vezetni, szóval neki nem gond a több órás ide-oda kanyargás a szerpentinen, mi meg mivel nagyon előzékenyek vagyunk, nem is nagyon akarjuk kikapkodni a kezéből a kormányt
Az a helyzet, hogy ahogy most látom csak csütörtökön és szombaton indul malév járat, sajnos nem túl nagy a választási lehetőség.... De éppen néztem, szept. 1-jei jegy már nincs is, le van foglalva az összes, úh. ami marad, az lesz, már ha végre tud dönteni a család az időpontról....
Már néztem, mondjuk tavalyi árakat a Dias Zeusznál és arra jutottunk, hogy jóval olcsóbban jön ki a magánszervezés és főleg nem vagyunk kötve senkihez. Persze ebbe nélkületek nem nagyon mertem volna belevágni....
A kényszer nagy úr, ezért írtam az utazási irodás verziót. Az Apollonnál jelenlegi árak szerint, szeptember 4.-i indulással a Pella apartman 90.000 Ft (repülő +illeték+transzfer+szállás 1 hétre, az egyéb járulékos költségek nélkül).
Adri79 írta:
Sőt még mindig azon aggódok, hogy vajon gond nélkül megtaláljuk az utat pl. a heraklioni reptértől Falassarna felé? Egyértelműen van-e táblázva vagy ott fogunk keringeni? De hát ez benne van a pakliban, no risk, no fun!
#1553212011-01-24 20:08:52 Válasz a #155320. hsz-ra
Szia Jenike!
Valóban nehéz kérdés és mérlegelni kell a pro- és kontra érveket. Az utazási irodát azért szavaztuk le, mert nagyon bekorlátoz, ha Északról próbálunk eljutni Keletre és Nyugatra bizonyos látnivalókhoz, strandokhoz, akkor tényleg az autóban töltjük az életünket. Az viszont kényelmesebb, hogy a transzferrel odavisznek a szállás szájába és a kisujjadat sem kell mozdítanod, az viszont nem szimpi, hogy az összes utazási iroda által kínált úticél Északon van. Nem szeretjük a zsúfolt partot, a kiszolgáltatottságot a szálláson (most egyik utazási irodát sem szeretném kritizálni, de mindenféle nációk megtalálhatók és se a szállás tulaja, sem az iroda képviselője nem szól rájuk, akkor sem, ha szó szerint szétszedik a szállást és a beszélgetéseik hangereje eléri az átlag 60-70 decibelt), ezért vonz jobban, a nyugati és keleti oldalon egy-egy kisebb település, ahol a nyugi és csend a jellemző és persze nem egymás szájában vagyunk a parton.
Röviden: mindennek van előnye és hátránya, de most valahogy kitört belőlünk az a vágy, hogy önállóak legyünk, hogy oda menjünk, ahova kedvünk tartja és hogy ne csak egy településen szálljunk meg, hanem legyen változatos. Meg már a lehúzás se szimpi, az utazási irodák, akikkel kiutazol, úgy le tudják húzni az embert a fakultatív programjaikkal, hogy az már döbbenet! Már egy pár éve megfogadtuk, hogy nem fizetünk be náluk, keresünk egyet a tenger másik ajánlatból vagy odamegyünk az adott kikötőbe kocsival és keresünk egy kis hajót, ami elvisz ide-oda.
Szóval most kipróbáljuk a magunk ura vagyunk dolgot, aztán meglátjuk, hogy mennyire sikerül jól, én nagyon bízom abban, hogy jobb lesz, mint tavaly Zakynthoson, ahol nem a sziget vagy a görög vendégszeretet, hanem a szállás és a minket körbevevő emberek okoztak nagy csalódást.
Mi tavaly 3 hetet voltunk és az is kevés volt, hogy mindent megnézzünk pedig nem voltunk lusták Szamaria szurdok kimaradt mert 50 fok volt és hőségriadó, csak csendesen jegyzem meg, szeptember elején szóval a túristákat egészségük megvédése érdekében eltanácsolták azaz nem indították a fakultatív programot. Ierapetra pedig Európa legdélibb városa, ha jól tudom na még szép, hogy elmegy az ember oda, főleg ha még a Líbiai-tengerbe is megmártózhat Spinalongát pedig maga a sziget története miatt érdemes megnézni és utánaolvasni, de azt csak fakultatív program keretében, úgy tudom egyénileg nem nagyon lehet oda eljutni. Azért Knossost se hagyjuk ki, de azt csak is egyénileg, korábban már írtam, hogy több 10 eurót spóroltunk így meg, mintha fakultatív program keretébe zarándokoltunk volna el oda A neten rengeteg információt lehet Knossosról is találni és nem vagy a csoporthoz kötve, nem kell kapkodnod ha fényképezni szeretnél. Knossosnál kb 1,5 órát elidőz az ember, többet úgy se tudsz és ha reggel mész akkor még Heraklion is belefér simán Knossos után Tehát két program 1 nap alatt, persze a nap végére kellemesen elfárad az ember Aki nem kocsival szeretné Slaida/Stalisból 6,70 eu a jegy kb 50 perc az út, át kell szállni Knossos feliratú buszra azt hiszem kb. 1,50 eu persze csak oda meg majd vissza bár Knossos nincs olyan messze Herakliontól még is sokat tekereg a belvárosi részen, emlékeim szerint kb 15-20 percis megvolt A buszok már reggel 7 körül és késő estig, még 11 óra után is indulnak úgyhogy akinek nem akar kocsit bérelni, vagy csak nem szertne vezetni, hanem a tájban gyönyörködni annak buszra fel Kocsikázás szeritem amúgy is csak akkor éri meg a fenti esetbe, ha többen vannak, bár sose autókáztam ahoz viszont én vagyok lusta, hogy vezessek, na meg a szerpentínek se lelkesítenek túlzottan vezetésre.
