#1569842011-02-23 11:24:43 Válasz a #152754. hsz-ra
Mi az útravaló csomagolását úgy oldottuk meg eddig a buszos utakon, hogy van kis hűtőtáskánk, amibe belefér a szendvics és egy-egy doboz üdítő is, ami kitart a célig. Ez a két kis "tatyó"simán elfér az utastérben a többi ki motyónkkal. Egyéb innivalónak jól lehűtött ásványvizet szoktunk felvinni a buszra, a kávé meg termoszban a retikülben....
Sziasztok,
visszaolvastam a tapasztalatokat élményeket.Engedjétek,meg,hogy adjak egy pár hasznos tanácsot,amivel könnyebbé és elviselhetővé lehet tenni a buszos utazást.
Volt szó a hűtőtáskákról.A hűtőtáskákat azoknak ajánlanám akinek feltétlenül szüksége van rá: pl.:beteg és orvosságot visz benne, kisgyermekkel utazik, családok,baráti társaságok, akiknek sok ital és étel van benne mert értelemszerűen könnyebb egy táskába csomagolni mint személyenként telerakni egy-egy hátitáskát. Aki azért visz hűtőtáskát,hogy beletegye a már otthon bekevert alkoholos italokat:pl. boros-kóla,vodka-narancs, vagy az említett megfőzőtt és lehűtött egy hétre való ételeket, az sok problémát okozhat mind saját magunknak, mint az utas társainknak ha kicsit túlmegy pl. az alkohol és az amúgy is meleg nyári időszakban jobban hat, és társas utazásoknál szerintem nem szerencsés ha rajtunk kívül még kb.50 embernek asszisztálnia kell ahhoz,hogy milyen módon jön rajtunk ki az alkohol. Az a tapasztalat,hogy visszafelé, szeretjük megrakni a táskát feta sajttal,különböző halakkal,gyümölcsökkel, úzó stb..Ezzel csak az a baj,hogy ha bármi technikai probléma adódik a buszon: pl.:határállás,vagy a hűtőtáska nem bírja tartani a hideget sokáig..akkor ezek elkezdenek olvadni azaz "szagot" eresztenek,és pl. a halak esetében mindenki el tudja képzelni,mit élhet át az egész busz.
A karton vizeket,karton söröket láda borokat is feleslegesnek tartom felrakni a busz csomagtárolójába,mondván,hogy legyen vizünk kint ha megérkezünk a nyaralás alatt: lehet Görögországban is kapni karton vizet nem több mint egy euróért.Ezek csak foglalják a helyet,a visszafele útról!Miért is írom ezt:haza felé általában több csomagunk van mint odafele,hisz úgyis lesznek ajándékok,meg egy-két "apróság" amit kint veszünk,és hazavinnénk magunkkal.Ilyenkor van az üvöltés,veszekedés,amikor nem fér be minden csomag a buszba,és kell a wc-be is pakolni,meg a folyosóra meg mindenhova. Láttam már olyat,hogy a sok hűtőtáska elfoglalta a helyet a tényleges csomagok elöl,"remek" veszekedés és balhé forrás tud sajnos lenni....egyébként baleset vezsélyesnek is tartom,mert ha bármi gond van,vagy nem kell ahhoz gondnak lennie,hogy valaki le akarjon szállni,de nem tud,mert ott van a bizonyos hűtőtáska,amit szerencsésebb esetben vagy átlépsz,vagy emelgetsz az egész út során...
Valószínűleg én nagyon szerencsés vagyok, ilyen halas utasokkal a három buszos utunk során nem találkoztam.
Részeg utasokkal sem találkoztam, de ez nagyon zavaró lehet egy buszos utazás során.
A hűtőtáskás dologban nem osztom Vikci véleményét, szerintem (tapasztalat) az előre lefagyasztott ételeknek semmi bajuk nem lesz egy normál 20 óra körüli buszozás során, és nagyon sokat lehet vele spórolni, akinek ez fontos vagy muszáj.
A buszos utasoknak viszont ajánlanám, hogy ha fakultatív programra mennek, akkor vigyék magukkal a hűtőtáskát mert pl. egy hajókiránduláson (Skiatos), vagy a meteórákhoz tartó túra során jól jöhet a hűvös ital, és pl. az 50 centes sört nem kell megvenned 2,5 euróért, vagy a 20-30 centes ásványvizet 1,5 euróért ( a víz hasznosabb) .
Akik megtehetik, hogy a drágább italokat is megvegyék és nem fontos nekik az a pár euró tegyenek a belátásuk szerint.
A hűtőtáskának pedig el kell férnie a Busz csomagtartójában mert ezt az utazási irodák garantálják.
Akkor szokott probléma lenni, amikor már az első felszállók csomagjai rosszul vannak elpakolva, és a végeken (Kkfháza, Szeged) felszálló utasok csomagjai nem férnek el normálisan, ilyenkor eltudom képzelni az utastérben lévő hűtőtáskát.
üdv: Bofefe
Gumi korba lépett az utazási időpontom ! (aki volt katona az tudja)
Szia,abban igazad van,hogy nem mindenkinek egyforma a pénztárcája...
én inkább azokat szerettem volna kiemelni,akik nem a szükségből hozzák a hűtőtáskát,hanem mert az említett alkoholokat hűteni kell ,hogy az úton jobban érezzék magukat..
azzal tökéletesen egyetértek,hogy a Metórákhoz meg a kirándulásokhoz,jó szolgálatot tesz a hűtőtáska...de akik jönnek ezekre a kirándulásokra azért jönnek mert érdekli Őket,és nem azért,hogy rommá igyák magukat és zavarják a kirándulást..
azért élezem ki ennyire az alkoholra a kérdést,mert nagyon zavaró tud lenni mind az idegenvezetőnek mind az utastársaknak,ez a fajta viselkedés..de ez csak az én magánvéleményem..
a pakolásnál meg az a baj,hogy ha van egy csapat pl. 20-30 fős,és mindenkinek van hűtőtáskája, az nagyon megnehezíti a többi csomagok számára a helyet,mert ilyet is láttam már,nem is egyszer...és ugye senki nem fogja ott hagyni a hűtőtáskáját,ilyenkor megy a vita..
az irodák azt kérik és benne is van az utazási szerződésekben,hogy családonként vagy kisebb társaságonként lehet egy hűtőtáska, a kényelmesebb utazás érdekében.....
Az utóbbi 10 évben, minden évben busszal utaztam, a hütőtáska soha nem okozott gondot. Problémát inkább mindig az okozta, hogy az elötted ülő minden kérdezés nélkül hátradönti az ülést. Mindenféle formáju, és korú utas van, mondjuk én erre hivnám fel a figyelmét a 2 méteres fiatalembernek is. Tizenvalahányadik óra után senkinek sem kényelmes már az ülés. Sajnos nem emlékszem, hogy a gk. vezetők erre felhivták volna figyelmet. Volt olyan esetem is amikor a társaságunk tagjának a méregdrága fényképezőgépét ellopták. Ez akkor törtétnt amikor a közbeeső helységeknél már szállnak le utasok. Végül is miért lennénk itt mások mint egyébként, gondolja némelyik utazó
Problémát inkább mindig az okozta, hogy az elötted ülő minden kérdezés nélkül hátradönti az ülést.
Ajjaj,erről én is tudnék mesélni.....
A tavalyi pargai utunk során történt meg.
Előttünk ült egy házaspár, akik egy nyugdíjascsoporttal utaztak. Már a felszálláskor is nagyon rossz benyomást tettek ránk, mert rögtön a helyek elfoglalásakor kisebb vita volt, hogy ki hová üljön. Köszönni nem köszöntek sem nekünk (akik mögöttük ültünk) , sem a többi utasnak.
Íratlan szabály buszozásnál, hogy a mögötted ülő megkérdezése nélkül ne hajtsd hátra az ülést. Ezt a tapasztalatlan utazók kedvéért mindig elmondják a sofőrök, akkor is így történt.
Hát az úriember rögtön hátrahajtotta az ülést, annyira,hogy barátnőm ki sem tudta rendesen nyújtani a lábát, és ez így ment egész úton!
Rá sem hederített, nem nagyon hatotta meg a dolog. Mikor már fennhangon megjegyeztük és morogtunk, akkor sem.
Azt hozzáteszem, hogy szinte egész úton az előtte lévő ülésre könyökölve nézelődött,aludni is előrehajolva aludt !!!
De "jó magyar mentalitás" szerint : jól kiszúrok a másikkal, attól egyből jobban érzem magam..... Nehogy már neki kényelmesebb legyen.....