Ierapetra pedig Európa legdélibb városa, ha jól tudom na még szép, hogy elmegy az ember oda, főleg ha még a Líbiai-tengerbe is megmártózhat Spinalongát pedig maga a sziget története miatt érdemes megnézni és utánaolvasni, de azt csak fakultatív program keretében, úgy tudom egyénileg nem nagyon lehet oda eljutni.
Szia!
Jól tudod, Ierapetra Európa legdélebbre fekvő városa egy nagy mező közepén, Kréta déli partján található Agios Nikolaostól kb. 35 km-re.
Spinalongára át lehet menni egyénileg is, nem kell fakultatívval menni. Mi is Eloundából hajóztunk át megnézni a valamikori leprások szigetét.
Érdemes elolvasni ezt a könyvet előtte (de lehet a kirándulás után is), mert részben ott játszódik.
Akkor hajrá, mert eléggé fogynak azok is Én leizzadtam azon a délelőtti napon rendesen hogy repülőjegy és szállás is legyen de azt hiszem sikerült a legkedvezőbb repülőjegyet kifogni a Malévnál igaz, két éjszakát Szalonikibe töltünk, de még így is simán megéri
#1554212011-01-27 16:38:48 Válasz a #155416. hsz-ra
Szia Adri!
Szerintem ne várjatok sokáig a foglalással, mert megindultak az árak felfelé, s bár később még lehetnek akciós jegyek, nem biztos, hogy pontosan abban az időpontban oda-vissza, amikor Nektek jó. Én tegnap reggel vettem meg a jegyeinket, de már most 40 ezerrel drágább lenne hármunknak Athénig.
Örülök, hogy belevágtok, nem fogtok csalódni, mert ez lesz az igazi nagy kaland! Arra viszont felkészülhetsz, hogy függőséget okoz...
#1554222011-01-27 18:29:58 Válasz a #155419. hsz-ra
Szia Puma!
Hát ne tudd meg, mit össze küzdöttem már a családdal, hogy foglaljunk már, mert nem lesz jegy arra az időpontra, amikor mennénk.... Akkor döbbentek le csak igazán, amikor az elsőre kinézett szept. 1-re már egyetlenegy jegy sem volt!!!!
De a sok hitetlen most megfizeti a tanulópénzt!!!! A szállás miatt annyira nem izgulok, mert több helyet is néztünk (főleg ajánlások alapján - köszi Bea ) szóval az biztos lesz, attól nem félek. Ti mikor mentek?
#1554242011-01-27 18:39:31 Válasz a #155421. hsz-ra
Szia Bea!
Ahogy Pumának is írtam, én képben vagyok/voltam, főleg azért is, mert mindent végigolvastam, amit ajánlottatok és mivel csak a malév indít körülményeskedés nélkül járatot Heraklionba, várható volt, hogy mindenki foglal. Ráadásul a jegyárak is nagyon különbözőek lehetnek, meg itt is mindenki mondta, hogy foglaljunk minél hamarabb. Na, ha akkor nincs már elnézést tökölődés, akkor most 8 ezer Ft-ot tudtunk volna spórolni fejenként. Most már 63.200.- a jegy. De ezen már kár rágódni, örülök, hogy végre megszületett az elhatározás és ha holnap vagy hétfőn foglalunk, tutira lesz még jegy
Nem semmi milyen különbségek lehetnek már január végén is.....
Nos, a függőség már most megvan "Sajnos" nagyon fogékony vagyok Aztán ha már a magánszervezés ízére is rákapok, gondolom csak "rosszabb" lesz a dolog De örülök, hogy Rátok találtam és hogy ezt a lehetőséget is ki fogjuk próbálni. Már most látom (némi kalkuláció végzése után), hogy 14 napra olcsóbban jövünk ki, mint utazási irodával 10/11 napra.
#1554342011-01-27 22:36:07 Válasz a #155425. hsz-ra
Szia Medi!
Rajta vagyok, annyira, hogy órák óta olvasom a fórumot, mert a múltkori lelkesedésem után (amikor egyhuzamban visszaolvastam kb. 150 oldalt) még mindig maradt! Most vagyok a 275. oldalon.... Gondoltam kihasználom, hogy nyomom az ágyat és a laptopon nyomulok!
Jut eszembe, egy másik fórumon olvastam, hogy tavaly augusztus végén volt egy tűz Prevellinél és leégett a pálmaliget egy része. Volt ott azóta valaki, tényleg annyira durva volt
#1554372011-01-27 23:27:00 Válasz a #155436. hsz-ra
Szia Adri
Ősszel voltunk! Siralmas látvány volt! Csak fotókon láttam teljes pompájában a helyet.Az üszkös pálmák nagyon rosszul festettek,de azt mondták,túlélhetik és újra kizöldülhetnek! Hát...?!-úgy legyen