Szegény barátnőm éjjel aludni sem tudott - hogy ki tudja nyújtani a lábát, oldalt feküdt az ülésben , a lába meg kint volt a folyosón.....
Ja, és másnap reggel az előttünk ülök és a melletük lévők pálinkázására ébrdetünk fel.... Jó kis büdi házipálesz....
De bezzeg mi kibírtuk az oda-és viszautat is az ülés hátrahajtása nélkül, mert nem akartunk kellemetlenséget okozni a mögöttünk ülő kedves idős házaspárnak....
Idén ismét buszozunk, Apollonékkal megyünk,kíváncsi leszek a buszaikra, ez lesz az első utunk velük.
#1572042011-02-26 19:13:24 Válasz a #157202. hsz-ra
Szia.
Az utóbbi években az Apollon irodától utazom, nagyon kedvelem Őket. Ha nem igy lenne, már váltottam volna. "Törzsutasért" járó kedvezményért nem maradnék. Nekem például sokkal kényelmetlenebb akkor az ülés, amikor hátrahajtom. Volt rá eset, hogy a mögöttem ülő felajánlotta. Ilyen kedvesség láttán már nem is volt olyan fárasztó ülni. A gk.vezetők eléggé határozottak, de segitőkészek. Teszik- veszik a pakkokat türelemmel.
Szia Vikso!
Milyen buszaik vannak az Apollon-nak?
Azt nem lehet tudni,hogy milyen buszra számíthatunk majd a Pargára utazáskor?
Gondolok itt arra,hogy emeletes,vagy csak emelt szintű lesz vajon ?
Kissé tartok az emeletes buszoktól,nem szeretnék felül a legelső sorba kerülni...
#1572092011-02-26 20:36:52 Válasz a #157205. hsz-ra
Úgy rémlik mindkettővel utaztam már, de talán az emeltszintüvel többször. Azt nem tudom, hogy hol osszák el a helyeket, de én mindig hátul kullogtam. Mondjuk én szivesen megyek az emeletre. - igaz soha nem főszezonban -Talán lehet cserélni?
Apollonék mind a két típusú busszal utaztatnak. Mindig attól függ, hogy milyen megy pld. Pargába, hogy hányan jelentkeztek. Sartira pld. már ahogy visszaemlékszem jó pár évekkel ezelőttre csak emeletes busszal mentek. Bár én annó oda még csak emeltszintűvel mentem de később már láttam, hogy emeleteseket indítottak. Egyébként én anno mikor buszoztam akkor mindig megmondtam vagy is jeleztem, hogy ha emeletes akkor inkább alul szeretnék lenni és meg is kaptam. Vagy ha fent akkor meg azt jeleztem, hogy se hátul se pedig elől nem akarok lenni Hátul dög meleg van még az emeltszintűn is, mert a légkondi már nem kavarog ott olyan intenzitással és még a motor is melegít hátulról Láttam elég utast szenvedni hátul. Sok panasz is volt rá és mostmár úgy csinálják, hogy hátra az öt ülésre elvileg két embert osztanak be, miután még az ülést se tudják megdönteni.
Az ülések döntögetésével kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy azért találták ki a dönthető székeket, hogy igen is használja az ember persze ezt INTELIGENS ember módjára tudni kell kezelni. Nem hiszem, hogy kötelező lenne egész úton derékszögbe görnyedve ülni ha már ott a lehetőség, hogy kicsit hátradőljön az ember MÓDJÁVAL Főleg, hogy éjjel úgy is mindenki alszik
Pálinkázásról meg csak annyit hogy az ember azt hinné egy ilyen buszos utazásnál, hogy majd a fiatalok lesznek azok akik alkoholizálnak közben meg a nyugdíjasok szeretik emelgetni a 40%-os folyadékkal teli üveget Ami mondjuk engem különösen nem zavart, a leggeli párlat hamar elillan
Összegezve Apollonosokkal én meg voltam elégedve.
Egyébként meg azt gondolom, hogy kicsit hajlamosak vagyunk "túllihegni" bizonyos szituációkat az utazás alatt. Nyilvánvaló, hogy mindig is lesznek olyanok akiknek ez vagy az nem lesz túl szimpatikus, de ne feledjük arról mi is tehetünk, hogy az utazás milyen hangulatban fog eltelni
Cserével kapcsolatban, pont volt egy olyan, hogy nem akartak az emeletesen elől ülni (pedig ott nagyobb a hely a lábadnak) és megkérdezték a többiektől, hogy nem e akar valaki cserélni velük a csere megtörtént mivel kimondottan vannak olyan utasok, akik élvezik a teljes panorámát Én nem tartozom közéjük
Toloba mentünk,ahogy átléptük a magyar határt,meg is álltunk az első pihenőnél,mert állítólag nem ment a légkondi,ami érdekes volt,mert mi éreztük,hogy megy!Emeletes busz és állítólag fent(nálunk) nem ment,de lent jó volt.
Itt várakoztunk vagy 2 órát,amíg a buszvezetők próbálták szerelni,persze volt ott mögöttük egy utas,aki értett volna hozzá,de nem engedték,hogy segítsen nekik!Persze,valahol meg lehet érteni,hisz ők felelnek a buszért...Közben 40 fok!
Majd a buszon közölték,hogy Belgrádban megállunk,mert bemegyünk a szakszervizbe. Nem,előtt még volt valami,de nem emlékszem,de amikor ezt közölték,akkor már lincs hangulat volt a buszon.Mert a tulajdonos kérése,hogy vigyük szervizbe és nézessük meg.
Belgrádban eltöltöttünk újabb 4 órát,majd javítás nélkül tovább.Megjegyzem,hogy a szervizben mindenki nagyon kedves,rendes és segítőkész volt velünk,tényleg.
Majd tovább.Nem,,most jutott eszembe.Nem ekkor volt a lincshangulat,hanem akkor,amikor bejelentették,hogy megyünk Athénba és szervizbe és innen nem megy tovább a busz!Ez az!
Be is mentünk és ami sofőrjeink azt mondták,hogy innen majd 2 busz visz minket tovább Toloba.Na,itt aztán volt fejetlenség...Lecuccoltattak minket,a sofőrjeink eltűntek.Persze az idő telt-múlt...majd megjelent egy pasi,aki rám mutatott és kérdezte,hogy beszélek-e angolul és mondtam,hogy igen.Erre intett,hogy menjek vele....odébb vitt vagy 100méterrel,egy buszhoz,ahol álltak 4en.Mondta,hogy csak ő beszél angolul,a többiek nem és ő tolmácsol most.Kérdezte az egyik busz sofőr,hogy hova szeretnénk menni?????!Na,ez már izgi volt
Mondtam,hogy Toloba.Aztán kérdezte,hogy mely apartmanokban vagyunk.Mondtam,hogy nem tudom.Majd következett,hogy van 2 busz ,az egyik az A busz,a másik a B busz és üljünk fel akkor úgy,hogy....mondta,hogy akik ebbe az apartmanba mennek,azok ide,akik abba,azok meg oda.
Közöltem az utasokkal,amit mondtak,ők nem voltak boldogok(az utasok),nem is nagyon érdekelte őket,így felültünk a buszokra.A buszvezetők csak görögül nyomták...de este meg is érkeztünk Toloba! Persze közben meg azóta születtek összeesküvés elméletek,hogy miért kellett szervizbe menni és stb....
És akkor ott kint jegyzőkönyvet kellet írni,hogy mennyit késett a busz és különben is...na,mi nem írtuk alá,mert az volt a lényeg,hogy végre ott vagyunk...bár nagyon fáradtak és mérgesek voltunk.
Idén nyáron utazok először busszal a Grand Tours utazási irodával. Annyi lenne a kérdésem, hogy vki utazott már a Grand Tourssal Paráliába? Megbízható ez az utazási cég, az út kb. hány órás, stb..?
#1578332011-03-07 08:56:19 Válasz a #157829. hsz-ra
Hello,
nagyon jó választás a GT, bár én csak a szállásaikat vettem igénybe. A buszaik is mindig odaértek eddig, mire én
A Billy'-s elég forgalmas helyen van, a Caravel mellett (valamelyikben nincs légkondi), szemben fain szupermarket, közel a part... Én jobban szeretek kicsit távolabb lenni az éjszakai lárma centrumától.
Szórakozóhelyek közül az Omilosban és a Cocusban voltam eddig, a pia méregdrága, viszont vannak akciók, és a Ladie's night keretében vagy a beugró ingyenes, vagy van valami ingyenkoktél, ezt ki kel tapasztalni.